Anurak Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Πριν από μία εβδομάδα η οθόνη του υπολογιστή (Samsung Syncmaster T220 - 22") έσβησε ξαφνικά. Κάθε φορά που την άνοιγα, μετά από 1 δευτερόλεπτο η φωτεινότητα έπεφτε στο μισό και μετά από 1 δευτερόλεπτο ακόμη έσβηνε τελείως.Ο τεχνικός που την έλεγξε μου είπε πως είναι ο inverter και πως με κόστος 30-40 ευρώ το ανταλλακτικό δεν αξίζει να την φτιάξω καθώς μπορώ να αγοράσω καινούργια που θα είναι καλύτερη με 100 ευρώ. Την οθόνη την είχα περιπου 6 χρόνια με κόστος αγοράς τα 200 ευρώ. Στα αρνητικά της Syncmaster είναι η πτώση της φωτεινότητας όταν παρακολουθεί κανείς από το πλάι, αλλά καθώς την έχω πάντα στραμμένη προς εμένα και είναι πάντα πάνω στο γραφείο ποτέ δεν είχα πρόβλημα με αυτόν τον περιορισμό. Ακόμη και με παιχνίδια δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Καθώς τα οικονομικά είναι κάπως περιορισμένα αυτόν τον καιρό, αν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με το μικρότερο δυνατό κόστος, μάλλον θα το επιδιώξω. Αν κάποιος γνωρίζει, μπορεί να μου πει αν πράγματι έχει δίκιο ο τεχνικός που την είδε; Έχουν πέσει οι τιμές τόσο ώστε να αξίζει η αγορά καινούργιας, παραπλήσιας σε ποιότητα, οθόνης σε σχέση με την επισκευή της Syncmaster (υπολογίζω 60-80 ευρώ συνολικό κόστος με εργατικά); Αν όχι, ποιό είναι το εύρος τιμής στο οποίο θα πρέπει να κυμανθεί μία καινούρια 22άρα για να θεωρείται αντίστοιχή της. Καλοδεχούμενες και οι όποιες προτάσεις έχετε να κάνετε. Ευχαριστώ. Edit: Συμπληρωματικά, μπορεί κάποιος να σχολιάσει πόσο σημαντικά είναι τα εξής χαρακτηριστικά ώστε να γίνει ευκολότερη η διαδικασία σύγκρισης καινούριων οθονών σε περίπτωση που αναγκαστώ να αγοράσω; Χρόνος απόκρισης: Να υποθέσω ότι όσο μικρότερος αυτός ο αριθμός τόσο το καλύτερο, έτσι; Διαφορά μεταξύ 2ms και 5ms είναι πολύ εμφανής; Φωτεινότητα: Πόσο σημαντική είναι; Για παράδειγμα, η Syncmaster είχε 300cd/m2, ενώ πολλές που κοιτάω τώρα σε εύρος τιμής 100-150 ευρώ είναι στα 200cd/m2. Λόγος αντίθεσης: Η Syncmaster έχει 1000:1 / 20000:1 (dynamic) ενώ πολλές που κοιτάω τώρα έχουν 600:1 - 1000:1. Θα καταλάβω μεγάλη διαφορά;
coolerman Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 IP-49135b IP-49135b(ali) εννοείται μπορείς να αλλάξεις Inverter έχει 2,αλλά δεν σε συμφέρει πιστεύω. μπορεί βέβαια να μην είναι inverter ΑΛΛΑ πυκνωτές(φουσκωμένοι) απο ποιά περιοχή είσαι;;
GMagicPlus Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Ο τεχνικος καλα στα ειπε. Το θεμα είναι τι θέλεις να κάνεις εσύ.
Anurak Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) @coolerman: Ευχαριστώ για τα links. Μένω Λαμία και πήγα συστημένος από φίλο στον τεχνικό ο οποίος μένει επίσης Λαμία, αλλά πάντα παίρνω δεύτερες γνώμες όταν δε γνωρίζω προσωπικά κάποιον και η κοινότητα του insomnia έχει βοηθήσει πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις. Αν δεχτώ ότι είμαι για καινούρια οθόνη, μπορείτε να συστήσετε καμία ανάλογη με αυτή που είχα; Κάτι που πρόσεξα μετά από λίγες ώρες ψαξίματος είναι ότι τώρα πια ακόμη και αρκετά ακριβότερες οθόνες έχουν σημαντικά μεγαλύτερο χρόνο απόκρισης από τη Syncmaster που έχει 2ms. Έχει αλλάξει ο τύπος οθόνης στα καινούρια προϊόντα και δεν έχει τόση σημασία πια; Κάποιες οθόνες που έχει δει και είναι κοντά στα 120-130 ευρώ είναι οι ακόλουθες Philips 226V4LAB Philips V-line 223V5LHSB SAMSUNG LS22D390QS 22'' LED FULL HD PHILIPS 227E4LHAB 21.5'' LCD FULL HD LG 22M45D-B 21.5" LED LED ASUS 21.5'' VS229HA ASUS VE228HR 21.5'' LCD Είχα στο μάτι και την BenQ RL2455HM η οποία ξεφεύγει λίγο στην τιμή αλλά έχει πολύ καλές κριτικές. Έχει κάποιος εμπειρία με κάποια αυτές; Επίσης, έχω δει πως αρκετές οθόνες σε αυτή την κατηγορία δεν έχουν και HDMI και DVI-D, αν και οι περισσότερες έχουν HDMI. Είναι το DVI-D τόσο απαραίτητο ώστε πολλοί σε σχόλια να δηλώνουν απογοητευμένοι ότι δεν πρόσεξαν ότι έλειπε όταν αγόρασαν την οθόνη; Επεξ/σία 12 Απριλίου 2015 από Anurak
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα