Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω ένα HP DV6000 (DV6181EA) το οποίο,όταν είναι συνδεδεμένος κάποιος σκληρός δίσκος τότε κολλάει στο λογότυπο της HP και μένει εκεί.Αν αφαιρέσω τον σκληρό δίσκο,τότε προχωράει και βγάζει "Operating System not found" (λογικό).Με το DVD-RW δεν υπάρχει θέμα,λειτουργεί μια χαρά το laptop,είτε το έχω συνδεδεμένο,είτε όχι.Σκέφτομαι να πάρω ένα hdd caddy και να βάλω τον σκληρό δίσκο στη θέση του DVD.Θα παίξει κανονικά λέτε;;

Υ.Γ.Εννοείται πως έχω κάνει clear CMOS και έχω δοκιμάσει διάφορους δίσκους (και SSD).

Δημοσ.

Ενοείς αν συνδέσεις καποιο εξωτερικό δίσκο ?

Δες οταν συνδέεις τον εξωτερικό δίσκο μηπως για καποιο λόγο στο bios παει και βάζει αυτον 1st boot device και αφου δεν βρίσκει λειτουργικό δεν κανει boot δεν κανει boot δηλαδή με τον αλλο που εχει το λειτουργικό

Δημοσ.

Ποιο bios έχει; Βλέπω το F2E είναι το τελευταίο.

Τα πινάκια στον SATA κονέκτορα στην μητρική τα είδες και είναι κομπλέ;

Τίποτα σκασμένο εκεί δίπλα στον κονέκτορα δεν έχει, σωστά;

Αλλιώς βάλε ένα cd και δες αν μπουτάρει (hirens boot cd πχ σε live xp ή τίποτα linux) και αν είναι οκ πάρε το caddy και πρέπει να είσαι κομπλέ.

Δημοσ.

Ενοείς αν συνδέσεις καποιο εξωτερικό δίσκο ?

Δες οταν συνδέεις τον εξωτερικό δίσκο μηπως για καποιο λόγο στο bios παει και βάζει αυτον 1st boot device και αφου δεν βρίσκει λειτουργικό δεν κανει boot δεν κανει boot δηλαδή με τον αλλο που εχει το λειτουργικό

Όχι ακριβώς,εννοώ να βάλω τον σκληρό δίσκο σε caddy (http://img.banggood.com/thumb/view/upload/2012/jiangjunchao/SKU069558%20(7).JPG) και να χρησιμοποιηθεί κανονικά ως "πρωτεύον" δίσκος του μηχανήματος!

Ποιο bios έχει; Βλέπω το F2E είναι το τελευταίο.

Τα πινάκια στον SATA κονέκτορα στην μητρική τα είδες και είναι κομπλέ;

Τίποτα σκασμένο εκεί δίπλα στον κονέκτορα δεν έχει, σωστά;

Αλλιώς βάλε ένα cd και δες αν μπουτάρει (hirens boot cd πχ σε live xp ή τίποτα linux) και αν είναι οκ πάρε το caddy και πρέπει να είσαι κομπλέ.

To F2E έχω και εγώ.Δεν βλέπω κάτι σκασμένο ή περίεργο γενικά σε όλη τη μητρική.Τα πινάκια φαίνονται κομπλέ...θα τα κοιτάξω αύριο ξανά για επιβεβαίωση.Έβαλα ένα DVD (τα Windows 7) και μπουτάρει κανονικά,φτάνει δηλαδή μέχρι το σημείο που ψάχνει για δίσκο.

Δημοσ.

Έβαλα ένα DVD (τα Windows 7) και μπουτάρει κανονικά,φτάνει δηλαδή μέχρι το σημείο που ψάχνει για δίσκο.

Μέχρι το σημείο αυτό, δεν απαιτούνται γραφικά.

Στο σημείο που κολλάει ο υπολογιστής σου (λογότυπο της HP), ακολουθεί ενεργοποίηση των γραφικών.

Το πρόβλημα ενδέχεται να είναι εκεί.

Για να σιγουρέψεις ότι δεν έχεις πρόβλημα στα γραφικά, θα πρέπει να μπουτάρεις σε Linux (φτιάχνοντας ένα USB stick).

Αν φορτώσει λειτουργικό, τότε είσαι εντάξει από γραφικά.

Τον σκληρό σου δίσκο αν το βλέπεις στο BIOS, δεν βλέπω γιατί να έχει πρόβλημα στα Windows.

Μήπως είναι πρόβλημα του δίσκου σου ή του λειτουργικού (drivers γραφικών)?

Με άλλο δίσκο έχεις δοκιμάσει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...