splanis Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Καλησπέρα. Θα ήθελα να ακούσω γνώμες για ένα θέμα που είχα με μια αγοραπωλησία. Έχω αυτή (http://www.insomnia.gr/classifieds/laptops/variouslaptops/431884-%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-laptop-turbo-x-a15he/) την αγγελία στο φόρουμ εδώ και καιρό και πριν 3 μέρες συναντήθηκα με ένα μέλος για να το αγοράσει. Το λάπτοπ δούλευε πάντα ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ (Βίντεο που το δείχνει να bootάρει το οποίο το είχα στείλε σε κάποιο μέλος μου ενδιαφερόταν https://www.youtube.com/watch?v=Gc7JiglZK_Y ). Συναντηθήκαμε στο φούρνο Γρηγόρης στο Σύνταγμα το βάλαμε στην πρίζα και το ανοίξαμε. Ο φίλος είδε ότι δουλεύει κανονικά, έβαλε ένα πρόγραμμα να τσεκάρει τα χαρακτηριστικά και ενθουσιασμένος μου έδωσε τα λεφτά και έφυγα. Γύρω στα 25 λεπτά μετά με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει ότι δεν ανοίγει η οθόνη του. Εκείνη τη στιγμή δε μπορούσα να γυρίσω πίσω και του πα να βρεθούμε αύριο. Την επόμενη μέρα μου είπε ότι το λάπτοπ μια ανοίγει και μια όχι και πως εγώ ήξερα πως το λάπτοπ είναι χαλασμένο και το πούλησα επίτηδες. Το υφάκι του φίλου δεν μου πολύάρεσε και ήμουν κάπως επιφυλακτικός. Πραγματικά μου φαίνεται πολύ περίεργο πως γίνεται ένα λάπτοπ που δουλεύει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ για 5 χρόνια χωρίς να έχει εμφανίσει ποτέ του μηχανική βλάβη (μόνο μια φορά του χα αλλάξει hdd γιατί τον είχα χαλάσει εγώ, δε χάλασε μόνος του) να χαλάσει. Δεν κατηγορώ το φίλο ότι κάτι του έκανε (γιατί πολλές περιπτώσεις ξέρουμε, πως κλέβονται εξαρτήματα από λάπτοπ έτσι) απλά είναι πολύ περίεργο. Το θέμα είναι: στις αγοραπωλησίες μέσω ίντερνετ όταν συναντιέσαι με τον άλλον και βλέπει με τα ίδια του τα μάτια ότι το προϊόν που προτίθεται να αγοράσει είναι όπως το θέλει, συμφωνεί, πληρώνει και το παίρνει με κάθε ρίσκο και φεύγει, η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική του και μετά. Εγώ δεν είμαι κατάστημα να παρέχω εγγύηση. Θα είχα όλη την καλή διάθεση να βρεθώ με τον φίλο να τον βοηθήσω να το φτιάξω αν καταλάβαινε ότι το λάπτοπ αυτή τη στιγμή είναι δικό του εφόσον το έχει αγοράσει και επίσης αν δεν είχα δεχτεί απειλητικά μηνύματα του τύπου "δώσε μου διεύθυνση να ρθω απ το σπίτι σου να τα πούμε "καλά"". Δεν είχα κανένα σκοπό να εξαπατήσω κανέναν και μόνο που ασχολούμαι ακόμα με το θέμα το αποδεικνύει.
predatorisback Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Σε τετοιες αγοραπωλησιες καλως η κακως ο αγοραστης παιρνει αυτο το ρισκο. Ποιος μπορει να σου επιβεβαιωσει οτι δεν εκανε κατι ο αγοραστης?
splanis Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Απ τη στιγμή που το λάπτοπ όσο το είχα ήταν κομπλέ και ο φίλος συμφώνησε να το πάρει, είτε του έκανε κάτι, είτε χάλασε από μόνο του νομίζω πως η ευθύνη είναι δική του
d_gkal Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 αυτο ειναι το μονο "κακο" που μπορει να συμβει σε αγορα μεταχειρισμενου. ανα πασα ωρα και στιγμη μπορει να χαλασει. ακομη και 5 λεπτα μετα την αγορα! εφοσον συμφωνησε ο αγοραστης, νομιζω πως δεν εχει το δικαιωμα (οκ, ακουγεται καπως αυτο) να ζηταει τα ρεστα 1
predatorisback Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Μπορει απλα να ειναι ατυχος και να χαλασε (χωρις ευθυνη του) στα χερια του. Η αγοραπωλησια ομως απο την στιγμη που σου εδωσε τα χρηματα και πηρε το προιον τοτε αυτοματα ολοκληρωθηκε και το προιον του ανηκε. Δεν εχεις καμια ευθυνη. Ενημερωσε το μελος που εκανε την αγορα για το ανοιγμα του topic ωστε να πει την αποψη του αν θελει. 1
xristoforos89 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Προσωπικά οταν πουλαω κατι χωρις εγγυηση ή το εξεταζω μεχρι βλακειας προτου το πουλησω ή δινω 1-2 μερες περιθωριο για να το τσεκαρει και ο αγοραστης. Μου εχει επιστραφει πισω λαπτοπ (με την συμφωνη γνωμη μου) το οποιο ειχε θεμα με το wifi (δεν το ειχα τσεκαρει, οντως πρεπει να ειχε θεμα εξαρχης γιατι ημουν παντα με lan). Βεβαια το παιδι ηταν ευγενεστατο και ουτε μου πουλησε τσαμπουκαδες, ουτε τιποτα. Αλλιως θα τον ειχε παρει ο ..@#2#1@ μαζι με το λαπτοπ παρέα. 1
hackerW32 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 συγνώμη, ποιος αγοράζει μεταχειρισμένο turbo-x λαπτοπ, του 2010; εγω πανω απο 70-80 δεν θα εδεινα, μπεσα τωρα. ναι ειναι πυθανο να χαλασε στα χερια του, μπορει να ταρακουνηθηκε μπορει αθελα του να εφαγε καμια χωρις να το καταλαβει, μπορει πολλα. μπορει απλα να ηταν η ωρα του. 2 επιλογες, ή παει να το φτιαξει ή το παιρνεις πισω, και το φτιαγνεις εσυ. απο μονο του παντος δεν θα φτιαχτει, οτι έγινε έγινε αν όντως μιλούσε ετσι μεγαλο φαουλ, εγω δεν θα ασχολούμουν με την πάρτη του καν. οι υπολογιστες χαλανε καθε μερα, αυτος δεν ειναι λογος να ερθει απο το σπιτι σου για να τα πειτε "καλα" και εγω ειχα πουλησει Hdd ενός φιλου χωρις να τον τσεκαρω με hdd sentinel, το τσεκαρε ο τυπας και μου λεει εχει προβλημα μπορεις να τον παρεις πισω; ουτε παναγιες δεν μου κατεβασε ουτε τιποτα, άνθρωποι είμαστε πανω απολα. νομιζω. 1
splanis Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 το λάπτοπ δούλευε ρολόι @xristoforos, τι περαιτέρω tests, έπρεπε να κάνω? facebook κάθε μέρα, ταινίες, gaming κλπ...Το παιδί μου φάνηκε μια χαρά συμπαθητικό με τον που το γνώρισα, με κέρασε και καφέ μάλιστα. Δε πιστεύω ότι είναι ούτε απατεώνας, ούτε ότι το χάλασε αυτός. Απλά ήταν πάρα πολύ άτυχος και κάτι έπαθε το λάπτοπ 20 λεπτά αφότου το αγόρασε. Απλά πρέπει να καταλάβει ότι η ευθύνη είναι δική του από δω και πέρα... Εμένα δε μου άρεσε το γεγονός ότι με κατηγόρησε ότι το λάπτοπ είχε πρόβλημα και μάλιστα το ήξερα και του το πούλησα επίτηδες. Δε θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Έχω ασχοληθεί ήδη αρκετά με το θέμα, κανονικά θα έπρεπε να έχει τελειώσει εδώ. Δηλαδή εσείς στη θέση μου, αν είχατε κάτι που το χρησιμοποιούσατε κάθε μέρα κομπλέ και το δίνατε σε κάποιον, θα το δεχόσασταν πίσω χαλασμένο μετά από μια επιτυχημένη συναλλαγή?? Απ την άλλη φυσικά και καταλαβαίνω και "λυπάμαι" το παιδί για την ατυχία του αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι
zio10 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Ελέγχθηκε, μεταβιβάστηκε, τέλος. Δεν φέρνεις καμία ευθύνη πλέον. Έτσι είναι τα μεταχειρισμένα από ιδιώτη, υπάρχει αυτό το ρίσκο 1
d_gkal Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 εκτος αν εχεις καλη καρδια και το παρεις πισω. που δε νομιζω 2
splanis Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 πολύ καλή καρδιά έχω...αν δεν είχα δε θα έγραφα αυτή τη στιγμή εδώ, ούτε θα του χα δώσει το όνομα μου, ούτε θα ασχολούμουν άλλο...απ τη στιγμή που χα ένα πλήρως λειτουργικό λάπτοπ όμως, δεν μπορώ να πάρω πίσω ένα χαλασμένο..βασικά ούτε πλήρως λειτουργικό θα το έπαιρνα πίσω...
d_gkal Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 εκτος αν εχεις καλη καρδια και το παρεις πισω. που δε νομιζω να το παρεις πισω fixed για να καταλαβεις τι εννοουσα
La_MoRt Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Κοίταξε να δεις από τη μια έχεις απόλυτο δίκιο και συμφωνώ μαζί σου αλλά δυστηχώς μου έχει τύχει και μένα να δώσω μια μητρική και δυστηχώς την έδωσα με αντικαταβολή γιατί ήταν επαρχία, ο άνθρωπος με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είχε στραβωμένα πηνάκια. Άντε να αποδείξεις ότι δεν είναι έτσι. Εγώ δέχτηκα να τη γυρίσει πίσω και να του επιστρέψω τα λεφτά αν και δεν υπήρχε ζημιά πριν καμία. Δε τη γύρισε τελικά ποτέ πίσω τη κράτησε και δε ξέρω και εγώ τι έκανε τελικά.Δε μπορείς όπως είπα να αποδείξεις τίποτα. Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω και φυσικά χωρίς να θέλω να πω κάτι για σένα υπάρχουν και βλάβες που δε φαίνονται απλά με ένα άνοιγμα στο pc. Όλα αυτά είναι φυσικά εις γνώση του αγοραστή όταν αποφασίζει να αγοράσει μεταχειρισμένο...
splanis Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 ο φίλος δεν απαντάει στο θέμα και επιμένει πως το λάπτοπ έχει ξαφνικά χαλασμένη μητρική(το απέκτησε μέσα σε 20 λεπτά γιατί εμένα δεν μου χε βγάλει ποτέ πρόβλημα, να κλείσει από μόνο του κλπ) και μάλιστα λέει ότι το ήξερα και πήγα να του το πουλήσω χαλασμένο...τι να πω... Κοίταξε να δεις από τη μια έχεις απόλυτο δίκιο και συμφωνώ μαζί σου αλλά δυστηχώς μου έχει τύχει και μένα να δώσω μια μητρική και δυστηχώς την έδωσα με αντικαταβολή γιατί ήταν επαρχία, ο άνθρωπος με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είχε στραβωμένα πηνάκια. Άντε να αποδείξεις ότι δεν είναι έτσι. Εγώ δέχτηκα να τη γυρίσει πίσω και να του επιστρέψω τα λεφτά αν και δεν υπήρχε ζημιά πριν καμία. Δε τη γύρισε τελικά ποτέ πίσω τη κράτησε και δε ξέρω και εγώ τι έκανε τελικά.Δε μπορείς όπως είπα να αποδείξεις τίποτα. Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω και φυσικά χωρίς να θέλω να πω κάτι για σένα υπάρχουν και βλάβες που δε φαίνονται απλά με ένα άνοιγμα στο pc. Όλα αυτά είναι φυσικά εις γνώση του αγοραστή όταν αποφασίζει να αγοράσει μεταχειρισμένο... σαφώς και υπάρχουν βλάβες στον υπολογιστή που δε φαίνονται αλλά έτσι είναι οι αγοραπωλησίες στο ίντερνετ...υπάρχει πάντα αυτό το ρίσκο όταν αγοράζεις κάτι..απ τη στιγμή που ελέγχεις κάτι και ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ να το αγοράσεις, το πρόβλημα είναι δικό σου μετά..
La_MoRt Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Επειδή αγοράζεις κάτι μεταχειρισμένο αυτό δε σημαίνει ότι αυτό που θα πάρεις αν είναι χαλασμένο και δε φαίνεται είναι απόλυτα δική σου ευθήνη που το αγοράζεις, αλλά εδώ μπαίνουμε στα όρια της ηθικής του κάθε πωλητή και αν φυσικά έχει από αυτη καθόλου... Μη παρεξηγηθείς δεν εννοώ τίποτα για εσένα απλά το αναφέρω. Δε θέλω να σε προσβάλλω και ούτε υποννοώ κάτι άλλο. Αντίστοιχα φυσικά θα πρέπει να υπάρχει και η ηθική από τη πλευρά του αγοραστή και να μπορεί να παραδεχτεί ότι αγόρασε κάτι σε καλή κατάσταση και στα χέρια του χάλασε ή το χάλασε εκείνος και να μη προσπαθεί να το ρίξει στο πωλητή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δε βγάζεις εύκολα άκρη και δε μπορείς να βρεις και δίκαιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις