Προς το περιεχόμενο

Αγορα Laser


nikosfa21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλησπερα, ψαχνω εδω και λιγες ημερες να αγορασω εναν εκτυπωτη laser, το μπατζετ ειναι 150 ευρω (απο κοτσοβολο μπορω μεχρι και 180 λογο αγορα με δοσεις χωρις πιστωτικη). Θελω κατω απο 1500 σελιδες το μηνα μονο ασπρομαυρα (ειμαι φοιτητης και χρειαζομαι να εκτυπωνω πραμα γιατι ξεκιναω πτυχιακη αλλα και βιβλια και εργασιες που εχω σε pdf). Δεν με καιει να βγαζει μπρος πισω αυτοματα απλα θελω να εχει και σκανερ ωστε να μπορω να τυπωνω μονος μου κομματια απο βιβλια. Εχω τσεκαρει περισσοτερο για hp και samsung και με βλεπω περισσοτερο για το δευτερο γιατι απ οτι τσεκαρα εχει πολυ πιο οικονομικα τονερ σε οριτζιναλ (απο τις συζητησεις βεβαια καταλαβα απο τον highpriest οτι η hp εχει πιο φτηνα συμβατα αλλα με τρομαξε με τις φοτος του ο roger :P).

Εχω τσεκαρει τον samsung sl m2675f ο οποιος εχει σκανερ αλλα δεν καταλαβαινω γιατι δεν γραφουν ταχυτητα σαρωσης οπως σε αλλα μηχανιματα. (Εννοει σα σκανερ μονο το adf? Ειναι βασικη μου απορια γιατι το adf δεν μου χρειαζεται αλλα μονο δυνατοτητα για σκαν βιβλιων).

Επισης απο κοτσοβολο εχω τσεκαρει και τον hp mfp m127fw που εχει ολα τα χαρακτηριστικα που θελω ( αλλα σε πιο ακριβη τιμη και με ακριβα επισης τονερ),

Αν μπορειτε να δωσετε καμια συμβουλη, και οποιος μπορει να μου λυσει την απορια με το ποτε το σκανερ αναφερεται μονο σε adf θα ειμαι υποχρεος. Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα πω κάτι πολύ απλό και μετά κάνεις εσύ επιλογή. Σε πολυμηχάνημα των 150 ευρώ, που μετά από 3-4 αλλαγές τόνερ με ανακατασκευασμένα ή συμβατά αντί για γνήσια γλυτώνεις τα λεφτά για να αγοράσεις ένα καινούριο πολυμηχάνημα, είναι αξιοπερίεργο να προτιμάς γνήσια. Αν μιλάμε για επαγγελματικά πολυμηχανήματα των 1500-2000 ευρώ ή μεγάλα εκτυπωτικά χιλιάδων ευρώ,  έχει ένα νόημα μια συζήτηση για αναλώσιμα, για το πως θα συμπεριφερθούν μετά από 40-50 αλλαγές τόνερ. Για πολυμηχανηματάκια οικιακής χρήσης των 100-150 ευρώ, είναι αστείο και να το συζητάμε. 

 

Για το adf δεν κατάλαβα τι ρωτάς ακριβώς. Τα σκάνερ στα πολυμηχανήματα είναι είτε:

a)Flatbed (τζαμάκι) για να βάζει όπως είπες το βιβλίο πάνω και να το φωτοτυπείς

β)Flatbed + ADF (που είναι αυτόματος τροφοδότης για σκανάρισμα συνεχόμενων σελίδων)

 

Σκέτο ADF σε πολυμηχάνημα laser δεν θυμάμαι να έχω δει κάπου. Πάντως το 2675 έχει και flatbed και ADF.

 

Υ.Γ Επίσης στον 2675 υπολογίζεις και αλλαγή drum ανα περίπου τρία τόνερ. Όταν συγκρίνεις τα αναλώσιμα να τα συγκρίνεις όλα. Πολλά μοντέλα έχουν ενσωματωμένο το drum πάνω στο τόνερ. Σε άλλα μοντέλα είναι ξεχωριστό αναλώσιμο.

Επεξ/σία από highpriest
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι υκολο ρε φιλε να μου δωσεις 4-5 προτασεις με τα χαρακτηριστικα και το ευρος τιμων που αναφερα? Με βασανιζει αρκετα η τελικη επιλογη επειδη ειμαι φουλ ακυρος και ολο ανακαλυπτω οτι πρεπει να προσεχω και αλλα πραματα που μου διαφευγουν. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Υ.γ.: αυτο που ρωτησα για το σκανερ ηταν αυτο που μου απαντησες. Γιατι π.χ. το samsung που αναφερα δεν γραφει ταχυτητα σαρωσης ενω π,χ. Το hp λεει οτι ειναι 5 ppm. Νομιζα δηλαδη οτι δεν θα μπορει να σκαναρει βιβλιο παρα μονο σελιδες μεσω του adf.Δεν ξερω αν εγινα κατανοητος παλι :Ρ

Επεξ/σία από nikosfa21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας τα πάρουμε ένα-ένα. 

1) Για το σκάνερ. Έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου. Προσπαθείς να δεις ποιο είναι 1 δευτερόλεπτο πιο γρήγορο και χάνεις την ουσία.

-Πρώτον σε αυτή την κατηγορία τιμής πολυμηχανημάτων είναι όλα ίδια με απόκλιση 2% πάνω κάτω.

-Δεύτερον όταν ψάχνεις κάτι για πρωτεύουσα διεργασία (σκανάρισμα) δεν κοιτάς να το βρεις μέσα σε ένα πολυμηχάνημα που κάνει άλλα 5 πράγματα, κοιτάς να βρεις το καλύτερο για την δουλειά που θες.

-Τρίτον, έχεις σκανάρει ποτέ σε πολυμηχάνημα με καπάκι από πάνω και τα πληκτρα του μπροστά κάποιο βιβλίο; Ξέρεις πόσο άβολο είναι; Επειδή ακριβώς δεν σχεδιάστηκε για να σκανάρεις βιβλία, αλλά επαγγελματικά έγγραφα που έρχονται σε μεμονωμένες σελίδες. Θα σου βγει η πίστη, εργονομικά μιλώντας. Δοκίμασε να σκανάρεις βιβλίο σε κάποιον φίλο σου με πολυμηχάνημα τέτοιου τύπου που ψάχνεις και θα καταλάβεις τι εννοώ.

-Τέταρτον, σκέψου ότι όσο κρατάς κάτω το  βιβλίο ο σαρωτής κάνει γύρω στα 4-6 δευτερόλεπτα να σαρώσει την σελίδα, αλλά χρειάζεται άλλα 15+ δευτερόλεπτα για να γυρίσει σε κατάσταση αναμονής και να μπορέσεις να ξαναχρησιμοποιήσεις το κουμπί αντιγραφής. Πιστεύεις ότι έχει σημασία αν στην σελίδα θα χρειαστείς 19 δευτερόλεπτα ή 21 στο σύνολο; Δεν κερδίζεις κάτι ιδιαίτερο σε αυτή την κατηγορία τιμής με το να αναλύεις το δευτερόλεπτο. Όλα βγάζουν 5-6 σελίδες το λεπτό, αν είσαι αρκετά γρήγορος και προλαβαίνεις να γυρίσεις σελίδα μέσα στα 20 αυτά δευτερόλεπτα και να τοποθετήσεις την σελίδα στο τζαμι. Για πιο γρήγορα αποτελέσματα ανεβαίνεις σε τιμή, αλλά και πάλι μιλάμε να κερδίσεις 2-3 δεύτερα ανα σελίδα. Αν θέλεις κάτι πραγματικά γρήγορο, πας σε σκάνερ.

 

2) 4-5 επιλογές έχει όλο κι όλο η κατηγορία τιμής. :-D

Προσωπικά σε αυτή την τιμή θα αγόραζα είτε τον HP m127 ή τον samsung Μ2675. Κοίταξε το μοντέλο που διαλέξεις να έχει περπατήσει εμπορικά. 

 

3) Τέλος για την χρήση που κατάλαβα ότι θα κάνεις, δεν χρειάζεσαι πολυμηχάνημα. Χρειάζεσαι ένα καλό σκάνερ και έναν οικονομικό εκτυπωτή. Η συμβουλή μου είναι να επενδύσεις σε κάτι τέτοιο:

 

 

κι όταν τελειώσεις με την σχολή πούλα το σε κάποιον συμφοιτητή σου στην μισή τιμή. Θα είστε και οι δύο κερδισμένοι.

Επεξ/σία από highpriest
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολυ κατατοπιστικος, απλα αφου μπου προτεινεις να παρω χωρια ενα καλο scanner μηπως θα ηταν τελικα καλυτερο να τσιμπισω κατι τετοιο: https://www.skroutz.gr/s/3344787/Samsung-SL-M2625D.html?. Επισης επειδη με προβληματιζει λιγο το κοστος τονερ+ντραμ για το samsung ειναι ευκολο με ενα πμ να με κατατοπησεις για τα συμβατα τονερ για hp? (thanks για ολη τη βοηθεια)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Παίδες καταρχήν ευχαριστώ για όλη τη βοήθεια! Τελικά αγόρασα τον Samsung SL - 2675F. Μέχρι τώρα είμαι φουλ ικανοποιημένος απο το μηχάνημα πραγματικά, γρήγορος, πολύ εύχρηστος, καλή ανάλυση στις εκτυπώσεις και ικανοποιητικό το σκαν του. Dobro πραγματικά δεν μου χρειάζεται ρε φίλε το εγχρωμο γιατί είναι μόνο για να τυπώνω πράμα που πρέπει να διαβάζω. Highpriest σου είμαι υπόχρεος φίλε! 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...