Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά...ο επεξεργαστής τι τρώει..ο σκληρός κανά 5αρι watt και η μητρική άλλα τόσα..μη λέω και πολλά.

Δεν γνωριζω ρε παιδια!Απλα αν καποιος κατεχει συγκεκριμενη καρτα η υλοποιηση θα ηταν καλο να μασ δωσει τα φωτα του!

• Like 1
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

διαβασε το παραπανω post μου.

και να ξερεις οτι ο κατασκευαστης μπορει να λεει 750watt γιατι θελει να σε προστατεψει..

στο εμποριο υπαρχουν πολλα τροφοδοτικα ΝΟΝΑΜΕ που δινουν με το κιλο τα watt. με κατι efficiency 60% plus..

υλικα χαλιας ποιοτητας και αλλα τετοια..οποτε αφου δεν ξερει ο κατασκευαστης αν εχεις ποιοτικο seasonic , sf , corsair, xfx .. κλπ..με 600watt..σου λεει ας εχει και του κιλου , αρκει να ειναι 750W...

υπαρχουν τροφοδοτικα με 60% efficiency και ψευτικα watt , και υπαρχουν αλλα platinum +++ με 90% που δινουν σωστα ρευματα..

το ενα 40 ευρο το αλλο 240...

δεν την εχω την καρτα, αλλα οσο ψαχνω , διαβαζω οτι παιζει...99% κρατα το προς το παρον.

• Like 2
Δημοσ.

Το tdp της καρτας κοιτας (300 εδω) και προσθετεις tdp επεξεργαστη συν κατι ψηλα οπως ειπε πολυ σωστα ο φιλος απο πανω (ο ΔισκοΠαλικαρος :P ) με το υπερ-αναλυτικοτατο ποστ του, που η Μαυρη Οχια αγνοησε :|

Εχεις λοιπον tdp gpu+tdp cpu+mobo+λοιπες ππρ (ραμ δισκοι dvd κτλ) +καμια 50αρια για να εισαι χαλαρος. Συνδιασμενα να χτυπανε tdp cpu+gpu ειναι σχεδον αδυνατον σε daily use. ;)

Μαυρη Οχια, φιλικα φιλε μου, οταν λες παπατζες και δεν εισαι τουλαχιστον 99% σιγουρος, ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΣ ΕΙΡΩΝΙΑ. Εκτιθεσαι!

Χωρια που ειρωνια δεν αγοραζουμε εδω μεσα ;)

• Like 1
Δημοσ.

Αν και συμφωνω σε οτι εχει υποθει για της αναγκες της καρτας σε τροφοδοσια.

Θελω να σημειώσω οτι το tdp ουδαμια σχεση εχει με την πραγματική καταναλωση του εκαστοτε υποσυστήματος....  

Δημοσ.

Ακριβως, ειναι thermal design κατι, που στα ηλεκτρονικα οπου δεν εχουμε κινηση ( δεν ειναι ηλεκτρομηχανικα οπου ενα ποσοστο της ενεργειας παει σε κινηση και ενα θερμοτητα) παει ολο θερμοτητα. Αρα πρακτικα θερμοτητα~= καταναλωση. Ο κατασκευαστης με το tdp οριζει την χειροτερη περιπτωση εκλυσης θερμοτητας, αρα και την μεγιστη καταναλωση!

Η τυπικη καταναλωση ειναι αρκετα χαμηλοτερη! ;)

• Like 1
Δημοσ.

Ακριβως, ειναι thermal design κατι, που στα ηλεκτρονικα οπου δεν εχουμε κινηση ( δεν ειναι ηλεκτρομηχανικα οπου ενα ποσοστο της ενεργειας παει σε κινηση και ενα θερμοτητα) παει ολο θερμοτητα. Αρα πρακτικα θερμοτητα~= καταναλωση. Ο κατασκευαστης με το tdp οριζει την χειροτερη περιπτωση εκλυσης θερμοτητας, αρα και την μεγιστη καταναλωση!

Η τυπικη καταναλωση ειναι αρκετα χαμηλοτερη! ;)

Δεν ειναι έτσι!! H παραγόμενη θερμοτητα είναι πολυ μεγαλύτερη απο την πραγματική καταναλωση λόγο διάφορων παραγοντων! Η πραγματική καταναλωση ειναι κατά πολυ μικρότερη του tdp.  

Δημοσ.

Δεν ειναι έτσι!! H παραγόμενη θερμοτητα είναι πολυ μεγαλύτερη απο την πραγματική καταναλωση λόγο διάφορων παραγοντων! Η πραγματική καταναλωση ειναι κατά πολυ μικρότερη του tdp.

Αυτο φιλε μου ειναι φυσην αδυνατον! Δεν γινεται να καταναλωνει λιγοτερη ενεργεια απο οση αποδιδει με μορφη θερμοτητας στο περιβαλλον!

Τι εχουνε δηλαδη, αποδωση 150% σαν θερμαστρες? :Ο

Παντα καταναλωση>=θερμοτητας.

Εκτως αν μιλαμε για αντλιες θερμοτητας που ουδεμια σχεση εχουν με τις gpu!

Φιλικα παντα!

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο φιλε μου ειναι φυσην αδυνατον! Δεν γινεται να καταναλωνει λιγοτερη ενεργεια απο οση αποδιδει με μορφη θερμοτητας στο περιβαλλον!

Τι εχουνε δηλαδη, αποδωση 150% σαν θερμαστρες? :Ο

Παντα καταναλωση>=θερμοτητας.

Εκτως αν μιλαμε για αντλιες θερμοτητας που ουδεμια σχεση εχουν με τις gpu!

Φιλικα παντα!

Δικιο εχεις! Μα τι μαλακια εγραψα? Αλλο ηθελα να πω και το διατύπωσα λαθος!!!  :shock:

Δημοσ.

Δεν πειραζει! :D ολοι "κολαμε" καποια στιγμη.

Σημασια εχει οτι αν φτανει το τροφοδοτικο με την καταναλωση ως tdp φτανει ΧΑΛΑΡΑ για την τυπικη! Αρκει φυσικα να ειναι επωνυμο! ;)

Δημοσ.

Αυτο που ήθελα να πω.. ειναι οτι το TDP ειναι η μεγιστή αποβαλλόμενη θερμοτητα - καταναλωση του επεξεργαστή πριν αρχίζει να εχει προβλημα .....  

Κοινως είναι ενα σχεδιαστικό όριο ασφαλείας. Οι πραγματικές καταναλώσεις ειναι αρκετά πιο κατω ακομη και σε εντονη χρήση!

• Like 1
Δημοσ.

Εχω βαλει σε φιλο την Sapphire 290 TriX OC με τον 4460 και το Thermaltake smart 630W.Βοηθαει που ειναι λιγα watt ο επεξεργαστης και το τροφοδοτικο καινουργιο.Εδω και κατι μηνες δουλευει ρολοι.Εγω εχω την 290(ιδια υλοποιηση) με τον 8320 σε ενα toughpower 750w 5 χρονων.Κανενα προβλημα,και εχω και κλοκαρισμενο το συστημα και το τροφοδοτικο ουτε καν νοιωθει.Για τον φιλο πρτεινω να την βαλει,καποια στιγμη ομως καλο θα ηταν να κοιταξει και για τροφοδοτικο.

Δημοσ.

Καλημερα εχω το thermaltake 630w...Σηκωνει την 290?http://www.e-shop.gr/vga-sapphire-radeon-r9-290-tri-x-oc-4gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.510832 

Με μια λέξη: Άνετα

Παρόμοιο σύστημα Τροφοδοτικό 600w, FX8350, r9 290, ssd, hdd, fans κατανάλωση σε full load stress test και gaming γενικά (cpu+gpu) ~300-320watt με μετρητή

Δημοσ.

δεν θα το λεγα ανετα...οταν ο κατασκευαστης προτεινει 750 watt το να βαζεις μηχανημα 120 λιγοτερο...ειναι καπως...

να ηταν 700αρι να πω οκ αλλα τωρα παρα ειναι κατω.Προφανως και δεν τραβαει τοσο ωστε να θελει 750αρι ουτε καν 700 αλλα γτ να το ρισκαρεις?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...