Προς το περιεχόμενο

overclocking τα ΦΩΤΑ σας!

giorgos231

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα σας θελω να κανω OC στον επεξεργαστη μου το συστημα ειναι αυτο:

Power Supply:

COOLERMASTER G650M GM SERIES 650W MODULAR PSU 80+ BRONZE (RS650-AMAAB1-EU)                        

Processor:

CPU AMD AM3+ FX-6300 Box( FD6300WMHKBOX )                       

Motherboard:

GIGABYTE GA-970A-UD3P ( GA-970A-UD3P )                         

RAM Cards:

G.SKILL F3-1600C11D-8GIS 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ AEGIS DUAL CHANNEL KIT                       

Graphic Card:

SAPPHIRE AMD R9 280 OC Dual-X Boost 11230-00-20G                      

Hard Drive:

HDD WESTERN DIGITAL WD10EZEX 1TB CAVIAR BLUE SATA3      

CPU Cooler:

COOLERMASTER RR-212E-16PK-R1 HYPER 212 EVO                        

Thermal Paste:

ARCTIC SILVER 5 THERMAL COMPOUND 3.5G                          

θελω να μου πειτε τι πρεπει να εχω για να κανω oc εγω ξερω πως αυτα που παιζουν ρολο ειναι το cpu cooler και η motherboard ειναι μονο αυτα η  και αλλα;;; επισης με το συστημα που εχω τι overclock μπορω να κανω,ακομα υπαρχει περιπτωση να μου καει τιποτα και αν ναι απο τι εξαρτατε μονο απο θερμοκρασιες;

Τελος overclock πως θα ξερω εαν μπορω να συνεχισω σε overclock δηλαδη εαν το παω 3.9 ghz πως θα ξερω εαν μπορει και 4ghz ειναι θεμα τερμοκρασια επισης ποια ειναι η αναλογια GHz και volt

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον FX-6300 μπορεις να τον πας 4GHz και χωρις αλλαγη voltage,αν δεν αλλαξεις voltage δεν θα σου παθει κατι, με αυτην την ψυκτρα που εχεις δεν θα εχεις προβλημα με τις θερμοκρασιες.

• Like 1

Τον FX-6300 μπορεις να τον πας 4GHz και χωρις αλλαγη voltage,αν δεν αλλαξεις voltage δεν θα σου παθει κατι, με αυτην την ψυκτρα που εχεις δεν θα εχεις προβλημα με τις θερμοκρασιες.

τον 6300 μπορω να τον παω 4.5 GHz με αυτην την ψυκτρα ???

επεισης με ποια κριτηρια καιγεται το συστημα οταν κανει OC μονο απο τις υψηλες θερμοκρασιες η και κατι αλλο;;; ακομα στο OC παιζει ρολο μονο το cpu cooler & η Motherborad???? δηλαδη εαν θελω να το παω 4.5 GHz ποσα ωολτ θα ανεβασω;;; υπαρχει αναλογια;;; επισης τι παραπανω δυνουν τα παρανω voltage?

παρε απο αυτο τον οδηγο μια ιδεα πως θα κανεις oc τον επεξεργαστη σου

δεν ειναι οδηγος για τον δικη σου επεξεργαστη ειναι για τον 8350 αλλα ετσι θα εχεις μια ιδεα στο τι πρεπι να κανεις και εσυ...

http://rog.asus.com/216552013/crosshair-motherboards/guide-overclocking-fx-8350-to-4-8ghz-on-crosshair-v-formula-z/

τον 6300 μπορω να τον παω 4.5 GHz με αυτην την ψυκτρα ???

επεισης με ποια κριτηρια καιγεται το συστημα οταν κανει OC μονο απο τις υψηλες θερμοκρασιες η και κατι αλλο;;; ακομα στο OC παιζει ρολο μονο το cpu cooler & η Motherborad???? δηλαδη εαν θελω να το παω 4.5 GHz ποσα ωολτ θα ανεβασω;;; υπαρχει αναλογια;;; επισης τι παραπανω δυνουν τα παρανω voltage?

Ανετα μπορεις με αυτην την Ψυκτρα,Το συστημα καιγεται απο τις υψηλες θερμοκρασιες και απο το πολυ υψηλο voltage,στο OC παιζουν ρολο ολα,το ποσο βολτ θες πρεπει να το βρεις μονο σου γιατι δεν ειναι ολα τα συστηματα ιδια,τα παραπανω βολτ δινουν παραπανω ρευμα για να μπορεσει ο CPU να λειτουργησει σε περισσοτερα hertz.

Με την μητρικη και τη ψυξη της υπογραφης μου,είχα τον 6300 σταθερα για καθημερινή χρήση στα 4.3Ghz με 1.35 ρευμα.Αλλά για 4.5Ghz αν θυμάμαι καλά ήθελα 1.4-1.41V για να τα εχω.Με την ψυξη που εχεις λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα θερμοκρασιών μεχρι εκεί.

πως θα ξερω ποσα voltage αντεχει η μητρικη μου;;; και τι μπορω να κανω για να μην ανεβουν θερμοκρασιες στις μνημες και ποιο ειναι το οριο θερμοκρασιας στις μνήνες;;;

Ανετα μπορεις με αυτην την Ψυκτρα,Το συστημα καιγεται απο τις υψηλες θερμοκρασιες και απο το πολυ υψηλο voltage,στο OC παιζουν ρολο ολα,το ποσο βολτ θες πρεπει να το βρεις μονο σου γιατι δεν ειναι ολα τα συστηματα ιδια,τα παραπανω βολτ δινουν παραπανω ρευμα για να μπορεσει ο CPU να λειτουργησει σε περισσοτερα hertz.

που μπορω να δω ποσα voltage αντεχει το συστημα μου?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πως θα ξερω ποσα voltage αντεχει η μητρικη μου;;;

ο επεξεργαστής θες να πεις.

ψάξε στο google για thermal specifications και τον επεξεργαστή σου.

ρίξε και μια ματιά εδώ

Επεξ/σία από Χάρης Μυλωνίδης

μητρικη παιζει ρολο στο OC ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ?

επισης ΟC κανω συγα συγα η το παω ξαφνηκα απο 3.5 στα 4.0 GHz?

Εγω θα σου προτεινα να κατσεις να μαθεις καποια πραγματα για το overclocking πρωτα και μετα να κανεις.

Εγω θα σου προτεινα να κατσεις να μαθεις καποια πραγματα για το overclocking πρωτα και μετα να κανεις.

πως μορω να μαθω??? μου πρωτινεις καποιον οδηγο?

δεν εχω βρει ποσα voltage αντεχει ο επεξεργαστης μου fx 6300μπορειτε να μου πειτε?? εαν φυσικα ξερετε;;

πως μορω να μαθω??? μου πρωτινεις καποιον οδηγο?

δεν εχω βρει ποσα voltage αντεχει ο επεξεργαστης μου fx 6300μπορειτε να μου πειτε?? εαν φυσικα ξερετε;;

Μπορει να σε βοηθησει κατι απο τα παρακατω:

http://www.pcsteps.gr/1530-gamers-overclocking/

http://ti-einai.gr/overclocking/

Μπορει να σε βοηθησει κατι απο τα παρακατω:

http://www.pcsteps.gr/1530-gamers-overclocking/

http://ti-einai.gr/overclocking/

Δεν το προσεξα αλλα ο φιλος Χαρης σου εχει προτεινει το ιδιο site με εμενα,διαβασε το θα σε βοηθησει.

το διαβασα ολλο και το ειχα ξαναδιαβασει και στο παρελθον αλλα δεν λεει για τα voltage...αυτο με προβληματιζει... φωβαμαι πως εαν αυξησω τα volt μπορει να καει... απο θερμοκρασιες ειμαι οκ.. αλλα απο volt  δεν εχω ιδεα πως θα ξερω εαν η μητρικη μου και ο εξεργαστης δεν αντεχει αλλα volt...

οκ ξερω μεχρι τα 3900 MHz δεν χρειαζεται αλλαγη στα vlotage αλλα εγω θελω να τον παω 4300 MHz αλλα μου ειπατε πως εαν δεν αυξησω τα voltage δεν γνεται τιποτα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...