jgeorgiou Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, NT1G είπε Συνέχεια δουλεύει. link για την μέτρηση των άλλων ρύπων στα τέλη κυκλοφορίας; ή βενζίνη δεν βγάζει NOx;🤔 1) Πριν ένα μήνα έγινε ντόρος με τον νέο τρόπο υπολογισμού τελών που θα αύξανε το κόστος (ψάξε τα δημοσιεύματα) - τελικά το "πάγωσαν" για φέτος θα ισχύσει του χρόνου. 2) Βγάζει πολύ λιγότερο ΝΟx
NT1G Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε 1) Πριν ένα μήνα έγινε ντόρος με τον νέο τρόπο υπολογισμού τελών που θα αύξανε το κόστος (ψάξε τα δημοσιεύματα) - τελικά το "πάγωσαν" για φέτος θα ισχύσει του χρόνου. 2) Βγάζει πολύ λιγότερο ΝΟx Όπου βέβαια το 1 ισχύει και για την βενζίνη δεν είναι κάτι ιδιαίτερο μόνο για το πετρέλαιο.
jgeorgiou Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, NT1G είπε Όπου βέβαια το 1 ισχύει και για την βενζίνη δεν είναι κάτι ιδιαίτερο μόνο για το πετρέλαιο. χοντρικά 20% επιβάρυνση για βενζίνη και για πετρέλαιο 30% και στα 10ετίας 40-70% αύξηση. όταν προσμετράς και άλλους ρύπους επιβαρύνεις τους πετρελαιοκινητήρες περισσότερο γι'αυτό το υπολογιζαν έτσι την προηγούμενη 5ετία. Οπως είπα οι ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να προσθέσουν νέο καταλύτη στα πετρελαιοκίνητα που να δεσμεύει και το NOx οπότε "ξαφνικά" θα ανακαλύψουν(και θα προσμετρούν) και τους άλλους ρύπους που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα. Αλί και τρις αλί σε όσους φορτώθηκαν (παλιά) πετρελαιοκίνητα σαπάκια που θα πάθουν έμφραγμα μόλις δουν τα νέα τέλη. Βλέπεις ξεπούλησαν οι γερμανοί τα euro 4 & euro 5 σαπάκια τους και ήρθε η ώρα να παγιδεύσουν τους κουτοπόνηρους που τα αγόρασαν. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2019 από jgeorgiou
NT1G Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δηλαδή μου λες ότι αυτοκίνητο 10ετιας θα το μετρήσουν με τον καινούργιο τρόπο και θα το χρεώσουν αλλιώς;
jgeorgiou Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 29 λεπτά πριν, NT1G είπε Δηλαδή μου λες ότι αυτοκίνητο 10ετιας θα το μετρήσουν με τον καινούργιο τρόπο και θα το χρεώσουν αλλιώς; Αυτό δεν το ξέρω , αρχές του χρόνου που θα ανακοινώσουν το νέο σύστημα θα το μάθουμε.
agnostos13 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 33 λεπτά πριν, NT1G είπε Δηλαδή μου λες ότι αυτοκίνητο 10ετιας θα το μετρήσουν με τον καινούργιο τρόπο και θα το χρεώσουν αλλιώς; Μόνο για τα καινούρια θα υπάρχει αύξηση που έχουν μετρηθεί με WLTP. Επειδή όμως θα υπάρχει ανισονομία και ειδικά σε μοντέλα που έχουν μετρηθεί την μία χρονιά με τον ένα τρόπο και την επόμενη με τον άλλο (χωρίς να έχουν αλλαγές) με αποτέλεσμα τα νέα να πληρώνουν περισσότερα τέλη ίσως γίνει νέα κλίμακα για τα WLTP. Τα παλιά μου φαίνεται απίθανο να ξαναμετρηθούν από την αρχή οπότε λογικά θα παραμείνουν ως έχουν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα