Dinosfan Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Καλησπερα εχω την Saphire R9 290 Reference μπορω να αλλαξω τα Bios και να βαλω της Asus αν ναι μπορειτε να μ στειλετε καποιο οδηγο αναλυτικα.Ευχαριστω φιλικα Κωνσταντινος
Ailuros Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Γιατί να θέλεις να το κάνεις αυτό; (ειλικρινείς ερώτηση).
Dinosfan Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Τα bios ειναι καινουργια του 2014 ενω τα υπαρχων ειναι του 13 γιαυτο...η
Tenshi Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 αν δεν εχεις προβληματα δε πειραζεις bios Κανόνας που ισχύει για τα πάντα (όχι απαραίτητα Bios)
Ailuros Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Τα bios ειναι καινουργια του 2014 ενω τα υπαρχων ειναι του 13 γιαυτο...η Οτι ειπαν οι προλαλησαντες. Ασε που δεν θα το συνιστουσα απο διαφορετικο κατασκευαστη.
trujillo2008 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Κανόνας που ισχύει για τα πάντα (όχι απαραίτητα Bios) οχι ομως στις μητρικες προκειμενου π.χ. να δεχθουν επομενης γενιας επεξεργαστες
hackerW32 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 οχι ομως στις μητρικες προκειμενου π.χ. να δεχθουν επομενης γενιας επεξεργαστες "αν δεν εχεις προβληματα δε πειραζεις bios" οποτε προφανως οταν θες να βαλεις καινουριο επεξεργαστη και χρειαζεσαι bios update κανεις αναγκαστικα
SPANK Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Να βάλεις bios απο διαφορετικό κατασκευαστή μου φαίνεται κατι δύσκολο και πολύ μεγάλο ρίσκο οποτε αν δεν βρείς καποιον που το έχει κανει σίγουρα με επιτυχία μην το δοκιμάσεις , εκτός των άλλων δεν νομίζω οτι θα σου προσφέρει κατι ουσιαστικό το new bios εκτος ισως αν εχει ξεκλείδωτα ορισμένα πράγματα και μπορείς να ανεβάσεις ρολόγια κτλπ που δεν μπορείς τώρα
KiriosD Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 μπορείς να ανεβάσεις ρολόγια κτλπ που δεν μπορείς τώρα και θέλεις να τα ανεβάσεις και μπορείς να ελέγχεις/controlαρεις τις θερμοκρασίες και και και απλά όχι μάλλον υποθέτεις πως είναι σαν τους drivers που κατεβάζεις ανα καιρούς και μπορεί κάποια παιχνίδια να τρέχουν πιο γρήγορα. δεν ισχύει το ίδιο όμως
Theo1903 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 συν οτι αν κάνεις πατάτα κατα την διαδικασία...RIP
LouCi4er Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Εγω ειχα βαλει απο MSI σε Sapphire 5850.Το ειχαν κανει ομως πολλα ατομα και δουλευε σιγουρα και ηταν αναγκαιο διοτι της Sapphire το bios ειχε κλειδωμενα ρολογια και δεν γινοταν να την κλοκαρω,απο 725 που ηταν στοκ πηγαινε μονο μεχρι 800(αν θυμαμαι καλα) και οι μνημες απο 1125 σε αφηνε μεχρι 1200 ενω με της MSI την ετρεχα 1000 πυρηνα και 1300 μνημες. Η μονη διαφορα που εχει το bios της ASUS για τις 290 ειναι νομιζω οτι δινει λιγο περισσοτερο ρευμα αλλα μικρη η διαφορα,δεν αξιζει το ρισκο.Το οτι ειναι πιο καινουργιο απο το δικο σου και αυτο ειναι λογος να το ρισκαρεις,μαλλον για αστειο το πες.
SigmaDelta Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Υπάρχουν συγκεκριμένες κάρτες Sapphire reference 290 που μπορούν να δεχτούν BIOS άλλης εταιρείας(νομίζω πως έχει να κάνει με τις μνήμες για το αν γίνεται ή όχι) Ψάξτο λίγο στο νετ,εγώ το είχα ψάξει όταν πήρα την δική μου και δεν γινόταν. Υπάρχει ένα προγραμματάκι που τρέχεις και ανάλογα του τι βγάζει,βλέπεις αν γίνεται ή όχι. Πάντως στην επίσημη σελίδα της Sapphire έχει μια έκδοση BIOS.Εμένα είχε παλιότερη από αυτήν και την πέρασα χωρίς πρόβλημα. EDIT: Site: Εδώ δες.
LouCi4er Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Υπάρχουν συγκεκριμένες κάρτες Sapphire reference 290 που μπορούν να δεχτούν BIOS άλλης εταιρείας(νομίζω πως έχει να κάνει με τις μνήμες για το αν γίνεται ή όχι) Ψάξτο λίγο στο νετ,εγώ το είχα ψάξει όταν πήρα την δική μου και δεν γινόταν. Υπάρχει ένα προγραμματάκι που τρέχεις και ανάλογα του τι βγάζει,βλέπεις αν γίνεται ή όχι. Πάντως στην επίσημη σελίδα της Sapphire έχει μια έκδοση BIOS.Εμένα είχε παλιότερη από αυτήν και την πέρασα χωρίς πρόβλημα. EDIT: Site: Εδώ δες. Αυτο νομιζω οτι σου λεει αν ξεκλειδωνει σε 290Χ,το αν θα δουλεψει η καρτα με bios αλλης εταιριας δεν νομιζω να μπορει να το πει καποιο προγραμμα.
SigmaDelta Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Βασικά ναι,αλλά μπορείς να το κάνεις με BIOS άλλης κάρτας.Οπότε η διαδικασία θα είναι παραπλήσια. Άλλωστε,ο φίλος μάλλον τα ρολόγια θέλει να ανεβάσει,οπότε κι έτσι (ενδεχομένως) γίνεται. Μέσα στα spoilers πάντως έχει αναλυτικές οδηγίες και τα αρχεία που θα χρειαστούν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα