georgeuk Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 παιδιά χρειάζομαι λίγη καθοδήγηση. Θέλω να συνδεθώ στο ίντερνετ με το mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN. Ως τώρα έχω κάνει τα εξής. 1. Σύνδεσα την ether6 με το μοντεμ του παροχέα μου. 2. Σύνδεσα την ether10 με τον υπολογιστή μου. 3. Δημιούργησα ένα DHCP Client στην ether6 για να πάρω IP απο τον παροχέα. 4. Στην θύρα ether10 έφτιαξα μια IP για το τοπικό δίκτυο 192.168.0.1/24 5. Στα DNS settings έβαλα allow remote connections 6. Έφτιαξα NAT rule masquerade. Μπορώ να κάνω ping π.χ στο 8.8.8.8 αλλα δεν μπορώ να ανόιξω ιστοσελίδες. Και το εικονιδιο του δικτυου ειναι κιτρινο κατω δεξια. Λείπει κάτι?
Ledis Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Σιγουρέψου ότι στον DHCP Client έχεις επιλέξει "Add Default Route" ή να προσθέσεις ένα Static Route με το Gateway σου (IP του Router του Παρόχου) /ip route add dst-address=0.0.0.0/0 gateway=XXX.XXX.XXX.XXX [Οπού XXX.XXX.XXX.XXX, η IP του Router του Παρόχου] Εγώ βέβαια προτείνω να βάλεις το Router του Παρόχου σε Bridge mode και να σηκώσεις την σύνδεση (PPPoE) από το Mikrotik. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2015 από Ledis
poihths Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 στο πισι σου εχιες βαλει dns?? απ τη στιγμη που κανεις ping σε ιρ ... ping στο google.com μπορεις να κανεις?
georgeuk Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 οκ παιδια το εφτιαξα, ευχαριστω. ακολουθησα αυτον τον οδηγο http://wirelessconnect.eu/articles/basic_mikrotik_routeros_configuration_winbo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα