Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Ένα φιλαράκι θέλει να κάνει αναβάθμιση στον υπολογιστή του και να βάλει μεγαλύτερη RAM. Δεν ξέρουμε όμως τι θέμα παίζει με τα chipset των μητρικών με τα υποστηριζόμενα chipset των RAM. Ένας άλλος φίλους μου με τον οποίο το συζήτησα, μου είπε πως γενικά δεν παίζει θέμα συμβατότητας παρά μόνο κάποιες διαφορές χρονισμού χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρος.

Πιο συγκεκριμμένα, οι RAM που βρήκαμε και θέλαμε να βάλουμε είναι αυτές (Link.png Site: link στο e-shop ) στις οποίες δεν περιέχεται το δικό του chipset στην περιγραφή (το chipset του είναι Intel B85 express).

Έχει κάποιος την καλοσύνη να μου εξηγήσει τι παίζει γενικά με τις RAM και τα υποστηριζόμενα chipset και αν υπάρχει πρόβλημα να αγοράσουμε αυτές; Τον ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων!

P.S. Τα specs του φίλου είναι:

Mobo: GA-B85-HD3 rev 1.x

Επεξεργαστής: intel core i5-4440 cpu 310 GHz

RAM: 1 Kingston KHX1333C9D3B1/4G (την οποία δεν μπορώ να βρω πουθενά στην Ελληνική αγορά τώρα)

Δημοσ.

Όταν η μητρική χρονίζει αυτόματα τις μνήμες σε χαμηλότερη συχνότητα (Auto στο BIOS) είναι ασφαλές να το αυξάνεις στην επιθυμητή συχνότητα εφόσον το επιτρέπουν οι προδιαγραφές;

Έχω βάλει μνήμες DDR3_1600 και τρέχουν στα 533 (DDR_1066) αντί για 800MHz στο Auto. Στα χαρτιά η μητρική υποστηρίζει DDR3_1600.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...