DJ_XLR8 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Καλησπέρα, θα ήθελα να μοιραστώ μια εμπειρία που είχα τις τελευταίες ημέρες με το malware rdsrv.com Ξαφνικά, εκεί που διάβαζα μερικά άρθρα σε ειδησιογραφικά sites, δε μπορούσα να κάνω πουθενά κλικ σε οποιοδήποτε σύνδεσμο, π.χ. σε άλλο άρθρο. Πατώντας λοιπόν ασυναίσθητα 2-3 κλικ παραπάνω άνοιγε νέο tab (χρησιμοποιούσα Chrome) το οποίο έκανε redirect σε διαφήμιση που ξεκινούσε με rdsrv.com/...... Ευτυχώς είχα το MalwareBytes και δεν άφηνε να ανοίξει η διαφήμιση, ωστόσο έγινε πολύ ενοχλητικό, γιατί δε μπορούσα να πλοηγηθώ πουθενά μετά από λίγο. Έπρεπε να κλείσω το tab και να ξαναπροσπαθήσω. Σε αφήνει για μία φορά και στην επόμενη πάλι τα ίδια! Το ίδιο πρόβλημα εμφανίστηκε και στο κινητό (Αndroid με Chrome)!!! Αφού λοιπόν είδα ότι το ίδιο πρόβλημα εμφανιζόταν σε κινητά, PC, laptop και ΜΟΝΟ όταν ήμουν συνδεδεμένος στο δίκτυο του σπιτιού, έψαξα και βρήκα αυτό. Εν ολίγοις, ΔΕ χρειάζεται να κάνετε scan με διάφορα προγράμματα, ούτε format. Το malware με κάποιο τρόπο επεμβαίνει στο router και αλλάζει τον Primary DNS σε ένα δικό του, συγκεκριμένα στον 104.236.54.174 Προσωπικά, έχω OTEnet oπότε μπαίνοντας στο router μου, (D-Link 2740R) είδα ότι είχε αλλάξει τον DNS. Έκανα, όπως διάβασα στο παραπάνω άρθρο, hard reset στο router, πέρασα πάλι όλες τις ρυθμίσεις, έπαιξε κανονικά για λίγο, ωστόσο την επόμενη μέρα, πάλι τα ίδια. Τελικά, διαβάζοντας παρακάτω στο άρθρο, άλλαξα και τους δύο DNS σε αυτούς της Google 8.8.8.8 8.8.8.4 και έκτοτε παίζει κανονικά. Τα αντιϊκά δε θα βρουν κάτι σχετικό με το rdsrv.com οπότε μη μπείτε στο κόπο να εγκαταστήσετε νέα software. Κάντε πρώτα μια αναζήτηση εάν έχει βγει νέο firmware για το router σας, η οποία μπορεί να αποτρέπει το συγκεκριμένο malware και μετά εάν επιμείνει, αλλάξτε τους DNS. Εάν κάποιος έχει παρόμοια προβλήματα ας το αναφέρει εδώ. 1
Inler Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Μου ειχε τυχει και εμενα http://www.trelokouneli.gr/prosochi-dns-epitheseis-meso-router/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα