Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας ! Προσπαθω να μαθω Java Script για να φτιαχνω games μεσα απο την ιστοσελιδα code academy. Τελος παντων φτανει σε ενα σημειο οπου θελει να κανω μια μ**** και δεν λεει τιποτα. Τεσπα. Θελω να φτιαξω adventure games για τον υπολογιστη. Υπαρχει αλλη γλωσσα εκτος απο Java Script ? Και αν ναι κανενα καλο (κατα προτιμιση ελληνικο αλλα και αγγλικο, no-problem) tutorial για να μαθω ??

Ευχαριστω !

Δημοσ.

Ψάξε να βρείς frameworks που είναι για να φτιάχνεις browser games, ώστε να έχεις πολύ κώδικά έτοιμο.

Και παλι δεν.... Ακομα και να βρεις κωδικα ετοιμο ειναι πατεριτσα....... Δεν θα μπορω να φτιαξω κατι δικο μου. Χωρια που παλι, ακομα και να βρω frameworks, χρειαζομε προγραμματισμο για να το "φερω" εκει που θελω.

Διαβασα για τις καλητερες γλωσσες. Ολοι (κι εδω) λενε για C#, Java Script και C. Κι εδω μου γενναται η απορια μου. Υπαρχει καποιος που να ξερει καποιο tutorial που κατα τη γνωμη του να ειναι ΚΑΛΟ. Κυριως με ενδιαφερει στα ελληνικα..... Αλλα οπως ειπα και στο αρχικο ποστ, και Ελληνικα να μην ειναι... εστω Αγγλικα.... Απλα θελω να προχωρισω γιατι εχω μηνει στασιμος απο τοτε που "κολλησα με την code academy....

Δημοσ.

δες εδω

Μαλιστα. Ειδα το θεμα. Ειδα και το λινκ που εβαλες. Θα το ψαξω σε λιγο. Ηθελα να ρωτησο για κατι αλλο. Ηρθε στα χερια μου(δεν το αγορασα) ενα βιβλιο των εκδοσεων κλειδαριθμος. Λεγεται "Εισαγωγη στην Java" Καληπτει και την εκδοση SE 6 (JDK 1.6) Ειναι απο γραμμενο απο τον Γιώργο Λιακέα. Επιδη βλεπω οτι εισαι μεσα στο θεμα, μηπως το ξερεις αυτο το βιλιο ?? Αμα ειναι καλο ?

Δημοσ.

Μαλιστα. Ειδα το θεμα. Ειδα και το λινκ που εβαλες. Θα το ψαξω σε λιγο. Ηθελα να ρωτησο για κατι αλλο. Ηρθε στα χερια μου(δεν το αγορασα) ενα βιβλιο των εκδοσεων κλειδαριθμος. Λεγεται "Εισαγωγη στην Java" Καληπτει και την εκδοση SE 6 (JDK 1.6) Ειναι απο γραμμενο απο τον Γιώργο Λιακέα. Επιδη βλεπω οτι εισαι μεσα στο θεμα, μηπως το ξερεις αυτο το βιλιο ?? Αμα ειναι καλο ?

Κατ'αρχας, σε περιπτωση που εχεις μπερδευτει, οι γλωσσες Java και JavaScript δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους.

Το βιβλιο δεν το γνωριζω, μιας και δεν προτιμω βιβλια που δεν ειναι στα αγγλικα!! Οταν αργοτερα θα αρχισεις να ψαχνεις λυσεις online για τα περισσοτερα προβληματα στον προγραμματισμο, θα σου φανει απειρως πιο ευκολο αν εχεις μαθει τους ορους στα αγγλικα.

Αλλα, μιας και το εχεις ηδη στα χερια σου ριξτου μια ματια να δεις αμα σε βολευει. Απο καπου πρεπει να ξεκινησεις. Απλα κανε κατι!

Αφου σε ενδιαφερουν τα παιχνιδια πιο πολυ, θα βρεις εδω μερικα ωραια video tutorial για το πως μπορεις να ξεκινησεις να φτιαξεις ενα game στην Java. Αλλα αυτο προυποθετει οτι ξερεις ηδη τα βασικα της γλωσσας.

Δημοσ.

Κατ'αρχας, σε περιπτωση που εχεις μπερδευτει, οι γλωσσες Java και JavaScript δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους.

Το βιβλιο δεν το γνωριζω, μιας και δεν προτιμω βιβλια που δεν ειναι στα αγγλικα!! Οταν αργοτερα θα αρχισεις να ψαχνεις λυσεις online για τα περισσοτερα προβληματα στον προγραμματισμο, θα σου φανει απειρως πιο ευκολο αν εχεις μαθει τους ορους στα αγγλικα.

Αλλα, μιας και το εχεις ηδη στα χερια σου ριξτου μια ματια να δεις αμα σε βολευει. Απο καπου πρεπει να ξεκινησεις. Απλα κανε κατι!

Αφου σε ενδιαφερουν τα παιχνιδια πιο πολυ, θα βρεις εδω μερικα ωραια video tutorial για το πως μπορεις να ξεκινησεις να φτιαξεις ενα game στην Java. Αλλα αυτο προυποθετει οτι ξερεις ηδη τα βασικα της γλωσσας.

Οχι το ξερω οτι εχουν διαφορα απλα για να μην γραφω συνεχεια Java-Java script τα λεω και τα δυο java για συντωνυμια.

Οκ θα αρχησω μαλλον απο αυτο και θα δω και τα λινκ που μου εδωσες ! Ευχαριστω πολυ !!

• Moderators
Δημοσ.

Οχι το ξερω οτι εχουν διαφορα απλα για να μην γραφω συνεχεια Java-Java script τα λεω και τα δυο java για συντωνυμια.

Όπως έλεγε κι ένας καθηγητής μου, άλλο βούρτσα κι άλλο μπατανόβουρτσα.

• Like 1
Δημοσ.

Τι είναι η συντωνυμία;

Δημοσ.

Ερηξα μια ματια στο link που μου εδωσες

Αυτα τα 21 κεφαλαια καλυπτουν ολη τη java ?? Τα βιντεακια μου αρεσαν και θα τα ακολουθησω.

Δημοσ.

Γεια σας ! Προσπαθω να μαθω Java Script για να φτιαχνω games μεσα απο την ιστοσελιδα code academy. Τελος παντων φτανει σε ενα σημειο οπου θελει να κανω μια μ**** και δεν λεει τιποτα. Τεσπα. Θελω να φτιαξω adventure games για τον υπολογιστη. Υπαρχει αλλη γλωσσα εκτος απο Java Script ? Και αν ναι κανενα καλο (κατα προτιμιση ελληνικο αλλα και αγγλικο, no-problem) tutorial για να μαθω ??

Ευχαριστω !

Για tutorials μπορείς να δοκιμάσεις για lynda και pluralsight απλά τα καλύτερά απο επαγγελματίες του χώρου για επαγγελματίες του χώρου.

Κατεβασμένα απο το θείο :-D   if you know what i mean ;)

Δημοσ.

Παλι λαθος το εκανα..... φτου.... :unsure: :fear: :mad: :wacko:

Για tutorials μπορείς να δοκιμάσεις για lynda και pluralsight απλά τα καλύτερά απο επαγγελματίες του χώρου για επαγγελματίες του χώρου.

Κατεβασμένα απο το θείο :-D   if you know what i mean ;)

Μαλιστα. Οκ θα το ψαξω.

;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...