Προς το περιεχόμενο

Απογοητευτικές οι οικονομικές προβλέψεις της Samsung για το πρώτο τρίμηνο του 2015

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τις προβλέψεις της για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2015 δημοσιοποίησε η Samsung, και από ότι φαίνεται τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και πολύ με πέρυσι. Έτσι, μπορεί η εταιρεία να βγάζει αρκετά χρήματα, αλλά είναι λιγότερα σε σχέση με το παρελθόν.Η Samsung προβλέπει ότι τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας θα κυμανθούν κοντά στα $5,4 δισεκατομμύρια μεταξύ του Ιανουαρίου και του Μαρτίου, με τον τζίρο να φτάνει περίπου τα $43,2 δισεκατομμύρια.

Τα παραπάνω νούμερα αντιπροσωπεύουν μείωση περίπου 30% στα κέρδη καθώς και μείωση περίπου 12% στις πωλήσεις σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η εταιρεία δεν έδωσε στην δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες ή κάποια εξήηση για την πτώση τόσο στα κέρδη όσο και στις πωλήσεις, αλλά είναι σίγουρο πως το επόμενο τρίμηνο θα είναι καθοριστικό αφού αναμένεται να κυκλοφορήσουν ευρέως τα νέα Galaxy S6 και Galaxy S6 edge, που αποτελούν την ελπίδα της εταιρείας για ανάκαμψη.

Link.png Site: The Verge

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ειναι μονο η τιμη. Γιατι προφανως ενα κινητο που εχει 900+ ευρω δεν απευθυνεται στο μεσο Ελληνα που παιρνει τρεις και μια. 

Αυτο που δεν εχει καταλαβει η Sammy οτι ο κοσμος πλεον εχει μπει για τα καλα στα της τεχνολογιας και μπορει να δει οτι με λιγοτερα λεφτα μπορει να εχει ενα εξισου καλο κινητο (απο αποψη spec) και το οποιο να μην ειναι εξολοκληρου πλαστικο. Απο τη στιγμη που εταιριες οπως η HTC σου δινουν δυνατα και ομορφα κινητα και με λιγοτερα λεφτα το θεωρω το λιγοτερο κοροιδια να νμζει η Sammy οτι θα πουλησει με τις τιμες που εχει.

• Like 8

Μην ξεχνάμε ότι τον Ιανουάριο η Samsung ανακοίνωσε απώλεια της τάξης του 60% στα έσοδά της για το Q4 του 14. Για να μην χάσουμε το μέτρημα είναι το 6ο κατα σειρά οικονομικό τρίμηνο με απώλειες που έρχονται κυρίως από το τμήμα mobile της εταιρίας. Το Galaxy Note 4 απ΄ ότι φαίνεται πήγε άπατο ενώ στο χαμηλό και μεσαίο κομμάτι της αγοράς οι Κινέζοι αρχίζουν και την κατακρεουργούν μειώνοντας τα περιθώρια κέρδους της. Λογικά ο κατήφορος θα συνεχιστεί ακόμα και όταν κυκλοφορήσουν τα νέα Galaxy όσο και να προσπαθεί ο τύπος να τους ανεβάσει. Για την ακρίβεια η Sammy περιμένει άλλο ένα 31% μείον στα έσοδα. Και εις κατώτερα Tσαμσουνγκ :P

• Like 3

με 900 ευρω συσκευη μου φαινεται καπως λογικο..αρα ας μην απωρουν και ας κατεβασουν τιμες.

Αυτό δεν είναι λύση για την πολιτική της εταιρίας. Το γεγονός πως δεν έχω εγώ κι εσύ 900 ευρώ για την αγορά... δεν σημαίνει πως δεν το έχει και ο υπόλοιπος κόσμος εκεί έξω, καταρχήν σκέψου πως υπάρχει μερίδα ανθρώπων που δεν βγαίνουν για ποτό και κάνουν οικονομίες για ένα τηλέφωνο, άρα από κει καταλαβαίνεις πως και προφανώς υπάρχουν πρόσωπα που δεν υπολογίζουν τα 700-900 ευρώ ( αναφέρομαι σ αυτούς που τα έχουν και όχι σ αυτούς που θα μαζέψουν τα λεφτά ευρώ - ευρώ και μετά θα μετράνε τα 20λεπτα για καφέ ). Έτσι είναι σε όλους τους τομείς. άλλη τιμή το audi και άλλη το fiat αν και στην περίπτωση της samsung (προσωπική μου άποψη) δεν έχει να κάνει με το οικονομικό άλλα με το ότι βγάζουν αμέτρητες συσκευές και τα έσοδα χάνουν τη μπάλα...

Απογοητευτικα εσοδα με 5.4 δισεκατομμυρια λενε και εμεις χαιρομαστε με τα 600 ευρω το μηνα..καλη φαση.

τωρα συγκρινεις πορτοκαλια με καρεκλες. Η Samsung ειναι μια τεραστια εταιρια με απειρα εξοδα που θα πρεπει να καλυψει.

Παντως εγω ο λόγος που κοιτάω σε άλλες μάρκες είναι λόγω knox... Δε μιλάμε για εμφάνιση και υλικά γιατι η σειρά Αλφα μου αρέσει πάρα πολύ και πραγματικά θα έδινα και αυτά τα περισσότερα χρήματα που ζητάει σε σχέση με άλλες εταιρίες με αντίστοιχα ή καλύτερα χαρακτηριστικά, αλλά αρνούμαι να πάρω κινητό  με ξεκλείδωτο bootloader αλλά που να έχει το ηλίθιο κλείδωμα knox και να μη μπορώ ούτε ρουτ να κάνω χωρίς να ρισκάρω την εγγύηση...

• Like 1

γιατί όλοι βγάζετε συμπέρασμα ότι φταίνε τα κινητά της εταιρείας;;; Μπορεί να την βάζει κάτω το τμήμα οικιακών συσκευών!! δε διευκρινίζεται πουθενά στο άρθρο!!!

ΥΓ πάντως ΔΕΝ θα τη σώσει το τμήμα των κινητών!!! Κατά τη γνώμη μου το S6 είναι μια από τα ίδια ενώ το edge το βρίσκω άσχημο και άβολο...

@daemonlord92 αυτά τα 5.5δις είναι κέρδη καθαρά.. Ο τζίρος της είναι 43.2δις οπότε από την μια έχεις δίκιο ότι συγκρίνει ανόμοια πράγματα αλλά από την άλλη είναι υπέρογκο ποσό(το οποίο χωρίζεται στους μετόχους)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...