Nstam Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας. Σκαμπάζω 2-3 πραγματάκια αλλά έχω κολλήσει κάπου και με όσους έχω προσπαθήσει να συνεννοηθώ (από ΟΤΕ) δεν έχω βγάλει άκρη. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν λύση στο πρόβλημα μου θα ήταν η επανεκκίνηση του router. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Έχω στον χώρο μου (εταιρικός) κάποιες IP κάμερες. Μέχρι πριν λίγες μέρες που είχα απλό aDSL όλα πήγαιναν ρολόι. Μπορούσα να δω τις κάμερες μέσω του δικτύου είτε με την εσωτερική IP και την πόρτα (192.168.1.10:7000 - πχ) είτε με την εξωτερική (70.120.30.180:7000 πχ). Με την εγκατάσταση vDSL και ενός απλού router που μας έφεραν αντιμετωπίζω τα εξής προβλήματα. 1) Μέσω του δικτύου μου χτυπώντας την εξωτερική IP για να δω τις κάμερες (70.120.30.180:7000 πχ) ... page not found! Με την εσωτερική μία χαρά! (Θα μου πεις τι σε πειράζει. Επειδή πρέπει να παρακολουθείται ο χώρος ανά πάσα ώρα και στιγμή από tablets το application των καμερών επιτρέπει μόνο τη χρήση ενός IP. Πράγμα που σημαίνει κάθε φορά που μπαινοβγαίνω από το χώρο πρέπει να αλλάζω IP στις ρυθμίσεις, πρόβλημα που δεν υπήρχε παλιά μιας και απλά χρησιμοποιούσα το EXTERNAL IP) 2) Εξωτερικά του δικτύου χτυπώντας την σταθερή μας IP με πετάει στη σελίδα του router κατευθείαν πράγμα το οποίο παλιά δεν γινόταν με το άλλο router. Μόνο αν έβαζες πόρτα δίπλα στην IP. Για θέματα ασφαλείας αλλά και αισθητικά μιας και το STATIC IP χρησιμοποιείται συχνά δεν θα ήθελα να πέφτει στη σελίδα του router παραμόνο αν χτυπήσεις κάποια πόρτα. Να τονίσω οτί το port forward έχει γίνει σωστά μιας και βλέπω κανονικά τις κάμερες εκτός δικτύου. Επίσης το router που μας έχουν φέρει είναι το Speedport W 724V Type Ci. Αν κάποιος είχε το χρόνο, τη διάθεση και τη γνώση να βοηθήσει θα το εκτιμούσα δεόντως! Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, καλή συνέχεια!
jkoukos Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Αυτό που θέλεις λέγεται NAT Loopback. Δυστυχώς δεν το υποστηρίζουν όλα τα οικιακά modem/router, πράγμα που το διαπίστωσες ο ίδιος. Στην πραγματικότητα λίγα είναι αυτά που το υποστηρίζουν, οπότε είτε ζεις με αυτόν τον περιορισμό, είτε χρησιμοποιείς άλλη συσκευή που να έχει αυτή τη δυνατότητα. Εκ πείρας γνωρίζω ότι όλες οι συσκευές της AVM (Fritz!Box) το υποστηρίζουν. Για την 2η ερώτηση, φαντάζομαι ότι είναι θέμα ποια πόρτα χρησιμοποιούν τα 2 router (παλιό και νέο). Αν αντί της 80, η νέα συσκευή μπορεί να χρησιμοποιεί κάποια άλλη (π.χ. 8090) τότε δεν υπάρχει θέμα, διαφορετικά αν είναι δεσμευμένη και δεν αλλάζει, αναγκαστικά θα γίνεται αυτό που αναφέρεις.
Nstam Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Αν είναι ποτέ δυνατόν. Δεν ήξερα οτι είναι κάτι τόσο συγκεκριμένο που τυχαίνει να το πετυχαίνω εδώ και πολλά χρόνια σε όποιο router καθίσω... Τα Fritz! είναι πανάκριβα και γενικότερα τα vDSL router απότι παρατηρώ.Οπότε τα χέρια μου είναι δεμένα ή πρέπει να δώσω 150€ + και αν τα καταφέρω...Κατάλαβα, ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!
jkoukos Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Προφανώς θα υπάρχουν και συσκευές άλλου κατασκευαστή, αλλά δεν έχω πείρα καθώς ως επί τω πλείστον χρησιμοποιώ Fritz μιας και μπορούν να δουλέψουν σε διάφορες καταστάσεις.
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 εφοσον το ρουτερ σου δεν εχει nat loopback αν θες να βλεπεις τις καμερες μεσα απο το δικτυο σου με την external ip βαλε proxy.otenet.gr και θα τις δεις μια χαρα.ετσι τις τσεκαρω και εγω οταν ειμαι μεσα απο το ιδιο το δικτυο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα