@chtheolo Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Καλησπερα σε ολους !!!εχω ενα σχετικα παλιο υπολογιστη και επελεξα να του βαλω lubuntu που ειναι οτι καλυτερο για τετοιες περιπτωσεις.Κατα την εγκατασταση ομως ,στο σημειο οπου πρεπει να επιλεξεις σε ποιο δισκο (σε ποιο partition) θελεις να κανεις την εγκατασταση ,δεν βγαζει κατι.Καμια επιλογη δισκου.Σκεφτομαι οτι μπορει να οφειλεται στο σκληρο ισως επειδη ειναι λιγο παλιος και να τα εχει παιξει. Μπορει καποιος να μου πει τι φταιει?
@chtheolo Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Εψαξα λιγο μονος μου και βρηκα πως πρεπει να τον κανω format τον δισκο ωστε να μπορεσει να τον δει.Επειδη ομως δεν εχω καποιο αλλο λειτουργικο ξερει κανεις πως θα μπορουσα να τον κανω κατα την εγκατασταση των lubuntu απο το terminal??Ευχαριστω!!
Ilias95 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δεν χρειάζεται να μπλέξεις με cmd tools. Στο livecd θα περιέχεται λογικά το gparted ή αν δεν περιέχεται θα το εγκαταστήσεις και θα κάνεις στην δουλειά σου.Αν δεν έχει partition table δημιούργησε ένα msdos (mbr) table απ' το gparted και μετά λογικά θα δει κανονικά τον δίσκο.
mad-proffessor Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Αν δε βρεις πάντως το gparted κάπως έτσι γίνεται: Σαν χρήστης με root δικαιώματα parted select /dev/sda mklabel gpt select /dev/sda1 mkpart primary ext4 32.3K 30G quit mkfs.ext4 /dev/sda1 όπου 32.3Κ και 30G εσυ βάζεις ότι σου έχει η εντολή select /dev/sda1 σα START και END αντιστοιχα. Αν δεν έχει καθόλου partitions η εντολή select /dev/sda1 δε χρειάζεται. Επίσης αν ο δίσκος δεν είναι sata αλλά (e)ide πρέπει να αλλάξεις το sda σε hda και το gpt σε mbr. Αλλα είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το gparted γραφικό όπως είπε κ παραπάνω
@chtheolo Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Ναι το εχει το gparted κανονικατο εκανα με αυτο και τωρα ειναι κομπλε , τον βλεπει κανονικα το δισκο.Ευχαριστω πολυ , καλη Ανασταση !!! :-D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα