Προς το περιεχόμενο

Watercooling 1η φορά custom

Jimie

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έχω το εξής σύστημα

CPU : FX 8320

Mobo: ASUS Sabertooth 990FX 2.0

GPU : ASUS R9 280X TOP

Case : Corsair Carbide 500R ( έχω ήδη 3 χ 120μμ και 1 χ 140μμ ανεμιστήρες )

Σκέφτομαι μετά απο καιρό με την καημένη την Antec Kuhler 620 να πάω σε custom υδρόψυξη μιάς και με τον 8320 δεν αντέχει. Αλλά έχω τις εξής απορίες :

1) Τί παίζει περισσότερο ρόλο ; Waterblock ή Radiator ; Ξέρω οτι το reservoir και η αντλία δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο και σκέφτομαι να πάρω combo ( reservoir + αντλία μαζί τύπου XSPC ή Alphacool )

2) Αξίζει την Antec Kuhler 620 που θα μου ξεμείνει να την συνδιάσω με Kraken Bracket πάνω στην 280Χ μου ; Θα αντέξει ή θα είναι χειρότερα απο την ψύξη της ASUS ; ή να περιμένω μπάς και φτιάξω full loop αν και πιστεύω δεν αξίζει σε τέτοιο σύστημα.

3) Αξίζει να πάω για έτοιμο σέτ ( Alphacool Nexxxos ας πούμε ) ή πάω Full Custom ;

Γενικά, έχω δεί ότι guide και video με Watercooling ( custom και μή ) υπάρχει στο Youtube αλλά μίας και θα είναι το 1ο μου attempt θέλω να πάει όσο πιο καλά γίνεται !

Ευχαριστώ για όποια βοήθεια παιδιά !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τι budget μιλάμε αρχικά;

Γενικά custom με τη gpu στην απέξω είναι δώρο αδωρο... Αντε να κερδίσεις 5-8 βαθμούς στο custom loop, δε νομίζω να αξίζει τα παραπάνω ευρώ σε σχέση με μια aio.. Από την άλλη, πέραν του ότι δε ξέρω αν υπάρχει Waterblock για τη gpu σου, αξίζει; ένα σωστό full cover κοστίζει 100ευρω μόνο του.

Με την Η620 μπορείς να πας χοντρικά (αναλόγως θερμκρασίας περιβάλλοντος και airflow κουτιού)

μέχρι 1,42-1,44 τάση με αρκετό θόρυβο. Με μια καλή AIO μπορείς να πας μέχρι 1,47-1,48 τάση με

μέτριο θύρυβο. Σε custom υδρόψυξη, με 1x120 και 1x240 είσαι άνετα στα 1,5 με θόρυβο ανάλογο

των εξαρτημάτων που θα επιλέξεις.   

Αντλία αν δεν πάρεις D5, καλό είναι να επιλέξεις μια ρυθμιζόμενη για λόγους ησυχίας.

+1 για καλό waterblock,, όχι ότι το ψυγείο δεν παίζει ρόλο αλλά αν πάρεις φτηνιάρικο

waterblock δεν κάνεις δουλειά.

Την 620, την είχα δεμένη με tie wraps σε 670 με θερμοκρασίες σε load -15 σε σχέση με

το dcu II και πολύ λιγότερο θόρυβο.  

Να έχεις υπόψη σου ότι με την custom υδρόψυξη α) δεν υπάρχει καμμία απολύτως έννοια vfm,

β) θα βγεις εκτός budget σίγουρα επομένως προετοιμάσου ανάλογα, γ)στο βάθος του reservoir

κρύβεται μια μαύρη τρύπα που ρουφάει λεφτά(true story).

Εναλλακτικά από την custom υδρόψυξη μπορείς να πάρεις μια καλή AIO

π.χ. https://www.skroutz.gr/s/6323536/Lepa-AquaChanger-240.html

και το kraken για τη gpu. Με 120 θα έχεις λίγο θόρυβο και πολύ καλές θερμοκρασίες/ job done. 

• Like 1

Για τι budget μιλάμε αρχικά;

Γενικά custom με τη gpu στην απέξω είναι δώρο αδωρο... Αντε να κερδίσεις 5-8 βαθμούς στο custom loop, δε νομίζω να αξίζει τα παραπάνω ευρώ σε σχέση με μια aio.. Από την άλλη, πέραν του ότι δε ξέρω αν υπάρχει Waterblock για τη gpu σου, αξίζει; ένα σωστό full cover κοστίζει 100ευρω μόνο του.

Τι σχέση έχει ενα σωστό custom loop για την cpu σε σχέση με οτι saboyro AIO πωλούνται αβέρτα

Η ψύξη του επεξεργαστή ειναι το σημαντικότερο κομμάτι μιας υδρόψυξης, μια custom είναι επένδυση καθώς μπορείς να συντηρείς να αλλάζεις επιμέρους parts και να αλλάξεις ενα σωρό hardware cpu mobos. Η ΑΙΟ ΔΕΝ συντηρήται επαρκώς και συνήθως πάει για πέταμα μετά απο κάποια χρόνια, Επίσης τι σχέση έχουν η αντλία το radiator to block σε σχεση με το κυβάκι πάνω απο τον επεξεργαστή όπου περιέχεται block αντλία και ρεζερβουαρ, Επίσης στην custom μπορείς optional να την συνδέσεις με μια vga που θα αξίζει μελλοντικά με την AIO τι ακριβώς θα κάνεις??????

Αν διαβαζες πιο προσεκτικα το ποστ μου, δεν θα ελεγες ολα αυτα που ειπες. :)

Επομενως τι σχεση εχουν? Οτι εφοσον η custom μπει μονο σε cpu (πραγμα αχρηστο) και οχι αλλου, αυτο μπορει να γινει λογο χαμηλου budget ή λογο μη ενδιαφεροντος, το μονο που εχει να κερδισει ειναι μερικοι βαθμοι παρακατω...Μια h100i αποδιδει εξισου καλα σε σχεση με μια custom και με χαμηλοτερο κοστος...Οπως εγραψα ομως στο προηγουμενο ποστ μου, ας μας πει πρωτα τι σκεφτεται να κανει και σε τι budget θελει να φτασει και το συζηταμε. :)

Οτι εφοσον η custom μπει μονο σε cpu (πραγμα αχρηστο) και οχι αλλου, το μονο που εχει να κερδισει ειναι μερικοι βαθμοι παρακατω...Μια h100i αποδιδει εξισου καλα σε σχεση με μια custom και με χαμηλοτερο κοστος...

Μου φαίνεται ότι παρασύρεσαι επειδή έχεις intel :-). Με μια AIO αν θέλει να πάει πολύ ψηλά από ρεύμα,

είτε θα βγαίνει εκτός ορίων στη θερμοκρασία ή στην καλύτερη θα μένει εντός αλλά με πολύ θόρυβο.

Τώρα το αν θα είναι σταθερός ο επεξεργαστής του στις συχνότητες που απαιτούν το παραπάνω ρεύμα

για να έχει και κάποιο νόημα η κίνηση αυτή, είναι δυστυχώς στη τύχη. Αφού δοκιμάσει θα μάθει.

Επίσης για τον αν είναι άχρηστο ή χρήσιμο, αν αξίζει ή όχι, αν έχει νόημα για cpu+gpu ή μόνο για cpu,

κατ' εμέ η custom υδρόψυξη δεν έχει κανένα στοιχείο χρηστικότητας και η απόδοση της είναι εξαιρετικά χαμηλή

σε σχέση με το κόστος. Η μόνη εκδοχή που η custom υδρόψυξη έχει νόημα και αξίζει είναι για το χόμπυ και για να εξερευνήσει τα όρια του μηχανήματος του.

Η μόνη εκδοχή που η custom υδρόψυξη έχει νόημα και αξίζει είναι για το χόμπυ και για να εξερευνήσει τα όρια του μηχανήματος του.

και για χαμηλά επίπεδα θορύβου θα σε συμπληρώσω 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεγαλο ρολο εχει και το μπλοκ και το ψυγειο.Παμε στο ψυγειο υπαρχει διαφορα σε ενα διπλο ψυγειο αποτι ενα τριπλο λογο οτι εχει μεγαλητερη επιφανια .Επεισης αλλα σημαντικο ειναι και τα FPI (fins per inch) οσο ποιο πολλα και ποιο κοντα μεταξυ τους καλητερη αποδοση τελος πρεπει να δωθει μεγαλη σημασια στους ανεμηστηρες γτ κσποια ψυγεια αποδιδουν καλητερα σε χαμηλων στροφων ανεμηστηρες και αλλα σε υψηλες στροφες εγω προτεινω να δωσεις βαση σε ανεμηστηρες με υψηλη στατικη πιεση..Οσο για το μπλοκ ενα απο αυτα τα 2 ειναι η καλητερη λυση.Εγω σου προτεινω το πρωτο

Α:http://eworld.com.gr/products/details/2617/EKWB-EK-Supremacy-Clean-CSQ---Acetal-CPU-Block

Β:http://eworld.com.gr/products/details/2207/Alphacool-NexXxoS-XP³-Light-CPU-Waterblock

ΥΓ αν εχω κανει καπου λαθος συμπληρωστε και διορθωστε μην με κραξετε

Επεξ/σία από Dinosfan

Το πρωτο φυσικα απο μπλοκ αλλα στα ιδια μπορει να παρει το EVO που ειναι ποιο καινουργιο.

High FPI --> High Static Pressure

Low FPI --> High CFM

και στο δευτερο σεναριο βεβαια πρεπει να υπαρχει μια καπως σχετικη πιεση οποτε δεν παμε σε καθαρα CFM φουρφουρια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράγματα γιατί αν και είστε όλοιθ απίστευτη βοήθεια...είναι λίγο tmi.

Λοιπόν,

budget : δεν με νοιάζει ιδιαίτερα αλλά μην είναι και πάνω απο 200 - 250 €

GPU - CPU combo : Αργότερα θα πετάξω πάνω και 2η 280Χ άρα θα πάρουν δικό τους loop οι κάρτες, το kraken bracket το θέλω μέχρι τότε για να ρίξω θόρυβο που με λίγο OC κάνει σαν Boeing.

Επίσης η Antec μου δεν σηκώνει τον 8320 και η διαφορά με custom δεν θα είναι λίγους βαθμούς ( δεν γίνεται με καλή υδρόψυξη να χτυπάω 50άρια στο socket με  gaming... )

Και τέλος το custom loop το θέλω και για την ομορφιά του όχι μόνο για αποδόσεις αλλιώς πήγαινα σε μια Coolermaster 240M που είναι και καλή και αθόρυβη και ησύχαζε το κεφάλι μου. Και όπως είπα σκέφτομαι και τα kits που έχουν διάφορες εταιρίες που βγαίνουν καλά εξαρτήματα με καλό budget...

π.χ. αυτό της XSPC Raystorm 750 EX240 WC kit ;;

Αν τώρα πιστεύετε οτι δεν αξίζει, θα ήθελα αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποι καλή AIO.

Ευχαριστώ και πάλι για όλες τις πληροφορίες, περιμένω να ακούσω τις καινούριες απόψεις :-D

Επεξ/σία από Jimie

Το πρωτο φυσικα απο μπλοκ αλλα στα ιδια μπορει να παρει το EVO που ειναι ποιο καινουργιο.

High FPI --> High Static Pressure

Low FPI --> High CFM

και στο δευτερο σεναριο βεβαια πρεπει να υπαρχει μια καπως σχετικη πιεση οποτε δεν παμε σε καθαρα CFM φουρφουρια

Low FPI=χαμηλότερες στροφές ανεμιστήρα.

Μια χαρά στατική πίεση θέλεις και εκεί,αντίσταση θα βρείς ακόμα και στα 10 FPI.Απλά θυσιάζεις απόδοση στον βωμό του silent computing.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...