Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί να ντραπώ ;

Όλα τα μεταφορικά μέσα είναι δυνητικά επικίνδυνα με την διαφορά ότι αυτές οι μηχανές δεν επιλέγονται ως μεταφορικό μέσο.

Επιλέγονται λόγω των απίστευτα μεγάλων ταχυτήτων που πιάνουν και της ωραίας εμφάνισής τους.... δεν επιλέγονται για να κάνει κάποιος τις δουλειές του μέσα στη πόλη πηγαίνοντας με 40 χιλιόμετρα όπως θα πήγαινε με κανά παπί ή ένα αμαξάκι...

Αυτός που την επιλέγει (εκτός αν τον ενδιαφέρει μόνο η μόστρα και δεν την τρέχει καθόλου, κάτι που δε το νομίζω) έχει σκοπό να τρέξει και να τρέξει πολύ... και στις ταχύτητες που πιάνουν αυτές οι μηχανές.. δε θέλει πολύ για να πάει κάτι στραβά... και τότε δεν υπάρχει γυρισμός... 

Εσύ μπορεί να πεις ότι έχει να κάνει με το αν είναι υπεύθυνος ή όχι ο οδηγός αλλά αυτό πιστεύω ισχύει στα αμάξια πχ όπου υπάρχει η υπεύθυνη και ενδεδειγμένη χρήση και η ανεύθυνη....  ενώ οι μηχανές αυτές είναι εξορισμού φτιαγμένες για ανεύθυνη χρήση...

Εκτός αν υπάρχει κόσμος που τις αγοράζει και δεν πάει ποτέ πάνω από 130 που είναι το ανώτατο όριο ταχύτητας στους δρόμους... (που και πάλι γρήγορα είναι)

Η θέση τους είναι σε πίστες να χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες και όχι να τις  παίρνει το κάθε νεαρό παιδί 20 χρονών και να σκοτώνεται...

Μένω σε μικρή πόλη και έχω δει δυστυχώς πάμπολα πρωτοσέλιδα στο τοπικό τύπο με νέα παιδιά που έφυγαν έτσι...

• Like 1
  • Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Γιατί να ντραπώ ;

Όλα τα μεταφορικά μέσα είναι δυνητικά επικίνδυνα με την διαφορά ότι αυτές οι μηχανές δεν επιλέγονται ως μεταφορικό μέσο.

Επιλέγονται λόγω των απίστευτα μεγάλων ταχυτήτων που πιάνουν και της ωραίας εμφάνισής τους.... δεν επιλέγονται για να κάνει κάποιος τις δουλειές του μέσα στη πόλη πηγαίνοντας με 40 χιλιόμετρα όπως θα πήγαινε με κανά παπί ή ένα αμαξάκι...

Αυτός που την επιλέγει (εκτός αν τον ενδιαφέρει μόνο η μόστρα και δεν την τρέχει καθόλου, κάτι που δε το νομίζω) έχει σκοπό να τρέξει και να τρέξει πολύ... και στις ταχύτητες που πιάνουν αυτές οι μηχανές.. δε θέλει πολύ για να πάει κάτι στραβά... και τότε δεν υπάρχει γυρισμός... 

Εσύ μπορεί να πεις ότι έχει να κάνει με το αν είναι υπεύθυνος ή όχι ο οδηγός αλλά αυτό πιστεύω ισχύει στα αμάξια πχ όπου υπάρχει η υπεύθυνη και ενδεδειγμένη χρήση και η ανεύθυνη....  ενώ οι μηχανές αυτές είναι εξορισμού φτιαγμένες για ανεύθυνη χρήση...

Εκτός αν υπάρχει κόσμος που τις αγοράζει και δεν πάει ποτέ πάνω από 130 που είναι το ανώτατο όριο ταχύτητας στους δρόμους... (που και πάλι γρήγορα είναι)

Η θέση τους είναι σε πίστες να χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες και όχι να τις  παίρνει το κάθε νεαρό παιδί 20 χρονών και να σκοτώνεται...

Μένω σε μικρή πόλη και έχω δει δυστυχώς πάμπολα πρωτοσέλιδα στο τοπικό τύπο με νέα παιδιά που έφυγαν έτσι...

Μάλιστα.

Να φανταστώ οτι αυτά που γράφεις,ισχύουν μόνο για τις μηχανές ή πέρνει μπάλα και τα αυτοκίνητα?

Δημοσ.

Μα είπα, στα αυτοκίνητα υπάρχει η ενδεδειγμένη χρήση (πάω νορμάλ το πολύ μέχρι 100-120 και κάνω την δουλίτσα μου προσεχτικά) και η μη ενδεδειγμένη (πάω με 180-200 και γίνομαι επικίνδυνος για εμένα και για τους γύρω μου) 

Στις συγκεκριμένες μηχανές δεν υπάρχει ενδεδειγμένη χρήση αφού δεν αποκτώνται με σκοπό να πηγαίνει κάποιος με έως 100-120... Αλλά αρκετά παραπάνω.... οπότε εξαρχής υπάρχει πρόβλημα....  Όσοι σας αρέσουν απλά εμφανισιακά αυτές οι μηχανές και τις παίρνετε και πηγαίνετε μέχρι 100 εξαιρείστε από τα λεγόμενά μου (αλλά μάλλον δεν είναι και πολλοί αυτοί που το κάνουν αυτό)

Παιδιά ας μην φεύγουμε από το θέμα του τόπικ... Δεν προσπαθώ να θίξω τους μηχανόβιους...  Κατανοώ πως αυτό είναι το πάθος σας...Απλά τονίζω πως είναι ένα πολύ επικίνδυνο πάθος .. Και οκ είστε υπεύθυνοι για τους εαυτούς και το κρίμα στο λαιμό σας αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να προκαλέσετε πρόβλημα σε άλλους που δεν φταίνε τίποτα και επίσης έχετε και κάποια άτομα που σας αγαπάνε και που αυτοί είναι που θα υποφέρουν πιο πολύ.... 

Μπορεί να σας ξενερώνω ή να σας εκνευρίζω και να ακούγομαι σαν τη μητέρα σας αλλά οι προθέσεις μου (να είστε σώοι και αβλαβείς) είναι καλές...

Ειρήνη υμίν...

Δημοσ.

Αυτό μου αρέσει στην Ελλάδα.... το ότι ο νόμος και η ασφάλεια θεωρούνται κοτσάνες μπροστά στην επιθυμία μας να γκαζώνουμε...   Το ότι υπάρχει ανώτατο όριο ταχύτητας στα 130 στα τέτοια μας...  Που και τα 130 για την πλειοψηφία των δρόμων στην Ελλάδα είναι μεγάλη υπερβολή αλλά κλάιν....

Οι μηχανές αυτές όπως και τα αντίστοιχα αμάξια αν κάποιος θέλει να τα ευχαριστηθεί  πρέπει να το κάνει σε πίστες ή σε δρόμους κλεισμένους για αυτό το λόγο...  και όχι για να βγαίνουν στη Κορίνθου-Πατρών οι Έλληνες Σουμάχερ και Ρόσι....

Αν η αδρεναλίνη είναι το ζητούμενο, βρείτε ένα χόμπι το οποίο να μην θέτει σε κίνδυνο και τη ζωή των υπόλοιπων ξενέρωτων σαν εμένα, base jumping πχ...

http://www.naftemporiki.gr/story/886146/europaiki-protia-tis-elladas-sta-troxaia-dustuximata

"Ένα 5% μείωση ταχύτητας σημαίνει 30% λιγότερες πιθανότητες για ατύχημα"

Δημοσ.

Kατ'αρχην τοσες κοινοποιησεις που εχουν γινει, ειναι καθαρα spam (για να μην πω πρηξαρχιδισμος) το ολο ζητημα.

Οκ, το ειδες μια, δυο τρεις φορες ... ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΓΩ Η Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ με 1000 σκοτουρες στο κεφαλι του, την αλλη μερα στη δουλεια ή μεθαυριο με τα οσα και τοσα δρωμενα... καλα κρασια.

Καποιο "γνωστο προσωπο" ηταν απλα που το ποσταρε στον τοιχο της και εσπευσαν ολοι σαν τους κρικους της αλυσιδας να το αναμεταδιδουν.

Στο σκηνικο τωρα θα σταθω σε καποια πραγματακια που μου κανουν εντυπωση.

1) Μηχανη στο πεζοδρομιο (ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ) ... με χτισμενο μεταλλικο καγκελο πανω του, για να κλειδωνει τη μηχανη.

Ωραιος ο παικτης. Αυριο θα φτιαξω ενα προχειρο γκαραζ στο δικο μου πεζοδρομιο, δε γαμεις.

2) Σπιτια του '90 με καγκελα στα παραθυρα... τσιμπας και μια μηχανη 13000€ και την αραζεις απ'εξω. Δωρο την κανεις στον επιδοξο κλεφτη. Σαν να παρκαρω ενα Audi RS4 σε μια κωλογειτονια συνταξιουχων και ο καμαρωτος "νεοπλουτος" γι'αυτους να τους κοτσαρω τη φατσα μου καμαρωτος καθε πρωι. Κουιζ, σε ποσες μερες θα βρω πενηντα χαρακιες απο καποιον κομπλεξαρα;

3) Ρε αδερφε, με δοσεις το πηρες το μηχανακι, εβαλε εκει 60 δοσεις με 9% επιτοκιο ο ανθρωπος που ειχε κανει το σκατο του παξιμαδι και το πηρε!! Δεν ειχε γκαραζ!! Περαστικα του. Αν και το σκατο παξιμαδι το 'κανες...τα εξτρα και τις akrapovic, akrapovic ομως...

Anyway, μηχανες κλεβαν, κλεβουν και θα κλεβουν μια ζωη.

Η αστυνομια δε και φταιει σε τιποτα, γιατι δε γινεται να εχεις 1 μπατσαραιο να φυλαει ενα οικοδομικο τετραγωνο σε ολοκληρη Αθηνα, Πατρα, Θεσ/νικη κτλ ....

Η ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ασφαλεια κτλ ... κανουν τη δουλεια τους πιστευω οσο μπορουν.

Ομως αν γινεις στοχος απο επιδοξους που προφανως και πουλανε κομματι κομματι τα ανταλλακτικα, τον ηπιες.

Ακρη δε βγαινει ευκολα, γιατι πολυ απλα κοψοχρονια να βαλουν πωλητηριο σε μια ζαντα, εξατμιση, κινητηρα... θα φυγει την ιδια στιγμη.

Τα δε συνεργεια ή μαντρες ανταλλακτικων και οι αποθηκες ειναι χαος, θες ολοκληρο σωμα για να ελεγξεις τα τοσα που υπαρχουν.

Αν βαλεις και τις ασφαλειες κλοπης... δε σε πειραζει να "εξαφανισεις" απο προσωπου γης το καμαρι σου που με κοπο και ιδρωτα αγορασες 11000€, να τσιμπησεις μια αποζημιωσουλα 9 χιλιαρικακια και ενα 6άρι ακομα απο τα ανταλλακτικα....

Οσο για τα μετρα προστασιας, ειναι το χαμηλο προφιλ που πολλοι στα "club" δεν κρατανε.

Εαν δε, εισαι και γνωστο προσωπο με 200 selfie σε μια βραδια... δε θελει και πολυ μερικοι επιτειδιοι να σε στοχοποιησουν ξεροντας που εισαι και τι κανεις.

Γνωριζω περιπτωση που ενα ξημερωμα οταν αυτος τα επινε σε 10 διαφορετικα μαγαζια παραμαζωμα ... του ξηλωσαν aftermarket καθρεπτες & εξατμιση και κομματια φερινγκ. Την αλλη μερα εβριζε με κοινοποιησεις, αφηνε "ανοιχτες" απειλες προς καθε <<π#$τανας γιο>>. Λιγο καιρο μετα, εξαφανιζολ το μοτορι για να το βρει σε ενα χαντακι.

Φυσικα και συνεχισε το ιδιο τροπαρι δημοσιως. Αν υπαρξει επομενη φορα, ισως και να μην το ξαναδει προφανως.

• Like 3
Δημοσ.

Οι τύποι σίγουρα είναι γνωστοί. Δεν είναι τυχαίοι κλέφτες που απλά σκέφτηκαν να κλέψουν την μηχανή. Όποιος είναι λίγο πιο μέσα στο χώρο (των συνεργείων κλπ) τους ξέρει.

Σχετικά με την κατοχή τέτοιας μηχανής και εγώ πιστευω πως είναι κάτι που δεν έχει ουσία. Οι λόγοι?

• Δεν μπορείς να την εκμεταλλευτείς. Είναι σαν να έχεις ferrari Και να πηγαίνεις ομόνοια -Κολωνάκι
  • Είναι δύσχρηστες για το 95% της χρήσης
  • Αν θες να την χρησιμοποιήσεις σωστά, πρέπει να το κάνεις ενάντια στο νόμο. Οπότε με το που την αγοράζεις "αψηφάς" τον νόμο που θεωρητικά είναι για το καλό το δικό σου

Και γενικά, είμαι κατά των 2κυκλων για τον απλό λόγο του ότι ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ όσοι οδηγούν αυτοκίνητα. Είναι τόσα ΖΩΑ στους δρόμους που πραγματικά δεν μπορείς να οδηγήσεις, πόσο μάλλον 2κυκλο. Να εμπιστευεσαι τη ζωή σου στο κάθε γίδι που αποφάσισε να αγοράσει αυτοκίνητο και κοιτάει μόνο να κάνει το κομμάτι του.

Η πιο λογική αγορά για 2κυκλο είναι στα σκουτεροιδη των 5000 (φάση beverly) που έχουν την κατάλληλη ενεργητική ασφάλεια. Τα υπόλοιπα ή είναι επικίνδυνα ή δεν βολέυουν για χρήση στις πόλεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα ξαναπώ αυτό που λέω τελευταία..Ας ψηφιστούν και εφαρμοστούν δρακόντειοι νόμοι και η εγκληματικότητα θα μειωθεί.

Τώρα ο κλέφτης και ο κάθε εγκληματίας ξέρει οτι αν τον πιάσουν θα του κλάσουν ......

Αν τον περίμενε μια φυλάκιση 10-15 ετών θα το σκεφτόταν διπλά πριν κάνει οτιδήποτε.

Για ποιό λόγο υπάρχει τέτοια επιοίκεια σε κάθε μορφή παρανομίας;

Επίσης κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι η ευκολία που ο ιδιοκτήτης της μηχανής ανέβασε το βίντεο χωρίς να φοβάται και χωρίς καν να κρύβει τα στοιχεία του..Ουσιαστικά τα βάζει με επικίνδυνες συμμορίες που δεν το έχουν σε τίποτα να σε στείλουν σε κάνα χαντάκι.

• Like 2
Δημοσ.

Αν τον περίμενε μια φυλάκιση 10-15 ετών θα το σκεφτόταν διπλά πριν κάνει οτιδήποτε.

Για ποιό λόγο υπάρχει τέτοια επιοίκεια σε κάθε μορφή παρανομίας;

Επίσης κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι η ευκολία που ο ιδιοκτήτης της μηχανής ανέβασε το βίντεο χωρίς να φοβάται και χωρίς καν να κρύβει τα στοιχεία του..Ουσιαστικά τα βάζει με επικίνδυνες συμμορίες που δεν το έχουν σε τίποτα να σε στείλουν σε κάνα χαντάκι.

Σαφως και η καθε κλοπη εχει διακεκριμενες μορφες.

Αρχαιολογικης σημασιας, θρησκευτικης σημασιας, εαν τελεστηκε απο ενα η περισσοτερα ατομα, εαν εγινε με βια η χωρις... κτλ.

Πεταμε λοιπον ενα "10 χρονακια φυλακισης" και κλεισαμε, ετσι; Τοσο απλα;

Τι εκανε; Εκλεψε μια μηχανη 10000€ ... παρε 15 χρονακια.

Τι εκανες; Εκλεψες ενα αυτοκινητο 5000€ και σε τσιμπησαν επ' αυτοφορω... παρε 15 χρονακια.

Επιστρεφουμε το αυ/το στον ιδιοκτητη... οταν βγεις μετα απο 15 χρονακια ελα πες μου τι θα κανεις και αν το σωφρονιστικο συστημα λειτουργησε σωστα.

Ωραια οσα λεμε χωρις καν να σκεφτουμε...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Μου εκλεψε τη μηχανη, να σαπισει στη φυλακη ο πουστης!

ΑαααΑααΑααΑ Μου εκλεψαν τον Η/Υ, καμερα, ηχεια, τηλεοραση κτλ (ΠΑΘΩΝ!) να σαπισει στη φυλακη για 15 χρονια.

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Μου φαγαν το μπιφτεκι μου, να του κοψουν τη γλωσσα.

Η δικαιοσυνη εδω στην Ελλαδα ειναι ειναι σωστα ρυθμισμενη.

Το μοναδικο προβλημα που υπαρχει ειναι η ΑΝΟΜΙΑ.

Εαν απλα σε τσιμπησουν σε αλκοολτεστ να σου δωσω ενα παραδειγμα και εχεις πιει τα αντερα σου.

(ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΛΛΙΣΤΑ να συμβει ...) Τσιμπας ετσι απο το πουθενα εως και 1 χρονο φυλακη!

Θελω να δω λοιπον, εαν σου ανακοινωνε το δικαστηριο, οχι 12μηνες, αλλα 1 ΜΗΝΑ φυλακη τι θα εκανες, που τολμας και προτεινεις 10 τουλαχιστον χρονια φυλακισης ετσι ευκολα.

Για την ιστορια, η κλοπη που τελειται απο περισσοτερα του ενος ατομα, ειναι κακουργημα (οπως σε αυτη την περιπτωση) και τιμωρειται με καθειρξη μεχρι και 10 χρονια.

Δημοσ.

Την κατάληψη (μόνιμη απ' ότι φαίνεται αφού υπάρχει και "ειδικός" στύλος φυτεμένος για το κλείδωμα) του πεζοδρομίου την περνάμε στο ντούκου πλέον αφού όλοι το έχουμε συνηθίσει.

Μέχρι που η μοίρα (κάποιο ατύχημα) ή ο χρόνος (ηλικία σε συνδυασμό με την χρήση μπαστουνιού) μας κάνει να δούμε τα πράγματα και από την οπτική των λιγότερων ευέλικτων πεζών από εμάς

%CE%92%CE%A7%CE%95342.jpg

• Like 4
Δημοσ.

Μα με αυτό το σκεπτικό (δεν θα πω την χιλιοειπωμένη ατάκα "φτάσαμε εδώ που φτάσαμε") κακώς που ανοίγονται τα περισσότερα θέματα στο φόρουμ αφού τα πιο πολλά είναι "μακριά από τη γειτονιά μας".

Btw για κάποιον περίεργο σαν κι εμένα (που κοιτάει και άλλες γειτονιές ;) ) εκτός από την κατάληψη του πεζοδρομίου βλέπω και άλλες δύο παρατυπίες/παρανομίες.

Και τα προστατευτικά κάγκελα του παραθύρου "βγαίνουν" εκτός οικοπέδου αλλά και το μπαλκονάκι.

Αλλά θα μου πείτε, "ψιλά γράμματα".

Δημοσ.

και τελικα ποιο ειναι το νοημα αγορας μιας τετοιας μηχανης που με πρωτη ξεπερναει το οριο της εθνικης?

Το ίδιο ακριβώς νόημα που έχει όταν αγοράζεις iPhone για να μπαίνεις στο Internet, η να αγοράζεις κουστούμι ενώ μπορείς να την βγάλεις με ένα μπλουζάκι και τέλος να έχεις σπίτι μεγαλύτερο από ένα δωμάτιο.

• Like 3
Δημοσ.

Πεταμε λοιπον ενα "10 χρονακια φυλακισης" και κλεισαμε, ετσι; Τοσο απλα;

Τι εκανε; Εκλεψε μια μηχανη 10000€ ... παρε 15 χρονακια.

Που βλέπεις το παράλογο δηλαδή; Στις αραβικές χώρες τους κόβουν το χέρι όταν κλέψουν...

Για ποιό λόγο οι παράνομοι να ζουν εις βάρος των νόμιμων;

Τόσο αθώα θεωρείς την κλοπή μηχανής που να μην αξίζει 10χρονάκια στα σίδερα;

Για το ποτό που λες και την οδήγηση δεν έχω οδηγήσει ποτέ έχοντας πιεί πάνω απο 2 ποτά..Αν υπήρχε ο κίνδυνος της φυλάκισης που λες δε θα έπινα ούτε σταγόνα.Οπότε μακάρι να εφαρμοστεί..

Οδηγάς μεθυσμένος; αφαίρεση διπλώματος για 5 χρόνια.Αν είσαι 30άρης+ θα θυμάσαι που για ένα φεγγάρι κατάσχαν τα αυτοκίνητα των μευθυσμένων..Το μέτρο είχε θεαματικά αποτελέσματα και υπήρχε τεράστια μείωση των μεθυσμένων οδηγών μέχρι που βγάλανε το νόμο αντισυνταγματικό..

Ότι καλό έγινε ποτέ το βγάλαν αντισυνταγματικό.

• Like 1
Δημοσ.

τι το ιδιαιτερο εχει αυτη η μηχανη και εχει δει την ειδηση ολο το νετ ? < εκτος απο το οτι ειναι μια ωραια χαγιαμπουσα >

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...