Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει κανεις εμπειρια απο τις παραπανω cpu?

Θελω να στησω ενα μικρο σερβερακι, κυριως για NAS κ media server, αλλα εχω κολλησει στον επεξεργαστη...

Καπου πηρε το ματι μου οτι ο amd υποστηριζει encryption σε επιπεδο hw, οποτε αν αληθευει μαλλον θα κινηθω προς τα εκει.

Οι mobo κ για τα 2 θα ειναι με dc jack, οποτε η καταναλωση τους θα ειναι σε παρομοια επιπεδα (+5/10w max ο amd, κ ισως να μην πολυισχυει γιατι σε idle παει κατω απο τον intel απο οτι ειδα, γυρω στα 15w/hr υπολογιζω χοντρικα).

Επειδη θα ειναι on σχεδον 24/7, η καταναλωση εχει μεγαλυτερη σημασια, αλλα αν ειναι οντως ψοφιος ο j1900, καλυτερα να παω μια κ καλη στον AMD.

Οποιος εχει αποψη ας βοηθησει παρακαλω :)

Δημοσ.

AMD χωρίς δεύτερη σκέψη...δεν θα καταλάβεις σημαντική διαφορά στον λογαριασμό σου και σαν επεξεργαστής (APU βασικά) είναι πολύ μπροστά από τον Intel.

Δημοσ.

Κατι τετοιο καταλαβα κ εγω, για την υποστηριξη σε linux εχω μονο εναν ενδοιασμο, ολοι φαινεται να προτιμουμ intel καρτες δικτυου/nics για καποιο λογο :/

Προς amd με κοβω παντως, ο intel παραφαινεται κουτσουρεμενος...

Δημοσ.

Εχει κανεις εμπειρια απο τις παραπανω cpu?

Θελω να στησω ενα μικρο σερβερακι, κυριως για NAS κ media server, αλλα εχω κολλησει στον επεξεργαστη...

Καπου πηρε το ματι μου οτι ο amd υποστηριζει encryption σε επιπεδο hw, οποτε αν αληθευει μαλλον θα κινηθω προς τα εκει.

Οι mobo κ για τα 2 θα ειναι με dc jack, οποτε η καταναλωση τους θα ειναι σε παρομοια επιπεδα (+5/10w max ο amd, κ ισως να μην πολυισχυει γιατι σε idle παει κατω απο τον intel απο οτι ειδα, γυρω στα 15w/hr υπολογιζω χοντρικα).

Επειδη θα ειναι on σχεδον 24/7, η καταναλωση εχει μεγαλυτερη σημασια, αλλα αν ειναι οντως ψοφιος ο j1900, καλυτερα να παω μια κ καλη στον AMD.

Οποιος εχει αποψη ας βοηθησει παρακαλω :)

δεν ξέρω τι κάνει ο 5350 απο θέμα κατανάλωσης αλλά ο j1900(asrock q1900m pro3) με 6 εσωτερικούς 3.5 ιντσών 1 εξωτερικό 2.5,2 sata κάρτες,pico psu 150w και xpenology λειτουργικό καταναλώνει 50w όταν δουλεύουν οι δίσκοι και 15-20w όταν μπαίνουν σε hybernation,και δεν είναι καθόλου ψόφιος,παίζει χωρίς πρόβλημα αρχείο 1080p hevc 8GB (transformers 4)

Δημοσ.

δεν ξέρω τι κάνει ο 5350 απο θέμα κατανάλωσης αλλά ο j1900(asrock q1900m pro3) με 6 εσωτερικούς 3.5 ιντσών 1 εξωτερικό 2.5,2 sata κάρτες,pico psu 150w και xpenology λειτουργικό καταναλώνει 50w όταν δουλεύουν οι δίσκοι και 15-20w όταν μπαίνουν σε hybernation,και δεν είναι καθόλου ψόφιος,παίζει χωρίς πρόβλημα αρχείο 1080p hevc 8GB (transformers 4)

http://www.techspot.com/review/806-amd-kabini-vs-intel-bay-trail-d/page4.html

Δημοσ.

για nas το θέλει,οπότε δεν νομίζω ο 5350 να είναι τόσο καλύτερος απο τον j1900,από την στιγμή που ο j1900 μπορεί να κάνει transcoding 1080p (πχ plex server) μια χαρά θα είναι και με μικρότερη κατανάλωση,δεν ξέρω πως έκαναν τις μετρήσεις για κατανάλωση αλλά τα 27w σε idle του j1900 δεν υπάρχουν,έγραψα παραπανω ποια είναι η κατανάλωση στο δικό μου 

εδώ ποια nas σηκώνουν 1080p transcoding https://docs.google.com/spreadsheets/d/1MfYoJkiwSqCXg8cm5-Ac4oOLPRtCkgUxU0jdj3tmMPc/edit#gid=314388488 αν του χρειάζεται 

• Like 1
Δημοσ.

Παρηγγειλα ηδη παιδια, ευχαριστω για το ενδιαφερον :)

Cooltek V6 schwarz

ASRock AM1H-ITX
AMD Athlon 5350 Boxed
Fantec NBU90W Universal Netzteil 90 Watt
Crucial Ballistix Sport 4GB DDR3 1600MHz
Συνολο 188ε (χωρις ΦΠΑ) μαζι με μτφ απο computeruniverse.

CPU+mobo AMD εβγαιναν στα ιδια χρηματα με embedded J1900, οποτε θεμα τιμης δεν επαιζε.
Να πω την αληθεια, η συσταση του συμφορουμιτη παραπανω σχετικα με την διαφορα αποδοσης, καθως κ το οτι ο AMD ειναι πιο χαμηλα σε idle (9W) σε σχεση με τον intel, εκαναν την διαφορα.

Transcoding δεν νομιζω να χρειαστω αμεσα, καθως ξεκινησα να το ψαχνω απλα για NAS, αλλα ο 5350 υποστηριζει AES encryption σε hw, κ σε συνδυασμο με το οτι σκοπευω να δουλεψω κ αλλα services, πηγα για αποδοση/watt κυριως.

Σχετικα με την καταναλωση σου, μετρας με κανονικο ATX PSU η με DC τροφοδοτικο? Απ'οτι διαβασα, παιζει μεγαλη διαφορα (μεγαλη = τηρουμενων των αναλογιων, αν σκεφτεις για ποσα W μιλαμε συνολο) με τα ATX, καθως κατω απο το 20% της ονομαστικης αποδοσης παιζουν σοβαρες διαφορες στην καταναλωση. 

Κατι αλλο, καμια προταση για OS εχουμε? Κοιταζα λιγο το amahi καθως θελω σιγουρα NAS/VPN κ jdownloader/torrents, ξερουμε αν μπορω να το δουλεψω μαζι με xpenology (σε vm το 2o) χωρις να παιζουν conflicts?
Δημοσ.

Παρηγγειλα ηδη παιδια, ευχαριστω για το ενδιαφερον :)

Cooltek V6 schwarz

ASRock AM1H-ITX
AMD Athlon 5350 Boxed
Fantec NBU90W Universal Netzteil 90 Watt
Crucial Ballistix Sport 4GB DDR3 1600MHz
Συνολο 188ε (χωρις ΦΠΑ) μαζι με μτφ απο computeruniverse.

CPU+mobo AMD εβγαιναν στα ιδια χρηματα με embedded J1900, οποτε θεμα τιμης δεν επαιζε.
Να πω την αληθεια, η συσταση του συμφορουμιτη παραπανω σχετικα με την διαφορα αποδοσης, καθως κ το οτι ο AMD ειναι πιο χαμηλα σε idle (9W) σε σχεση με τον intel, εκαναν την διαφορα.

Transcoding δεν νομιζω να χρειαστω αμεσα, καθως ξεκινησα να το ψαχνω απλα για NAS, αλλα ο 5350 υποστηριζει AES encryption σε hw, κ σε συνδυασμο με το οτι σκοπευω να δουλεψω κ αλλα services, πηγα για αποδοση/watt κυριως.

Σχετικα με την καταναλωση σου, μετρας με κανονικο ATX PSU η με DC τροφοδοτικο? Απ'οτι διαβασα, παιζει μεγαλη διαφορα (μεγαλη = τηρουμενων των αναλογιων, αν σκεφτεις για ποσα W μιλαμε συνολο) με τα ATX, καθως κατω απο το 20% της ονομαστικης αποδοσης παιζουν σοβαρες διαφορες στην καταναλωση. 

Κατι αλλο, καμια προταση για OS εχουμε? Κοιταζα λιγο το amahi καθως θελω σιγουρα NAS/VPN κ jdownloader/torrents, ξερουμε αν μπορω να το δουλεψω μαζι με xpenology (σε vm το 2o) χωρις να παιζουν conflicts?

ανέφερα οτι έχω pico psu 150w,γιατί οχι μόνο xpenology?vpn server έχει,το download station νομίζω μπορεί να κάνει οτι και το jdownloader,torrent αν δεν σου κάνει το ds υπάρχει το transmission και αν βλέπεις σειρές υπάρχει to sickrage που κάνει τα πάντα αυτόματα,κατεβάζει το .torrent,το στέλνει στο transmission και όταν τελειώσει το download το μεταφέρει στο φάκελο που έχεις ορίσει.

απο οτι κατάλαβα ο επεξεργαστής έχει και ανεμιστήρα για ψύξη ενώ ο j1900 είναι fanless 

Δημοσ.

ανέφερα οτι έχω pico psu 150w,γιατί οχι μόνο xpenology?vpn server έχει,το download station νομίζω μπορεί να κάνει οτι και το jdownloader,torrent αν δεν σου κάνει το ds υπάρχει το transmission και αν βλέπεις σειρές υπάρχει to sickrage που κάνει τα πάντα αυτόματα,κατεβάζει το .torrent,το στέλνει στο transmission και όταν τελειώσει το download το μεταφέρει στο φάκελο που έχεις ορίσει.

απο οτι κατάλαβα ο επεξεργαστής έχει και ανεμιστήρα για ψύξη ενώ ο j1900 είναι fanless 

Και που έχει ανεμιστήρα δεν ακούγεται καθόλου.Τουλάχιστον απ'αυτά που έχω διαβάσει...

Δημοσ.

Και που έχει ανεμιστήρα δεν ακούγεται καθόλου.Τουλάχιστον απ'αυτά που έχω διαβάσει...

ισχύει, σε 5150 συστηματάκι που έστησα πρόσφατα

Δημοσ.

Κι εγώ στο γραφείο που έχω am1 είναι αθορυβος και δροσερος, χωρίς ανεμιστήρα κουτιού είναι από 18 εως 26 βαθμούς με θερμοκρασία δωματίου 23+ ( είναι και 1, 5 μέτρο από το air condition που τώρα δουλεύει 25 βαθμούς )

Δημοσ.

Εχουν κυκλοφορησει ηδη κ καμποσες passive λυσεις:
http://www.arctic.ac/eu_en/alpine-m1-passive.html

Επισης, οπως προανεφερα υποστηριζει encryption σε επιπεδο hardware, το οποιο ειναι μεγαλο συν αν σκεφτεις οτι το συστημα προοριζεται κ για NAS.

http://www.cpu-world.com/Compare/950/AMD_Athlon_5350_vs_Intel_Celeron_J1900.html

Εχει δουλεψει καποιος με virtual machines σε αναλογο project? Κανει πολυ πιο ευκολη την συντηρηση/αναβαθμιση του συστηματος λεει, αφου καθε service εχει το δικο του container (το οποιο μεταφερεται πανευκολα σε αλλο δισκο αν χρειαστει, χωρις να μπλεκεις με format κλπ παλι). Σκοπευω να βαλω μεσα εναν 3.5" 1tb κ εναν 2.5" 1tb που εχω ηδη, κ να αγορασω αλλον εναν 3.5" 3tb καποια στιγμη στο κοντινο μελλον, αλλα εχω πελαγωσει λιγο με το storage (raid 1, 5, jbod, pooling κλπ).

Υπαρχει καποια ενδιαμεση λυση, για να εχω καποιου ειδους backup, χωρις να χανω τον μισο χωρο των δισκων? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...