Προς το περιεχόμενο

Xen Project: Τι είναι; Πώς λειτουργεί;


jimisvog

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στο forum,

 

Ελπίζω να άνοιξα το θέμα στην σωστή κατηγορία. Ασχολούμενος με διάφορα πράγματα κυρίως λόγω σχολής αλλά και απο προσωπικό ενδιαφέρον έπεσα πάνω στο λεγόμενο Xen Project. Αν και περιηγήθηκα στο site και προσπάθησα να βρω να διαβάσω περι τίνος πρόκειται δεν κατάφερα να αποκτήσω μια γενική καθαρή εικόνα.

 

Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει τι είναι, πώς λειτουργεί και γενικά να μας δώσει μια εικόνα γύρω απο αυτό;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

 

V.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φαντασου σαν το VirtualBox (ελπιζω να το εχεις δοκιμασει), οπου το "προγραμμα" (Hypervisor) αυτο που διαχειριζεται τις εικονικες μηχανες (Virtual Machines, ή απλα VMs) τρεχει κατευθειαν πανω στο hardware χωρις να χρειαζεται λειτουργικο συστημα (στην ουσια το ιδιο ειναι σαν ενα ειδους λειτουργικο συστημα) με αποτελεσμα να εχεις καποια πλεονεκτηματα. Π.χ. εχεις καλυτερες αποδοσεις γιατι γλυτωνεις τους πορους του λειτουργικου συστηματος που δεν εβαλες. Στην εικονα ελπιζω να φαινεται πιο ξεκαθαρα.

 

Hyperviseur.png

 

Δεξια εχεις την περιπτωση του VirtualBox που τρεχει πανω σε Windows ή Linux κλπ (δεν εχει και πολυ σημασια), ενω αριστερα ειναι το Xen που τρεχει κατευθειαν πανω στο hardware και απλα διαχειριζεται τα VMs.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμμμ καταλαβα.. Οπότε αντί να το εγκαταστήσεις στο υπάρχον λειτουργίκό, αυτό αποτελεί το (καποιου είδους) λειτουργικό και κάνει ολόκληρη την διαχείριση. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.. Πολυ κατατοπιστική :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

οι περισσότερες εταιρίες χρησιμοποιούν έτοιμα συστήματα/interfaces όπως το vmware ESXi, το proxmox κλπ τα οποία συνήθως είναι type 1 hypervisors και είτε έχουν κάποιο δικό τους virtualization (vmware), είτε είναι frontends για κανένα KVM-based ή σπανιότερα openvz - container virtualization-

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...