alexkapellakis Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Καλησπέρεςςςςς! Μόλις σήμερα αγόρασα τη νέα Samsung LS27D590CS (http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/othones/othones/Samsung-Monitor-27-LS27D590CS.htm) Κατ’ αρχάς θα ήθελα να μου πείτε ποια είναι η άποψη σας για αυτό το μοντέλο? Και εν συνεχεία το πρόβλημα που αντιμετωπίζω και με έφερε για ακόμα μία φορά στο φόρουμ μας, είναι πως συνέδεσα την οθόνη στο ήδη υπάρχον σύστημα μου: Mobo: Gigabyte Z97-HD3 CPU: i5-4690 (LGA1150) RAM: Vulcan 8GB Kit (2x4GB) DDR3 2400 11-13-13-35 1.65v VGA: Sapphire Dual-X R9 270X 4GB GDDR5 Και τα αποτελέσματα που είχα στην οθόνη ήταν όταν έβλεπα Youtube video φτιαγμένο στα 60FPS, το video ήταν ΠΕΝΑ στα 60FPS... Όταν όμως έβαζα παιχνίδι (Starcraft 2 πχ) έπαιζε ακριβώς όπως έπαιζε με την παλιά μου οθόνη που είχα... (7ετίας οθόνη λέμε τώρα... Samsung πάλι). Καθώς και όταν έβαλα το PS4 δεν είδα το αποτέλεσμα που έβλεπα στο Youtube όταν είδα video γραμμένα ΑΠΟ PS4... Παρά είδα το ΊΔΙΟ ακριβώς αποτέλεσμα που έβλεπα στην απλή οθόνη και στην TV 46” Samsung πάλι που έχω. Υπάρχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις για να δω τα 60FPS? Τι λέτε να κάνω λάθος? Σκέφτηκα μήπως ήταν προβληματικό το monitor αλλά λέω αφού στο YouTube βλέπω κανονικά την φυσική κίνηση, (60FPS) κάτι άλλο παίζει να φταίει και αυτό να ευθύνεται και να μην βλέπω τα παιχνίδια στον υπολογιστή αλλά ούτε και στο PS4 στα 60FPS? Δώστε καμία βοήθεια γιατί έχω φάει ΤΡΕΛΗ ξενέρα διότι αυτός ήταν ο λόγος που αγόρασα αυτή την οθόνη και βλέπω πως μονάχα αυτό δεν έχω... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
Fulgore Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Καλησπέρεςςςςς! Μόλις σήμερα αγόρασα τη νέα Samsung LS27D590CS (http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/othones/othones/Samsung-Monitor-27-LS27D590CS.htm) Κατ’ αρχάς θα ήθελα να μου πείτε ποια είναι η άποψη σας για αυτό το μοντέλο? Και εν συνεχεία το πρόβλημα που αντιμετωπίζω και με έφερε για ακόμα μία φορά στο φόρουμ μας, είναι πως συνέδεσα την οθόνη στο ήδη υπάρχον σύστημα μου: Mobo: Gigabyte Z97-HD3 CPU: i5-4690 (LGA1150) RAM: Vulcan 8GB Kit (2x4GB) DDR3 2400 11-13-13-35 1.65v VGA: Sapphire Dual-X R9 270X 4GB GDDR5 Και τα αποτελέσματα που είχα στην οθόνη ήταν όταν έβλεπα Youtube video φτιαγμένο στα 60FPS, το video ήταν ΠΕΝΑ στα 60FPS... Όταν όμως έβαζα παιχνίδι (Starcraft 2 πχ) έπαιζε ακριβώς όπως έπαιζε με την παλιά μου οθόνη που είχα... (7ετίας οθόνη λέμε τώρα... Samsung πάλι). Καθώς και όταν έβαλα το PS4 δεν είδα το αποτέλεσμα που έβλεπα στο Youtube όταν είδα video γραμμένα ΑΠΟ PS4... Παρά είδα το ΊΔΙΟ ακριβώς αποτέλεσμα που έβλεπα στην απλή οθόνη και στην TV 46” Samsung πάλι που έχω. Υπάρχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις για να δω τα 60FPS? Τι λέτε να κάνω λάθος? Σκέφτηκα μήπως ήταν προβληματικό το monitor αλλά λέω αφού στο YouTube βλέπω κανονικά την φυσική κίνηση, (60FPS) κάτι άλλο παίζει να φταίει και αυτό να ευθύνεται και να μην βλέπω τα παιχνίδια στον υπολογιστή αλλά ούτε και στο PS4 στα 60FPS? Δώστε καμία βοήθεια γιατί έχω φάει ΤΡΕΛΗ ξενέρα διότι αυτός ήταν ο λόγος που αγόρασα αυτή την οθόνη και βλέπω πως μονάχα αυτό δεν έχω... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! Το παραπανω μοντελο για παιχνιδια ειναι μια πατατα και μιση απο πλευρας του ποσο κοστιζει και τι προσφερει. Αν το θες για Ps4 ειναι οκ υποθετω(αν και τοτε θα επαιρνες καλυτερα μια τηλεοραση να ησουν και πιο ανετος) Για παιχνιδια υπολογιστη παλι δεν ειναι και η καλυτερη αγορα,αρχικα γιατι ειναι 27ιντσες με αναλυση μολις 1920x1080,και επισης καθως στα χρηματα αυτα ή και φθηνοτερα βρισκεις Monitor με μεγαλυτερη αναλυση 2560χ1440 ή και Monitor με 144Hz(αν και TN panel). Κοινως εγω,προσωπικα παντα,θεωρω την αγορα για παιχνιδια του υπολογιστη ως κακη. Στα περι Fps τωρα,κατεβασε το Fraps για να βλεπεις ποσα Fps εχεις στο παιχνιδι και μετα πες μας πχ στο Starcraft ποσα βλεπεις,χαμηλωσε και καποιες ρυθμισεις αν χρειαστει μην τα βαλεις ολα στο Extreme πχ 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 holy sith! 400 euro για 27αρι 1080p? 3
alexkapellakis Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Είναι το κυρτό μοντέλο ρε γι' αυτό! Πάντως παιδιά εγώ το μόνιτορ αυτό το είδα στο πλαίσιο μέσα στο μαγαζί να παίζει το ένα FPS παιχνιδάκι, και μου έφυγε το μάτι από την κίνηση!!! Εκτός αυτού τώρα.. Για το Playstation4 όμως που το συνέδεσα και αυτό, ΓΙΑΤΙ δεν έβγαλε τη φυσική κίνηση που έβγαλε στα βιντεάκια του youtube??? Αυτό είναι που με ξενερώνει τρελά! Γιατί την οθόνη την έχω δεί να παίζει τα 60FPS.... Να έχει τη ΦΥΣΙΚΗ αυτή κίνηση........... Και απ' όσο ξέρω το PS4, υποστηρίζει κανονικά τα 60FPS και τη φυσική κίνηση για την οποία μιλάω, σαν hardware. Άντε και στο PC το ψάχνω με FRAPS και ρυθμήσεις... Στο PS4 τι κάνω???
Psycho_Warhead Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Ποιο παιχνίδι έπαιξες στο Ps4 και περίμενες 60FPS ; Τα περισσότερα παιχνίδια είναι κλειδωμένα στα 30FPS, επίσης με την 270Χ μην περιμένεις 60άρια με max settings στο PC. Α και κάτι άλλο, η οθόνη που πήρες δεν έχει G-Sync/FreeSync για να πεις ότι έχει κάτι παραπάνω στην κίνηση από τις υπόλοιπες 60Hz οθόνες. 1
Fulgore Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Είναι το κυρτό μοντέλο ρε γι' αυτό! Πάντως παιδιά εγώ το μόνιτορ αυτό το είδα στο πλαίσιο μέσα στο μαγαζί να παίζει το ένα FPS παιχνιδάκι, και μου έφυγε το μάτι από την κίνηση!!! Εκτός αυτού τώρα.. Για το Playstation4 όμως που το συνέδεσα και αυτό, ΓΙΑΤΙ δεν έβγαλε τη φυσική κίνηση που έβγαλε στα βιντεάκια του youtube??? Αυτό είναι που με ξενερώνει τρελά! Γιατί την οθόνη την έχω δεί να παίζει τα 60FPS.... Να έχει τη ΦΥΣΙΚΗ αυτή κίνηση........... Και απ' όσο ξέρω το PS4, υποστηρίζει κανονικά τα 60FPS και τη φυσική κίνηση για την οποία μιλάω, σαν hardware. Άντε και στο PC το ψάχνω με FRAPS και ρυθμήσεις... Στο PS4 τι κάνω??? Το Ps4 αγαπητε δυστηχως αλλα δεν βγαζει σε ολα τα παιχνιδια 60fps,στα περισσοτερα,λογω 1080p,περιοριζεται σε 30fps και σε αλλα παιχνιδια που μπορει να τρεχουν στα 60fps παρατηρουνται πολλα Frame drops. Οσο για το αλλο που λες οτι σου εφυγε το ματι απο την κινηση,μαλλον λογω του παιχνιδιου θα ηταν παρα λογω της οθονης. Το οτι ειναι κυρτο το μοντελο παλι δεν λεει κατι,ομορφο στο ματι ή να δειχνει πιο ωραια στο γραφειο σιγουρα αλλα στα του παιχνιδιου ειναι το ιδιο με ενα φτηνο μοντελο Lg.
alexkapellakis Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Το Grand Theft Auto V έβαλα για παράδειγμα... Που το έχω δει να παίζει 60FPS... Και σ' εμένα τίποτα... Λες να τους τη γυρίσω πίσω?
Fulgore Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Το Grand Theft Auto V έβαλα για παράδειγμα... Που το έχω δει να παίζει 60FPS... Και σ' εμένα τίποτα... Λες να τους τη γυρίσω πίσω? Αφου σου ειπε απο πανω ο συμφορουμιτης οτι το Ps4 δεν ειναι για 60ρια Fps γιατι επιμενεις?? Να για να μην το κουραζουμε το θεμα
alexkapellakis Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 ωραία τότε εκτός αυτού... έστω για το PC ποια οθόνη θα μου προτείνατε να πάρω επιστρέφοντας αυτή ας πούμε? δώστε μου 2-3 επιλογές με links για να δω και να σκεφτώ...
Fulgore Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Σε 1080p,TN panel αλλα σε 120-144Hz(κυριως αν παιζεις Fps παιχνιδια αν και η καρτα σου δεν νομιζω οτι θα τα καταφερει εκτως αν ειναι ελαφρυα τυπου Counter Strike)υπαρχουν οι https://www.skroutz.gr/s/4814929/BenQ-XL2411Z.html?from=account_favorites https://www.skroutz.gr/s/2885556/Asus-VG248QE.html?from=account_favorites Σε μεγαλυτερη αναλυση http://www.skroutz.gr/s/5955403/Asus-VX24AH.html http://www.skroutz.gr/s/6233928/Dell-UltraSharp-U2515H.html Και σε φθηνοτερα κοιτα σε https://www.skroutz.gr/s/4287220/Dell-UltraSharp-U2414H.html Υποψην οτι τα παραπανω δεν εχουν ενσωματομενα ηχεια αν θες το Monitor και για το Ps4 και να κοιταξεις τι υποδοχες(Dvi,Hdmi κλπ)εχει το καθε Monitor.
Titanomaxos Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 ....οτι οθόνη και να πάρεις με 270Χ απλα δεν πας πουθενα. Τι το κουράζετε ρε παιδιά...
Fulgore Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Απο πλαισιο παλι αν γινεται μονο απο εκει σε 2560x1440 http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/othones/othones/Samsung-Monitor-27-LS27D85KTSN.htm Αλλιως φανταζομαι κατι τετοιο σε 1080p http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/periferiaka/monitor-othones/Samsung-TV-Monitor-24-T24D590EW.htm Παντως οπως αναφερθηκε παραπανω για 2560x1440 θες δυνατοτερη καρτα απο την 270χ,τουλαχιστον R9 280x και πανω.
alexkapellakis Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Μάλιστα, ρώτησα και την πήρα αυτή δεν είναι πως πήγα στα τυφλά... Και μου είπαν πως τα "χαρακτηριστικά" μου είναι μέτρια για τα 60FPS... Δε θα έπαιζα σε EXTREME γραφικά, αλλά ούτε σε τάπα κάτω γραφικά... Τέλος πάντων, η άποψη σας είναι πως η οθόνη είναι μάπα? Απλά ρωτάω γιατί αν δε δε κάνει αυτά που θέλω θα ήθελα να το ξέρω για ναπάω να πάρω άλλη. Το θέμα είναι πως δε γνωρίζω τι είναι αυτά τα "TN panel" και τα "120-144Hz" και αν μπορείτε να μου εξηγήσετε τι είναι θα καταλάβω αν εγώ τα χρειάζομαι αυτά ή όχι... Γιατί αν για εμένα δεν είναι κάτι απαραίτητο (γιατί το τι βλέπει και τι γουστάρει ο καθένας μας είναι υποκειμενικό θεωρώ...) Θα μπορούσα να μείνω με αυτή την οθόνη που αγόρασα και τέλος η ταλαιπωρία. Απλά αν μπορείτε πείτε μου τι είναι αυτά... 1. ΤΝ panel 2. 120-144Hz (η δικιά μου αν είδα καλά στα χαρακτηριστικά της έχει μονο 60Hz, σωστά?)
Whitefanged Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Τέλος πάντων, η άποψη σας είναι πως η οθόνη είναι μάπα? Απλά ρωτάω γιατί αν δε δε κάνει αυτά που θέλω θα ήθελα να το ξέρω για ναπάω να πάρω άλλη. Αυτό που θέλεις δεν το κάνει το ps4. Οθόνη του χιλιάρικου να πάρεις πάλι θα περιορίζεσαι από τις δυνατότητες του ps4. Θα μπορούσα να μείνω με αυτή την οθόνη που αγόρασα και τέλος η ταλαιπωρία. Αν σε καλύπτει η ανάλυση σε αυτές τις ίντσες για ταινίες, παιχνίδια στο pc κλπ και το μόνο που σε χαλάει είναι η απόδοση στο ps4 (δεν φταίει η οθόνη) δεν υπάρχει λόγος να την αλλάξεις. Απλά αν μπορείτε πείτε μου τι είναι αυτά... 1. ΤΝ panel 2. 120-144Hz (η δικιά μου αν είδα καλά στα χαρακτηριστικά της έχει μονο 60Hz, σωστά?) 1. Υπάρχουν διαφόρων ειδών panels, τα ΤΝ είναι παλαιότερη τεχνολογία, με περιορισμένες γωνίες θέασης και φτωχότερη απόδοση χρωμάτων από τα ποιο καινούρια ips panels, παρόλαυτα υπάρχουν και εξαιρετικής ποιότητας ΤΝ, με ικανοποιητικές γωνίες θέασης, πολύ καλά χρώματα (σαν IPS) και μπόνους πολύ υψηλό ρυθμό ανανέωσης (144Hz). Οθόνες με τέτοιας απόδοσης ΤΝ panels στις 27 ίντσες κοστίζουν περίπου τα διπλά από την οθόνη σου. Αν ρίξεις τις ίντσες μπορείς να βρεις φτηνότερο αλλά α) αν δεσμευέσαι να πάρεις από το πλαίσιο δεν βλέπω να έχει β) η όποια βελτίωση θα αφορά μόνο το pc και όχι το ps4. 2. Τα Hz είναι ο ρυθμός ανανέωσης της εικόνας, όσο πιο γρήγορα, τόσο πιο φυσική η κίνηση και πιο ξεκούραστη για τα μάτια η εμπειρία, αλλά όπως είπαμε αφορά μόνο το pc και μόνο για ελαφρία παιχνίδια γιατί η κάρτα σου σε απαιτητικούς τίτλους δεν μπορεί να αποδόσει τα καρέ ώστε να τροφοδοτηθεί ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης της οθόνης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα