lupus_Hegemonia Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Γεια χαρά.Πριν κάνα-δυο χρόνια (και ενώ ΔΕΝ ήξερα την ύπαρξη των NAS), αγόρασα τρεις (3) εξωτερικούς σκληρούς δίσκους (με τροφοδοτικό ο καθένας) για αποθηκευτικό χώρο.Προφανώς...το γραφείο μου κάτω στο πάτωμα είχε/έχει γεμίσει με μεγάλα βαριά κουτιά και μπόλικα καλώδια (USB & τροφοδοτικών).Το ερώτημά μου είναι το εξής:ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ είναι να ΒΓΑΛΩ/ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΩ τους σκληρούς μέσα απ' τα κουτιά αυτά και να τους βάλω σε ΕΝΑ και μόνο κουτί (NAS) και να γλιτώσω καλώδια και χώρο;
SPANK Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Αρκετά εύκολο απλά τους βγάζει απο την θήκη δεν ειναι κατι ιδιαίτερο
lupus_Hegemonia Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Eπειδή υπάλληλος του Πλαισίου μου 'πε ότι θα τους καταστρέψω αν επιχειρήσω να τους βγάλω, καθώς δεν έχουν βίδες αλλά είναι "πρεσαριστοί" (κολλημένοι - το κουτί τους).
SPANK Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Πες λιγο ποιοί δίσκοι ειναι , σε δικό μου δίσκο 3.5 και 2.5 ίντσες τον αποσύνδεσα χωρίς πρόβλημα μεσα απο την θήκες τους απλα έπρεπε να βγάλω και ενα βύσμα που ηταν πάνω στο sata τους και τους έκανε usb , απο εκει και πέρα δεν ηταν κατι ιδιαίτερο
lupus_Hegemonia Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Kάτι WD είναι σε σιδερένια μεγάλα μαύρα κουτιά (3,5 είναι, δεν είναι μικροί πλακέ).Δεν ξέρω πως να δω τον τύπο/μοντέλο (μπορείς να μου πεις πως, για να στο γράψω; )
NikosKallithea Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Aν εξωτερικοί δισκοι(usb) μπουν σε nas καταστρέφονται τα δεδομένα γιατι γινετε επαναδιαμόρφωση των δισκων, μπορείς ομως αγοράζοντας εναν NAS να τους συνδέσεις επανω σε αυτον με usb και σταδιακά αφου μεταφέρεις τα δεδομένα σου στον NAS να τους απομακρύνεις και στην συνέχεια να εχεις μονο τον NAS σαν κυρια χρήση
lupus_Hegemonia Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Πως γίνεται αυτό, φίλε;(Εννοώ να τους συνδέσω μέσω USB; )... Διότι, σαφώς και έχω δεδομένα (ένα κάρο φωτό από ταξίδια!) που δεν "παίζει" να χαθούν! Μάλλον αυτόν έχεις: Όχι, περίπου (δεν είναι ίδιος) με αυτόν μοιάζουν (όχι τόσο χοντροί, σαν στο βίντεο):http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/500522256/Western-Digital-Elements-Portable-SE-Series-2-5-inch-mobile-hard-disk-500GB-Black-.jpg
NikosKallithea Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Οι ΝΑS διαθέτουν εισόδους USB http://www.zyxel.com/uk/en/products_services/nsa310.shtml?t=p
lupus_Hegemonia Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Ναι, αλλά οι NAS απ' ό,τι ξέρω ΔΕΝ έχουν (οι ίδιοι) σκληρούς δίσκους, βάζεις εσύ.Άρα μου λες, παίρνω έναν NAS, περνάω τα δεδομένα των 3 σκληρών εξωτερ. δίσκων που έχω εκεί...και τελικά μου "μένουν" οι εξωτερ. σκληροί και τους βάζω σε κάνα ντουλάπι, έτσι;
NikosKallithea Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Ετσι ακριβώς !! Τωρα αν οι δισκοι σου ειναι κατι αξιόλογο απο χωριτικοτητα και ποιοτητα μπορείς να μεταφέρεις αρχικά τα data καπου προσωρινά και να βαλει αυτους μεσα στον NAS. Λυσεις υπάρχουν.
lupus_Hegemonia Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Eμ δεν έχω άλλους δίσκους, πλην έναν 2ΤΒ (χωρίς τροφοδοτικό) - αλλά εκεί δεν χωρούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να τους βάλω στον NAS (και να μη χαθούν τ' αρχεία). Εν πάσει περιπτώσει, επειδή έχω ΤΡΕΙΣ και υπάρχουν μόνο των ΔΥΟ/ΤΕΣΣΑΡΩΝ δίσκων NAS, το πιθανόν είναι να πάρω άλλον έναν (!) δίσκο (μεγάλο), να περάσω τα πάντα εκεί απ' τους τρεις εξωτερ. δίσκους και μετά και τους τέσσερις (3 παλιούς, 1 νέο) να τους βάλω στον NAS.Υποθέτω ότι οι NAS δεν πρέπει "απαραίτητα" να 'ναι backup - άρα ΙΔΙΑΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ δίσκοι - έτσι;
The_Judas Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Θέλεις να φτιάξεις raid σαν μια μορφή backup ή θα τους έχεις και τους 4 για αποθήκη;
lupus_Hegemonia Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δεν μ' ενδιαφέρει το backup.Τους θέλω ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ (αποθήκη), αλλά να μη πιάνουν τόσο χώρο με devices και καλώδια και τροφοδοτικά.Τους θέλω όλους ΜΕΣΑ σ' έναν NAS (να 'χω ΕΝΑ μόνο κουτί).
The_Judas Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Απλά πρόσεχε, γιατί πολλά NAS με το που συνδέεις τους δίσκους φτιάχνουν αυτόματα raid. Οπότε θα χρειαστεί να το απενεργοποιήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα