rfc Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 φιλε και μονο του οτι τοσο καιρο ποσταρεις και προτεινεις μονο samsung με ολα τα θεματα που προανερφερα και δεν εχεις προτεινει οτιδηποτε, μα..... οποιαδηποτε αλλη μαρκα, σε καθιστα αυτοματα αναξιοπιστο οτι και να πεις. Οπως βλεπεις αυτοι που εχουν ματια και πανε σε μαγαζια και τεσταρουν, μονο μαζι σου και με τα οργανα σου δε συμφωνουν με παραδειγμα τον τοπικ σταρτερ. Απο την αλλη εσυ τους την λες αν δε παρουν και turbo-x (samsung) απο πανω .... δλδ οπαδιλικι. Τις προαλλες εκανες ενα review για μια τι αλλο? samsung φυσικα και πηγες σε καταστημα τυπου κωτσοβολου - public σε βτρινα και το εκανες. Δλδ αυτο σημαινει οτι ουτε αντιπροσωπεια δε σου στελνει κοματια αλλα συνεργαζεσαι με καποιους "φιλους" να τους πουλας samsung......... ετσι δειχνεις τελικα, μπακαλιστικα πραγματα εντελως δλδ Ειμαι σιγουρος οτι ουτε καν δικο σου χωρο δεν εχεις και ουτε καν καποιο μαγαζι.... μη σου πω και δελτιο παροχης καν δεν εχεις. Το μην αναφερεσαι στο προσωπικο πρεπει πρωτα να το πεις στον εαυτο σου που σε προηγουμενο ποστ με απεκαλεσες lg staff και κατι τετοια.... το θυμασαι. Το ποιος ειναι staff ποιανου... Βλεπω ακομη οτι ξεκινας και κανεις ρεπορτ αυτα που δε σου αρεσουν.... Με τις υγειες σου λοιπον και στην συνεχεια φιλε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Οτι πεις....... Οσοι εχουν παρακολουθησει την πορεία μου εδω ξέρουν, γιατι προτείνω Samsung (turbo x κατ εσενα). Εχω παραθέσει τους λογούς με λογικά επιχειρήματα. Παράλληλα και εσυ εχεις εμμονή με μια εταιρία (Lucky Goldstar). Δικαίωμα σου. Με την LG Hellas εχω συνεργασία. Δεν ειναι και οι πιο ευέλικτοι, αλλα πάνω απο ολα δεν με ικανοποιεί το προϊόν τους, ουτε σε εγκαταστατικο ουτε σε απόδοση. Ουτε την εταιρια μου θελω να διαφημίσω εδω. Αν το ηθελα θα το ειχα κάνει. Δεν το εχω αναγκη. Το Review ηταν άπλες εντυπώσεις. Θα ακολουθήσει και για LG καθώς ήρθαν τα νεα μοντέλα. Απλα ειναι τοση δουλεια και παει χαμενη... Τώρα το τι νομίζεις η το τι υποθέτεις (περι εταιρίας) παλι κράτα το για εσενα. Εχω μια πορεια στο χώρο και δεν εχεις ιδεα ποιος ειμαι, τι εχω κανει και τι κανω. Γενικώς οτι λες αποτελεί δυσφήμηση. Πράγμα που σημαίνει οτι δεν ξερεις τι θα πει σεβασμός. Απλα διακατέχεσαι απο μισαλλοδοξία. H samsung δεν χρειαζεται κάποιον να τις ''σπρωχνει'' κατεχει το 60% της αγορας. Οι λογοι ειναι λογικοί. Οσο το προιον αφηνει το αγοραστικό κοινο ικανοποιημενο τοσο θα μεγαλώνει η φήμη του. Στην τελικη ο καθένας εδω παραθέτει τις αποψεις του. Πες την αποψη σου και τελος. Ειναι ηλιθιότητα αυτο που κανεις. Ναι μεν προτεινω μια εταιρια για λογους που πιστευω και με εχει κερδισει. Ποτε δεν εκραξα αλλη εταιρια. Ο μονος λογος που ασχολούμαι μαζι σου δεν ειναι για τις TV. Αλλα το οτι αναφέρεσαι συνεχως σε προσωπικό κομμάτι. Κατι τυποι σαν εσενα με κουραζουν - ξενερώνουν με αποτέλεσμα να μην εχω ορεξη να ασχολούμαι με τα φορουμ... Εγω το ξανα λεω δεν χανω κατι. Ολοι αυτοι εδω που εξυπηρετώ καθημερινά δεν ξερω.... Και δεν με ρωτουν μονο για Samsung....... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billvwrulez Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Παιδια σκεφτομουν να αγορασω την Samsung UE55H6400 αλλα με αυτα που ειπε ο φιλος παραπανω με προβληματισε .... οτι με την 6400 απογοητευτηκε και εμεινε ευχαριστημενος με την TV LG 55", 55LB730V Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Φιλε ακου τι θα κανεις....... πηγαινε δεστες και τις 2 διπλα διπλα και παρε αυτη που σου αρεσει περισσοτερο. Μην ακουσεις ουτε εμενα ουτε τον περιεργο τυπο απο πανω. βαλε σε ενα usb καποια ταινια αναφορας που εχεις ή οποιοδηποτε αλλο υλικο σε ικανοποιει απο αποψη εικονας και κανε τα τεστ σου στιγμιαια και διαλεξε. Αυτη τη συμβουλη θαπρεπε να δινεις φιλε graphist και οχι οτι θα απογοητευετει αν παρει την LG......... γιατι αν δει αυτες τις 2 διπλα διπλα.......... την LG θα παρει να ξερεις γιατι με τη turbo-x θα ξενερωσει στο λεπτο, νασαι σιγουρος για αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giannis316 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Παιδια σκεφτομουν να αγορασω την Samsung UE55H6400 αλλα με αυτα που ειπε ο φιλος παραπανω με προβληματισε .... οτι με την 6400 απογοητευτηκε και εμεινε ευχαριστημενος με την TV LG 55", 55LB730V Καλό το να διαβάζουμε και να ενημερωνόμαστε για τεχνικές λεπτομέριες αλλα αν δεν πας σε μαγαζί να δεις και τις 2 δεν θα έχεις μια ολοκληρωμένη άποψη. Το μάτι και ο εγκέφαλος του καθένος τα βλέπει αλλιώς. Εγώ αυτό έκανα πήγα στο πλαίσιο τυχαία είχαν και τα 2 μοντέλα δίπλα δίπλα, πέρασα και τις 2 από όλες τις ρυθμίσεις που είχαν και αποφάσισα. Επίσης είχα πάρει μαζί και την κοπέλα μου γιατί ήθελα και μια άποψη από ένα άτομο που δεν έχει διαβάσει όλες τις τεχνικές λεπτομέριες και κατά συνέπεια δεν θα ήταν επηρεασμένη από όλο αυτό το χαμό που γίνεται. Το αποτέλεσμα; Αμέσως επιλέγουμε και οι δύο LG ! Προσωπικά νομίζω διαβάζοντας τόσα reviews κτλ ίσως κάπου χάνουμε την ουσία. Επιλέγεις στην τελική αυτό που σε ευχαριστά και όχι αυτό που στα χαρτιά φαίνεται καλύτερο. Π.χ το 3d της Samsung είναι θεωρητικά καλύτερο, πρακτικά σε σχέση με το passive είναι χάλια. Όπως είπα και πριν εμένα αυτό που με οδήγησε σε LG είναι τα πιο φυσικά χρώματα που είδα και το 3D. Μετά την αγορά και αφού είδα και 2 αγώνες ποδοσφαίρου σε full hd με εντυπωσίασε γιατί βλέπω πιο ομαλή κίνηση και γενικά πιο ευχάριστη εικόνα. (Μεγάλη μου απορία είναι πως με κλειστά φώτα μπορεί κάποιος να δει μπάλα είτε σε Samsung είτε σε LG σε football mode!) Κάτι τελευταίο! Έκανα την εξής σκέψη: Τουλάχιστο 5/10 άτομα έχουν κινητό Samsung. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα μάτια μας έχουν συνηθίσει σε oversatured χρώματα εδώ και χρόνια. Μήπως και αυτό παίζει τον ρόλο του στην επιλογή μιας τηλεόρασης; 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas85 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 για το θεμα οτι δεν εχει καλο μαυρο σε σκοτεινους χωρους αν μπορεις πες μας τις εντυπωσεις σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giannis316 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Θα γράψω εντυπώσεις για το μαύρο τις επόμενες 3-4 μέρες που ελπίζω να βρω χρόνο να δω καμιά ταινία. Μέχρι στιγμής δεν μου φάνηκε να είναι τόσο αισθητό/πρόβλημα αλλά επιφυλάσσομαι για τις επόμενες μέρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Αν αυτο με το μαυρο δε το ειχατε διαβασει εδω ή καπου αλλου, ουτε που θα το καταλαβαινατε. Απλως ειστε επηρεασμενοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Παιδιά για τα παρόντα μοντέλα έχουν ειπωθεί πάρα πολλά στο φόρουμ. Μετρήσεις, φωτογραφίες με τις διαφορές (στο μαύρο) αν δεν μας αρέσουν τα νούμερα. Ακόμα και εντυπώσεις χρηστών που έχουν αγοράσει τα παρόντα μοντέλα. Κάντε κράτηση ένα SEARCH. Υλικό υπάρχει άφθονο. Όσο για το εάν προτείνω στον κόσμο να πάει στα καταστήματα να δει. Είναι το πρώτο που λέω στο κάθε ποστ. Ακόμα και εδώ. Διάβασε και πιο πάνω. Ποστ #9 στην μέση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giannis316 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Παιδιά για τα παρόντα μοντέλα έχουν ειπωθεί πάρα πολλά στο φόρουμ. Μετρήσεις, φωτογραφίες με τις διαφορές (στο μαύρο) αν δεν μας αρέσουν τα νούμερα. Ακόμα και εντυπώσεις χρηστών που έχουν αγοράσει τα παρόντα μοντέλα. Κάντε κράτηση ένα SEARCH. Υλικό υπάρχει άφθονο. Όσο για το εάν προτείνω στον κόσμο να πάει στα καταστήματα να δει. Είναι το πρώτο που λέω στο κάθε ποστ. Ακόμα και εδώ. Διάβασε και πιο πάνω. Ποστ #9 στην μέση. Επειδή μπήκα στο κόπο να διαβάσω αρκετά από το posts σου, δυστυχώς δεν βρήκα κάτι τέτοιο. Αν σου είναι εύκολο μπορείς να δώσεις ένα link ; Δυστυχώς την 6400 την έχω στο πατρικό μου και δεν μπορώ τώρα να κάνω μια άμεση σύκγριση. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε και τις 2 σε περιβάλλον σπιτιού και όχι καταστήματος με φωτογραφίες κτλ. Σε 2 μήνες και κάτι που θα έχω και τις 2 δίπλα δίπλα ευχαρίστως να κάνω εγώ την σύγκριση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Το βράδυ θα στα βρω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Καντε ακομη ενα search με προβληματα τηλορασης samsung και καμενα πιχελς απο την αγορα...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billvwrulez Δημοσ. 24 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2015 Πηγα και ειδα τις τηλεορασεις απο κοντα και μεγαλες διαφορες δεν ειδα ... το μαυρο της 6400 ναι οντως ειναι καλυτερο ..απο την αλλη το 3D της LG μου φαινεται πολυ καλο ... της 6400 δε το δοκιμασα .. βεβαια απο 10 λεπτα που θα κατσεις στο μαγαζι και μετα φωτα ολα ανοιχτα τι διαφορες να δεις ... αν δεν αραξεις στο καναπε σου να δεις καμια 5-6 ταινιες δε μπορεις να εκφερεις σιγουρη γνωμη ... Αυτο με τα καμμενα πιξελς παλι ??? τοσο χαλια ειναι οι samsung ρε παιδια ??? αυριο το πολυ μεθαυριο θα παω να σκασω 800 Ε και εχω μπερδευτει .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 24 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2015 Πάμε λοιπόν για άλλη μια ανάλυση. Όποιος εχει ορεξη ας διαβάσει. Η όραση ειναι μια απο τις βασικότερες αισθήσεις του ανθρώπου. Οι εικόνες που βλέπουμε διεγείρουν στον κάθε άνθρωπο ποικιλία συναισθηματων. Δεν εχουμε ομως ολοι τα ιδια συναισθήματα και ο καθε άνθρωπος εντυπωσιαζεται με διαφορετικά στοιχεία. Εκει μπαίνει το υποκειμενικό μέρος κρίσης της εικονας και ο καθένας μπορεί να επιλεξει ποια στοιχεια τον κερδίζουν θετικα. Ομως στο τομέα του σινεμα, εχουν καθιερωθεί πρότυπα εικονας που πρεπει να υπακουν σε συγκεκριμενες προδιαγραφές. Αυτες τις εχει ορισει μια απο τις μεγαλύτερες εταιριες παράγωγης ταινιών του George Lucas, η ΤΗΧ. Ολα τα καλα σινεμα και ολοι οι κατασκευαστες TV, μέσων προβολής, projectors, studio (τα σοβαρά) κτλ κατασκευαζουν - ρυθμίζουν τις συσκευές τους βάση αυτων των προτύπων. Αυτα εχουν οριστεί ως η ''καλη'' εικονα. http://en.wikipedia.org/wiki/THX http://www.thx.com/ Το Μαύρο. Η απόδοση του μαύρου είναι μια πολυ βασικη παράμετρος, για αποτέλεσμα ποιοτικής εικόνας. Η απόσταση του μαύρου απο το λευκο, οριζει και την μεγιστη δυνατή αντίθεση απεικόνισης. Η αντίθεση επηρεάζει συνολικά την εικόνα του μέσου προβολης σε ολο το φάσμα, ακομα και στο χρωματικό. Οι lcd tv εχουν μειονέκτημα ετσι και αλλιώς στην απεικόνιση του μαύρου. Ειναι εγγενές πρόβλημα της τεχνολογίας γενικώς. (Δεν θα μπω σε τεχνικες λεπτομέρειες). Αρα λοιπον ειναι πολυτιμο στις κακως ευνοημένες lcd να εχουμε τεχωολογιες που συμβαλουν στην επίτευξη βαθύτερου μαύρου. Αναλυτικά τα λέω εδώ για οποίον θέλει να το δει πρακτικά εις βάθος Μιας και εχω όρεξη, ας εξηγήσω μερικά πράγματα παραπάνω. Με αυτα τα γραφόμενα μερικοί θα καταλάβετε την αξια του μαύρου, των δυναμικων και της αντίθεσης σε συνάρτηση με το σωστό calibration μιας TV. Πραγματα τα οποια βροντοφωνάζω συνεχεία στο section αυτο.Η αντίθεση υποδηλώνει την μεγίστη απόσταση του λευκού με το μαύρο χρώμα. Οσο μεγαλύτερη είναι αυτη η τιμη, τοσο βαθύτερο μαύρο εχουμε, φωτεινότερο λευκό, περισσότερες διαβαθμίσεις. Αυτό όμως πάντα σε συνάρτηση με κάποιες αλλες τιμες που θα πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία.Η αντίθεση καταρχάς εχει πολλούς τρόπους να μετρηθεί. Πχ σε On- Off mode η σε Ansi checkbard. Μετά παίζει ρόλο σε τι ρυθμίσεις εχει μετρηθεί, σε πιο κομματι της οθόνης (γωνιά-μεση) και σε τι συνθήκες φωτισμού. Αρα εαν θες να κοροϊδέψεις κάποιον είναι εύκολο.Να δώσω παράδειγμα:Πχ έχουμε μια LG η οποια εχει ρυθμιστεί με το contrast - gamma τέρμα kai to brightness χαμηλά. Ωστε πχ να μας παραδώσει περι τα 450 nit λευκο (τιμη που τυφλώνει) και 0,15 μαύρο (το οποίο είναι σχεδον γκρι). Αυτο θα δωσει σε on-off μεγάλη τιμη, ενω σε ansi μετριο. Ενω δινει υψηλή τιμή εχει σαν αποτέλεσμα πολυ κακή εικονα με overburn σχεδον ολη την παλετα RGB στα highlight και καθόλου ανάλυση στα shadow λόγω γκρι μαύρου.Τώρα έχουμε μια Samsung καλιμπαρασμενη ωστε να δίνει το κατα THX 120 nit λευκό, 6500 βαθμούς κελβιν θερμοκρασία, 2,4 gamma και μαύρο κοντα στα 0.04 nit. Η τιμη αντίθεσης που δινει είναι μικρότερη αλλα η εικονα δεν θα εχει καμιά σχέση με την πρωτη, καθως θα έχουμε ολη την παλέτα RGB διαθέσιμη χωρις overburn περισσότερες αποχρώσεις, κλίμακες του γκρι που δεν βλέπαμε πριν και βαθύτερο μαύρο το οποίο κάνει τις σκοτεινές σκηνές να δίνουν περισσότερη λεπτομέρεια.Τώρα εαν ρυθμίσουμε ετην ιδια LG στα ιδια επίπεδα τοτε θα επιτύχουμε άριστο χρώμα (που πριν δεν είχαμε) σωστή θερμοκρασία και περισσότερες αποχρώσεις που ηταν καμένες. Το μαύρο ομως λόγω IPS δεν μπορεί να κατεβεί παραπάνω απο 0,115 nits..... Εδω η αντίθεση παίρνει τον κατήφορο και η λεπτομέρεια στις σκοτεινές σκηνές ειναι χαμηλή.Για αυτο λυσαω με τις samsung. Καθως εχουν συνεργάσιμα πανελ με βαθυ μαύρο, σωστα ρυθμιστικά, πληρες και εύκολο smart, άψογο media player και εύκολη - σωστή διαταξη συνδέσεων για εύκολη τοποθέτηση σε τοίχο κτλ. (το τελευταίο άφορα εμας τους επαγγελματιες περισσότερο.)Κοινώς με βάση αυτα που ελεγε το εργοστάσιο στις ''δίκες'' του ''ιδιαίτερες'' μετρήσεις μας πούλησαν. Βεβαιο το ιδιο εκανε και η samsung και η sony και η πανασονικ οπου το ειχαν παρακάνει κιόλας.Συμπερασμα:Παν μέτρον άριστον... http://www.insomnia.gr/topic/558180-lg-47lb650v/?p=53789623 Απόδοση μαύρου IPS - VA Με νούμερα απο hdtvtest uk σε PSA panel της H6400 After full calibration with peak white luminance capped at our usual target of 120 cd/m2 to level the playing field, native black level on the Samsung UE40H6400′s VA-type LCD panel came in at 0.041 cd/m2 on a 4×4 ANSI checkerboard pattern, putting it among the deepest we’ve measured on 2014 LED LCD TVs alongside Sony’s superb Bravia W7 and W8 series. Like almost every other LED TV on the market, the 40H6400 shuts down its backlight when asked to display a full black screen Σε IPS της 850 If you’re used to watching a VA LCD panel or – heaven forbid – plasma television, then the 49UB850V will give you a nasty shock. While boasting wide viewing angles by LED LCD standards, LG’s IPS panel produced mediocre blacks, measuring 0.157 cd/m2 on a 4×4 ANSI chequerboard pattern (peak white was aligned to 120 cd/m2 as we usually do in all our TV reviews). Consequently, a layer of grey mist descended upon portions of the picture that should look black, robbing the image of any punch. The compressed dynamic range also led to obscured shadow detail. Απο αλλη πηγή για την Η6400 Contrast, Black Levels and Screen UniformityThis is a department where Samsung LED TVs usually score highly, against a lot of the competition, and the H6400 is no exception. We took multiple reads from a chequerboard pattern and ended up with an averaged black level of 0.042 cd/m2 against an average peak white of around 110 cd/m2. That gives us an ANSI contrast of 2637:1, which is more than serviceable and several orders of magnitude better than competing TVs equipped with IPS panels. Από άλλη πηγή για την LB700 The LB700 uses an IPS panel, which means it has a wider optimum viewing angle but the downside is that the native blacks aren't as good as a TV that uses a VA panel. Having said that, the blacks actually measured at 0.10cd/m2 which is pretty good for an IPS panel and the LB700 had no problems hitting 120cd/m2. The ANSI contrast ratio measured at 775:1 without using the local dimming, which is mediocre but the backlight uniformity was good, with an even appearance and no obvious clouding or bright corners and edges. There was some occasional banding visible on camera pans but for most viewing it wasn't apparent. The use of the local dimming didn't appear to affect the banding but in its Low setting it worked very well, resulting in images that had solid blacks but still managed to retain shadow detail. Για οσους οι αριθμοι δεν λενε τιποτα, ορίστε και φώτο τραβηγμένες σε κατάστημα με πολυ φως. http://www.insomnia.gr/topic/543282-επιλογη-τηλεορασης-σε-λογικη-τιμη/?p=53544883 Ποστ το οποιο προέκυψε παλι απο αψιμαχία με το άνωθεν μέλος. Διαβάστε το εχει ενδιαφέρον... Υπόψιν το βράδυ το αποτέλεσμα αυτό εχει μεγαλύτερη διάφορα... Ποιότητα εικόνας. Εδω παραθέτω σύγκριση με μετρήσεις για τα συγκεκριμένα μοντέλα. Εχει να κανει καθαρά με το τι θεωρεί ο καθένας καλό. Στην υποκειμενική κρίση ο καθένας μπορεί να παει σε ενα κατάστημα και με οτι συνθήκες μπορεί να κρινει εκει, να αποφασίσει βάση πρώτης θετικής εντύπωσης.Αν θέλουμε να δούμε ποια είναι καλύτερη με την πρακτική έννοια του καθιερωμένου συστήματος ΤΗΧ (που είναι πλέων το στάνταρτ για το σινεμά), τοτε υπάρχουν συγκεκριμένες αντικειμενικές τιμές που ειναι πλήρως μετρήσιμες.Πχ μια καλη TV πρέπει να πληρεί τα παρακατω: Gamma στο 2,4, θερμοκρασία λευκού στα 6400 Kelvin, Φωτεινότητα λευκού στα 120cd, μαύρο (ιδανικά) στα 0 cd (οπου προκύπτει και άριστο κοντράστ), χρωματική ακρίβεια κατα το πρότυπο rec709 με gamut κάτω απο 1,2 με τα ελάχιστα delta errors.Σαφώς παίζουν ρόλο και οι χροιές, επεξεργαστές κίνησης και ο αποπλεκτης.Πάμε να δούμε μερικές τιμές που έχουν μετρηθεί στις παρακατω συσκευές με calman.Samsung H6400RGB ισορροπίαLG LB700VΟι τιμες ειναι μετα το calibration, βλέπουμε οι δεικτες ειναι παρόμοιοι αλλα η 6400 εχει πιο γραμμική απόδοση, σωστοτερο gamma και πολύ λιγότερα delta errors.Η6400 RGB TrackingLG LB700 RGB TrackingH LB700 παρολο που φορα IPS πάνελ δειχνει περισσότερες αποκλίσεις απο το χρωματικό πρότυπο. Και οι δυο αστοχούν στην κλίμακα του κόκκινου. Παρόλα αυτα οι αστοχίες αυτες ειναι σε φάσμα εκτος του ανθρωπίνου ορατού πεδίου βεβαία.Η Η6400 με 120cd/m2 κατεβάζει μαύρο 0,05cd/m2. Αυτο μας δινει αντίθεση 2,400:1 σε on-off και 1711:1 σε ANSI. Αντίστοιχα η LB700 αποδίδει μαύρο 0.102cd/m2 στα ιδια επίπεδα φωτεινότητας. Μια τιμη η διπλάσια που ρίχνει την αντίθεση ΑNSI μολις στα 775:1!Σε κίνηση, αποπλεξη τα πανε αριστα και οι δυο. Το input lag παρόμοιο και στις δυο επίσης στα 42ms.Εν κατακλείδι. Πολυ καλές TV και οι δυο. Κοντράρονται πολυ κοντά η μια στην αλλη. Σε απόλυτες αντικειμενικές τιμές ομως ο νικητής ειναι ξεκάθαρα το VA πανελ της Samsung. Ορίστε και το λινκ με το αρχικό υλικο http://www.insomnia.gr/topic/543299-αγορά-τηλεόρασης/?p=53503139 Τώρα το θεμα αξιοπιστίας.... Ολες οι LCD Tv ειναι ευαίσθητες. Δυστυχώς τοσο οι υγροί κρύσταλλοι οσο τα στάδια τροφοδοσίας, πλακέτες Τ-CON και το πονεμένο σημείο με τα ribbon έλεγχου των πάνελ ειναι κλασσικές βλάβες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ. Πιξελ καίνε όλες οι TV https://www.google.gr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=lg%20%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%20pixel Αναφορές υπάρχουν σε όλα τα φόρα για ολους. Τροφοδοτικά καίνε ολοι. Ta ribbon μετα απο κάποια χρόνια ξεκολλανε. Κάνεις δεν εχει φτιάξει το άφθαρτο πανελ η το αλεξίσφαιρο τροφοδοτικό... Ποσο μάλλον όταν μιλαμε και για κατασκευαστριες εταιριες. Εχω TV samy 8 ετών μια χαρα λειτουργική, του πάτερα μου του εχω χαρίσει μια 32'' sams επισης και την εχει 9 χρόνια. Αυτο ομως δεν σημαίνει κατι. Οι αστοχίες ειναι παντού εύκολο να συμβούν και δεν αποτελεί σημάδι αξιοπιστίας. Για καμια εταιρια. Το θετικό της LG ειναι η εγγύηση για τα 0 καμμένα πιξελ. Η Samsung καλύπτει 0 καμμένα έγχρωμα και 7 μαυρα (ανενεργά). Ειλικρινά ομως σπάνια εχω τετοια θεματα και εαν εχω μου τα καλύπτουν στο DOA των 10 ήμερων. Γιατι προτιμώ την Samsung ως επαγγελματιας??. (άφορα έμενα προσωπικά) Για λογούς καθαρής λογικής.. 1 Επιδόσεις. Το προϊόν κανει αυτα που υπόσχεται σε γενικές γραμμές. Αξιοπρεπή εικόνα, smart το οποίο λειτουργεί και παρέχει περιεχόμενο, media player που παίζουν σχετικά απροβληματιστα. Συμβατά με δίσκους NTFS πληκτρολόγια, ποντίκια και ωραίος σχεδιασμός. 2. Εξοπλισμός. Παρέχουν ποικιλια συνδέσεων, χωρις να υπάρχουν conflicts με συσκευες που πρεπει να δηλωθουν (πχ optical η ΗDMI arc κτλ). Υπαρχει απλότητα, συνεργασία με ποικιλία av ενισχυτών και εύκολη συνδεσιμοτητα στο πλαι η σε εξωτερικο ox. 3. Ευκολια εγκατάστασης. Εύκολα μενού, εχουν απλό VESA 20Χ20 η 40Χ40 μελετημένο ωστε να μην εμποδίζουν οι πισω επαφές εισόδων - εξόδων οσοι εχουν βαλει την LB650 η καποια SONY (που δεχεται μονο δικιά της βάση ) σε κάποιο βραχίωνα θα καταλάβουν τι εννοω.. 4 Εμπορικό κομμάτι. Ως μικρη εταιρία το βεληνεκές μηνιαίων αγορών μας ειναι μικρο. Αυτο συνήθως κυμαίνεται απο 10000 εως και 50000€ το μηνα. Καμια σχεση με Κωτσοβολους - media κτλ. Σε αυτο το κομματι οι προϋποθέσεις για να παραγγέλνεις απο LG ειναι πολλές. Ετσι αναγκαζομαστε να αγοράζουμε απο μικρές αλυσίδες γραμμης κοντα στην τιμης αγοράς τους, αφήνοντας τους ενα 2% Παλι καλα που υπάρχουν και αυτοι. Με Samsung δεν έχουμε τετοια θέματα. Ουτε με sony. Αριστες εταιριες ως προς την συμπεριφορά τους ειναι και οι Panasonic (intertek) και Sharp (FG Europe). Συγνωμη LG που ειμαστε μικρη εταιρια.... Πάραυτα πουλάμε προϊόντα τους γιατι υπάρχει κοσμος που τα θελει. Ετσι και αλλιως δεν κερδίζουμε σχεδόν τίποτα απο τις TV ουτε ενα 6%!! Ελπίζω με ολα αυτα να ξεκαθαρισα την θεση μου. Εδωσα τεκμήρια, μετρήσεις, φώτο και προσωπική εμπειρια. Ο καθενας με βαση το γουστο του μπορει ανετα να αγνοησει τα παντα και να επιλεξε οτι τον κανει χαρουμενο. Οποιος ομως εχει απαιτησεις συσχετισμενες με την ποιότητα οπως εχει αυτη καθιερωθει του ευχομαι καλο διαβασμα.. Πάνω απο ολα ομως ελπίζω να ξεκαθάρισα ειλικρινα και τους λογούς των επιλόγων μου. Καλο σας βραδυ. Πήρα τελικά την 730. Μετά από 3-4 ώρες χρήσης οι πρώτες εντυπώσεις : 1) Ποδόσφαιρο αισθητά καλύτερη και πιο ομαλή κίνηση. Γενικά πιο ευχάριστη εμπείρια από 6400. 2) Το 3d είναι πραγματικά άλλη εμπειρία. Πιο ξεκούραστο, η αίσθηση του 3d effect είναι πολύ πιο ωραία. 3) Αυτό που λένε οι περισσότεροι για το μαύρο της LG κτλ δεν το έχω προσέξει ιδιαίτερα. Θα έχω μια καλύτερη εικόνα μετά από 2-3 ταινίες. 4) WebOS πιο εύχρηστο κτλ αλλά αυτό μου που έκανε εντύπωση είναι το response σε σχέση με το software της Samsung. Αρκετά πιο γρήγορο, που από το σχόλια περίμενα ακριβώς το αντίθετο. Αυτά σαν πρώτη είκονα. Μιας και έχω και τα δύο μοντέλα είπα να κάνω μια γρήγορη σύγκριση, γιατί από όσο ξέρω οι περισσότεροι καταλήγουμε ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Καταρχας η 730 εχει 200αρι πανελ και η 6400 100αρι. Λογικό η κινηση της να ειναι ανωτερη. Παρόλα αυτα ακομα και ενα 100αρι με καλο motion interpollation εχει κίνηση που δυσκολο το ματι μπορει να αντιληφθεί κενα. Θεωρώ οτι η 6400 που εχεις, εχει κακές ρυθμισεις. Ειτε το motion plus ειναι απενεργοποιημενο η στην custom. Οπως επίσης αν την εχεις στην δυναμική η εστω τυπική, στην digea λογικο να εχεις θέματα. Ειναι καλιμπραρισμενη για υλικο HD. Δυο τρεια βήματα και αλλάζει άρδην. Settings εχω ανεβάσει. Το ιδιο ισχύει και για την 730. Με λιγο σκάλισμα απογειώνεται. To WEB OS το θεωρω αργο. Παραυατα σαν πλατφορμα ειναι μια χαρα. Το 3d ειναι και εκει υποκειμενικο. Αλλα πραγματικα ποιος ασχολείται τωρα με το 3D??? Σε ΤV? Οτιδηποτε λιγοτερο απο σινεμα η projector το 3D ειναι χαζομαρα...... η 730 ειναι καλη TV. Εχει πολυ καλη μηχανη επεξεργασίας, καλο scaler, χρωματικά τα παει καλά αλλα μαυρα δεν εχει. Δες κατι σαν το gravity πχ και θα καταλαβεις. Παρολα αυτα καλοθεατη. Αν σε ικανοποιεί τοτε ολα καλα και ανθηρά. .. Αυτο με τα καμμενα πιξελς παλι ??? τοσο χαλια ειναι οι samsung ρε παιδια ??? αυριο το πολυ μεθαυριο θα παω να σκασω 800 Ε και εχω μπερδευτει .... Αν και τα εξηγω παραπάνω να σε διευκολύνω. Στις 100 θα σου κάτσουν μια με δυο. Αν αγορασεις απο μεγαλη αλυσιδα σε καλύπτουν με DOA 10 ήμερων ασχετα με την εγγύηση. Αρα αν βρεις καμμενο την αλλαζεις Αν βρεις... Για να ξεμπερδευτεις εχει πολυ υλικο πιο πανω για διαβασμα. Με ενα search στο google θα βρεις πιθανον και review. Παιδια σκεφτομουν να αγορασω την Samsung UE55H6400 αλλα με αυτα που ειπε ο φιλος παραπανω με προβληματισε .... οτι με την 6400 απογοητευτηκε και εμεινε ευχαριστημενος με την TV LG 55", 55LB730V Εαν δεν εμπιστεύεσαι τα νουμερα και τις μετρησεις γιατι δεν διαβάζεις κριτικες αλλων χρηστων. Πχ στο πλαισιο εχουν κριτηκες. σε φορουμ που ασχολούνται μονο με tv υπάρχουν κριτικές (αν το θες στο στελνω μονο με pm καθως ειναι αλλο φορουμ). Ο παραπάνω φιλος με βαση τα δικά του κριτήρια δεν ικανοποιηθηκε. (η δεν εχει σεταρει την tv σωστα, του το αναφερω) Εσυ εχεις τα ιδια κριτηρια?? Ψαξε το μονος, διαβασε και κρινε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Delije Δημοσ. 24 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2015 Φιλε graphist σου βγαζω το καπελο!!!!! Χαιρομαι πραγματικα να σε διαβαζω.... Την καλημερα μου... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα