pitogiro Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Έχω ένα φλασάκι με 2 partitions πάνω, το πρώτο είναι NTFS και το δεύτερο FAT32. Όταν το συνδέω στο pc (Windows 8.1 Pro x64) διαβάζει μόνο το πρώτο partition (το ntfs). Αν πάω στο disk management φαίνονται και τα δύο partitions, απλά το δεύτερο δεν έχει κάποιο drive letter. Μπορώ με κάποιο τρόπο να το κάνω να δει και τα δύο;
TheELF Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Τα windows βλέπουν μόνο ένα διαμέρισμα από flash. Μπορείς να κάνεις ανάκτηση αρχείων και να τα διαβάσεις αλλά κάτι μου λέει ότι δεν θες κάτι τέτοιο. Πες καλύτερα τι θες να κάνεις και έχεις δυο διαμερίσματα,όλο και κάποιος μπορεί να γνωρίζει κάποιον τρόπο να γίνει με διαφορετικό τρόπο.
micos000 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Τα windows βλέπουν μόνο ένα διαμέρισμα από flash. Είσαι σίγουρος γι αυτό; Έχω ένα u3 2gb και έχει ένα μόνιμο partition και ένα κανονικό και φαίνονται και τα δύο κανονικά. EDIT: Μήπως είναι στα xp αυτός ο περιορισμός; Μάλλον πρέπει να δηλωθεί fixed το στικάκι. http://superuser.com/questions/61487/usb-sticks-and-multiple-partitions
pitogiro Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Τα windows βλέπουν μόνο ένα διαμέρισμα από flash. Μπορείς να κάνεις ανάκτηση αρχείων και να τα διαβάσεις αλλά κάτι μου λέει ότι δεν θες κάτι τέτοιο. Πες καλύτερα τι θες να κάνεις και έχεις δυο διαμερίσματα,όλο και κάποιος μπορεί να γνωρίζει κάποιον τρόπο να γίνει με διαφορετικό τρόπο. Ήθελα απλά να μεταφέρω κάτι αρχεία από τα Windows στο CentOS που μόλις εγκατέστησα. Το θέμα είναι ότι στο CentOS δεν δουλεύει το internet και ήθελα μέσω του usb drive να μεταφέρω το firmware για την wireless card, που κατέβασα από τα Windows, στο CentOS. Το πρόβλημα είναι ότι το CentOS δεν μπορεί να κάνει mount ένα ntfs partition (θα πρέπει να εγκαταστήσω κάποιο package και χρειάζομαι internet για να γίνει αυτό, το οποίο... δεν έχω). Γι αυτό έκανα ένα FAT32 partition στο φλασάκι το οποίο μπορεί να διαβαστεί και από τα δύο λειτουργικά. Δυστυχώς όμως, τα Windows βλέπουν μόνο το πρώτο partition και έτσι δεν μπορώ να μεταφέρω τα αρχεία που θέλω από τα Windows στο FAT32 partition του usb, το οποίο μπορεί να κάνει mount το CentOS. Θα μπορούσα να κάνω format το φλασάκι σε ένα μοναδικό FAT32 partition, αλλά ήθελα να το αποφύγω, γιατί είναι 64GB USB2.0 και θα πάρει πολύ ώρα να κάνω backup τα αρχεία (που βρίσκονται στο ntfs partition του usb).
micos000 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 64gb σε fat32 δεν γίνεται, θα στο έκανε στα 32 ή δεν θα στο έκανε καθόλου. Δεν έχεις κανένα μικρό στικάκι;
pitogiro Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 64gb σε fat32 δεν γίνεται, θα στο έκανε στα 32 ή δεν θα στο έκανε καθόλου. Δεν έχεις κανένα μικρό στικάκι; Ναι, εχεις δίκιο, μέχρι 32GB επιτρέπει για FAT32. Anyway, είχα ένα linux distro σε virtual machine στα windows και από εκεί έκανα mount και τα δύο partition του usb drive και μετέφερα τα αρχεία που ήθελα στο fat32 partition.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα