Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το διαβασα ολλο και το ειχα ξαναδιαβασει και στο παρελθον αλλα δεν λεει για τα voltage...αυτο με προβληματιζει... φωβαμαι πως εαν αυξησω τα volt μπορει να καει... απο θερμοκρασιες ειμαι οκ.. αλλα απο volt  δεν εχω ιδεα πως θα ξερω εαν η μητρικη μου και ο εξεργαστης δεν αντεχει αλλα volt...

οκ ξερω μεχρι τα 3900 MHz δεν χρειαζεται αλλαγη στα vlotage αλλα εγω θελω να τον παω 4300 MHz αλλα μου ειπατε πως εαν δεν αυξησω τα voltage δεν γνεται τιποτα...

Το δοκιμασες στα 3900 MHz; αν οχι δεν σημαινει οτι επειδη σε καποιον δεν χρειζεται αλλαγη στα 3900 το ιδιο ισχυει και για σενα,κατεβασε το Prime 95 αν δεν το εχεις.

32 Bit : http://download.cnet.com/Prime95-32-bit/3000-2053_4-192895.html

ή

64 bit : http://download.cnet.com/Prime95-64-bit/3000-2053_4-75869492.html

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το δοκιμασες στα 3900 MHz; αν οχι δεν σημαινει οτι επειδη σε καποιον δεν χρειζεται αλλαγη στα 3900 το ιδιο ισχυει και για σενα,κατεβασε το Prime 95 αν δεν το εχεις.

32 Bit : http://download.cnet.com/Prime95-32-bit/3000-2053_4-192895.html

ή

64 bit : http://download.cnet.com/Prime95-64-bit/3000-2053_4-75869492.html

τι ειναι το prime 95?

Δημοσ.

Σου εγραψα και παραπανω οτι μπορεις να δοκιμασεις απευθειας στα 4.2-4.3 Ghz με 1.35-1.36 Vcore,λογικα τα εχεις!Max safe για τον 6300 ειναι 1.55Vcore,αλλα δεν θα το φτασεις μεχρι εκει γιατι δεν γινεται λογω της ψυξης που εχεις.Δοκιμασε αυτο που σου προτεινα...To prime95 ειναι cpu stress test,googlαρε το για να δεις πως το τρεχεις.

Δημοσ.

Σου εγραψα και παραπανω οτι μπορεις να δοκιμασεις απευθειας στα 4.2-4.3 Ghz με 1.35-1.36 Vcore,λογικα τα εχεις!Max safe για τον 6300 ειναι 1.55Vcore,αλλα δεν θα το φτασεις μεχρι εκει γιατι δεν γινεται λογω της ψυξης που εχεις.Δοκιμασε αυτο που σου προτεινα...To prime95 ειναι cpu stress test,googlαρε το για να δεις πως το τρεχεις.

σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου αλλα σε πολλα forums και εδω εχω δει οτι ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΨΕΙ ΤΟ CPU EAN TO ΠΑΣ ΑΜΕΣΩΣ... εισαι συγουρως πως μπορω με την πρωτη;;; γιατι εμενα αυτη η ταχυτητα ειναι καλη 4.3-4.3....

εαν βαλω 4.2-4.3 GHz και λιγοτερα volt απο οσα πρεπει (μαμησια) υπαρχει περιπτωση να καει απο υποταση?

Δημοσ.

Όχι φίλε μου δεν πρόκειται να καει τίποτα με 1.35V!Πήγαινε το απευθείας...Δοκίμασε 4.2Ghz με 1.35-1.36V,τρεξε το prime για 30 λεπτά,ριξε μια ματιά στις θερμοκρασίες σου να δεις αν είσαι καλά και αναλόγως προχωράς.Max safe για cpu 62 βαθμοί και για socket 70 βαθμοί.

Προσωπικά για τους fx cpu χρησιμοποιώ το HWMonitor.

Δημοσ.

τα voltage η τα herz ειναι που καινε το cpu εκτος απο την θερμοκρασια;;;

οκ ετρεξα το prime95 και πηγα τον cpu sto 98-99% ...100%  δεν παει.... (χωρις OC)... να κανω ΟC 4.2 GHz

και 1.36v και να τρεξω το πριμε να δω εαν θα κραταει σταθεροι θερμοκρασια;; επισης τα volt δεν θα πρεπει να ανεβοκατεβενουν.. θα πρεπει να ειναι σταθερα σωστα;;;  π.χ. απο 1.36 στα 1.37 

διαβασα πως η motherboard μου ειναι αρκετα καλη για OC...

Δημοσ.

Δοκίμασε αυτα που σου είπα και τρεξε το prime.Το Vcore λογικά δεν θα είναι καρφωτό οσο το βάλεις την ώρα που θα τρεχει το prime λογω Vdrope(πρέπει να ρυθμησεις το llc απ τα bios αναλογα).Ασ το κανα μισάωρο...Επίσης απ τα videos που σε βοήθησαν τα παιδιά,να απενεργοποιησεις το turbo και τα σχετικά ολα στο off!

Δημοσ.

Δοκίμασε αυτα που σου είπα και τρεξε το prime.Το Vcore λογικά δεν θα είναι καρφωτό οσο το βάλεις την ώρα που θα τρεχει το prime λογω Vdrope(πρέπει να ρυθμησεις το llc απ τα bios αναλογα).Ασ το κανα μισάωρο...Επίσης απ τα videos που σε βοήθησαν τα παιδιά,να απενεργοποιησεις το turbo και τα σχετικά ολα στο off!

μα γιατι να κλεισω το turbo σε αλλα αρθρα που διαβασα λενε πως πρεπει να το εχω ανοιχτω...

Δημοσ.

Φίλε μου,θες βοηθεια η οχι?Τοτε κανε αυτα που διαβάζεις...Καλή συνεχεια!

λοιπων ακου το πηγα συγα συγα μεχρι τα 4.3 GHz στα 1.36v η θερμοκρασιες ειναι οκ αλλα δεν καταλαβα αυτα που μου ειπες με το turbo και τις αναλογιες llc τι ακριβος ειναι αυτα εαν εχεισ την διαθεση απαντησε μου.. :) ετρεξα το prime95 για 1 ωρα οι θερμοκρασιες οκ αλλα τι ενουεις να δω εαν ειναι σταθερο; επισης γιατι να κλισω το turbo και πως;;; γυνεται να κανω overclock μεσω του amd overdrive ποια ειναι η διαφορα απο το bios και ποια απο το προγραμμα της amd overdrive?

συγνωμη που κανω πολλες ερωτησεις αλλα ειμαι ασχετος απο overclock ναι ξερω καλητερα να μην ασχοληθω καθολου αλλα νομιζω πως μπορειτε να με βοηθησετε στο κατω κατω δεν νομιζω πως ολλη εχετε τελιωση πληροφορικη η κατι παρεμφερες για να ξερεται πως γυνεται το overclock... 

Δημοσ.

εκατσα και εμαθα οτι επρεπε να ξερω για το OC τον πηγα στα 4.5 GHz και 1.4 Vcore ειναι σταθερος ετρεξα το prime95   για 24 ωρεσ κανενα error ή warning τα voltage ειναι σταθερα και max θερμοκρασιες 59 βαθμους

Δημοσ.

Δν χρειαζεται να πιεζεις τοσο πολυ τον επεξεργαστη σου!24 ωρες ειναι υπερβολικο...Και με 1-2 ωρες αν ειναι επιτυχες το stress test,συνηθως στις περισσοτερες περιπτωσεις εισαι κομπλε!Αφου και απο θερμοκρασια εισαι καλα τοτε η μενεις εκει που εισαι,η δοκιμαζεις να ανεβασεις κι αλλο αν θες,για αρχη χωρις να αυξησεις το vcore,και αν αποτυχει τοτε δινεις λιγο ακομα,ελεγχοντας παντα τις θερμοκρασιες σου!

Δημοσ.

εκατσα και εμαθα οτι επρεπε να ξερω για το OC τον πηγα στα 4.5 GHz και 1.4 Vcore ειναι σταθερος ετρεξα το prime95 για 24 ωρεσ κανενα error ή warning τα voltage ειναι σταθερα και max θερμοκρασιες 59 βαθμους

Ωραια μεχρις στιγμης!Για να δεις ομως οτι εισαι 100% σταθερος,θα πατησεις στο torture test την επιλογη custom και θα βαλεις το 90% της μνημης ram σου (αν 8gb βαλει 6,5mb,αν 16 βαλε 14),επειδη ενδεχεται να σου βγαλει error με την μια.Δεν εχει νοημα να το αφησεις παραπανω γιατι δεν προκειται να σου βγαλει error αν στρεσσαρεις μονο την cpu στο 100%,θα στο ειχε βγαλει πολυ νωριτερα.Πρεπει να τα βαλεις και τα δυο ram+cpu full load να δεις αν συνεργαζονται.Τσεκαρε το ;)

Κανε αυτο που σου λεω γιατι δεν θεωρησε stable αν δεν περασεις αυτο το τεστ.Στο λεω γιατι ειχα ριξει ωρες στον 8350.Αυτα τα εχω περασει κι εγω,νομιζα οτι ημουν stable με το τεστ που εκανα αλλα τελικα ηθελα περισσοτερο ρευμα με τα 2 μαζι ατο max.

οταν ειχα τον 8350 στα 4,8ghz,τον ειχα με τις εξης ρυθμισης

cpu llc extreme

Cpu/nb llc very high

130%

130% (δεν θυμαμαι τις ονομασιες)

Και ρευμα στο 1,47500

Και nb στο 1,30000

ημουνα απολυτα σταθερος με socket στους 73 βαθμους και cpu package 63 ολα αυτα σε full load cpu+ram.Εννοειται ολα κλειςτα απο cpu configuration οπως κλειςτο και το turbo.Βεβαια διαφερουν cpu και mobo απο το δικο σου συστημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...