Lucky Luke Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Γεια σας παιδιά! Καλές γιορτές και καλή ανάσταση!Έχω ξεκινήσει τον τελευταίο μήνα να ασχολούμαι με Java EE αλλά το υλικό που βρίσκω στο Διαδίκτυο παρ' ό,τι είναι αρκετό είναι χαοτικό και σκόρπιο χωρίς να μπορώ να βρω άμεσα αυτό που θέλω.Έχω ήδη κάποιο σχετικά καλό επίπεδο γνώσεων java SE και θα ήθελα να μεταβώ σε EE.Έχετε να προτείνετε κάποιο βιβλίο γι αυτό το σκοπό; Δε χρειάζεται να καλύπτει όλα τα τελευταία νέα, java 6 ή και 5 ακόμα θα προτιμούσα, καθ' ότι πρόκειται να δουλέψω σε ένα ήδη υπάρχον project.Θα ήθελα να καλύπτει τομείς όπως EJB, JPA, Transactions, JAXB, Web Services (SOAP) με παραδείγματα κώδικα που θα εξηγεί βήμα βήμα και στο τέλος θα χτίζει ένα μεγάλο project.Επίσης ό,τι έχει να κάνει με το στήσιμο και την παραμετροποίηση του application server. Αν είναι weblogic ακόμα καλύτερα.Γενικότερα αν έχει και κάποιο intro (ή αν υπάρχει άλλο βιβλίο γι΄αυτό το σκοπό) θα ήθελα και κάποιες πιο θεωρητικές γνώσεις πάνω σε application servers και enterprise applications.Ευχαριστώ για οποιαδήποτε συμβουλή.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Έχεις απόλυτο δίκιο, το υλικό που υπάρχει στο Internet είναι όντως χαοτικό. Προσωπικά θα σου πρότεινα αυτό, η γενικότερα όσο πιο πρόσφατο βιβλίο μπορείς. http://www.amazon.com/Java-EE-GlassFish-Application-Server/dp/1782176888/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1429046650&sr=8-7&keywords=java+ee+7 Ειδικά για JPA δες κ αυτό http://www.amazon.com/Pro-JPA-Experts-Voice-Java/dp/1430249269/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1429046841&sr=8-1&keywords=jpa+2 Είναι βέβαια βασισμένο σε glassfish αλλά δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να πας σε Weblogic. Προσωπική συμβουλη...αν απλά θέλεις να κάνεις micro web-applications ασχολήσου με Spring http://spring.io/Θα κάνεις τη ζωή σου πολυ πιο εύκολη. 1
Lucky Luke Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Κατ' αρχάς ZAKKWYLDE σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα προτιμούσα να είναι java 5 γιατί το project που θα ασχοληθώ είναι ήδη γραμμένο σε αυτή την έκδοση κι εγώ θα κάνω κατά βάση maintenance. Αν εχω τις βάσεις θέλω να πιστεύω ότι μετά μπορώ να προσανατολιστώ και με το υλικό στο διαδίκτυο για τις πιο πρόσφατες εκδόσεις. Βασικά αυτό είναι το μεγαλύτερό μου πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Από τη μία πολλές φορές δε μπορώ να αντιληφθώ αν τα features που βλέπω (σε code examples και οδηγούς) αφορούν java 5 ή νεότερη (οπότε εκεί το χάνω) και από την άλλη η πληθώρα συνδυασμού τεχνολογιών (java editions, application server, front-end). Για παράδειγμα στο front-end θα πρέπει να δουλέψω struts, ξεπερασμένο το ξέρω... Για το JPA όντως κι εγώ αυτό βρήκα, στην προηγούμενη έκδοσή του. Δυστυχώς, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, το spring δεν είναι αποδεκτή λύση αν και γνωρίζω ότι γενικά είναι καλή επένδυση η γνώση του και γενικότερα το ζητούν.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Java EE 5 φαντάζομαι ότι εννοείς;Υπάρχει έκδοση αυτού του βιβίου και για την 5. Επιμένω γενικότερα στο βιβλίο αυτό γιατί βρισκόμουν και εγώ κάποτε σε αυτό το χάος, και το συγκεκριμένο με έβαλε σε έναν δρόμο.
Lucky Luke Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Java EE 5 φαντάζομαι ότι εννοείς; Ναι, αυτό εννοούσα. Ξέρεις γενικά αν παίζει να το έχει κανένα ελληνικό βιβλιοπωλείο (την αγγλική έκδοση εννοείται) σε hardcopy; Παλιότερα έβρισκες τέτοια βιβλία σχετικά εύκολα, τα τελευταία χρόνια δυστυχώς όχι.
gon1332 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Ξέρεις γενικά αν παίζει να το έχει κανένα ελληνικό βιβλιοπωλείο (την αγγλική έκδοση εννοείται) σε hardcopy; Παλιότερα έβρισκες τέτοια βιβλία σχετικά εύκολα, τα τελευταία χρόνια δυστυχώς όχι. Για ρίξε μια ματιά στο online κατάστημα του Παπασωτηρίου. Έχει ξενόγλωσσα.
Lucky Luke Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Εκεί συνήθως κοιτάζω αλλά δυστυχώς η ποικιλία έχει πέσει πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα