Bezbozny Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Ήμουν έτοιμος να αγοράσω μία τέτοια σόμπα πριν από 2 χρόνια, αλλά παρατήρησα ότι δύο γείτονες μου (το ακριβώς από πάνω από εμένα και το από κάτω διαμέρισμα) είχαν τρομερό πρόβλημα με υγρασία. Ουσιαστικά είχανε μουσκέψει τοίχοι και είχαν πιάσει και μούχλα. Καθώς η μόνη διαφορά ανάμεσα σε εμένα και σε αυτούς ήταν ότι χρησιμοποιούσαν τις σόμπες αυτές πρέπει να ήταν αυτό το αίτιο. Επίσης είχα διαβάσει και αυτό http://www.insomnia.gr/topic/434585-προτάσεις-για-αγορά-αφυγραντήρα-σε-νεόκτιστο-σ/και άλλα σχόλια που με έβαλαν σοβαρά σε σκέψη... Επεξ/σία 11 Απριλίου 2015 από Bezbozny 1
Moderators matrixxx Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Moderators Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Ακριβώς αυτος είναι ο λόγος που τις εχω απορρίψει πριν 3-4χρονια που έψαξα εναλλακτικούς τρόπους της κεντρικής θέρμανσης. Με αυτές όπως και με σόμπες υγραερίου, επειδή η καυση και τα αποτελέσματα της συμβαίνουν και αποδίδονται στο εσωτερικο του σπιτιού, θα πρέπει πολυ συχνά να ανοίγεις ώστε να γίνεται αφυγρανση του χωρου, διαφορετικά έχεις συμπύκνωση υδρατμών στο ταβάνι, με αποτέλεσμα μούχλες και μαύρα ταβάνια...
germants Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Σωστες οι παρατηρησεις του matrixxx, άλλωστε πάνω στο σώμα της συσκευής αναγράφει ότι θα πρέπει να αεριζεται ο χώρος κάθε ώρα...
moredread Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Ακριβώς αυτος είναι ο λόγος που τις εχω απορρίψει πριν 3-4χρονια που έψαξα εναλλακτικούς τρόπους της κεντρικής θέρμανσης. Με αυτές όπως και με σόμπες υγραερίου, επειδή η καυση και τα αποτελέσματα της συμβαίνουν και αποδίδονται στο εσωτερικο του σπιτιού, θα πρέπει πολυ συχνά να ανοίγεις ώστε να γίνεται αφυγρανση του χωρου, διαφορετικά έχεις συμπύκνωση υδρατμών στο ταβάνι, με αποτέλεσμα μούχλες και μαύρα ταβάνια... Σωστά τα λές, η μυρωδιά και η επικείμενη μούχλα είναι τα δυο σοβαρά προβλήματα της.
mazos Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Αυτές οι kerosun Mica λένε κάτι από πλευράς απόδοσης και οικονομίας; Καίνε τρελά φέλε... 1
gbouros Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Εξαρτάται πως την χρησιμοποιείς. Αν ρυθμίσεις τη θερμοκρασία της στους 25 βαθμούς τότε καίει στο φουλ συνέχεια και δύσκολα θα πιάσει αυτό που του βάζεις. Τις κρύες μέρες του χειμώνα το σπίτι μου έχει 15-16 βαθμούς και ρυθμίζω την kerosun στους 20. Σε μια ώρα περίπου (ίσως λίγο παραπάνω αν έκανε πολύ κρύο) πιάνει τους 20 βαθμούς και ρίχνει αρκετά την απόδοση της ενώ στο σαλόνι μου έχω θερμοκρασία 19-20 βαθμούς ανάλογα σε πιο άκρο θα πάω. Χρησιμοποιώ και 2η σόμπα kerisun για το δωμάτιο των παιδιών η οποία ζεσταίνει κάπως και το χωλ. Εκεί όμως λόγω λίγων τετραγωνικών την θερμοκρασία την πιάνει πολύ γρήγορα και η κατανάλωση της είναι πολύ μικρή. Ας κάνουμε και λίγα μαθηματικά Φέτος κατανάλωσα κάπου στα 100 λίτρα κηροζίνης με κόστος περίπου 140€. Τους προηγούμενους χειμώνες με χρήση καλοριφέρ μου έβγαινε 4€ η ώρα!!!! Σε μέρες με πολύ κρύο το καλοριφέρ το άναβα για 5 ώρες το απόγευμα, προφανώς ο μετρητής έγραφε λιγότερο, αλλά και πάλι χρεωνόμουν πολύ περισσότερο. Για λόγους οικονομίας αναγκαζόμουν να ανάβω το καλοριφέρ λιγότερες ώρες και πολλές μέρες που είχα 17 βαθμούς στο σπίτι να μην το ανάβω καθόλου. Παρόλα αυτά όμως κάθε σεζόν έσκαγα 300-400€ σε θέρμανση. Φέτος ήταν η πρώτη φορά που ζεσταθήκαμε φτηνά με ελάχιστους συμβιβασμούς. 1
hackertom Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Το καύσιμο της παιδιά σε σχέση με το πετρέλαιο τι τιμές έχει;
gbouros Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Την τελευταία φορά που πήρα είχε 24,7€ το 20λιτρο. Εξαρτάται από την τιμή που πετρελαίου και από την ποσότητα που θα πάρεις. Άλλη τιμή ανά λίτρο έχει αν πάρεις 6λιτρο αν πάρεις 18λιτρο με επιστρεφόμενο μπιτόνι αν πάρεις 18λιτρο χωρίς επιστρεφόμενο μπιτόνι αν πάρεις 20λιτρο με επιστρεφόμενο μπιτόνι αν πάρεις 20λιτρο χωρίς επιστρεφόμενο μπιτόνι με πιο φτηνό να είναι το τελευταίο 1
moredread Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Την τελευταία φορά που πήρα είχε 24,7€ το 20λιτρο. Εξαρτάται από την τιμή που πετρελαίου και από την ποσότητα που θα πάρεις. Άλλη τιμή ανά λίτρο έχει αν πάρεις 6λιτρο αν πάρεις 18λιτρο με επιστρεφόμενο μπιτόνι αν πάρεις 18λιτρο χωρίς επιστρεφόμενο μπιτόνι αν πάρεις 20λιτρο με επιστρεφόμενο μπιτόνι αν πάρεις 20λιτρο χωρίς επιστρεφόμενο μπιτόνι με πιο φτηνό να είναι το τελευταίο 27,50 το 18 το πιο φτηνό πατρα. Ελεος, γιατί τόσο μεγάλες διάφορες με Αθήνα. 24,70 το 20λιτρο είναι τσάμπα!!!!Έχει κανείς βρει κάτι φτηνότερο πατρα? Υ.γ το καίνε τρέλα νομίζω το είπε για τις mica που είναι τυπικές θερμάστρες ρεύματος, φυσικά και καίνε.
gamer73 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 τελικα πηρα την inverter ελπιζω να μην πεταξα 200 ε!!!!!
dompapa Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 τελικα πηρα την inverter ελπιζω να μην πεταξα 200 ε!!!!! Δεν έλεγες φίλε μου να σου δώσω το λαπτοπ μου, εκεί να δεις θερμοκρασία, ολόκληρο το σπίτι ζεσταίνω. Καλό Πάσχα εύχομαι και χρόνια πολλά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα