Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλώς ή κακώς η λογική των αναβαθμίσεων των λειτουργικών βαδίζει προς τα εκεί. Νέες εκδόσεις κάθε λίγο με μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές, αλλά όχι κάτι το εξωπραγματικό. Καλό από τη μια γιατί δεν περιμένεις να δεις κάτι καινούριο μια 2ετία-3ετιά-5ετιά, καλό γιατί έχεις -θεωρητικά- μεγαλύτερη ασφάλεια, καλό γιατί απ'ότι φαίνεται πλέον θα είναι δωρεάν. Από την άλλη όμως είναι κακό γιατί πρώτον γίνεσαι beta tester, είσαι κατά κάποιον τρόπο αναγκασμένος να αναβαθμίζεις συνεχώς, έχουν τη δυνατότητα να σου ανεβάζουν πολύ συχνότερα τις απαιτήσεις (άρα συχνότερες πωλήσεις hardware), και στην ουσία μπορεί να έχεις μεγαλύτερες αλλαγές στο σύνολο, αλλά στην πράξη δεν τις συνειδητοποιείς γιατί γίνονται σιγά σιγά και μένεις να περιμένεις κάτι το ιδιαίτερο...

Δημοσ.

Απο 10.5 και μετα ολες, σε ολα σχεδον τα φορητα της τελευταιας 5-ετιας.  

Και δεν σου εκανε καμια τη δουλεια που ηθελες?

Δημοσ.

δεν είμαι στο κεφάλι της apple αλλά για να βγάζουν κάθε χρόνο νέα έκδοση λογισμικού υπάρχει λόγος ο οποίος μπορώ να υποθέσω ότι είναι καθαρά λόγος πωλήσεων 

όταν κάνεις άνετα την δουλειά σου με snow leopard τι άλλο μπορείς να πεις ότι χρειάζεσαι να κάνεις με το yosemite

το notification center το Handoff ή τους χάρτες με το Game center 

το ίδιο και με τα παράθυρα κρατάς μια χαρά τα 7 και προχωράς 

στο τελευταίο η microsoft πιστεύω ότι πάει καλύτερα σε σχέση με την apple που βάζει τους μηλαράκιδες να κυνηγάνε τις νέες εκδόσεις σαν τους ...............

να προσθέσω ότι αποδεδειγμένα μετά το snow βάρυνε και ζητάει περισσότερη μνήμη και καλύτερο hardware 

Γι αυτο και πολλοι δεν εχουν προχωρησει ακομα σε yosemite. Ειδικα αν εχεις μηχανημα προ του 2010!

Δημοσ.

Το κακό με τις τόσες εκδόσεις ειναι οτι δημιουργείται fragmentation. Αν ήταν απλές αναβαθμίσεις οπως τις περιέγραφαν οι περισσότεροι ( κυρίως haters) , τότε δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Απο την στιγμή που οι αλλαγές επηρεάζουν τοσο αρνητικά ένα λειτουργικό , λες και χτίζεται ξανά απο την αρχή κάθε φορά που γίνονται, τότε καταντάει κουραστικό....

Απο την μια δικαιολογώ αυτές τις αλλαγές γιατι η μετάβαση απο την μια αρχιτεκτονική cpu στην άλλη έγινε πολύ γρήγορα το 2007 αλλά θα περίμενα τόσα χρόνια να βρει το δρόμο της.

Δεν ξέρω αν ετοιμάζουν στο μέλλον ξανά αλλαγή αρχιτεκτονικής ή να κάνουν κάτι universal , αλλά αν το κάνουν με τον τροπο που δείχνουν ως τωρα εχει να πέσει περισσότερο κλάμα και απο αυτό που έπεσε με το windows 8....

Η δημιουργία του shift ίσως ειναι μια διέξοδος αλλά δεν ξέρω πως θα εφαρμοστεί στην πορεία.

Πιστεύω οτι βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο, παρόμοιο με αυτό του 2007 και θα έρθει η στιγμή εντελώς ξαφνικά οπως τότε και θα πει , πάμε ξανά σε αλλαγή αρχιτεκτονικής ή universal με την 10.10.4...μακάρι να βγω ψεύτης αλλά δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς όταν τόσα χρόνια εχει επένδυσει σε μια αρχιτεκτονική cpu που βρήκε το δρόμο της μέσα απο τις iOS συσκευές κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα που θα προχωρήσει και στα desktop.

Βέβαια ακόμα ειναι νωρίς αλλά καλό ειναι να είμαστε προετοιμασμενοι....

ΥΓ. Έτσι πως ξανά κοιτάζω το MacBook που έβγαλε τελευταία νομίζω πως σκοπός του αρχικα θα ήταν να τρέξει με επεξεργαστές Α αλλά και κάτι στράβωσε στην πορεία και προτιμήθηκε η λύση της Intel. Δεν ξέρω όσο το βλέπω μοιάζει με προάγγελο αλλαγών....

Δημοσ.

Υπόψιν σε αυτούς που δεν αναβαθμίζουν

στις εκδόσεις κάτω από την 10.10.3 η Apple δεν διόρθωσε ένα σημαντικό κενό ασφαλείας, από ότι έχω διαβάσει δεν έχει βγάλει κάποιο security update.

Δημοσ.

Υπόψιν σε αυτούς που δεν αναβαθμίζουν

στις εκδόσεις κάτω από την 10.10.3 η Apple δεν διόρθωσε ένα σημαντικό κενό ασφαλείας, από ότι έχω διαβάσει δεν έχει βγάλει κάποιο security update.

Όχι βρε δεν το διάβασες σωστά,το κενό καλύφτηκε με το security update στην 10.10.2  και όποιος δεν το είχε κάνει εμπεριέχεται στην 10.10.3 (εγώ αυτό κατάλαβα τουλάχιστον)

Δημοσ.

Eιτε μπετα ειται οχι της πλακας ειναι το os x και οσο παει χειροτερευει. Αν εβαζαν win στα mac 10πλες πωλησεις θα εκαναν. 

Μα καλά τι λες? Αφού μπορείς να βάλεις windows στα mac χωρίς κανένα πρόβλημα και να δουλεύεις μόνο με αυτά.

Δημοσ.

Μηπως κάποιος που έκανε το update ;εμένα σε iMac 2009 απο το update όλο κολλάει.αν εχει κάποιος το ίδιο πρόβλημα με εμένα ;φταίει μονο το δικό μου;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Μηπως κάποιος που έκανε το update ;εμένα σε iMac 2009 απο το update όλο κολλάει.αν εχει κάποιος το ίδιο πρόβλημα με εμένα ;φταίει μονο το δικό μου;

early 2009 εχω αλλα του εχω βαλει ssd,παρολαυτα δεν είδα διαφορά πριν και μετα.

Δημοσ.

Εγώ με imac late 2009 και SSD, πέρασα για πρώτη φορά το το 10.10.3 την Μ. Παρασκευή.

Δεν έχω παράπονα μέχρι στιγμής και φυσάει και ένας ευχάριστος αέρας ανανέωσης στο γραφικό περιβάλλον. Έκανα upgrade και όχι clean install γιατί άρχισα πλέον να βαριέμαι τέτοιες διαδικασίες.

• Like 1
Δημοσ.

Ποιον ssd βάλατε ;και στα ποσά. Gb;γιατι μάλλον θα πρεπει να το κανω και εγω στο πολύ κοντινό μέλλον !

Δημοσ.

Εγώ συγκεκριμένα έχω βάλει τον Crucial M500 120GB στη θέση του DVD drive. Μπορείς όμως να βάλεις οποιονδήποτε δίσκο και σε οποιαδήποτε χωρητικότητα επιθυμείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...