kostask91 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Καλησπερα, Εχω ενα λαπτοπ , το οποιο μια μερα στα καλα καθουμενα εκλεισε, και απο τοτε δεν ανοιγει. Το λαπτοπ ειναι φιλου, ασχετος με τεχνολογια, οποτε το μονο που μου ειπε ειναι αυτο. Τι μπορει να φταιει ? Τι να κοιταξω ?
SPANK Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δοκίμασε με την μπαταρία αλλα και χωρίς και δές επίσης αν παίρνει ρεύμα απο τον φορτιστή , δεν ανοίγει ενοείς δεν δείχνει τιποτα στην οθόνη ενω λειτουργεί η δεν ανάβει καν ? Επίσης πες μας το μοντέλο του laptop
kostask91 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δεν ανοιγει καν. Σαν να μη παιρνει ρευμα. Βρηκα ιδιο φορτιστη το δοκιμασα , αλλα παλι τιποτα. Hp pavillion dv5 1160ev
washcloud Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 ...μπορεί ο μετασχηματιστής (αν βέβαια έχει μπαταρία φορτισμένη πάνω, τότε ο μετασχηματιστής μάλλον είναι οκ), μπορεί και η κάρτα γραφικών (αν εννοεί ότι δεν βλέπει τίποτα μεν, αλλά λαμπάκια πάνω στο λάπτοπ ανάβουνε), μπορεί βέβαια και η μητρική (αν το λαπ δεν κάνει ΚΑΘΟΛΟΥ κούκου) ή ο επεξεργαστής (ίσως και να έχει φλιπάρει κάποια μνήμη - δύσκολο βέβαια ΚΑΙ οι δυο που λογικά έχει, οπότε αναφορικά με αυτές μπορεί εύκολα να βγάλει συμπέρασμα, τεστάροντάς τες μία-μία). Σε περίπτωση που κάποιο λαμπάκι ανάβει, τουλάχιστον σημαίνει ότι η μητρική τροφοδοτείται. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μπορεί είτε η οθόνη, είτε το backlight, είτε ο converter (αμφότερα στοιχεία της οθόνης) έχουν πάθει, και μπορεί να το τσεκάρει φωτίζοντας με έναν φακό/λάμπα πάνω στην οθόνη κι αν δει εκεί που πέφτει το φως είτε γράμματα του BIOS posting είτε το ποστάρισμα των Windows, τότε τουλάχιστον το μηχάνημα (και δη η μητρική) είναι οκ. Επίσης, ειδικά σε ΗΡ μηχανήματα, όταν δεν υπάρχει μπαταρία πάνω (ή είναι αφόρτιστη/"πεθαμένη") και ενώ λειτουργεί το μηχάνημα ΒΓΕΙ το βύσμα του μετασχηματιστή (ή γίνει καμμιά διακοπή ρεύματος/βγει κανένα πολύμπριζο κτλ), τότε το μηχάνημα για λόγους "προστασίας" δεν μπουτάρει (αλλά λαμπάκια, ανάβουν). Σε τέτοια περίπτωση πρέπει να βγει η μπαταριούλα λιθίου της μητρικής (συνήθως βρίσκεται κάτω/δίπλα από πιθανή κάρτα για wireless σύνδεση, η οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος του λαπ και αρκεί το ξεβίδωμα 2 βιδών για να ανοίξει το καπακάκι που την "κρύβει") για να γίνει reset του BIOS και μετά θα ποστάρει κανονικά. *...είχα αρχίσει να γράφω πιο νωρίς, σηκώθηκα να κάνω κάτι, και τώρα που πόσταρες είδα το τελευταίο σου ποστ Κωστή (αφού πόσταρα κι εγώ δηλαδή). Αν δεν παίρνει ρεύμα καθόλου, μάλλον τεχνικό (στην καλύτερη έχει καεί κάποιο μικροηλεκρονικό που αλλάζει, στο κύκλωμα της τροφοδοσίας - στη χειρότερη πάπαλα η μητρική), αλλά δείτε πρώτα αυτό με τις μνήμες μπας και.
kostask91 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Θα κοιταξω αυτο με τις μνημες. Αλλιως μετα δε μπορω να κανω κατι αλλο , δηλαδη αμα εχει καει καποιο μικροηλεκτρικο οπως λες.
washcloud Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 ...μετά λογικά τεχνικό (όσο πιο εμπιστοσύνης γίνεται....), που θα αποφανθεί αν κάηκε καμμιά μητρική = πάπαλα το λαπ, ή αν μπορεί να διορθώσει τίποτα με "μικρό" κόστος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα