Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλές γιορτές να έχουμε. Αγοράζω που λετε τις προάλες ένα νέο πύργο. Τα χαρακτηριστικά έχουν ως εξής.

Asrock H81M-HDS

i7-4790K

RAM http://www.e-shop.gr/ram-gskill-f3-1600c11d-16gis-16gb-2x8gb-ddr3-pc3-12800-1600mhz-aegis-dual-channel-kit-p-PER.550793

Αυτά θεωρώ είναι τα σημαντικά...τα υπόλοιπα είναι ο ssd samsung 840, ένα τροφοδοτικό 600watt 80% efficiency κτλπ.

Το πρόβλημα (που δεν έχει λυθεί ακόμα) είναι ότι χάνω το σήμα στην οθόνη. Μετά από 1 έως και 15-20 λεπτά δλδ μου βγάζει μήνυμα στο samsung monitor tv 32" F6100 με hdmi συνδεση, ότι είναι χωρίς σήμα και να ελέγξω καλώδια και source κτλπ.  Η κεντρική μονάδα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Ε λέω θα είναι η οθόνη ή το καλώδιο. Σε 3 διαφορετικές οθόνες και με κάθε είδους καλώδιο και σύνδεση κάνει το ίδιο (στην onboard GPU όλα αυτά).

Έχω μετρήσει θερμοκρασίες όλα κομπλέ παντού, άλλαξα και την thermal paste του cpu γιατί η stock είναι ίχνος, πάλι τιποτα. Το στέλνω στο eshop στην πρώτη εβδομάδα μου λένε φταίει το τροφοδοτικό χάνει ρεύμα (eιχα ένα 650 corsair 125euro). Το επιστρέφουν, μετράω όντως το τροφοδοτικό πρόβλημα στα -5V και διαρροή (ακουγόταν κιόλας). Βάζω το καινούριο που ανέφερα παραπάνω και ακόμα ένα 550w πάλι τα ίδια. 

Drivers bios όλα τελευταίες εκδόσεις. Έχω βγάλει από tv και pc ότι έιχε λειτουργίες eco, power saving κτλπ...

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ?!!!?!?!?!!? Δεδομένου ότι έχει πάει eshop και μου είπαν δεν υπάρχει τίποτα το ελλατωματικό..να μην είναι συμβατές οι μνήμες? Να είναι κάποια ρύθμιση από τη μητρικη? (Από θερμοκρασίες όλα μητρικες, επεξεργαστές ssd είναι όλα 30-40 βαθμούς μόνο, έχω πολλά ανεμηστήρια μεγάλα μέσα) 

Αν χρειαστείτε κάτι άλλο από πληροφορία πείτε....το είχα μεράκι το τέρας το pc και δεν μπορώ να το χαρώ...:D

Δημοσ.

το ειχες μερακι ρε φιλε και εβαλες Κ επεξεργαστη σε Η81 ? :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:

προσπερνω και προτεινω τα εξης : 

1.Αλλαξες την παστα και εβαλες σωστα την καινουργια ή ενα κιλο ? γιατι οση εχει μια χαρα μελετημενη ειναι ...

2. δες μηπως ειναι χαλασμενο το κουμπι του κουτιου και κλεινει μονο του. δοκιμασε να το βγαλεις και να ενωσεις με το χερι τα σιδερακια.

3. δοκιμασε να βαλεις εξωτερικη gpu . αν δν εχεις εκει προβλημα τοτε ειναι θεμα gpu . αρα ειτε επεξεργαστη ειτε μητρικης.

4. δοκιμασε να το πας σε αλλο e-shop 

στην τελικη ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΟΧΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ :-)

Δημοσ.

Περίμενε σου ειπαν οτι δεν υπάρχει κατι ελλατωματικό αρα δηλαδή εκείνοι εχουν εικόνα κανονικά τους ρώτησες ?

Το καλύτερο ειναι να πας απο εκει και σου δείξουν οτι το μηχάνημα λειτουργεί κανονικά , σου προτείνω να πας απο εκει και να στο δείξουν γιατι το μηχάνημα ειναι σε εγγύηση οποτε δεν πρέπει να κανεις οτιδήποτε εσυ που θα χαλάσει την εγγύηση

Δημοσ.

2. δες μηπως ειναι χαλασμενο το κουμπι του κουτιου και κλεινει μονο του. δοκιμασε να το βγαλεις και να ενωσεις με το χερι τα σιδερακια.

Το χέρι δεν άγει... :P

Δες από το bios, έχει επιλογή να κλείνει η Onboard (igpu) όταν δεν δουλεύει για να κάνει εξοικονόμηση,αν και δύσκολα να συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά δεν ξές ποτέ. `

Δημοσ.

το ειχες μερακι ρε φιλε και εβαλες Κ επεξεργαστη σε Η81 ? :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:

προσπερνω και προτεινω τα εξης : 

1.Αλλαξες την παστα και εβαλες σωστα την καινουργια ή ενα κιλο ? γιατι οση εχει μια χαρα μελετημενη ειναι ...

3. δοκιμασε να βαλεις εξωτερικη gpu . αν δν εχεις εκει προβλημα τοτε ειναι θεμα gpu . αρα ειτε επεξεργαστη ειτε μητρικης.

4. δοκιμασε να το πας σε αλλο e-shop 

στην τελικη ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΟΧΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ :-)

Την έβαλα σωστά την πάστα όσο χρειάζεται (μηχανικός πληροφορικής είμαι btw οπότε γενικά το έχουμε το θέμα) . Το κουμπί είναι μια χαρά, άσε που το pc δεν κλείνει, μόνο το σήμα στην οθόνη χάνεται. Όσο για το chipset δεν ήθελα να διαθέσω κάτι παραπάνω για μητρική μιας και δεν έχω σκοπό για OC για να έδινα παραπάνω για Z97 που κοιτούσα στην αρχή. :) Σε άλλο eshop δεν μπορώ να πάω, γιατί είμαι από Σέρρες και έχουμε μόνο 1, εκτός κι αν το  ξαναπάω και τους πω να το στείλουν στο διαγνωστικό της Αθήνας και όχι την Θεσσαλονίκης που το έστειλαν. Εξωτερική gpu που είχα δοκιμάσει 2 διαφορετικές, δεν αναγνώριζε καν ότι έβαζα εξωτερική, αλλά θα το ξαναδοκιμάσω τώρα με το καινούριο τροφοδοτικό.

Περίμενε σου ειπαν οτι δεν υπάρχει κατι ελλατωματικό αρα δηλαδή εκείνοι εχουν εικόνα κανονικά τους ρώτησες ?

Το καλύτερο ειναι να πας απο εκει και σου δείξουν οτι το μηχάνημα λειτουργεί κανονικά , σου προτείνω να πας απο εκει και να στο δείξουν γιατι το μηχάνημα ειναι σε εγγύηση οποτε δεν πρέπει να κανεις οτιδήποτε εσυ που θα χαλάσει την εγγύηση

Με πήραν τηλέφωνο από το διαγνωστικό και μου είπε ότι με άλλο τροφοδοτικό που το δοκίμασε ήταν μια χαρά...μάλλον απλά είδε ότι είχε πρόβλημα το τροφοδοτικό και δεν εξέτασε περετέρω, άσχετα το τι μου είπε. Έχω χάσει είδη 10 μέρες χωρίς pc (και το χρειάζομαι για τη δουλειά το συγκεκριμένο), είναι και τέτοιες μέρες και αν πάει Αθήνα θα χάσω άλλες 10 μέρες.

Το χέρι δεν άγει... :P

Δες από το bios, έχει επιλογή να κλείνει η Onboard (igpu) όταν δεν δουλεύει για να κάνει εξοικονόμηση,αν και δύσκολα να συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά δεν ξές ποτέ. `

Γι'αυτό έστειλα το μοντέλο mobo να δείτε κι εσείς το manual από το site της asrock μπας και μου διαφεύγει κάτι τέτοιο, αλλά δεν γίνεται να μην δουλεύει η onboard αλλιώς δεν θα έδειχνε...ότι είχε σχέση με eco το έκανα disable.

Πάντως τώρα που δεν έχασε σήμα εδώ και μισή ώρα με το CPUID HWMonitor που το παρακολουθώ έχει max temp cpu 45 βαθμούς ενώ όλες τις φορές που έκλεινε είχε πιάσει 50 (φυσικά πολύ χαμηλή θερμοκρασία  για να συμβεί κάτι, δηλαδή με την stock ψύκτρα δεν μπορείς να κάνεις τπτ? δεν παίζω games). Αν όμως ήταν θερμοκρασία φυσιολογικά θα έκανε τουλάχιστον restart και όχι απλά να έχανε σήμα.

Δημοσ.

Την έβαλα σωστά την πάστα όσο χρειάζεται (μηχανικός πληροφορικής είμαι btw οπότε γενικά το έχουμε το θέμα) . Το κουμπί είναι μια χαρά, άσε που το pc δεν κλείνει, μόνο το σήμα στην οθόνη χάνεται. Όσο για το chipset δεν ήθελα να διαθέσω κάτι παραπάνω για μητρική μιας και δεν έχω σκοπό για OC για να έδινα παραπάνω για Z97 που κοιτούσα στην αρχή. :) Σε άλλο eshop δεν μπορώ να πάω, γιατί είμαι από Σέρρες και έχουμε μόνο 1, εκτός κι αν το  ξαναπάω και τους πω να το στείλουν στο διαγνωστικό της Αθήνας και όχι την Θεσσαλονίκης που το έστειλαν. Εξωτερική gpu που είχα δοκιμάσει 2 διαφορετικές, δεν αναγνώριζε καν ότι έβαζα εξωτερική, αλλά θα το ξαναδοκιμάσω τώρα με το καινούριο τροφοδοτικό.

Πάντως τώρα που δεν έχασε σήμα εδώ και μισή ώρα με το CPUID HWMonitor που το παρακολουθώ έχει max temp cpu 45 βαθμούς ενώ όλες τις φορές που έκλεινε είχε πιάσει 50 (φυσικά πολύ χαμηλή θερμοκρασία  για να συμβεί κάτι, δηλαδή με την stock ψύκτρα δεν μπορείς να κάνεις τπτ? δεν παίζω games). Αν όμως ήταν θερμοκρασία φυσιολογικά θα έκανε τουλάχιστον restart και όχι απλά να έχανε σήμα.

Δεν ήθελες να κάνεις OC αλλα πήρες Κ σειρά ?  :fear: Εν πάσει περιπτώσει ,σχετικά με το τελευταίο ,ναι δεν είναι για τίποτα η "μαμα" .Γιατι στο 20% usage θα σου δίνει 60-70 βαθμούς και ακόμα και αν δεν θεωρούνται επικύνδινες ,είναι κρίμα να ζεί η cpu αξιας 300 € έτσι την στιγμή που ενα aftermarket cooler των 20 € μπορεί να σου λύσει τα χέρια .Ως προς το θέμα τώρα ,εφόσον το σύστημα το πήρες new και δεν έχει ρυθμίσεις απο προηγούμενο ιδιοκτήτη ,δεν θα έπρεπε να τα κάνει αυτά ,τελεία και παύλα .Και ειδικά αυτο το τρελό που είπες που δεν αναγνωρίζει εξωτερική gpu ....Προσωπικά "κλίνω" πρός cpu θέμα παρά μητρική .Θα σου πρότεινα να βρείς μια gpu και να το πας με την gpu ως απόδειξη οτι κάτι δεν πάει καλα να δούμε τι θα σου πούν εκεί

Δημοσ.

Για να δει εξωτερική vga,την στιγμή που έχεις περασμένα ήδη windows με driver για την hd,θα πρέπει να κάνεις ρύθμιση από τα windows να κάνει προέκταση οθόνης ή δεύτερη οθόνη γενικά,διαφορετικά από το Bios μπαίνεις στης ρυθμίσεις chipset και βάζεις σαν primary την pci.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι όταν έβαλα την εξωτερική gpu επειδή δεν μπορούσα να δω καν στην οθόνη δεν το ρύθμισα ως primary την pci-e. (όσο για το γιατί πήρα 4790Κ, γιατί ήθελα να έχω τον καλύτερο dekstop cpu ακόμα και σε περίπτωση που αργότερα κάνω OC). Πάντως ακόμα και 70 να ανεβάσει φυσικά και δεν πρέπει να τα κάνει αυτά. Εγώ πριν λίγο το πήγα eshop και τους είπα να το στείλουν Αθήνα αυτή τη φορά. Το μόνο κακό είναι όχι τα πάντα είναι από eshop και ο cpu είναι από πλαίσιο. (μη ρίξουν το μπαλάκι εκεί εννοώ) Μου φαίνεται πολύ πιο εύκολο να είναι ελατωμματική η μητρική από τον επεξεργαστή πάντως. Την άλλη εβδομάδα θα δείξει....θα σας ενημερώσω να φύγει η απορία, Καλό Πάσχα και ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση<!!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά ήταν ελλατωματική η μητρική (κι όμως !!!) εργοστασιακά και μου την άλλαξαν με μία (μάλλον όχι καινούρια) η οποία έχει πρόβλημα σε μια από τις 2 θύρες sata3 (πράγμα που δεν με πειράζει)...τέλος καλό όλα καλά.

Δημοσ.

WTF To ξαναδιαβάζω και δεν ξέρω απο που να το πιάσω, λογω αγνοιας ή οτιδήποτε ενας ι7 4790κ πάει στράφι σε μια σαβουρομητρική με H81, αν στο μέλλον αποφασίσεις να κάνεις oc θα αγοράσεις άλλη μητρική, anyway, το έχω δεί με τα μάτια μου ι5 2500Κ σε Η61 και νόμιζα οτι δεν έβλεπα καλά αλλά οκ γίνεται

ΑΠο εκαί και πέρα, για κάποιον χ λόγο σου έβαλαν ελατωμματική μητρική την οποία και πλήρωσες ΑΡΑ έχει εγγύηση και ΣΤΗΝ αντικατέστησαν ΠΟΝΕΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ μου, με επίσης ελατωματική όπου δεν ειναι καινούρια (ΟΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ) και δεν σε πειράζει που αυτή επίσης έχει ελάτωμα και δεν δουλέυουν κάποιες sata

Δηλαδή η κάτι δεν λες καλά, ή είσαι συναινετικό ΘΥΜΑ και σε δουλεύουν, ΑΝ ΕΤΣΙ έχουν τα πράγματα και είσαι μικρός στην ηλικία ή δεν έχειεσ καμία επαφή με το σπόρ, βρές κάποιον φίλο, γνωστό να ξέρει και πήγαινε και ΑΠΑΙΤΗΣΕ να πάρεις ΟΤΙ δικαιούσαι μια νέα μητρική και ΟΧΙ να χαρίζεις τα λ7 σου στον κάθε απατεώνα που σε έπιασε ΚΩΤΣΟ

• Like 4
Δημοσ.

<p>Τελικά ήταν ελλατωματική η μητρική (κι όμως !!!) εργοστασιακά και μου την άλλαξαν με μία (μάλλον όχι καινούρια) η οποία έχει πρόβλημα σε μια από τις 2 θύρες sata3 (πράγμα που δεν με πειράζει)...τέλος καλό όλα καλά.</p>

Πραγματικα με στεναχωρει το γεγονος που δεν σε ενοχλει πως ενω πληρωσες καινουρια σου δωσαν μεταχειρησμενη και εισαι οκ.

• Like 2
Δημοσ.

Ωραιος. Αν σου εδωσαν μητρικη κιολας απο stockhouse, σε κανα 7μηνο θα ψαχνεις την εγγυηση σου αν παθει κατι..

• Like 1
Δημοσ.

Να με κατι τετοια μετα εχουν πατημα και νομιζουν οτι θα κανουν σε ολους τα ιδια. Παρε καινουρια μητρικη αγορι μου, μην ντρεπεσαι να το ζητησεις. Για καινουριο εξαρτημα εδωσες τα χρηματα και το προβλημα υπηρχε απο την αρχη. Μην γινεσαι θυμα. Οσο αυτο για το cpu σου λεω απλα οτι εκανες @@. εαν τωρα σου ανεβαζει 50 χωρις να κανεις σχεδόν τιποτα το καλοκαιρι τι θα κανει? Πηγαινε και βαλε μια ψυκτρα επανω γιατι δεν νομιζω να προλαβεις να τον κρατησεις τοσο ωστε να σου ερθει καποια στιμη η ορεξη η και το χρημα να τον αξιοποιησεις. Και την επομενη φορα καλο θα ειναι αν ρωτησεις πριν αγορασεις.

Και επισεις το θεμα της σχολης δεν πηγαινει μαζι με τις γνωσεις. 

• Like 2
Δημοσ.

Αν το κομμάτι δεν έρχεται με DOA policy δεν είναι αναγκασμένοι να κάνουν αντικατάσταση (με την έννοια οτι μπορούνα να κάνουν επισκευή) αλλα αυτό με την προβληματική αντικατάσταση ακούγεται τουλάχιστον γελοίο.Εκτός εαν, η αντικατάσταση είναι αρκετά καλύτερη μητρική οπότε κλαιν μαιν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...