Jason 93 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Εχω 1 κεντρικο router το Thomson TG585 V7 και εχω και ενα Thomson TG585 V8 που θελω να χρησιμοποιησω σαν repeater η access point, Απ' οτι διαβασα στο φορουμ ο πιο ευκολος τροπος ειναι με καλωδιο και καποιες επιπλεον ρυθμισεις. Συνδεσα λοιπον το δευτερο router στο πρωτο με καλωδιο και περιμενα να δω τι θα γινει και πως θα βγαλω ακρη, προς εκπληξη μου ομως δεν χρειαστηκε να ρυθμισω και τιποτα καθως το 2ο router μεταδιδει κανονικοτατα σε wifi περνοντας σημα μεσω καλωδιου απο το πρωτο χωρις καμια ρυθμιση. Εμφανιζεται σαν ξεχωριστο δικτυο με αλλο ονομα απο το πρωτο αλλα αυτο δεν ειναι προβλημα αφου ο στοχος που ηταν να εχει ολο το σπιτι καλο σημα πραγματοποιηθηκε. Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να αλλαξω ουτε το ονομα που εκπεμπει το δευτερο router αλλα ουτε και τον κωδικο. Εγω ομως θελω να βαλω στο δευτερο τον ιδιο κωδικο με το πρωτο. Απο οποιο απο τα 2 router και αν συνδεθω το μενου διαχειρησης του ρουτερ ειναι παντα για το 1ο. Καμια βοηθεια;
poulinos Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 λαθοςςςςςς παμε απο την αρχη. πρωτο ρουτερ το αφηνεις οπως ειναι και για μενα βαλε το v8 οχι το v7.στο δευτερο ρουτρ πριν το συνδεσεις με καλωδιο κανεις 2-3 πραγματα. α.αλλαγη Lan ip απο 192.168.1.254 σε 192.168.1.253. β.κλεινεις dhcp. γ.αν θες βαζεις το ιδιο ονομα δικτυου τον ιδιο κωδικο αλλα 5 καναλια διαφορα.πχ το ενα να μπει καναλι 6 το αλλο καναλι 11.Manual εννοειται το καναλι.και τα ενωνεις και ολα οκ. τωρα εχεις 2 dhcp εχεις 2 router με ιδια ip οποτε λογικο να μην παιζει .και για τα 2 ρουτερ περνα το τελευταιο firmware.αν εχεις forthnet υπαρχει το τελευταιο firmware στο site Της forthnet.
Jason 93 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 θα δοκιμασω αυτα που λες. Αλλα δεν ειναι οτι τωρα δεν δουλευει, μια χαρα δουλευει αλλα δεν μπορω να αλλαξω τον κωδικο. Γιατι προτεινεις το v8 αντι για το v7;
poulinos Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 θα δοκιμασω αυτα που λες. Αλλα δεν ειναι οτι τωρα δεν δουλευει, μια χαρα δουλευει αλλα δεν μπορω να αλλαξω τον κωδικο. Γιατι προτεινεις το v8 αντι για το v7; οτι δουλευει τωρα(δουλευει γιατι οι 2 dhcp δινουν σαν gateway το 192.168.1.254 δεν σημαινει οτι ειναι σωστο ή οτι θα δουλευει παντα. το v8 εχει συνηθως λιγο καλυτερο συγχρονισμο απο το v7 και λιγο πιο stable. απλα δες για Latest firmwares ειτε απο forthnt ειτε Generic. το v7 εχει το 8.2.7.7 απο forthnet και τo 8.2.6.5 generic ενω τo v8 εχει το 8.2.7.8 και σε Generic και σε forthnet.
Jason 93 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Τελικα το v8 ειχε απο default αλλη ip απο το v7, μαλλον γι' αυτο λειτουργησε κατευθειαν. Εβαλα το v8 κεντρικο και εκλεισα στο v7 το dhcp οπως ειπες και φαινεται να λειτουργει αψογα. Το v8 ειναι του οτε και εχει το firmware 8.2.7.7
poulinos Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 μια χαρα εισαι.απλα σκοπος ειναι και τα 2 να ειναι στο ιδιο δικτυο πχ 192.168.1.χ για να μπορεις να μπαινεις και στα 2. εχει κλεισει και το modem help co uk απο οτι βλεπω για να κατεβαζες απο εκει GEneric firmware αλλα οκ μια χαρα εισαι.σε οποιο εχεει firmware ote προσεχε γιατι πολλες φορες η ethernet 4 ειναι για iptv οποτε αμα βαλεις κατι εκει δεν θα παιξει.το γραφει κιολας μερικες φορες(stb γραφει).αν αλλαξεις Firmware εννοειται οτι γινεται μετα κανονικη Lan.Και χωρις αλλαγη firmware γινεται αλλα θα σε παιδεψει οποτε δεν εχει νοημα αμα δεν τις θες ολες τις ethernet.
me3ikan Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Εγω που εχω ενα ρημαδι baudtec του ΟΤΕ πως γινεται να κανω την θυρα stb κανονικη lan? Στο site του ΟΤΕ δεν βρηκα κατι!
poulinos Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 δεν το κανεις απο το site του οτε αλλα απο το ρουτερ.ισως χρειαστει να μπεις σαν admin βεβαια.αυτο δεν το ξερω.βεβαια υπαρχει και η λυση να βαλεις switch ή και ακομα καλυτερα να πεταξεις το baudtec που οπως λες ειναι ρημαδι και να παρεις κανα σοβαρο ρουτερ.αν ειναι ξεκλειδωτη η επιλογη καπου θα πρεπει να σου λεει η καθε lan σε ποιο pvc ειναι assigned.
me3ikan Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 δεν το κανεις απο το site του οτε αλλα απο το ρουτερ.ισως χρειαστει να μπεις σαν admin βεβαια.αυτο δεν το ξερω.βεβαια υπαρχει και η λυση να βαλεις switch ή και ακομα καλυτερα να πεταξεις το baudtec που οπως λες ειναι ρημαδι και να παρεις κανα σοβαρο ρουτερ.αν ειναι ξεκλειδωτη η επιλογη καπου θα πρεπει να σου λεει η καθε lan σε ποιο pvc ειναι assigned.α. Στο site του ΟΤΕ εννοώ δεν βρήκα πληροφορίες!β. Δεν βλέπω κάποια επίλογη γι'αυτό παντως. γ. Όταν έρθει το vdsl θα πάρω άλλο ρουτερ για να αποφύγω το τρομερό ZTE που λογικά θα μου δώσουν! δ. Έχω επίσης ένα wag200 Αυτό εχει μεγαλη διαφορα από το Baudtec? Αυτή τη στιγμή το έχω σαν ΑΡ το wag200
poulinos Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 zte ή comtrend πως το λενε το αλλο θα παρεις.το wag200 το θεωρω κλασεις καλυτερο και στο wifi απο το zte.δεν ξερω βεβαια σε θεμα συγχρονισμου ποιο θα τα παει καλυτερα λογω οτι το wag200 ειναι παλιο αλλα γενικα εδινε καλο συγχρονισμο.δοκιμασε το απλα περνα και το τελευταιο firmware 1.01.09 Νομιζω ειναι το τελευταιο για wag200 adsl over pstn
me3ikan Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 zte ή comtrend πως το λενε το αλλο θα παρεις.το wag200 το θεωρω κλασεις καλυτερο και στο wifi απο το zte.δεν ξερω βεβαια σε θεμα συγχρονισμου ποιο θα τα παει καλυτερα λογω οτι το wag200 ειναι παλιο αλλα γενικα εδινε καλο συγχρονισμο.δοκιμασε το απλα περνα και το τελευταιο firmware 1.01.09 Νομιζω ειναι το τελευταιο για wag200 adsl over pstn Καλύτερο το wag200 αλλά: 1) Δεν με αφήνει να αλλάξω από adsl2+ σε adsl2 και εδώ και ένα χρόνο έχω πολλές αποσυνδεσεις σε adsl2+ 2) Το baudtec έχει χάλια ασύρματο και εκεί που έχω τώρα το wag το ασύρματο χρειάζεται. Firmware Έχω το .06 είναι νομίζω το τελευταίο για annex b. Επίσης στο site του ΟΤΕ λέει ότι δίνουν και το Technicolor 789vn. Δεν το έχει κανείς αυτό?
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 το technicolor το θεωρω το καλυτερο απο τα 3. κανονικα πρπει να σου εχει επιλογη το wag200 απο multimode να το κανεις adsl2+ή adsl2ή g.dmt..αλλα ναι απλα κανεις access point τo wag200 αν θες να επεκτεινεις το σημα σου αν δεν μπορεις να αλλαξεις το baudtec.δεν θυμαμαι ποιο ειναι το τελεευταιο για adsl over isdn.θα το βρεις ευκολα απο το site Της Linksys.αν θες το κοιταω και εγω αν δεν το βρεις.
me3ikan Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Στο site της linksys δεν υπάρχει το firmware είχα ρωτήσει και παλαιότερα θυμάμαι και το κατέβασα τελικά από forthnet αν δεν κάνω λάθος. Δεν νομίζω να έχει άλλο update πάντως. Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
poulinos Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 1.01.06 το τελευταιο για annex b.αυτο εχεις? H linksys ναι μην πω τι λεξη .... με τα firmware.μια τα ανεβαζει annex a και annex b μαζι αλλες φορες δεν βρισκεις τιποτα αλλες φορες τα annex b τα βρισκεις σε αλλες χωρες και τα annex a σε αλλες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα