Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

αν καταλαβα καλα λεει οτι εστω οτι ενα πραγμα εχει 10€ χωρις φπα και εσυ το παιρνεις με εκπτωση λογο κουπονιου στα 8€ χωρις φπα το φπα θα το μετρησεις με βασει την αρχικη τιμη.  Παραδειγμα εστω οτι εχει φπα 10% η τιμη δεν θα παει 8€+0.80 που ειναι το φπα στα 8€ αλλα 8€+1€ που ειναι το φπα της αρχικης τιμης!

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έτσι προκύπτουν όμως 2 απορίες:

1. Στις online παραγγελίες σου βάζουν το ΦΠΑ που αντιστοιχεί στην τιμή καταστήματος?
  2. Γιατί το κάνουν αυτό? Το ΦΠΑ που είναι αποχρεωμένοι να αποδόσουν στο κράτος δεν είναι ποσοστό του ποσού που εισέπραξαν?
Δημοσ.

Ακομα κι αν δεχθουμε τη λογικη τους (που πρωτη φορα την ακουω),  με υπολογισμενο τον ΦΠΑ δεν εχει γινει η παραγγελια; Απ'οτι βλεπω στο πρωτο screenshot ναι. Τι ακριβως προσπαθουν να πουν λοιπον, οτι αλλο ΦΠΑ βγαζει το σαιτ τους οταν παραγγελνεις κι αλλο οι ταμειακες τους οταν πληρωνεις, αν υπαρχει προιον που βρισκεται σε "προωθητικη ενεργεια";

Ειτε με προωθητικη ειτε χωρις προωθητικη ενεργεια, ο σωστος ΦΠΑ (οπως τον υπολογιζουν αυτοι τελος παντων) επρεπε να φαινεται την ωρα της παραγγελιας, αρα δεν καταλαβαινω τη λογικη στην απαντηση τους.

Ας περιμενουμε λιγη ωρα τους ντετεκτιβ του νηματος να περασουν κατω απο το μικροσκοπιο ολες τις πιθανες εκδοχες που προκυπτουν, να βαλουν φωτια στα κομπιουτερακια τους και να αποφανθουν για το ποιος πρεπει να φαει τελικα τα ισοβια.

Δημοσ.

Ας περιμενουμε λιγη ωρα τους ντετεκτιβ του νηματος να περασουν κατω απο το μικροσκοπιο ολες τις πιθανες εκδοχες που προκυπτουν, να βαλουν φωτια στα κομπιουτερακια τους και να αποφανθουν για το ποιος πρεπει να φαει τελικα τα ισοβια.

Εγώ πάντως αν καταλήξω ότι δεν έχει λογική η απάντησή τους δεν πρόκειται να τους αφήσω.

Θα τους πρήξω μέχρι να μου εξηγήσουν με σαφήνεια.

Περιμένω λοιπόν καμιά λογική εξήγηση αν μπορεί να σκεφτεί κανείς κάτι.

Μόλις εξακρίβωσα πως αυτο που μου είπαν δεν ισχύει στην έκπτωση της τιμής μέσω internet.

Το ΦΠΑ υπολογίζεται από το ποσό που προκύπτει μετά την έκπτωση και όχι από την αρχική τιμή καταστήματος:

http://www.public.gr/product/books/greek-books/anthropology-social-sciences/biographies/oi-igetes-toy-b-pagkosmioy-polemoy/prod249199/

post-123340-0-23634600-1429181783_thumb.jpg

Δημοσ.

Εγώ πάντως αν καταλήξω ότι δεν έχει λογική η απάντησή τους δεν πρόκειται να τους αφήσω.

Θα τους πρήξω μέχρι να μου εξηγήσουν με σαφήνεια.

παντως επειδη κανεις θεμα τα 0.16 αν ημουν αυτος που απανταει στα email τους ξερεις τι θα σου ελεγα ?

Αξιοτιμε κυριε ταδε , μας συγχωρείτε  πολυ για το λαθος μας ,  περαστε απο ενα καταστημα να παραλαβετε το 0.16 (η το ποσο που εβγαλες οτι κανουν λαθος βαριεμαι να διαβαζω)  ..  και θα συνεχιζα /..

ενημερωτικα και μονο σας πληροφορουμε οτι μπηκατε στην λιστα ανεπιθυμητων πελατων μας και σε οποιαδηποτε μελλοντικη αγορα σας δεν προκειται να σας παραχωρηθει ποτε κανενα επκπτωτικο κουπονι !

σας ευχαριτουμε πολυ με τιμη ο κυριος ταδε 

Δημοσ.

Και εγω αν ημουν boss σου, θα σε εστελνα σπιτι σου την ιδια μερα.

Το ποσο δεν εχει καμια απολυτως σημασια.

• Like 2
Δημοσ.

ηθελα να συμπληρωσω οτι , εννοειται πως  αυτο που λεω  δεν γινεται σε καμμια περιπτωση και πως ο πελατης εχει παντα δικιο αλλα βαριομουν ! αν παντως  ειχα δικια μου επιχειρηση κ μου το εκανες αυτο εσυ (σου εδινα δηλαδη 20 ευρω δωρο και μου ζητουσες τα ρεστα για 0.60) θα στο εστελνα το email μαζι με ενα F.O μαζι 

Το ποσο δεν εχει καμια απολυτως σημασια.

εχει σημασια οτι σχεδον ολα οσα ψωνισε τα πηρε με δωροεπιταγες που του δωσανε και οχι με χρηματα του !!

ε μην τους τα σπας κ ολας για 0.6 εκει πηγαινε το μηνυμα μου   , τα λεμε

Δημοσ.

H περιπτωση να τους δινει feedback για ενα πιθανο issue στα συστηματα τους που ισως διορθωθει και αποφευχθουν μελλοντικα σοβαροτερα λαθη δεν μας περναει απο το μυαλο, ουτε και μας ενδιαφερει.

Αλλα αν αυριο παμε να ψωνισουμε απτα public κατι και απο τον ιδιο ακριβως λογο προκυψει μια διαφορα οχι 0,16, αλλα 16-26-36 ευρω, τα τωρινα "υπερανω" θα δωσουν τη θεση τους σε καταγγελιες, νταηλικια κλπ

Κοινως, το θεμα δεν ειναι τα 0,16 ευρω, ουτε το ποιος ειναι ο πιο ευφανταστος τροπος στο να ξεφορτωθουμε εναν "ενοχλητικο" πελατη ΑΝ ημασταν μαγαζατορες .

• Like 4
Δημοσ.

παντως επειδη κανεις θεμα τα 0.16 αν ημουν αυτος που απανταει στα email τους ξερεις τι θα σου ελεγα ?

Αξιοτιμε κυριε ταδε , μας συγχωρείτε  πολυ για το λαθος μας ,  περαστε απο ενα καταστημα να παραλαβετε το 0.16 (η το ποσο που εβγαλες οτι κανουν λαθος βαριεμαι να διαβαζω)  ..  και θα συνεχιζα /..

ενημερωτικα και μονο σας πληροφορουμε οτι μπηκατε στην λιστα ανεπιθυμητων πελατων μας και σε οποιαδηποτε μελλοντικη αγορα σας δεν προκειται να σας παραχωρηθει ποτε κανενα επκπτωτικο κουπονι !

σας ευχαριτουμε πολυ με τιμη ο κυριος ταδε 

ω ρε έλεος πια συνέχεια,

πρέπει πάλι να αρχίσω να ξανααπολογούμαι πως δεν τους πρήζω για τα 3-4 ευρώ αλλά τους πρήζω επειδή:

• Έκανα δύο ηλεκτρονικές παραγγελίες και κατοχύρωσα μια τιμή και πήγα στο μαγαζί με χρέωσαν σε όλα τα προιόντα με διαφορετική τιμή και πως αν έτυχε να είχα και έκπτωση στις παραγγελίες αυτές δεν αλλάζει την υποχρέωση που έχω ως καταναλωτής να επισημάνω το λάθος.
  • Όταν ρώτησα γιατί με χρέωσαν διαφορετικά μου έστειλαν την  παραπάνω ακαταλαβίστικη απάντηση από την οποία ούτε εγώ ούτε κάποιος άλλος εδώ μέσα έλυσε το μυστήριο.

Έχει καταντήσει γελοίο πια απολογούμαι για τα παραπάνω κάθε φορά που κάποιος αποφασίζει να κάνει τον ελληναρά large. Τους έστειλα ήδη και άλλο email.

• Like 2
Δημοσ.

ηθελα να συμπληρωσω οτι , εννοειται πως  αυτο που λεω  δεν γινεται σε καμμια περιπτωση και πως ο πελατης εχει παντα δικιο αλλα βαριομουν ! αν παντως  ειχα δικια μου επιχειρηση κ μου το εκανες αυτο εσυ (σου εδινα δηλαδη 20 ευρω δωρο και μου ζητουσες τα ρεστα για 0.60) θα στο εστελνα το email μαζι με ενα F.O μαζι 

εχει σημασια οτι σχεδον ολα οσα ψωνισε τα πηρε με δωροεπιταγες που του δωσανε και οχι με χρηματα του !!

ε μην τους τα σπας κ ολας για 0.6 εκει πηγαινε το μηνυμα μου   , τα λεμε

Aπο τι ποσο και πανω μπορει να αποδεχθει αξιοπρεπη απαντηση ?

Γιατι και 10, 50 , 100e ή 0.16e να ειναι, συνεχιζει να ειναι λαθος (εαν ειναι εν τελει).

Το αστειο ειναι οτι ο TS ποτε δεν ζητησε τα "χαμενα" λεφτα του αλλα εσεις εκει, παρωπιδες.

Δημοσ.

Το αστειο ειναι οτι ο TS ποτε δεν ζητησε τα "χαμενα" λεφτα του αλλα εσεις εκει, παρωπιδες.

Εγώ να μάθω την λογική της κοστολόγησης θέλω,

οπότε αν κάποιος μπορέσει να βγάλει κάποια άκρη από την απάντησή τους ας βοηθήσει.

Δημοσ.

H περιπτωση να τους δινει feedback για ενα πιθανο issue στα συστηματα τους που ισως διορθωθει και αποφευχθουν μελλοντικα σοβαροτερα λαθη δεν μας περναει απο το μυαλο, ουτε και μας ενδιαφερει.

Αλλα αν αυριο παμε να ψωνισουμε απτα public κατι και απο τον ιδιο ακριβως λογο προκυψει μια διαφορα οχι 0,16, αλλα 16-26-36 ευρω, τα τωρινα "υπερανω" θα δωσουν τη θεση τους σε καταγγελιες, νταηλικια κλπ

Κοινως, το θεμα δεν ειναι τα 0,16 ευρω, ουτε το ποιος ειναι ο πιο ευφανταστος τροπος στο να ξεφορτωθουμε εναν "ενοχλητικο" πελατη ΑΝ ημασταν μαγαζατορες .

Αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν

προς ts

υπαρχει ο ελληναράs  large υπαρχει κ ο γυφτος ! 

το ποσό (τα 0.60) καθοριζει και την διαφορα !

καθαρα προσωπικη αποψη

Δημοσ.

Σοβαρη απαντηση. Αναμενομενη βεβαια.

Αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν

+1.

ΑΝ η γιαγια σου ειχε ρουλεμαν, αν ο Mau-Maus ειχε δικια του επιχειρηση, αν, αν, κι αλλα αν:

αν παντως ειχα δικια μου επιχειρηση κ μου το εκανες αυτο εσυ (σου εδινα δηλαδη 20 ευρω δωρο και μου ζητουσες τα ρεστα για 0.60) θα στο εστελνα το email μαζι με ενα F.O μαζι

Δημοσ.

εννοουσα αν το εκανε σε καποιον ιδιωτη και οχι σε εταιρια οπως τα public ktλ αλλα αν ζηταω να το καταλαβεις ζηταω πολλα και ειλικρινα σορρυ !

Αν παρήγγελνα από έναν ιδιώτη ηλεκτρονικά και μου έβγαζε μια τιμή και όταν πήγαινα στο κατάστημα η απόδειξη είχε άλλη τιμή σε όλα τα προιόντα πάλι θα του το έλεγα ακόμα και να μου τα έδινε όλα δωρεάν.

Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην το πω, την επιχείρησή του βοηθάω.

Οπότε αφού είσαι κι εσύ επιχειρηματίας θα έπρεπε να συμφωνήσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...