Panos_G2 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Καλησπερα σας!! Γινετε να κανω overclock σε εναν pentium 4 με μια μιτρικη που δεν υποστηριζει overclock;; Δηλαδη μεσω των windows;; Ευχαριστω εκ των προτερων!!
TheELF Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Και να μπορούσες να τον κλοκάρεις για οτιδήποτε σύγχρονη χρήση δεν θα έκανε καμία διαφορά. 1
Panos_G2 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Ευχαριστω πολυ παιδια. οι λογοι που μπορει να αναβει το λαμπακι την μητρικης της ενδειξης οτι δεν φτανει η ραμ στο μηχανιμα ποιοι ειναι;; ειναι μονο για την ραμ;; μου το κανει και σερνεται το πσ για λιγο ή και πολυ αλλα η χρηση ραμ ειναι 60-70%
Black adder goes forth Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Έχει η μητρική λαμπάκι για ένδειξη χρήσης ραμ;; Τεχνολογία... Μήπως εννοείς του δίσκου,και τότε όντως σέρνεται; 2
Panos_G2 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Ναι το λαμπακι του δισκου εννοω!! Εχω 1.5gb ραμ με win xp αλλα παρολο που το PC δεν ξοδευει ολη την ραμ, δηλαδη ετσι μου δειχνει, 60-70% αυτο κολαει για λιγο και μολις σβησει το λαμπακι του ειναι παλι σφαιρα!!Να σημειωσω πως και μετα απο format συμβαινει αυτο το πραγμα...εχω ελενξει τον δισκο και η υγεια του ειναι 100%. δεν εχω βρει αλλη λογικη εξηγηση απο το οτι το μηχανιμα ειναι παλιο και κατι τρεχει με την μητρικη του!!οι ραμ τρεχουν στα μολις 400 mhz...;??-CPU: Intel Pentium 4 3.00E GHz-Motherboard: GIGABYTE 8I865GME-Chipset: Intel 865G (Springdale-G) + ICH5-GPU: Sapphire Radeon 9600 (256mb)-RAM: 1.5 gb Windows XP Home Edition 32bit SP3
Ryu_gr Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Μήπως υπάρχει κάποια διεργασία που απασχολεί έντονα το σκληρό και τον επεξεργαστή; Μπορείς να το δεις με ctrl+alt+del. Π.χ. αν έχεις antivirus και κάνει κάποιο update μπορεί να λυγίζει το σύστημά σου. 400ΜHz memory clock για τέτοιο σύστημα είναι ΟΚ.
Mikri Nefeli Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 -CPU: Intel Pentium 4 3.00E GHz -Motherboard: GIGABYTE 8I865GME -Chipset: Intel 865G (Springdale-G) + ICH5 -GPU: Sapphire Radeon 9600 (256mb) -RAM: 1.5 gb Windows XP Home Edition 32bit SP3 Να'γραφες και τι δίσκο έχεις,που εκεί εντοπίζουμε το πρόβλημα.. Ακολουθεί λογική εξήγηση,χωρίς πέταμα της μητρικής. Αλλά κανας ide θα είναι,και προφανώς στο 70% αρχίζει και γράφει η εικονική μνήμη,και καθυστερεί το σύμπαν. Μάλλον θα είχες αλλάξει εσύ ή κάποιο πρόγραμμα τις ρυθμίσεις,και με το format όλα στο default. Kαλό διάβασμα. 4: Change Memory Usage settings The Memory Usage section governs how Windows XP uses system RAM. The first option, Programs, allocates more RAM to running applications. For desktop systems with very little RAM, this selection gives the best performance. For a server or a desktop with a lot of RAM, however, choosing the System Cache setting will yield better performance. When set to System Cache, the system will use most of the available RAM as a disk cache, which can result in major performance improvements on systems that depend on disk I/O. 5: Change Virtual Memory settings A number of settings in the Virtual Memory section affect how Windows XP performs. Virtual memory is an area on the disk that Windows uses as if it were RAM. Windows requires this type of system in the event that it runs out of physical RAM. The virtual memory space is used as a swap space where information residing in RAM is written to the virtual memory space (also called the page file or swap file) to free up RAM for other processes. When the system needs the information in the swap file, Windows puts it back into RAM and writes something else out to the disk in its place. Windows XP has a recommended default page file size of 1.5 times the amount of system RAM. You can let Windows completely manage this file or have no file at all. I highly recommend that you do not remove the paging file because you'll experience a noticeable degradation of system performance without it. One way to boost system performance is to place the paging file on a separate physical hard drive from the operating system. The only caveat is if the second drive is slower than the primary drive, you'd want to leave the paging file where it is. You can also span the paging file across multiple disks to increase performance. To make changes to the virtual memory, click the Change tab on the Advanced tab of the Performance Options dialog box, make your desired changes, and click Set. Any changes you make will take effect after you reboot the machine. Επίσης ,κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη,και γρήγορη.Βάλε linux.
Panos_G2 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Να'γραφες και τι δίσκο έχεις,που εκεί εντοπίζουμε το πρόβλημα.. Ακολουθεί λογική εξήγηση,χωρίς πέταμα της μητρικής. Αλλά κανας ide θα είναι,και προφανώς στο 70% αρχίζει και γράφει η εικονική μνήμη,και καθυστερεί το σύμπαν. Μάλλον θα είχες αλλάξει εσύ ή κάποιο πρόγραμμα τις ρυθμίσεις,και με το format όλα στο default. Kαλό διάβασμα. 4: Change Memory Usage settings The Memory Usage section governs how Windows XP uses system RAM. The first option, Programs, allocates more RAM to running applications. For desktop systems with very little RAM, this selection gives the best performance. For a server or a desktop with a lot of RAM, however, choosing the System Cache setting will yield better performance. When set to System Cache, the system will use most of the available RAM as a disk cache, which can result in major performance improvements on systems that depend on disk I/O. 5: Change Virtual Memory settings A number of settings in the Virtual Memory section affect how Windows XP performs. Virtual memory is an area on the disk that Windows uses as if it were RAM. Windows requires this type of system in the event that it runs out of physical RAM. The virtual memory space is used as a swap space where information residing in RAM is written to the virtual memory space (also called the page file or swap file) to free up RAM for other processes. When the system needs the information in the swap file, Windows puts it back into RAM and writes something else out to the disk in its place. Windows XP has a recommended default page file size of 1.5 times the amount of system RAM. You can let Windows completely manage this file or have no file at all. I highly recommend that you do not remove the paging file because you'll experience a noticeable degradation of system performance without it. One way to boost system performance is to place the paging file on a separate physical hard drive from the operating system. The only caveat is if the second drive is slower than the primary drive, you'd want to leave the paging file where it is. You can also span the paging file across multiple disks to increase performance. To make changes to the virtual memory, click the Change tab on the Advanced tab of the Performance Options dialog box, make your desired changes, and click Set. Any changes you make will take effect after you reboot the machine. Επίσης ,κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη,και γρήγορη.Βάλε linux. μιλας για την εικονικη μνημη και εννοεις οτι μαλλον δεν την διαχειριζεται σωστα.....τουλαχιστον εγω αυτο καταλαβα ;ρ απο οτι διαβασα απο μερικα αρθρα δεν θα πρεπει να ειναι στο μεγιστο δυνατο ουτε στο ελαχιστο αλλα και για καλυτερη επιλογη το εβαλα να το διαχειριζεται το μηχανιμα οπως αυτο θελει.... Οπως ειπα αναβει το λαμπακι του σκληρου χωρις να δειχνει οτι χρειαζεται ολη την ραμ....αρα δεν υπαρχει καποια διεργασια τοσο μεγαλη που δεν την βλεπω κιολας!!Ο δισκος μου ειναι στην συνεχεια θα τον δειτε στις φωτο...ειναι ενας με IDE (καλωδιοταινια, αν το λεω σωστα). Οπως ειπα αναβει το λαμπακι του σκληρου χωρις να δειχνει οτι χρειαζεται ολη την ραμ....αρα δεν υπαρχει καποια διεργασια τοσο μεγαλη που δεν την βλεπω κιολας!!Ο δισκος μου ειναι στην συνεχεια θα τον δειτε στις φωτο...ειναι ενας με IDE (καλωδιοταινια, αν το λεω σωστα). Απο οτι καταλαβα
Mikri Nefeli Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Αυτό κάνει η εικονική,πριν γεμίσει η ραμ,αρχίζει και γράφει στο δίσκο σου,με αποτέλεσμα όταν χρειάζεται κάτι από τη ραμ,να διαβάζει από δίσκο. Ο δίσκος είναι αργός,παλιός,και η ραμ λίγη οπότε μπαίνει σε μία λούπα καθυστέρησης συνέχεια. Να βάλεις και άλλη ραμ είναι πεταμένα λεφτά,οπότε ή απενεργοποιείς την εικονική και τα βγάζει πέρα με αυτά που έχει ή απλά άλλαξε λειτουργικό,να ανασάνει το πισάκι.
Panos_G2 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Σε ευχαριστω πολυυ!!Μου εδωσες απαντηση που εψαχνα τοσο καιρο!!Να αλλακω λειτουργικο ειναι δυσκολο γιατι το pc χρησημοποιηται και απο μεγαλυτερα ατομα πραγμα το οποιο το καθιστα δυσκολο να μαθουν κατι καινουργιο, αλλα και παλι δεν εχω ιδεα απο linux παρα μονο πως να σερφαρω γτ ειχα αναγκαστει να βαλω σε ενα notbook καποτε(lubuntu).Οταν λες να απενεργοποιησω την εικονικη μνημη, εννοεις να βαλω το αρχικο 2mb και το μεγιστο παλι 2 mb;; Κατα ποσο θα με οφελεισει αυτο;; Απο οτι εχω δει δεν μου εχει ξεπερασαι ποτε η μνημη το 90%, ισως επειση αποθηκευε στον δισκο!!
Mikri Nefeli Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Όχι ίσως,για αυτό δε γέμισε η ραμ.Όταν λέω να το απενεργοποιήσεις ,λέω να επιλέξεις "χωρίς αρχείο σελιδοποίησης". Αυτό είναι το pagefile,γοογλαρε για λεπτομέρειες. Αν δεν βοηθήσει σε πρώτη φάση αυτό,βλέπουμε. Και εδώ έρχεται ο φίλος πιγκουίνος και σου λέει πως υπάρχει έκδοση ίδια με xp,για να μην κακοφανεί σε κανένα η αλλαγή. Γλυτώνεις και τα τυχαία yes yes,σε .exe προγράμματα που πάταγε η μαμά για να δει το τούρκικο δωρεάν. Αυτό το κάποτε που θυμάσαι,έχει άλλαξει άρδην.Με μια απλή αναζήτηση,βρίσκεις λεπτομερείς οδηγίες τι και πως να το κάνεις. http://www.lxle.net/download 1
Sakisss!!! Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Καλησπέρα, Μην απενεργοποιήσεις το pagefile μόνο προβλήματα θα σου δημιουργήσει, Η λύση που έχω βρει για τόσο παλιά συστήματα είναι τα Windows Embedded POSReady 2009 σαν τα xp είναι αλλά πολύ ελαφρύτερα και έχουν υποστήριξη από την Microsoft μέχρι το 2019. 1
Panos_G2 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Καλησπέρα, Μην απενεργοποιήσεις το pagefile μόνο προβλήματα θα σου δημιουργήσει, Η λύση που έχω βρει για τόσο παλιά συστήματα είναι τα Windows Embedded POSReady 2009 σαν τα xp είναι αλλά πολύ ελαφρύτερα και έχουν υποστήριξη από την Microsoft μέχρι το 2019. Καλησπερα φιλε Σακη!! Θα απενεργοποιησω εστω για δοκιμη την εικονικη μνημη και αν δεν δω κανενα αποτελεσμα μαλλον θα το γυρισω στην δικη σου λυση να δοκιμασω και αυτο πως θα ειναι... Να βαλω linuxακι μαρεσει σαν ιδεα αλλα μεχρι να τα μαθω εγω και οι τριγυρω και να μαθω να κανω εγκαταστασεις που νομιζω οτι δεν εχει αυτο το απλο των windows με το next,next.....(Δεν ξερω αν κανω λαθος)!! Ευχαριστω πολυ για την αμμεση ανταποκριση...για οτι νεοτερο θα σας ενημερωσω!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα