TheELF Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Λίγο προφανές αλλά laptop είναι,το έχεις στο ρεύμα όταν σου τα κάνει αυτά έτσι;
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Ναι αλλά και με την μπαταρία τα ίδια κάνει. Τέσπα δοκίμασα μια εντολή σε ubuntu που απο ότι λένε δείχνει τη τρέχουσα συχνότητα και μου έδειξε 2097Mhz αν θυμάμαι καλά.Οπότε μάλλον είναι θέμα windows.Θα δοκιμάσω παλιότερους drivers για το chipset μήπως επιρεάζουν με κάποιο τρόπο τη ταχύτητα.Όποιος έχει καμιά άλλη ιδέα let me know.
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Πέρασα windows 7 σήμερα αλλά μου κάνει πάλι τα ίδια.Στο task manager βλέπω μεν χρήση cpu μέχρι 100% αυτή τη φορά αλλά το cpuz δείχνει μέγιστη συχνότητα 1197MHz.
rfc Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Οπως σου ειπα και πιο πριν ειναι βλαβη στην οποια δε θα μπορεισεις να κανεις ποτε τπτ. Εχω και εγω ενα dell με ιδιο συμπτωμα.
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δοκίμασα μια άλλη μνήμη στα 800mhz (η δικιές μου είναι στα 667) και η συχνότητα έμεινε στο 1ghz.Δοκίμασα να βάλω έναν p8600 αλλά μάλλον δε τον έβλεπε το bios γιατί το laptop δεν άνοιξε ποτέ.Έβαλα τελικά lubuntu σε ένα partition που είναι αισθητά πιο γρήγορα.Όσες εντολές και να δοκίμασα όλες έλεγαν οτι τρέχει στα 2094 (το ίδιο και το cpug).Οπότε ή ότι βλέπουν τα λινουξ είναι λάθος ή κάποια ρύθμιση στα windows δημιουργεί πρόβλημα.Θα προσπαθήσω να βρω έναν άλλο t4300 ή και να δοκιμάσω τον δικό μου σε ένα άλλο laptop.
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Ωραίος!Με το throttlestop δούλεψε. Έβαλα το multiplier στα 10,5 και η συχνότητα ανέβηκε στα 2095Mhz.Παρέμεινε εκεί μέχρι που έκανα reboot και μετά ο multiplier κατέβηκε στο 6.Άρα καποια ρύθμιση στα windows πρέπει να φταίει γιατί απο θερμοκρασίες δεν νομίζω οτι είμαι άσχημα (35-45 βαθμούς παίζει συνήθως). Επεξ/σία 12 Απριλίου 2015 από sir ImPeCaBlE
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Τελικά πήρα την απόφαση να το καθαρίσω καλά και όχι μόνο την ψήκτρα του cpu. Οι θερμοκρασίες δε πέσανε αλλά η συχνότητα στα Windows είναι καρφωμένη στα 2095Mhz χωρίς να τρέξω Throttlestop. Άρα μάλλον λύθηκε το πρόβλημα. Δεν είμαι σίγουρος τι έφταιγε αλλά αρκετά ασχολήθηκα. Τέσπα, ευχαριστώ για τη βοήθεια!
Jason 93 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Τελικά πήρα την απόφαση να το καθαρίσω καλά και όχι μόνο την ψήκτρα του cpu. Οι θερμοκρασίες δε πέσανε αλλά η συχνότητα στα Windows είναι καρφωμένη στα 2095Mhz χωρίς να τρέξω Throttlestop. Άρα μάλλον λύθηκε το πρόβλημα. Δεν είμαι σίγουρος τι έφταιγε αλλά αρκετά ασχολήθηκα. Τέσπα, ευχαριστώ για τη βοήθεια! Νομιζεις, οτι δεν πεσανε. Οσο μεγαλυτερη η συχνοτητα λειτουργιας του επεξεργαστη τοσο μεγαλυτερες και οι θερμοκρασιες του. Αυτο αυτοματα σημαινει οτι αφου εχεις ιδιες θερμοκρασιες με μεγαλυτερη συχνοτητα στην ουσια εχεις πτωση της θερμοκρασιας.
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Αν το πρόβλημα οφειλόταν στην υψηλή θερμοκρασία θα έπαιζε ρόλο το λειτουργικό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα