Προς το περιεχόμενο

Αsus maximus vii hero + i7 4790k

papajohnnnn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρησιμοποιείς λάθος stress tests φίλε μου. Ξέχνα ότι ήξερες μεχρι τώρα με AMD ή και sandy εάν έχεις εμπειρία.

Επίσης όπως σου είπαν και προηγουμένως, θέλει υπομονή. Έχεις;

Και ποια ειναι τα σωστά stress test?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ποια ειναι τα σωστά stress test?

Occt - Intel xtu (Linpack no avx), Realbench, x264 stability test.

Αυτα για πιο ρεαλιστικά φορτία/θερμοκρασίες.

Occt - Intel xtu (Linpack no avx), Realbench, x264 stability test.

Αυτα για πιο ρεαλιστικά φορτία/θερμοκρασίες.

Και αν θελω να κανω video editing με προγραμμα που χρησιμοποιεί AVX και ξαφνικά δω 90+ , μετα τι?

Και αν θελω να κανω video editing με προγραμμα που χρησιμοποιεί AVX και ξαφνικά δω 90+ , μετα τι?

Δεν εχω δει κατι τετοιο/δεν εχώ διαβάσει για κάτι που να παράγει τέτοιο θερμικό φορτίο, όμοιο με αυτό που παράγουν τα συγκεκριμένα stress tests ακόμη και με χρήση avx. Γνωρίζεις εσύ;

Επαγγελματίας δεν είμαι βέβαια στον τομέα αυτο, αλλά αν δω κάτι τέτοιο, τότε το ξαναβλέπουμε :)

Δεν πρόκειται να ρίξω συχνότητα ή να πάω σε πολλαπλά radiator για κάτι το οποίο δεν εχω συναντήσει ή δε με αφορά.

γεια σας και παλι παιδια.Εβαλα ρευμα στο 1,275 στα 4,7 και ειμαι σταθερος εδω και κανα τριωρο με το aida64.μεσο ορο θερμοκρασιες (επειδη ανεβοκατεβαινουν) ειναι στο socket 73 και package 71-72

Ωραίος φίλε μου!Στα ίδια ακριβώς τον έχω και εγώ.Υπομονή και ψάξιμο ήθελε.Με manual ή offset ρεύμα είσαι?Ρωτάω γιατί αν τον θες για καθημερινό 24/7 σύστημα καλό είναι να ρίχνει και το vcore όταν είναι σε idle κατάσταση.

Ωραίος φίλε μου!Στα ίδια ακριβώς τον έχω και εγώ.Υπομονή και ψάξιμο ήθελε.Με manual ή offset ρεύμα είσαι?Ρωτάω γιατί αν τον θες για καθημερινό 24/7 σύστημα καλό είναι να ρίχνει και το vcore όταν είναι σε idle κατάσταση.

Το εχω σε manual.Εχω βαλει να ειναι κλειδωμενο το ρευμα για να μην εχω frame drops(τουλαχιστον oσο γινεται λιγοτερα) κλπ στα παιχνιδια.

Πιστευω καλα ειναι :)

• Like 1

Μια χαρά!

Πάντως μην αφήσεις τον επεξεργαστή να τραβάει full τάση 24/7. Δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Αυτό με τα frame drop που λες απλά δεν ισχύει.

Ενεργοποιήσε τα cstates τουλάχιστον.

• Like 1

Μια χαρά!

Πάντως μην αφήσεις τον επεξεργαστή να τραβάει full τάση 24/7. Δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Αυτό με τα frame drop που λες απλά δεν ισχύει.

Ενεργοποιήσε τα cstates τουλάχιστον.

To ενεργοποιησα μεσα απο το cpu configuration.Παρεμεινε σταθερο το ρευμα αλλα κατεβηκαν οι θερμοκρασιες.

To ενεργοποιησα μεσα απο το cpu configuration.Παρεμεινε σταθερο το ρευμα αλλα κατεβηκαν οι θερμοκρασιες.

Αν δεν αλλάξεις το ρεύμα σε offset profile δεν θα πέσει όταν βρίσκεται σε idle κατάσταση ακόμα και με τα cstates ενεργοποιημένα.

Αν δεν αλλάξεις το ρεύμα σε offset profile δεν θα πέσει όταν βρίσκεται σε idle κατάσταση ακόμα και με τα cstates ενεργοποιημένα.

Οντως ναι.Παντως με το cstates ανοιχτο επεσαν οι θερμοκρασιες οταν βρισκεται σε κατασταση idle.

Αν μετράς το VID , ναι δεν πέφτει. Αντίθετα το Vcore πέφτει κανονικά και με manual.

Επίσης Adaptive > Offset.  Το Offset αλλάζει και τις τάσεις εκτός turbo mode , το οποίο δε το θέλουμε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...