BritGreek Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Εγώ βάζω μόνο από εταιρικά πρατήρια για να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες κακής ποιότητας ή νοθείας. Χωρίς να θέλω να γενικολογήσω, ή να βάλω όλους τους πρατηριούχους στο ίδιο τσουβάλι, από τότε που το κάνω αυτό, δεν έχει προκύψει ποτέ πρόβλημα.
alexremo Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Για στην παρέα. Διάβασα με ενδιαφέρον το post γιατί και εγώ ενδιαφέρομαι για κινητήρα πετρελαίου αλλά δεν ξέρω εαν η διαδρομή μου στη δουλεία θα είναι κατάλληλη (20χμ. εθνική που το πρωί είναι φουλ κίνηση και το βράδυ αέρα οπότε 15 λεπτά σταθερά στα 100χλ θα έχει χρήση). Επίσης, κοιτάω combi / stationwagon με turbo κάτι σαν BMW 330D, Volvo V50, Audi A4 TDI, etc. που να είναι πάνω από δεκαετία και με 150,000 - 250,000 στο κοντέρ (μόνο έτσι είμαι εντός budget). Σίγουρα το κάθε αμάξι εξαρτάται από την συντήρηση και χρήση (άλλο τα καλοδιατηρημένα με 300,000χλ και άλλο με 100,000 που του έχουν αλλάξει τα φώτα). Είμαι οικογενειάρχης και θέλω αμάξι με χώρο, ασφάλεια, οικονομικό και ας είναι ακριβή η ετήσια συντήρηση. Καλοδεχούμενες όλες οι πληροφορίες. Ευχαριστώ!
Afterburner Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εαν βάζετε σε επίσημο πρατήριο και το διπλόφιλτραρισμενο πετρέλαιο (AVIO, Ultimate), ποτε δεν θα παθετε τιποτα! Τουλαχιστον, μισο μισο..... Αμα βαζεται στου μπαρμπα Μήτσου με τιμη πετρελαιου 1.15....μεχρι και κατουρα θα βρεις μεσα. Τα service στα diesel ειναι ανα 30.000 χλμ. και δεν ειναι ακριβό. Εδω τα Yaris απο TOYOTA θελουν 300 ευρω συνολο και 2 service μεχρι τα 30.000 χλμ για αναλωσιμα. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2019 από Afterburner
jgeorgiou Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Αν πάρεις μεταχειρισμένο diesel βρες συνεργείο-μαμουνιάρη να απενεργοποιεί συστήματα σαν το dpf για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να κρατά το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου σε λογικά επίπεδα. Μην κοιτάς που δεν το λένε οι κάτοχοι , το 90% των παλιότερων της 10ετίας diesel με μαμουνιάρη μάστορα την κάνουν την δουλειά αλλιως θα το είχαν πάει για ανακύκλωση.
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, jgeorgiou είπε Αν πάρεις μεταχειρισμένο diesel βρες συνεργείο-μαμουνιάρη να απενεργοποιεί συστήματα σαν το dpf για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να κρατά το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου σε λογικά επίπεδα. Μην κοιτάς που δεν το λένε οι κάτοχοι , το 90% των παλιότερων της 10ετίας diesel με μαμουνιάρη μάστορα την κάνουν την δουλειά αλλιως θα το είχαν πάει για ανακύκλωση. Και να σπέρνει τον καρκίνο απο την εξάτμιση....... 4
agnostos13 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Αν πάρεις μεταχειρισμένο diesel βρες συνεργείο-μαμουνιάρη να απενεργοποιεί συστήματα σαν το dpf για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να κρατά το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου σε λογικά επίπεδα. Μην κοιτάς που δεν το λένε οι κάτοχοι , το 90% των παλιότερων της 10ετίας diesel με μαμουνιάρη μάστορα την κάνουν την δουλειά αλλιως θα το είχαν πάει για ανακύκλωση. Και πως περνάει ΚΤΕΟ;
pananton Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Αν πάρεις μεταχειρισμένο diesel βρες συνεργείο-μαμουνιάρη να απενεργοποιεί συστήματα σαν το dpf για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να κρατά το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου σε λογικά επίπεδα. Μην κοιτάς που δεν το λένε οι κάτοχοι , το 90% των παλιότερων της 10ετίας diesel με μαμουνιάρη μάστορα την κάνουν την δουλειά αλλιως θα το είχαν πάει για ανακύκλωση. το dpf ξέρεις τι κάνει ή το πετάς έτσι?? και για να είμαι ontopic δεν υπάρχει συνεργείο ειδικό για τα πετρέλαια. βρες ένα καλό γενικό συνεργείο (αν δεν θες αντιπροσωπεία) και πας εκεί! απλά Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2019 από pananton
jgeorgiou Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Και πως περνάει ΚΤΕΟ; αν πας στο δημόσιο ΚΤΕΟ , βαριούνται τόσο πολύ που σου λένε άσε ένα έξτρα 10αρικάκι και σου υπογράφουμε αν πας σε ιδιωτικό εκεί παίζεται , όπως περνάνε όλα τα πετρέλαια με euro 4 που δεν έχουν αυτό το φίλτρο μικροσωματιδίων. pananton και να μην ξέρεις μαθαίνεις , όλοι όσοι αγοράζουν μεταχειρισμένο diesel μετά από 2-3 μήνες ρωτάνε αριστερά-δεξιά ποιος μπορεί να το ξηλώσει , ξαφνικά γίναμε η χαβούζα των Γερμανικών diesel που τα πουλάνε για σαπάκια και οι μαντράδες μας τα "ανακαινίζουν" και τα πουλάνε για ευκαιρίες. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2019 από jgeorgiou
agnostos13 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε όλοι όσοι αγοράζουν μεταχειρισμένο diesel μετά από 2-3 μήνες ρωτάνε αριστερά-δεξιά ποιος μπορεί να το ξηλώσει. Όλοι όσοι αγοράζουν μεταχειρισμένο diesel με 150.000 km+ και κατεστραμένο dpf εννοείς... Ωστόσο μπορείς να το αλλάξεις ή να το πας για ανακατασκευή ή καθάρισμα (αναλόγως την κατάσταση) και όχι να καγκουρίζεις! Πάντως ο φίλος ψάχνει για αυτοκίνητο 10ετίας+ οπότε δεν νομίζω οτι θα έχει dpf... Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2019 από agnostos13
jgeorgiou Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Όλοι όσοι αγοράζουν μεταχειρισμένο diesel με 150.000 km+ και κατεστραμένο dpf εννοείς... Ωστόσο μπορείς να το αλλάξεις ή να το πας για ανακατασκευή ή καθάρισμα (αναλόγως την κατάσταση) και όχι να καγκουρίζεις! Πάντως ο φίλος ψάχνει για αυτοκίνητο 10ετίας+ οπότε δεν νομίζω οτι θα έχει dpf... Οποιοι θέλουν πάντως να βγάλουν εκτός εργοστασιακών ρυθμίσεων τον dieselοκινητήρα γιατί ανακάλυψαν ότι δεν είναι τόσο "φθηνός" όσο νόμιζαν αυτό ρωτάνε. "ο συνεργειάς μου αν και τζιμάνι μου είπε, προς τιμήν του, ότι δεν το κατέχει με τα ντίζελ ψάχνω να βρω καλό και έμπιστο συνεργείο που να έχει εμπειρία από ντίζελ" Τι εννοεί νομίζεις με το "εμπειρία στο ντίζελ" και γιατί το "τζιμάνι μάστορας" δεν ξέρει/αναλαμβάνει? Μεγάλα παιδιά είμαστε , ξέρουμε τι συμβαίνει με τα "μεταχειρισμένα ντιζελοκίνητα που καίνε λίγο". Προσωπικά πιστεύω ότι έπρεπε να μπει σωστός έλεγχος στο ΚΤΕΟ αλλά βλέπεις μισό εκατομμύριο ντιζελοκίνητα την άλλη μέρα θα πήγαιναν στην χωματερή γιατί "δεν συμφέρει να τα φτιάξεις όπως πρέπει". Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2019 από jgeorgiou 1
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Υπάρχουν ειδικά συνεργεία για ντίζελ όπως υπάρχουν για φρένα,για αναρτήσεις ,για εξατμίσεις , για υγραέριο κλπ.... Αφορά τα μπεκ,τις τρόμπες κλπ εξαρτήματα που είναι διαφορετικά στα ντίζελ απο τα βενζίνης. 1
jgeorgiou Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Υπάρχουν ειδικά συνεργεία για ντίζελ όπως υπάρχουν για φρένα,για αναρτήσεις ,για εξατμίσεις , για υγραέριο κλπ.... Αφορά τα μπεκ,τις τρόμπες κλπ εξαρτήματα που είναι διαφορετικά στα ντίζελ απο τα βενζίνης. Μάλλον λείπεις πολύ καιρό στο UK και νομίζεις ότι το "τζιμάνι συνεργειάς" θα σε διώξει γιατί "δεν ξέρει από ντιζελ". Τότε να βάλει στο συνεργείο ταμπέλα "ΕΚΛΕΙΣΑ γιατί έδιωχνα τους μισούς πελάτες να πάνε στους ανταγωνιστές μου". Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2019 από jgeorgiou
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε Μάλλον λείπεις πολύ καιρό στο UK και νομίζεις ότι το "τζιμάνι συνεργειάς" θα σε διώξει γιατί "δεν ξέρει από ντιζελ". Τότε να βάλει στο συνεργείο ταμπέλα "ΕΚΛΕΙΣΑ γιατί έδιωχνα τους μισούς πελάτες να πάνε στους ανταγωνιστές μου". Δεν λείπω τόσο καιρό αλλά το τζιμάνι που λες θα πάρει τηλέφωνο τον τρομπά για να τον ρωτήσει κόστος και πότε να του πάει τα μπεκ ή την τρόμπα. Εσύ σαν πελάτης νομίζεις οτι το τζιμάνι θα κάνει την δουλειά αλλά απλά το βγάλε βάλε θα κάνει ,και αυτό αν ξέρει γιατί πολλά τζιμάνια ουτε μια βίδα δεν ξέρουν να ξεβιδώσουν όχι να βγάλουν το πλακάκι που κρατάει το μπεκ ή να αλλάξουν το oring του μπεκ. Μπορείς πάντα να πληρώνεις τζιμάνια μεσάζοντες ή να πηγαίνεις κατευθείαν στον ειδικό που δεν έμαθε χθες στα ιχ ντιζελ αλλα στα φορτηγά .Πχ ακόμα και Bosch points υπάρχουν που ειδικεύονται στα ντίζελ. 1 1
jgeorgiou Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 35 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν λείπω τόσο καιρό αλλά το τζιμάνι που λες θα πάρει τηλέφωνο τον τρομπά για να τον ρωτήσει κόστος και πότε να του πάει τα μπεκ ή την τρόμπα. Εσύ σαν πελάτης νομίζεις οτι το τζιμάνι θα κάνει την δουλειά αλλά απλά το βγάλε βάλε θα κάνει ,και αυτό αν ξέρει γιατί πολλά τζιμάνια ουτε μια βίδα δεν ξέρουν να ξεβιδώσουν όχι να βγάλουν το πλακάκι που κρατάει το μπεκ ή να αλλάξουν το oring του μπεκ. Μπορείς πάντα να πληρώνεις τζιμάνια μεσάζοντες ή να πηγαίνεις κατευθείαν στον ειδικό που δεν έμαθε χθες στα ιχ ντιζελ αλλα στα φορτηγά .Πχ ακόμα και Bosch points υπάρχουν που ειδικεύονται στα ντίζελ. Ναι αλλά αυτοί δεν κάνουν τα "μαγικά" που θέλουμε εμείς , εσύ μιλάς για σοβαρούς τεχνικούς.
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, jgeorgiou είπε Ναι αλλά αυτοί δεν κάνουν τα "μαγικά" που θέλουμε εμείς , εσύ μιλάς για σοβαρούς τεχνικούς. Απο μάγους μόνο τον Μάικ Λαμάρ ξέρω! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα