Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι φαν του νέου Ελληνικού κηνηματογράφου γενικά. Τους τελευταίους μήνες ξεκίνησα να βλέπω ταινίες που έχουν βραβευτεί παγκοσμιως.. έμαθα ονόματα όπως "Λάνθημος", "Οικονομίδης", "Νικολαίδης" που δεν είχα ιδέα για αυτούς. (Δεν θέλω να εκφέρω τη γνώμη μου.. ακόμα!!)

Επισημαίνω πως κάποιες απο τις ταινίες πιθανών να είναι ακατάλληλες για ανηλίκους!

Έχει ασχοληθεί κάποιος άλλος?

Έχετε δεί κάποια ταινία από τις παρακάτω?

Αν ναί, ποιά είναι η γνώμη σας (κάνω και γκάλοπ ταυτόχρονα!!)

• 2005 Κινέττα
  • 2009 Κυνόδοντας
  • 2010 Attenberg
  • 2011 Αlps(Alpis)
  • 2003- Σπιρτόκουτο (μεγάλου μήκους)
  • 2006- Η ψυχή στο στόμα (μεγάλου μήκους)
  • 2010- Μαχαιροβγάλτης (μεγάλου μήκους)
  • 2014- Το μικρό ψάρι (μεγάλου μήκους)
Δημοσ.

Ο Οικονομιδης το παλευει καλα και εχει μια Α αποψη. Οσο παει γινεται καλυτερος. Ξεχωριζει καπως απο τα ελληνικα χαλια

Ολοι βασιζονται ή αντιγραφουν σχολες απο παλιοτερους και μερικες φορες χρησιμοποιουν σκηνες που θα μπορουσαν να ειχαν αποφυγει, αν δεν σκοπευαν να χτυπησουν στην συναισθηματικη φορτιση

δες και το Βασιλια, το Ρεμπετικο, το Hardcore, τον Ομηρο κτλ

και τους Τεμπεληδες της ευφορης κοιλαδας, αν και την πρωτη φορα παιζει να σου φανει κωμωδια

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι φαν του νέου Ελληνικού κηνηματογράφου γενικά. Τους τελευταίους μήνες ξεκίνησα να βλέπω ταινίες που έχουν βραβευτεί παγκοσμιως.. έμαθα ονόματα όπως "Λάνθημος", "Οικονομίδης", "Νικολαίδης" που δεν είχα ιδέα για αυτούς. (Δεν θέλω να εκφέρω τη γνώμη μου.. ακόμα!!)

Επισημαίνω πως κάποιες απο τις ταινίες πιθανών να είναι ακατάλληλες για ανηλίκους!

Έχει ασχοληθεί κάποιος άλλος?

Έχετε δεί κάποια ταινία από τις παρακάτω?

Αν ναί, ποιά είναι η γνώμη σας (κάνω και γκάλοπ ταυτόχρονα!!)

• 2005 Κινέττα  φεστιβαλικού ενδιαφέροντος, ελπιδοφόρο ως δείγμα, μπορεί να αποκοιμήσει ακόμα και τους καλύτερους
  • 2009 Κυνόδοντας    σπουδαία στιγμή, φόρμα και περιεχόμενο σε υψηλά επίπεδα
  • 2010 Attenberg     στα όρια του avant garde, αρκετά αξιόλογο αλλά δυσπρόσιτο
  • 2011 Αlps(Alpis)   πιο χαμηλά απ'τον πήχυ που έστησε ο Λάνθιμος, όχι άσχημο πάντως
  • 2003- Σπιρτόκουτο (μεγάλου μήκους)  σοβαρό αν το δεις μόνος, αστείο όταν το δεις με παρέα. σπάνιος συνδυασμός. αρκετά καλό συνολικά
  • 2010- Μαχαιροβγάλτης (μεγάλου μήκους)  αποπροσανατολισμένο ή απλά βαρετό και ανούσιο? ωραία φωτογραφία πάντως
Δημοσ.

Δεν έχω δει τον Κυνόδοντα αλλά ξέρω ότι είναι αλληγορική ταινία. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν ξέρω κανέναν (ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΝ) που να την είδε και να του άρεσε. Κάποια στιγμή πρέπει να την παρακολουθήσω για να έχω άποψη.

Αντικειμενικά αστείες ταινίες το Σπιρτόκουτο και το Η ψυχή στο στόμα. Σε μερικές στιγμές πραγματικά δάκρυσα από τα γέλια. Το θεωρώ ένα νέο είδος κωμωδίας που δημιουργείται, βγάζοντας απίστευτο γέλιο μέσα από τραγικές καταστάσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Ο κυνόδοντας ήταν ίσως η μοναδική ελληνική ταινία τα τελευταία χρόνια,που είχε κάτι να "πει".Απλά όπως συνηθίζεται στις ελληνικές ταινίες,είχαμε το στοιχείο της υπερβολής και της πρόκλησης.

Δημοσ.

Λοιπον... αρκετες μερες περιμενα.

Εχω γνωρισει απο κοντα καποιους ενεργους σκηνοθετες αλλα και καποιους ανερχομενους (απο τους οποιους περιμενω πολλα γιατι δειχνουν οτι το κατεχουν).

Μεσα σε αυτους ηταν και ο οικονομιδης. Ειχα δει τον μαχαιροβγαλτη, το μικρο ψαρι και με δυο τρια διαλειμματα το σπιρτοκουτο. Δεν μου αρεσε τιποτα, οι ενστασεις μου πολλες και του ειπα την γνωμη μου μπροστα του προσπαθωντας να του πω τι παει στραβα με αυτο που κανει και γιατι εχει αδικο που γκρινιαζει για τα λιγα εισιτηρια που εκανε η τελευταια του ταινια. Επρεπε να τα πω γρηγορα γιατι οταν λες σε καποιον οτι αυτο που κανει δεν σου αρεσει, σου δινει πολυ λιγο χρονο. Δεν ειχα ολοκληρωσει ακομα την επιχειρηματολογια, εγινε εξαλλος και σταματησα μιας και τον ειχα ικανο για τα παντα (Ειναι και γομαρι).

Τον κυνοδοντα δεν ηθελα να τον δω, ημουν ηδη προκατειλημμένος αλλα στην πρωτη σκηνη αλλαξα γνωμη. Ειναι ταινια με ταυτοτητα, οντως λιγο περιεργη αλλα δουλευει. Δεν περιμενα να ενθουσιαστω τοσο. Τις υπολοιπες του λανθιμου δεν τις εχω δει αλλα τωρα κανει σοβαρη ταινια, με budget, ηθοποιους πρωτης ταξης και θα προβληθει στο φεστιβαλ των καννων.

Υπαρχουν καποιοι αλλοι σκηνοθετες των οποιων οι ταινιες δεν μου αρεσαν καθολου, τις οποιες τις βαζω ομως οχι στην κατηγορια "weird wave" εχει τελειωσει αυτο αλλωστε, αλλα σε αλλη κατηγορια η οποια θα μπορουσε να λεγοταν "εκτος τοπου και χρονου", "δεν ξερουμε σινεμα, γιατι το συνεχιζουμε; μηπως να ξαναπαμε σε μια σχολη ή να δουμε καμια ταινια βρε αδερφε".

Δημοσ.

Απο τις παραπανω εχω δει τον Κυνοδοντα και το Σπιρτοκουτο και μου αρεσαν αρκετα. Επισης αλλες ελληνικες που μου αρεσαν πολυ, ειναι η Στρελλα και τα Φτηνα Τσιγαρα.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης είδα τώρα τελευταία το Βιετναμ από το Όλα είναι δρόμος. Αν και πιστεύω ότι όταν το σκηνοθέτησε ο Βούλγαρης δεν είχε σκοπό να βγάζει γέλιο αλλά όποιος το βλέπει τώρα δεν μπορεί παρά να μην ευθυμήσει - χαμογελάσει, αν συνδυάσει Επαρχία, επιδοτήσεις, απλήρωτα δάνεια, Πασοκάρα, καμένα μπουζούκια, δήθεν πονεμένος τσαμπουκάς, αλλοδαπές χωρίς τουπέ (όπως σήμερα), κτλ.

Δημοσ.

Μεσα σε αυτους ηταν και ο οικονομιδης. Ειχα δει τον μαχαιροβγαλτη, το μικρο ψαρι και με δυο τρια διαλειμματα το σπιρτοκουτο. Δεν μου αρεσε τιποτα, οι ενστασεις μου πολλες και του ειπα την γνωμη μου μπροστα του προσπαθωντας να του πω τι παει στραβα με αυτο που κανει και γιατι εχει αδικο που γκρινιαζει για τα λιγα εισιτηρια που εκανε η τελευταια του ταινια.

Την καλημερα μου φιλε.Εχω μερικες ενστασεις γι αυτην σου την τοποθετηση ειδικα στο σημειο που λες οτι προσπαθεις να του πεις τι παει στραβα.Γιατι να πηγαινει κατι στραβα στις ταινιες του συγκεκριμενου σκηνοθετη?επειδη κοβει λιγα εισητιρια?Για μενα δεν ειναι κριτηριο αυτο,εχει επιλεξει μια συγκεκριμενη θεματολογια που θεωρω οτι θα το ηξερε εξ αρχης οτι αυτο το ειδος δεν ειναι εμπορικο,δεν προκειται να σπασει τα ταμεια και απευθυνεται σε πιο μικρο ακραοατηριο.

Το θεμα δεν ειναι αν μας αρεσει το ειδος του η οχι,υπαρχουν εκατομυρια λογοι που μπορει να μην μας αρεσει και να  μην μας ακουμπαει

το στυλ του,απο τα βιωματα μας,την ιδεολογια μας,τον ψυχισμο μας,την ικανοτητα μας να αντιλαμβανομασται τι θελει να πει,το πως το εκλαμβανουμε κτλ κτλ κτλ.

Ενα ομως πρεπει να του αναγνωρισουμε,οτι εχει αποψη,θελει να πει πραγματα,θελει να δειξει και να τονισει πραγματα και να τα μοιραστει με το κοινο.Νομιζω οτι αν καταλαβουμε τι προσπαθει να πει κανενας δεν διαφωνηση μαζι του,τωρα αν η μεταφορα στην οθονη ειναι καλη η κακη,αν δεν ειναι καλες οι ερμηνειες,αν δεν βγαινει το αποτελεσμα οπως θελει αυτος ειναι μια αλλη ιστορια,το ζουμι ειναι τι θελει να μας πει.

Εστιαζει στην Ελληνικη μικροαστικη κοινωνια και προσπαθει να φωτισει τις σκοτεινες τις πλευρες με την υπερβολη,με βωμολοχιες και ωμοτητα  κανοντας πολλες φορες τον θεατη να νιωθει ασχημα γιατι σε πολλα σημεια βλεπει συμπεριφορες ομοιες με τις δικες του.Ειναι μια πολυ ρεαλιστικη προσεγγιση και ιδιαιτερα ενοχλητικη για αρκετους διοτι βγαζει πολλα απλυτα στην φορα οσον αφορα μεγαλο μερος της κοινωνιας μας.

Εχει ενα δικο του στυλ και ειναι πρωτοτυπος οποτε μονο και μονο γι αυτο ασχετα αν μ αρεσει η οχι θεωρω οτι πρεπει να υπαρχει και να στηριχτει

• Like 2
Δημοσ.

^

Δεν μπορω να διαφωνισω σε αυτα που λες. Ουτως η αλλως εχει αποδειχτει οτι ολοι εχουν το κοινο τους. 

Η διαφωνια μου ηταν κυριως στο οτι μιλαγαμε για την ποιοτητα και το μελλον του ελληνικου κινηματογραφου μεταξυ αλλων, οποτε ταιριαζε. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορω να διαφωνισω σε αυτα που λες. Ουτως η αλλως εχει αποδειχτει οτι ολοι εχουν το κοινο τους. 

Η διαφωνια μου ηταν κυριως στο οτι μιλαγαμε για την ποιοτητα και το μελλον του ελληνικου κινηματογραφου μεταξυ αλλων, οποτε ταιριαζε.

Τεραστιο θεμα ανοιξατε αδερφε :-) Οσες φορες το τολμησα με φιλους χαθηκαμε,πηγαιναμε ολο και πιο πισω και στο τελος η συζητηση ειχε φτασει σε φιλοσοφικα επιπεδα και προβληματισμους,ξερεις,"η κοτα η τ αυγο?" :-) Απ οτι καταλαβα τον γνωριζεις προσωπικα,για πες μας αν θες ετσι για την κουβεντα ποσο κοντα ειναι στις ταινιες του?

Ο νέος ελληνικός κινηματογράφος είναι στην καλύτερη περίπτωση εμετικός και οι ηθοποιοί τελείως ατάλαντοι.

Ελα τωρα νομιζω εισαι λιγο υπερβολικος,θεωρω οτι ηθοποιους εχουμε αρκετους καλους που μπορουν να υποστηριξουν καλες ταινιες,το θεμα ειναι σε ποιανου τα χερια θα πεσουν,αν ασχοληθεις ειδικα λιγο με το θεατρο αδερφε εκει θα δεις οτι υπαρχουν φοβερα ατομα και νεα(το τονιζω αυτο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...