Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα. Μεχρι πριν απο 3-4 ημερες ειχα προβλημα με τη διαχείριση μνημης. Ομολογω οτι ειμαι πολυ "απαιτητικος" με τους υπολογιστες μου, αλλα και παλι δεν μπορω να καταλαβω τι κανω λαθος.

Ειχα 8 γκιγκα και προσθεσα 4 γκιγκα ακομα την Τριτη. Εχω μια onboard καρτα γραφικων, σχετικα παλιο πισι με AMD Athlon II X4 645 και Win 7 Ultimate.

Η κατασταση της μνημης στο πισι μου ειναι αυτη:

ueGqWMf.png

Βλεπετε τα βασικα που τρεχουν: Ο Μοτζιλα με περιπου 15 ταμπ ανοικτα (σε δυο διαφορετικα παραθυρα), το tweetdeck MONO μια φορα ανοικτο φυσικα (κι οχι δυο οπως αναφερεται εκει, δεν ξερω τι διαχειριση των εφαρμογων γινεται), το utorrent σε κατασταση ψιλοαδρανειας, δλδ δεν κατεβαζε/ανεβαζει κατι το ιδιαιτερο αυτη τη στιγμη. Ισως να εκανε upload τη στιγμη του screenshot, δεν ξερω.

Οπως βλεπετε γραφει "ελευθερα 760 μεγκα" απο σχεδον 12γκιγκα μνημης. Τα 515 ειναι ρεζερβε απο την καρτα γραφικων και βλεπω αυτα τα 7,1 γκιγκα που ειναι σταντ μπαι, χωρις να καταλαβαινω γιατι. Οταν ειχα 8 γκιγκα μνημης ειχα ιδια συμπεριφορα, δλδ ελαχιστη ελευθερη μνημη και αρκετη σταντ μπαι (δυστυχως δεν κρατησα καποια φωτο) αλλα φυσικα σε μικροτερους αριθμους. Το αποτελεσμα ειναι να ψιλοζοριζεται ο υπολογιστης κυριως οταν βαζω κανενα βιντεο να παιξει (οπως τωρα, οπου η εικονα κολλαει και παιζει με "steps", αν καταλαβαινετε τι εννοω, δεν ξερω πώς να το εξηγησω) ή οταν επισκεπτομαι σελιδες με flash/java script που εχουν απαιτησεις. Οταν κλεισω τον media player, κλεισω και μερικα παραθυρα (κυριως αυτα που ειναι "ζορικα"), ολα επανερχονται στα φυσιολογικα. Προφανες αυτο :)

Μπορει κανεις να φανταστει τι κανω λαθος στη διαχειριση του υπολογιστη μου; Να φταιει το συστημα; Ο επεξεργαστης; Η καρτα γραφικων που δεν ειναι κατι ιδιαιτερο; Φανταζομαι οτι ακομα κι αν φτασω τη μνημη στα 16 γκιγκα, ιδια διαχειριση θα γινει, απλα με μεγαλυτερα νουμερα.

Αν κανεις εχει ιδεα/γνωμη ας απαντησει. Ευχαριστω εκ των προτερων.

• Moderators
Δημοσ.

Προβλημα δεν υπαρχει οταν βλεπουμε στον task manager "λιγη ελευθερη μνημη". Προβλημα υπαρχει οταν το λειτουργικο/μια εφαρμογη ζηταει μνημη και δεν εχει να παρει απο καπου (με αποτελεσμα  να εχουμε caching στον σκληρο, errors, αργοποριες, κλπ, κλπ).

Ελευθερη μνημη = χαμενη μνημη. Και αυτος ειναι ενας απο τους λογους για τους οποιους τα λεγομερα "memory optimizers" προγραμματα οχι απλα κανουν μια τρυπα στο νερο, αλλα εχουν αρνητικες επιπτωσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη @Gi0, θεωρεις οτι η απαντηση του Walker δεν ειναι σωστη; Ή συμφωνεις μαζι του (και η απαντηση απευθυνεται σε εμενα); Σορι, σας εχασα εδω.

@Walker, το προβλημα ειναι οτι ο υπολογιστης δεν λειτουργει καλα. Θεωρεις οτι πρεπει να ψαχτω σε καρτα γραφικων (ή αλλο hardware);

Διαβασα φυσικα το λινκ που παρεθεσες, απ' ο,τι καταλαβα αλλου βρισκεται το προβλημα μου. Αλλα δεν εχω ιδεα προς τα που πρεπει να στραφω. Το προβλημα ειναι μικροτρο με τη νεα RAM που εβαλα βεβαια, αλλα με 8 γκιγκα ηταν τεραστιο και εμφανες.

Σας ευχαριστω και τους δυο παντως για τη συνεισφορα.

Δημοσ.

Και ο Gi0 και ο WalkerSW συμφωνούν μεταξύ τους. Δεν λένε ότι έχεις πρόβλημα απλά πλέον από τα Vista και μετά τα Windows δουλεύουν διαφορετικά. Ψάξε στο Google για "Windows 7 SuperFetch" και θα καταλάβεις. Κοινώς όσο περισσότερη RAM τόσο το καλύτερο, μην ανησυχείς που βλέπεις να χρησιμοποιείτε τόση RAM και να είναι η υπόλοιπη Cached. Διάβασε το άρθρο παρακάτω και θα καταλάβεις. Δεν έχεις κανένα πρόβλημα με την on board κάρτα γραφικών τώρα αν θες και κάρτα γραφικών μπορείς να πάρεις εφόσον την χρειάζεσαι πραγματικά η είσαι Gamer και παίζεις παιχνίδια με απαιτήσεις. Ίσα ίσα που από το Screenshot βλέπω ότι δουλεύει μια χαρά το PC δεν βλέπω κάτι παράξενο.

Παραθέτω ένα λίνκ με πληροφορίες: http://www.osnews.com/story/21471/SuperFetch_How_it_Works_Myths

• Like 1
Δημοσ.

Με τον gio συμφωνουμε....

15tab σε mozilla ειδικα αν μιλαμε και για σελιδες φορτωμένες με java και flash δεν ειναι και λιγα , οποτε χωρις να βαζω και το χερι μου στην φωτια πιστεύω οτι ειτε ζοριζεται ο athlon (λιγοτερο πιθανο) η οτι εχεις ενεργοποιημένο το gpu accelaration στον browser και στον video player με αποτελεσμα να γονατιζει η καρτα μιας και η καρτες onboard εκεινης της εποχης δεν ηταν και για πολλα....

Οποτε για αρχη απενεργοποιησε το gpu accelaration....

http://www.askvg.com/how-to-disable-hardware-acceleration-gpu-rendering-in-mozilla-firefox-4-0-to-fix-font-problem/

ΥΓ. Δεν πιστευω να εισαι με κανενα δισκο στις 5200 στροφες ετσι?

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω @Βασιλη, οχι δεν ειμαι gamer και ευχαριστω για τις πληροφοριες και το λινκ.

@Walker, εκ των υστερων (διαβαζοντας κι αλλα θεματα στα λινκ που παραθεσατε με τον gio) καταλαβα οτι συμφωνειτε. Εναν Samsung EVO SSD εχω, αλλα μηχανικος στους 7200 ειναι ο δευτερος (αποθηκη, SAMSUNG Spinpoint F3 HD103SJ). To gpu accelaration ηταν ενεργοποιημενο, μολις το απενεργοποιησα. Δυστυχως, τα 15 ταμπ εναι λιγα. Πολλες φορες μπορει να ξεπερασω και τα 30-40 λογω εργασιας. Αυτη τη στιγμη που μιλαμε εχω 29 ανοικτα ταμπ σε τρεις καρτελες (και ειναι λιγα, πριν απο κανενα μισαωρο πρεπει να ημουν κοντα στα 40. Δεν μπορω να το αντιμετωπισω αυτο δυστυχως :X

Ευχαριστω και παλι και τους τρεις (πλεον) για τη βοηθεια. Θα δω πώς συμπεριφερεται στη συνεχεια, θα ζησω με το "προβλημα" οταν εχω πολλα ταμπ ανοικτα και η ζωη συνεχιζεται. Καλημερα και καλη Μεγαλη Εβδομαδα σε ολους.

Δημοσ.

Θεωρώ οτι ειναι παρα πολλα τα tab,ειδικα αν ειναι οπως ειπα φορτωμένα με java και flash!! Πιστευω οτι το συστημα σου δεν ειναι αρκετα δυνατο για κατι τετοιο...

Πλακα πλακα πως διαχειριζεσαι τοσο ταμπς μαζι ρε θηριο,? εγω θα ειχα χασει την μπαλα!

• Like 1
Δημοσ.

Χαχαχαχα, τι να κανω; Μετα τα 50 ταμπ, πραγματικα κι εγω τα ψιλοχανω. Αλλα δουλεια, δεν μπορεις να κανεις διαφορετικα. Συνηθεια ειναι, επισης. Προφανως το συστημα μου δεν ειναι αρκετα δυνατο, αλλα τι να κανω ρε γμτ. Δεν μπορω να φτιαξω πυρηνικο μηχανημα για να σερφαρω στο ιντερνετ :D

Ευχαριστω για ολα, νομιζω οτι λυθηκαν ολες οι αποριες μου. Θα κανω λιγο "σκοντο" στο πώς χειριζομαι τον υπολογιστη μου, θα κανει κι αυτος λιγο "σκοντο" στο τι ζηταω απο αυτον και θα τα βρουμε στη μεση :P

• Like 2
Δημοσ.

Ειχα ιδιο προβλημα με εσενα με τη διαφορα οτι ειχα 4 gb ram και τετραπυρυνο amd. Οταν καηκε η μητρικη εκανα μερικες τραμπες και τωρα εχω καταληξει με pentium 2030 και μια μνημη 8gb. Χρησιμοποιω 3-4 browsers απο 7-8 tab ο καθενας τα περισσοτερα ειναι pdf. Ε το μηχανημα δουλευει πολυ ανετα και πολυ αερατα. 

Οι browsers δεν ειναι οπως ηταν παλια, νομιζω οτι θα πρεπει να κοιταξεις για αναβαθμιση cpu

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...