Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη ψαχνω το θέμα τωρα τελευταια και ξεκαθαρη απαντηση δεν εχω βρει πουθενα καθως υπάρχουν πολλες διαφορετικες αποψεις είπα να ζητησω και την δικη σας βοηθεια.

Αν υποθεσουμε οτι ένα παιχνιδι πιανει 60fps , που παίζει καλύτερα σε οθονη 120/144hz ή σε οθόνη 60Hz? ή το ίδιο?

Σκορπιες αποψεις που εχω διαβασει χωρίς να βαζω το χέρι μου στην φωτια για καμμια...

1. 60 fps σε 60Hz πιο smooth απο οτι σε 120/144 καθώς δεν θα υπάρχει tearing

2. Freesync / Gsync προσθέτει input lag οπότε χάνεις το πλεονεκτημα των 120/144hz,

3. Χωρίς Freesync/Gsync πάλι προσθέτει x ms input lag καθως έχει να παρουσιασει τα διαπλάσια frames απο αυτα που έχει διαθέσιμα

4. Στα περισσότερα Hz θα τρέχει καλύτερα όπως και θα χει με αμεση ανταπόκριση

Thoughts?

Δημοσ.

Αν το μέγιστο/ελάχιστο που πιάνει ένα σύστημα σε ένα παιχνίδι είναι 60fps και είναι σταθερό εκεί τότε δεν έχει διαφορά,όπου και να το παίξεις και με όποια τεχνολογία(vsync/freesync/gsync) θα παίξει με 60fps χωρίς να έχει παραπάνω ή λιγότερο lag η μία με την άλλη.

Αν πιάνεις μια παραπάνω μια λιγότερο.

Με το vsync,μόνο στα καρέ όπου δεν προλαβαίνει να βγάλει 60 fps(για 60Hz οθόνη) ,δηλαδή να βγάλει το καρέ μέσα σε 16ms,θα έχεις lag σε αυτό το καρέ γιατί θα περιμένει την επόμενη ανανέωση της οθόνης και μέχρι τότε θα συνεχίζει να δείχνει το παλιό καρέ,στα καρέ που βγάζεις παραπάνω ενδέχεται να βγάλει tearing, το ποσοστό του lag αλλά και το tearing εξαρτάτε από το πόσο μεγάλη ή μικρή ανταπόκριση έχει η οθόνη.Αν έχει π.χ. 8ms θα έχει 8ms lag(όταν θα έχει lag) αλλά και το tearing θα εμφανιστεί μετά από τα 120fps.

Με το Freesync / Gsync δεν θα έχεις ούτε lag ούτε tearing αφού η οθόνη θα κάνει το refresh με το που θα είναι έτοιμο το καρέ που θέλουμε να δείξει.

Το σημαντικότερο δηλαδή είναι να έχει η οθόνη μικρό response time αφού το refresh rate δεν σου λέει τίποτα,μπορεί να δείχνει την ίδια εικόνα αρκετές φορές.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...