vasiva Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Καλησπέρα, Αγόρασα ένα καινούριο laptop με windows 7, δεν έχω μπει στη διαδικασία να τον ανοίξω ακόμα διότι θα ήθελα να μου πει κάποιος πώς μπορώ να κρατήσω το λειτουργικό έτσι ώστε να μπορέσω να το χρησιμοποιήσω σε περίπτωση που απαιτηθεί να κάνω μελλοντικά κάποιο format στο μηχάνημά μου (μιας και το πλήρωσα να μην βάλω σπασμένο).
bluesattack Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Λογικα εχει ενα recovery partition για να το επαναφερεις αν χρειαστει. Εγω θα κραταγα και ενα image (θα κραταγα το λειτουργικο δηλαδη ) οπως ειναι τωρα ακριβως αλλα και ενα αφου περασεις οτι θελεις (προγραμματα , games κλπ).Aυτο το image δεν θα το σωσεις εκει που εχεις το λειτουργικο αλλα σε αλλο partition (που θα εχεις φτιαξει ) η κατα προτιμηση σε αλλο δισκο,εξωτερικο. Αυτο θα το κανεις με το acronis true image η με καποιο παραπλησιο. Aν ο εσωτερικος δισκος σου ειναι western digital μπορεις να χρησιμοποιησεις αυτη την δωρεαν εκδοση του acronis http://support.wdc.com/product/downloaddetail.asp?swid=119 αν ειναι seagate η maxtor αυτο http://www.seagate.com/gb/en/support/downloads/discwizard/ αν μπορεις να βρεις την εμπορικη φουλ version του acronis ακομα καλυτερα Πολυ καλο free ειναι το paragon https://www.paragon-software.com/home/br-free/ Aφου τα εγκαταστησεις , ειτε το ενα , ειτε το αλλο,θα φτιαξεις ενα rescue media (ειτε cd ειτε usb στικακι ) για την επαναφορα (το ξαναπερασμα) αν χρειαστει .Θα βρεις την αντιστοιχη επιλογη στο μενου των προγραμματων Αν θελεις να δεις τι δισκο εχεις εγκατεστησε αυτο http://www.hdsentinel.com/ 1
micos000 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δε χρειάζεται να αγχώνεσαι. Το λάπτοπ έχει κρυφό partiton με τα απαραίτητα αρχεία για την επαναφορά στην αρχική του κατάσταση. Οπότε άνοιξε το και μάλλον θα σου προτείνει από μόνο του να κρατήσεις το σύστημα σε dvd (3 με 4 συνήθως). Ακολούθησε τις οδηγίες και θα είσαι εντάξει. Τέλος, αν όλα αποτύχουν και έχεις καταστρέψει τον δίσκο και χάσει τα διασκάκια μπορείς να κάνεις εγκατάσταση τα 7άρια, στην ίδια έκδοση που έχεις ήδη (μάλλον home premium), και να χρησιμοποιήσεις τον κωδικό που είναι στο αυτοκόλλητο που είναι κάτω από το λάπτοπ. 1
vasiva Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δε χρειάζεται να αγχώνεσαι. Το λάπτοπ έχει κρυφό partiton με τα απαραίτητα αρχεία για την επαναφορά στην αρχική του κατάσταση. Οπότε άνοιξε το και μάλλον θα σου προτείνει από μόνο του να κρατήσεις το σύστημα σε dvd (3 με 4 συνήθως). Ακολούθησε τις οδηγίες και θα είσαι εντάξει. Τέλος, αν όλα αποτύχουν και έχεις καταστρέψει τον δίσκο και χάσει τα διασκάκια μπορείς να κάνεις εγκατάσταση τα 7άρια, στην ίδια έκδοση που έχεις ήδη (μάλλον home premium), και να χρησιμοποιήσεις τον κωδικό που είναι στο αυτοκόλλητο που είναι κάτω από το λάπτοπ. Η αλήθεια είναι ότι το είχα το άγχος μου. Τελικά τον άνοιξα εχθές και δεν μου έδωσε καμία επιλογή για να κρατήσω το λειτουργικό, οπότε κατέβασα και εγώ το iso των windows 7 PRO αφού αυτά έχει πάνω το μηχάνημα και κράτησα και το Product Key από το laptop.
micos000 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Τι μάρκα είναι το laptop; Στο μενού Έναρξη δεν έχει κάτι για backup;
xristoforos89 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Καλησπέρα, Αγόρασα ένα καινούριο laptop με windows 7, .... (μιας και το πλήρωσα να μην βάλω σπασμένο). Τι μάρκα είναι το laptop; Στο μενού Έναρξη δεν έχει κάτι για backup; Από τα λεγομενα του παιδιου καταλαβαινω οτι αγορασε free dos ( ; ) και του περασαν τα 7 (άλλωστε δεν ερχονται πλεον λαπτοπς με τα 7αρια απο το εργοστασιο). Οπότε αν η εγκατασταση εγινε στο καταστημα, ειναι ολιγον τι απιθανο να εφτιαξαν recovery partition.
BritGreek Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Ερχονται. Πηρα πολυ προσφατα toshiba r950 με win 7 pro και εχει ακομα και στην αντιπροσωπεια αρκετα μοντελα.
xristoforos89 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Ερχονται. Πηρα πολυ προσφατα toshiba r950 με win 7 pro και εχει ακομα και στην αντιπροσωπεια αρκετα μοντελα. Συνηθως τα περισσοτερα επαγγελματικα ερχοντα με τα 8.1 pro με downgrade rights σε 7 pro.
Wspr Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Για να μην ανοιγω νεο θεμα ηθελα να ρωτησω και γω κατι με τη σειρα μου. Πηρα ενα ssd για το laptop.Πως μπορω να μεταφερω με ασφαλεια το recovery partition απο τον παλιο HDD στο νεο ssd ωστε να μπορω να κανω clean install οποτε θελω?Υπαρχει καποιος ποιο ευκολος τροπος ωστε να μην ψαχνω για drivers κτλ κατα την εγκατασταση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα