Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα laptop turbox απο το 2010 αν θυμάμαι καλά.Έχει έναν t4300 2,1ghz με 4gb ram και του έχω περάσει windows 8.

Δεν είμαι σίγουρος πότε ξεκίνησε το πρόβλημα αλλά προχτές παρατήρησα οτι δεν ανεβαίνει πάνω απο 1,19ghz.Δοκίμασα με prime95 και το utilization στον task manager έμεινε στο 57% (και στους 2 πυρήνες).

Σκέφτηκα οτι μπορεί να είναι θέμα θερμοκρασίας οπότε σήμερα καθάρισα την ψύκτρα και άλλαξα πάστα.Δε ανέβηκε πάνω απο 49 βαθμούς μετά απο 10' prime95 (1197mhz μέγιστη και ελάχιστη συχνότητα).Στο bios δε μου δίνει πολλές επιλογές και δε βλέπω τίποτα  powersaving options που θα εξηγούσαν αυτή τη συμπεριφορά.Μπορεί να είναι θέμα windows αλλά δε βρήκα τρόπο να ελένξω μέσω live usb τη συχνότητα του επεξεργαστή.

Έχει κάποιος καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει?

Δημοσ.

υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα bios και να μην ανεβαίνει.

Μέσα δω υπήρχε θέμα που τα 8.1 δεν διάβαζαν το OC του επεξεργαστή ενω στη μητρική φαινόταν κανονικά κλοκαρισμένος.

Θα σου έλεγα να δεις αν υπάρχει bios update για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Κανονικά η χρήση επεξεργαστή θα έπρεπε να τερματίζει.

• Like 1
Δημοσ.

Πάνε στο Πίνακας Ελέγχου->Επιλογές παροχής ενέργειας και δες να είναι και εκεί στο υψηλές επιδόσεις.

(σιγουρέψου ότι στο prime95 τρέχει και 2 thread)

• Like 2
Δημοσ.

δες επισης μηπως αλλαξες τα power settings και για αυτο σου εχει την χαμηλη συχνοτητα

με προλαβε το ξωτικο

• Like 1
Δημοσ.

Θα σου έλεγα να δεις αν υπάρχει bios update για το συγκεκριμένο μοντέλο.

W76T λέγεται το μοντέλο.Δε βρίσκω κατι στο επίσημο site.Θα στείλω ένα mail στο πλαίσιο αν και δε περιμένω

Πάνε στο Πίνακας Ελέγχου->Επιλογές παροχής ενέργειας και δες να είναι και εκεί στο υψηλές επιδόσεις.

(σιγουρέψου ότι στο prime95 τρέχει και 2 thread)

Done (πάτησα και retore plan defaults για καλό και για κακό) αλλά δεν άλλαξε κάτι.Το prime τρέχει και στους 2 πυρήνες.

βοήθεια απο αυτούς.

Δημοσ.

τσεκαρε επισης να ειναι ενεργοποιημενο το intel speedstep στο bios...αν δεν ειναι,τοτε μενει στον χαμηλο πολλαπλασιαστη ο επεξεργαστης(το ειχα παθει κι εγω αυτο)

• Like 1
Δημοσ.

Το κοίταξα αυτό αλλά δε βλέπω να υπάρχει τέτοια επιλογή στο bios.Γενικά είναι πάρα πολύ περιορισμένο.Θα ανεβάσω φωτογραφίες αργότερα γιατί μπορεί να μου ξεφεύγει κάτι.

b0lCzpM.jpg

X0heIZV.jpg

Y26VRNf.jpg

OWsdL48.jpg

NdfXV7x.jpg

Όπως είπα, πολύ λίγες επιλογές.

Αν ξέρει κανείς ένα τρόπο να ελέγξω τη συχνότητα του cpu μέσω live usb ας τον γράψει pls.Τουλάχιστον να μάθω αν είναι θέμα windows ή όχι.

Δημοσ.

πατα επανω στο Advanced Chipset Controls και τσεκαρε για intel speedstep(2η φωτο)

οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές (C2D,Quad)κλπ δεν είχαν speedstep.

απο ix πρώτης γενιάς και μετά έγινε το συγκεκριμένο πράγμα.

Αν δεν σου είναι κόπος,πέρνα 7άρια να δεις αν κάνει το ίδιο θέμα.

Δημοσ.

Νομίζω έχει speedstep ο t4300.Τουλάχιστον στο crystalcpuid είναι μαυρισμένο.

Αν δε σκεφτεί κανένας κάτι άλλο, θα δοκιμάσω και το format κάποια στιγμή.Έλεγα μήπως την γλύτωνα με κανα live usb αλλά δε βρισκω τρόπο να δω τη τρέχουσα συχνότητα.

Δημοσ.

οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές (C2D,Quad)κλπ δεν είχαν speedstep.

απο ix πρώτης γενιάς και μετά έγινε το συγκεκριμένο πράγμα.

Αν δεν σου είναι κόπος,πέρνα 7άρια να δεις αν κάνει το ίδιο θέμα.

ο δικος μου Τ6400 εχει και μαλλον εχει και του φιλου....το ειχα απενεργοποιησει για να δουλευει μονιμα στα 2ghz αλλα ειχε το αντιθετο αποτελεσμα γιατι μερικοι κατασκευαστες λαπτοπ(π.χ. dell) για λογους υπερθερμανσης και φθορας,το εχουν βαλει να δουλευει αναποδα με τα desktop pc's

Νομίζω έχει speedstep ο t4300.Τουλάχιστον στο crystalcpuid είναι μαυρισμένο.

Αν δε σκεφτεί κανένας κάτι άλλο, θα δοκιμάσω και το format κάποια στιγμή.Έλεγα μήπως την γλύτωνα με κανα live usb αλλά δε βρισκω τρόπο να δω τη τρέχουσα συχνότητα.

στο bios δοκιμασε να πατησεισ ctl+f1 μπας και εχει κρυφο μενου...αλλιως κανε reset bios or bios update

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασα διάφορους συνδιασμούς, δεν εμφανίστηκε τίποτα.Έκανα reset, δεν άλλαξε κάτι.Καινούργιο bios δε βρίσκω αλλά θα το ψάξω και άλλο.

Εκνευριστικό πάντως που δε μπορώ να βρω τη συχνότητα του cpu στα linux.Τόσο απλό πράγμα αποκλείεται να είναι τόσο δύσκολο.Μου φαίνεται θα ανοίξω thread στο Linux section μόνο για αυτό :P.

Δημοσ.

Οι επεξεργαστες αυτοι ειχαν speedstep 

και επισης δεν ειναι δυσκολο να βρεις τη συχνοτητα , πριν κατι αιωνες που ειχα τα ubuntu το ειχα να μου το δειχνει στο taskbar

υπαρχει και μια εντολη unix να τρεξεις ,googlαρε το

Δημοσ.

Υπαρχει περιπτωση λογω throtlling απο θερμοκρασια ή βλαβης cpu να σου τρεχει μονιμως χαμηλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...