Προς το περιεχόμενο

Κρυπτογράφηση και κωδικοποίηση σε C++

Jaco

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή βλέπω ότι υπάρχει ενδιαφέρον και ευχαριστώ για αυτό, θα συνεχίσω την προσπάθεια μιας και υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμα που με βασανίζουν στον συγκεκριμένο τομέα και θέλω να τα ψάξω... βέβαια το πρόβλημα τώρα είναι ότι μου τρώνε πολύ χρόνο οι σκοπιές και οι αγγαρείες, αλλά αν βρω χρόνο πριν τελειώσει αυτό το μανίκι θα γράψω και άλλα... δυστυχώς για κάποιο λόγο, τον οποίο δεν καταλαβαίνω, απαγορεύουν την ανάγνωση βιβλίων για κρυπτογραφία και την χρήση Η/Υ κατά την διάρκεια της σκοπιάς...!!!

Πάντως στόχος μου είναι το επόμενο κομμάτι να έχει να κάνει με την κρυπτογράφηση σε πραγματικό χρόνο κατά την διάρκεια μιας τηλεπικοινωνίας... αυτό σημαίνει ότι θα έχει κατασκευή hardware (όχι πολύπλοκου, μην ανησυχείτε), έτσι θα μπορέσω να είμαι πιο αναλυτικός και να δώσω αναλυτικότερες πληροφορίες μιας και είναι ο δραστικός τομέας μου σε σύγκριση με το software που σαφώς δεν είναι... Οπότε θα έχουμε να κάνουμε με ένα μείγμα κρυπτογράφησης/αποκρυπτογράφησης γραμμής σε πραγματικό χρόνο, κατασκευή κυκλώματος και μπόλικο κώδικα σε C... Οπότε αναμονή...

@FarCry: Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο να θέλεις να ενσωματώσεις ιούς σε ένα αρχείο... δυστηχώς δεν είμαι προγραμματιστής και δεν μπορώ να σου πω πως μπορείς να το κάνεις αυτό, εξάλλου δεν είναι και αυτός ο σκοπός της κρυπτογραφίας...

@Japan: Αν επιλέξεις αυτό το θέμα για πτυχιακή, τότε ευχαρίστως να σε βοηθήσω... επίσης για πιο συγκεκριμένες απορίες υπάρχει και το πμ για μην φορτίζεται το thread...

Υ.Γ. Κάποιοι μου στείλανε πμ για διορθώσεις σε σημεία που έχω κάνει λάθη, τους ευχαριστώ και θα τις κάνω μόλις μου δοθεί λίγο χρόνος παραπάνω...

Δημοσ.

einai o skopos tis steganografias diladi tis ensomatosis enos arxeiou se ena allo. to anefera auto epeidi ekanes anafora sti steganografia. katse ekanes anafora sti steganografia apo ti skopia tis kriptografias etsi? ok mperdeutika nomiza oti itan geniki anafora pano sto thema auto

tha kaneis anafora pano se secure lines kai se paremboleis simatos? kalo!!! na deikseis kai pos ginetai i ensomatosi kiklomatos opos o korios sto tilefono alla gia na exeis secure line kai oxi big brother :grin:

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλό βιβλιαράκι με τις βασικές αρχές της κρυπτογραφίας το Applied Cryptography του Schneier, κυκλοφορεί και στα κατεβαστήρια νομίζω σαν e-book.

Δημοσ.

Wraio to topic pou anoikses, alla kalo einai na anafereis kai kamia phgh gia ola ayta pou grafeis (RFC, PKCS, FIPS, biblia, ktl.). Padws den anafereis kati gia th me8odo Diffie-Hellman (antallagh kleidiwn), gia tis enswmatwmenes me8odous poy yposthrizoun h Java kai to .Net, alla kai gia to Advanced Encryption Standard. To biblio toy Schneier pou anafer8hke parapanw einai to idaniko ksekinhma gia kapoion pou 8elei na ma8ei 5 pragmata gia thn kryptografia. ;)

Δημοσ.
Wraio to topic pou anoikses, alla kalo einai na anafereis kai kamia phgh gia ola ayta pou grafeis (RFC, PKCS, FIPS, biblia, ktl.). Padws den anafereis kati gia th me8odo Diffie-Hellman (antallagh kleidiwn), gia tis enswmatwmenes me8odous poy yposthrizoun h Java kai to .Net, alla kai gia to Advanced Encryption Standard. To biblio toy Schneier pou anafer8hke parapanw einai to idaniko ksekinhma gia kapoion pou 8elei na ma8ei 5 pragmata gia thn kryptografia. ;)

edo na prosteso oti den einai autoi oi protoi pou skeftikan tin methodo tou private kai public key ta opoia prokiptoun apo ti mathimatiki simplirosi tous opou einai adinato parolo tin mathimatiki sxesi metaksi tous na eksageis to ena apo to allo

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

@Link: το έγραψα στην Borland C++ v.6, κανονικά θα έπρεπε να δουλεύει και σε άλλους compiler με την προϋπόθεση ότι αλλάζεις τα definitions ανάλογα με τον compiler... Επίσης μπορεί να μην δουλέψει με όλα τα wav αρχεία ήχου, δεν έχω χρόνο να το τελειοποιήσω και είναι καθαρά σαν οδηγός (ή παιχνίδι)...

Όσων αφορά για τις πηγές, δεν υπάρχει καλύτερος οδηγός από το Internet... βιβλιογραφίες υπάρχουν πολλές, αλλά αυτή την στιγμή λόγο θητείας δεν μπορώ να τις έχω μαζί μου για να τις αναφέρω...

Επίσης, όπως είπατε υπάρχουν δεκάδες-εκατοντάδες θεωρίες και εκατομμύρια τρόποι για κρυπτογράφηση και δεν φτάνει μια ζωή να τις κουβεντιάσεις... Θέλει απλά διάβασμα για να κατανοηθεί η ιδέα και μετά φαντασία για να κάνεις κάτι καλό και να δουλεύει...

Γενικά όσων αφορά την ιδέα του Public-Private Key, μάλλον θα την εγκαταλήψουν κάποια στιγμή, τουλάχιστον με την έννοια που τα χρησιμοποιούμρ σήμερα, γιατί δεν είναι πολύ αποδοτικά ή τουλάχιστον τόσο αποδοτικά όσο θα όφειλαν σήμερα με τα τεχνολογικά δεδομένα που κατέχουμε... υπομονή στο τι μας επιφυλάσουν τα "κεφάλια", αλλά δεν αργεί να βγει στην δημοσιότητα καμιά καινούρια μέθοδος... εξάλλου, όπως έχω ξαναπεί ότι γίνεται δημοφιλές και δίδεται απλόχερα στον κόσμο η γνώση του τότε σημαίνει ότι έχει γεράσει, έχει βρεθεί κάτι νέο και απλά δοκιμάζεται πλέον ανοιχτά η αντοχή του παλιού...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Μήπως κάποιος σας μπορεί να μου δώσει σε κώδικα C/C++ τον αλγόριθμο του Καίσαρα ? ΑΛλά όχι με αρχεία. Το μόνο που θέλω να κάνει είναι να κωδικοποιεί και να αποκωδικοποιεί μία λέξη με βήμα που το δίνουμε εμείς.

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

//Algorithmos Kaisara

#include<stdio.h>

#define N 100

main()

{

int i,j;

int k;

char alphabet[26],keimeno[N];

alphabet= [a,b,c,d,e,f,g,h,i,j,k,l,m,n,o,p,q,r,s,t,u,v,w,x,y,z];

printf("Dose kleidi:");

scanf("%d",k);

printf("dwse to keimeno pou theleis na kryptografi8ei :");

for(i=0;i<=N;i++)

scanf("%s",&keimeno);

for(j=0;j<N;j++)

{

for(i=0;i<26;i++)

{

if (i+k>26)

{

if(alphabet= keimeno[j])

keimeno[j]=keimeno[alphabet[ i+k-26]];

}

else if(alphabet= keimeno[j])

{

keimeno[j]=keimeno[alphabet[ i+k]];

}

}

}

for(i=0;i<N;i++)

printf("To kryptografimeno keimeno einai:%s", keimeno);

}

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...