fix21 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 η υποδοχη τροφοδοσιας του επεξεργαστη εχει 4 κουτακια πανω στην μητρικη και συνδεεις τα 2 ...για ποιο λογο δεν συνδεουμε και τα 4?και αν ναι ποτε πρεπει να συνδεσουμε και τα 4?ευχαριστω 1
Mikri Nefeli Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Excuse me,are you from the past? 'Εχει και 8 ,έχει και έξι.. Ti τροφοδοτικό έχεις και έχει δίπινο connector; Μήπως εννοείς του fan; Γενικά όσο ανέβαιναν οι ενεργειακές απαιτήσεις των επεξεργαστών,και τα λογισμικά ελέγχου τους,ανέβαινε και ο αριθμός των συνδέσεων στην μητρική για αυτούς,και για τους ανεμιστήρες τους. Mία μητρική με 8 pin μπορεί να περιμένει ρεύμα12v και απο τα δύο,ή μόνο από το ένα 4πινο.Στη μία περίπτωση μπορεί να μη δουλέψει με 4,στην άλλη να τραβάει όσο ρεύμα χρειάζεται μόνο από το ένα,με τα γνωστά προβλήματα. Τώρα αν εννοείς στο fan,μάλλον απλά δεν μπορείς να ρυθμίσεις στροφές. Με μια γρήγορη ματιά που του έριξα,φαντάζομαι θα καλύψει τις απορίες σου. http://www.playtool.com/pages/psuconnectors/connectors.html
Sheogorath Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Βασικα μοναχα 4πιν και 8πιν εχει. Με τα οκτω παιρνει παραλληλα περισσοτερο ρευμα και καταπονει λιγοτερο τα καλωδια και το connector. Οποτε αν το τροφοδοτικο εχει οκταπινο και η μητρικη οκταπινο, τα χρησιμοποιεις! Αν και 125watt tdp το σηκωνει ενα τετραπινο (εχω δει μητρικες amd ετσι) δεν υπαρχει λογος να "ζοριζεις" τα ορια ασφαλειας του connector κυριως! Αν και θα δουλευει. Κατα τα αλλα σε καλυψε η Νεφελη. Σιγουρεψε ομως οτι βαζεις το καλωδιο του επεξεργαστη και οχι της vga γιατι η διαριθμιση ειναι αντιθετη (12-0 , 0-12) αλλα αν το ζορισεις μπορει να κουμπωσει! 2
CMD Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Οι εταιρίες λένε ότι τα +4 χρειάζονται κυρίως όταν κάνεις OC, για να δίνει πιο σταθερό ρεύμα στην CPU. Αλλιώς λειτουργεί μια χαρά και μόνο με τα 4. Μιλάμε πάντα για αυτό ε;
fix21 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Ναι λαθος 4 ηθελα να πω και 8 για τα υπολοιπα με καλυψατε ευχαριστω Μονταρω υπολογιστες εδω και 4 χρονια αυτη την απορεια παντα ηθελα να την μαθω αλλα παντα κατι τυχαινε και ξεχναγα να το ψαξω (οσο μεγαλωνεις μαθαινεις) Το gaming pc μου
WalkerSW Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Αφου μονταρεις χρόνια υπολογιστες θα επρεπε να ξερει οτι η καρτα ειναι προτιμότερο να μπει στην πανω pcie αφου βεβαια φυγει ο ανεμηστήρας απο εκει!! 7
fix21 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Ανεβαζε τεραστιες θερμοκρασιες η καρτα πανω επειδη ητανε διπλα στον επεξεργαστη αυτην την στιγμη στο battlefield 4 με ultra settings πιανω 55 βαθμους στον επεξεργαστη (fx 8320) και 65 max στην gpu (r9 280) ιδιες αποδοσεις με την πανω pci e. ακουγετε κουλο παραλληλα το τροφοδοτικο δεν ανεβαζει θερμοκρασιες ωστε να επιρεασει την καρτα.τετοια πραγματα δεν τα δοκιμαζω σε ξενα pc για το λογο οτι δεν θα μπορω να εχω τον ελενχγο. σε θεμα θερμοκρασιων η καποιας βλακειας.
WalkerSW Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Ανεβαζε τεραστιες θερμοκρασιες η καρτα πανω επειδη ητανε διπλα στον επεξεργαστη αυτην την στιγμη στο battlefield 4 με ultra settings πιανω 55 βαθμους στον επεξεργαστη (fx 8320) και 65 max στην gpu (r9 280) ακουγετε κουλο παραλληλα το τροφοδοτικο δεν ανεβαζει θερμοκρασιες ωστε να επιρεασει την καρτα.τετοια πραγματα δεν τα δοκιμαζω σε ξενα pc για το λογο οτι δεν θα μπορω να εχω τον ελενχγο. σε θεμα θερμοκρασιων. Οταν λεμε τεραστιες θερμοκρασίες τι εννοουμε ? Δεν μπορω να καταλαβω απο την φοτο ποια ακριβως μητρική ειναι αλλα φανταζομαι οτι ξερεις οτι στη κατω θυρα ειναι πιθανο να δουλεύει σε Χ8 και οχι σε Χ16!
fix21 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 http://www.msi.com/product/mb/970A-G43.html#hero-specification και οι δυο ειναι x 16 το κοιταξα πρωτου προχωρησω εκτος και αν εχω κανει λαθος. Θερμοκρασιες 75 + στην καρτα και 65+ στον επεξεργαστη.
WalkerSW Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Και ομως δεν ειναι καν Χ8 ειναι Χ4 μονο η πρώτη ειναι Χ16. Για αυτο και εχεις τετοιες διαφορές στις θερμοκρασιες! Εκει που την εχεις την καρτα δεν δουλεύει ποτέ πραγματικα στο φουλ! 2 x PCI Express 2.0 x16 slots- PCI_E2 supports up to PCIe x16 speed- PCI_E4 supports up to PCIe x4 speed Εχεις 2Χ pcie μεγεθους Χ16 απο τις οποιες η μια τρεχειστα Χ16 και η αλλη στα Χ4 4
fix21 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 το δοκιμασα ετσι. χρειαζομαι και μια καινουργια ψυκτρα στο cpu τωρα με την καρτα θα δω τι θα κανω με τις θερμοκρασιες.
WalkerSW Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Οι θερμοκρασίες σου παντως με την καρτ πανω δεν είναι τραγικες ειδικα αμα σκεφτεις οτι δεν έχει ΟΥΤΕ 1 ανεμηστήρα να βγάζει αέρα απο το κουτι. Βαλε τουλαχιστον ένα να βγάζει στην πισω θεση και θα είσαι αρκετα καλύτερα. Αποτι βλέπω η καρτα και πανω να είναι έχιε μεγαλη αποσταση απο τον επεξεργαστή οποτε η πιο ανεβασμενες θερμοκρασίες δεν οφείλονται σε αυτο.... αλλα μονο στο γεγονος οτι στην πανω θέση η καρτα δουλεύει στο φουλ σε αντιθεση με την κατω θεση! 3
giannisXXX Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 ψυκτρα με ενα headpipe? Κι εγώ μόλις αυτό είδα η πιο κουλή ψήκτρα που έχω δει, ο ανεμιστήρας έχει σχεδόν ίδιο πάχος με ψήκτρα Γενικός στο pc δεν μου κάθετε καλά btw τι είναι το άσπρο καλώδιο ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα