papajohnnnn Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Καλησπερα σας. Εχω την Αsus maximus vii hero + i7 4790k και θελω να κανω overclock στα 4.8ghz. Επειδη τα bios που εχει ειναι πολυ περιπλοκα,αν μπορεις καποιος να με διαφωτισει διοτι εχει παρα πολλες επιλογες οι οποιες για μενα ειναι καινουργιες(!). Δοκιμασα να κανω oc μεσω του προγραμματος της asus το suite στα 4.8ghz την οποια κι εχει σαν ρυθμιση να την επιλεξεω αλλα απ'οτι ειδα τσιτωνει παραπολυ το ρευμα (στα 1,37) το οποιο παιζει,δεν ειναι σταθερο. Αν μπορει καποιος που εχει το συγκεκριμενο σετακι να με διαφωτισει,διοτι δεν γνωριζω τιποτα απο την συγκεκριμενη μητρικη(περα απο το οc που εκανα στις μνημες). Ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IceFrog Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Βαλτο για αρχη στο 1,37 και ανεβασε το llc στο medium, λογικα θα κανει το ρευμα σταθερο. Αφου γινει το ρευμα σταθερο τοτε κοιτας να το κατεβασεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fixxxer29 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Λοιπόν ασε το AI suite στην άκρη και πάμε στο BIOS. Παρόλο που έχει 1000+2 επιλογές , εσύ θα ασχοληθείς μόνο με 1-2! Vcore και Input voltage μόνο αν ανέβεις ψηλά σε Vcore (1,3+). Σου προτείνω να ξεκινήσεις απο χαμηλό Vcore , κοντά στα 1,25 είναι καλά και προσαρμόζεις ανάλογα με βηματάκια των 5-10 mV. Πάντα με manual/override mode. Αν δεις ότι δεν μπαίνει καν στα windows με την τάση που έχεις , τότε ανέβασε την κατά 25mV. Επίσης το Overclock που λες ότι έκανες στις μνήμες καλό θα ήταν να το βγάλεις όσο προσπαθείς να σταθεροποιήσεις τον επεξεργαστή. Όταν με το καλό τα καταφέρεις , τότε κοιτάς πάλι τις μνήμες σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papajohnnnn Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Λοιπόν ασε το AI suite στην άκρη και πάμε στο BIOS. Παρόλο που έχει 1000+2 επιλογές , εσύ θα ασχοληθείς μόνο με 1-2! Vcore και Input voltage μόνο αν ανέβεις ψηλά σε Vcore (1,3+). Σου προτείνω να ξεκινήσεις απο χαμηλό Vcore , κοντά στα 1,25 είναι καλά και προσαρμόζεις ανάλογα με βηματάκια των 5-10 mV. Πάντα με manual/override mode. Αν δεις ότι δεν μπαίνει καν στα windows με την τάση που έχεις , τότε ανέβασε την κατά 25mV. Επίσης το Overclock που λες ότι έκανες στις μνήμες καλό θα ήταν να το βγάλεις όσο προσπαθείς να σταθεροποιήσεις τον επεξεργαστή. Όταν με το καλό τα καταφέρεις , τότε κοιτάς πάλι τις μνήμες σου. Το vcore ποιο ειναι επειδη εχω μπερδευτει,μπουρδες γραφει εδω .Το cpu core voltage ή cpu cache override το οποιο ειναι στο 1.160;...καμια σχεση με το το oc στον 8350 στη sabertooth.Επισης ποιο leve ειναι στο 75% για το load line calibration? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IceFrog Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Το core voltage. Τα ιδια ειναι, ιδιεες ονομασιες εχουν τα πραγματα και οι ρυθμισεις. Μπορει να αλλαζει λιγο η εμφανιση, ομως η γενικη ιδεα ειναι η ιδια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δες καταρχήν σε τι vcore είσαι σταθερός stock.Από εκεί και πέρα ακολούθα ότι σου είπε ο fixxxer29. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papajohnnnn Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Ευχαριστω παιδια.ποσο πρεπει να ναι max οι βαθμοι στο socket αλλα και στο cpu package? Εβαλα ρευμα στο 1,28 και κανω τεστ.Απενεργοποιησα c state και κατι αλλα για να εχω σταθερο ρε ρευμα χωρι σκαμπανευασματα. τρεχω με occt εδω και κανα 5λεπτο κι εχω 71-73 socket και package 71-74.ειναι καλα; ακυρον.δουλευε στο 60%.δινω παραπανω ρευμα. ακυρες και οι θερμοκρασιες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 1,28 έχεις τα 4,8?Από temps κομπλέ είσαι.Κοινώς να μην ξεφεύγεις στο socket πάνω από 74. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WalkerSW Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Ευχαριστω παιδια.ποσο πρεπει να ναι max οι βαθμοι στο socket αλλα και στο cpu package? Εβαλα ρευμα στο 1,28 και κανω τεστ.Απενεργοποιησα c state και κατι αλλα για να εχω σταθερο ρε ρευμα χωρι σκαμπανευασματα. τρεχω με occt εδω και κανα 5λεπτο κι εχω 71-73 socket και package 71-74.ειναι καλα; ακυρον.δουλευε στο 60%.δινω παραπανω ρευμα. ακυρες και οι θερμοκρασιες occt linpack με avx η απλο occt? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papajohnnnn Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Το εριξα στα 4,7 με 1.25 επειδη ειχα υψηλες θερμοκρασιες και το ρευμα δεν ηταν επαρκες μεχρι και το 1,33!!! Τεσταρω με prime και σας λεω παιδια. παιδια εχω ενα θεμα.Ενω κανει το πρωτο pass στο prime. Με 73 socket και 73 package στα 1.28,ξαφνικα πηγαινει το socket στους 98 βαθμους οπως αντιστοιχα και το package!!!Γιατι συμβαινει αυτο :/ δεν ξερω τι συμβαινει και ανεβαινουν ετσι αποτομα οι θερμοκρεσιες μετα το πρωτο pass,το παραταω.το γυρναω σε default. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IceFrog Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Κανεις πολυ βιαστικα οτι κανεις, ετσι δεν γινονται αυτα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WalkerSW Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Welcome to the thermastra club!!! Εδω εγω στον 4690 με Nepton 140XL με 1.25 ρευμα χαροπαλεύω για να κατσω κατω απο 80-82 με small fft στο prime ή avx linpack στο occt! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papajohnnnn Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Κανεις πολυ βιαστικα οτι κανεις, ετσι δεν γινονται αυτα. Δεν ειναι λογικο να ανεβαινουν ετσι οι θερμοκρασιες. Οταν ειχα τον fx 8350,τον ειχα φτασει στα 4,8ghz με max temp socket 74 βαθμους και cpu 64. Απ'οτι καταλαβα δεν ειναι για πολυ OC οι τις intel. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Πιο bios φοράει η μητρική σου? Προσωπικά ένα intelburntest και ένα realbench test μου αρκεί για να δω αν είναι σταθερός.Τώρα από temps τους θεωρώ τους Intel αρκετά ζεστούς αλλά στα 4,4ghz /1.18vcore που έχω τον δικό μου στην F1 πάνω από πάνω από 38-39 δεν βλέπω.Πάντως δες τι bios έχει η μητρική σου διότι εγώ παρατήρησα την 1104 version να συνεργάζεται καλύτερα μέχρι τα 4,7ghz /1.275 που τον δουλεύω με αυτήν την version.Από εκεί και πάνω βάλε version 2012.Πολύ καλύτερη και σταθερότερη για το range 4,8 - 5,0 σύμφωνα πάντα για το δικό μου chip.Έχει βγεί και version 2601 που δεν το έχω δοκιμάσει.Τέλος βέβαια έχει σχέση και σε τι chip έπεσες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fixxxer29 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δεν ειναι λογικο να ανεβαινουν ετσι οι θερμοκρασιες. Οταν ειχα τον fx 8350,τον ειχα φτασει στα 4,8ghz με max temp socket 74 βαθμους και cpu 64. Απ'οτι καταλαβα δεν ειναι για πολυ OC οι τις intel. Χρησιμοποιείς λάθος stress tests φίλε μου. Ξέχνα ότι ήξερες μεχρι τώρα με AMD ή και sandy εάν έχεις εμπειρία. Επίσης όπως σου είπαν και προηγουμένως, θέλει υπομονή. Έχεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα