Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως μην τον αφήσετε γιατί μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Πριν από περίπου ένα χρόνο στα καλά καθούμενα ακουγόταν στο πατάρι μου ένας ήχος σαν να στάζει κάτι, ακουμπάω με το χέρι και είχε γίνει μια μικρή λίμνη.

Για να μην τα πολυλογώ στο διαμέρισμα του μεθεπόμενου ορόφου έκαναν ανακαίνιση και είχαν σπάσει κάτι, είχε πλημμυρίσει η κουζίνα του από πάνω και έφτανε επειδή έγλυφε μια σωλήνα στο πατάρι μου.(τα πάνω διαμέρισμα δεν ήταν νοικιασμένο εκείνη την περίοδο).

Επειδή το διαμέρισμα μόλις το είχε αγοράσει δεν τον ήξερε κανένας και έκανα 2 μέρες να τον βρω(έψαχνα στα κοινόχρηστα, στον διαχειριστή μέχρι και στον συμβολαιογράφο).

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι αλλά συνήθως οι σωλήνες στάζουν στις ενώσεις όταν πατάς το καζανάκι, σωστά; Επειδή η φοιτήτρια λείπει όμως αυτήν την περίοδο δε μπορώ να καταλάβω πως πάλι στάζει ο σωλήνας της αποχέτευσης

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Ναι αλλά συνήθως οι σωλήνες στάζουν στις ενώσεις όταν πατάς το καζανάκι, σωστά; Επειδή η φοιτήτρια λείπει όμως αυτήν την περίοδο δε μπορώ να καταλάβω πως πάλι στάζει ο σωλήνας της αποχέτευσης

Συνήθως για να καταλάβει κάποιος τι γίνεται πρέπει να δει το πρόβλημα από κοντά.

• Like 1
Δημοσ.

Έστειλα υδραυλικό, 100 ευρώ μου είπε η επισκευή . Πώς μου κόβει και τον παίρνω μετά από μισή ώρα τηλέφωνο και τον ρωτάω, είστε σίγουρος ότι ο σωλήνας είναι της δικής μου αποχέτευσης και δεν είναι κοινός; Μου λέει υπάρχει περίπτωση να καταλήγει σε αυτόν τον σωλήνα  όλη η πλευρά των διαμερισμάτων (5οροφο δηλαδή 5 διαμερίσματα είναι από εκείνη την πλευρά).

Παίρνω τηλ ιδιοκτήτη και διαχειριστή και λέω ελέγξτε και τους από πάνω μήπως έχει όλη η πλευρά θέμα και μην τα φορτωθώ μόνο και μόνο επειδή είμαι στον πρώτο όροφο. 

Ε και τελικά δοκίμασαν και τα καζανάκια των υπολοίπων και η διαρροή υπήρχε. Δηλαδή έπρεπε εγώ να το σκεφτώ; Δεν τους έκοψε να δουν και τους από πάνω; Θα πλήρωνα δηλαδή 100 ευρώ αντί για 20 που μου αντιστοιχεί;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν η ζημιά είναι στο κάθετο τμήμα πάει σε ολά τα διαμερίσματα ανεξάρτητα πλευράς 

Επεξ/σία από iordanis78
Δημοσ.
5 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε

Έστειλα υδραυλικό, 100 ευρώ μου είπε η επισκευή . Πώς μου κόβει και τον παίρνω μετά από μισή ώρα τηλέφωνο και τον ρωτάω, είστε σίγουρος ότι ο σωλήνας είναι της δικής μου αποχέτευσης και δεν είναι κοινός; Μου λέει υπάρχει περίπτωση να καταλήγει σε αυτόν τον σωλήνα  όλη η πλευρά των διαμερισμάτων (5οροφο δηλαδή 5 διαμερίσματα είναι από εκείνη την πλευρά).

Παίρνω τηλ ιδιοκτήτη και διαχειριστή και λέω ελέγξτε και τους από πάνω μήπως έχει όλη η πλευρά θέμα και μην τα φορτωθώ μόνο και μόνο επειδή είμαι στον πρώτο όροφο. 

Ε και τελικά δοκίμασαν και τα καζανάκια των υπολοίπων και η διαρροή υπήρχε. Δηλαδή έπρεπε εγώ να το σκεφτώ; Δεν τους έκοψε να δουν και τους από πάνω; Θα πλήρωνα δηλαδή 100 ευρώ αντί για 20 που μου αντιστοιχεί;

Έτσι όπως το βλέπω εγώ άργησε πολύ να σου κόψει, το πρώτο πράγμα που έπρεπε να πεις στον υδραυλικό να κάνει ήταν να ελέγξει αν όντως είναι δικός σου ο χαλασμένος σωλήνας.

Και ναι, εσύ έπρεπε να το σκεφτείς γιατί αν δεν το σκεφτόσουν εσύ θα πλήρωνες, ο ιδιοκτήτης του γκαράζ είδε πρόβλημα στον σωλήνα που - φαινομενικά έστω - ερχόταν από το δικό σου διαμέρισμα, οπότε ορθώς ενόχλησε εσένα.

Επίσης δεν σου αντιστοιχούν τα 20 αλλά μάλλον λιγότερα, το κοινόχρηστο κομμάτι επιβαρύνει όλες τις ιδιοκτησίες ανάλογα με τα χιλιοστά τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Επίσης δεν σου αντιστοιχούν τα 20 αλλά μάλλον λιγότερα, το κοινόχρηστο κομμάτι επιβαρύνει όλες τις ιδιοκτησίες ανάλογα με τα χιλιοστά τους.

Κάνεις λάθος. Και δεν είσαι ο μόνος που το νομίζει αυτό. 

Τα χιλιοστά αφορούν μόνο το πετρέλαιο όταν βάζουμε. 

Τέτοιου είδους ζημιές πάει αναλόγως τα διαμερίσματα.(κάνεις δεν κάνει την ανάγκη του λιγότερο ή περισσότερο να στο πω και έτσι  😉😋

20 ευρώ θα δώσει αν είναι 5 όπως λέει συνολικά. 

(αποχετευσεις, ύδρευση, ηλεκτρικά, και παρόμοια πάει αναλόγως τα διαμερίσματα η αναλογία σε μια βλάβη. ) 

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/4/2015 στις 5:01 ΜΜ, Miracle Worker είπε

Τελικά υπάρχει θέμα. Δεν έχει σπάσει, άλλα έχει φθαρεί αρκετά ώστε να φεύγουν νερά.

Η βλάβη είναι στον οριζόντιο σωλήνα που βγαίνει από το διαμέρισμά μου και καταλήγει στον κεντρικό. Και εγώ πιστεύω ότι βαρύνει εμένα αποκλειστικά, αλλά κρατάω και μία επιφύλαξη επειδή είναι σε κοινόχρηστο χώρο.

Τουλάχιστον δεν φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα σε άλλα διαμερίσματα.

Πάντως όπως τα είδα είναι όλα σάπια εκεί πέρα. Τώρα μόνο αυτό το κομμάτι χρειάζεται επισκευή, σωστά; Μακάρι να μπορεί να βάλει κάνα μπάλωμα γιατί βλέπω να πέφτει όλη η οικοδομή.

Αν χαλάσει ο ηλιακός σου (το νερό του δηλαδή το χρησιμοποιείς μόνο εσύ) που ας πούμε ότι βρίσκεται στη ταράτσα, ποιόν επιβαρύνει?

Αμα είναι μικρό κομμάτι και πολύ περισσότερο αν είναι "ελευθερό" (όχι μέσα σε μπετό/τοίχο πχ), δεν είναι δύσκολο να γίνει. Πρόσβαση έχει ? (γιατί είπες για φωταγωγό)

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Κάνεις λάθος. Και δεν είσαι ο μόνος που το νομίζει αυτό. 

Τα χιλιοστά αφορούν μόνο το πετρέλαιο όταν βάζουμε. 

Τέτοιου είδους ζημιές πάει αναλόγως τα διαμερίσματα.(κάνεις δεν κάνει την ανάγκη του λιγότερο ή περισσότερο να στο πω και έτσι  😉😋

20 ευρώ θα δώσει αν είναι 5 όπως λέει συνολικά. 

(αποχετευσεις, ύδρευση, ηλεκτρικά, και παρόμοια πάει αναλόγως τα διαμερίσματα η αναλογία σε μια βλάβη. ) 

Στέλιο τα έχεις μπερδέψει πάρα πολύ... Καταρχήν υπάρχουν πολλά είδη χιλιοστών και όχι ένα όπως αφήνεις να εννοηθεί, άλλο πράγμα τα χιλιοστά θέρμανσης(που έχουν να κάνουν με τις δαπάνες θέρμανσης και μόνο), άλλο τα χιλιοστά ανελκυστήρα, και άλλο τα χιλιοστά κοινοχρήστων.

Όσο για το "κάνεις δεν κάνει την ανάγκη του λιγότερο ή περισσότερο" δεν το πολυκαταλαβαίνω, τι εννοείς?  Για διαμερίσματα μιλάμε ή για άτομα?  Πιστεύεις πως την ίδια χρήση αποχέτευσης κάνει μια 6μελής οικογένεια που ζει σε ένα διαμέρισμα 145 τμ με ένα άτομο που ζει μόνο του σε διαμέρισμα 25 τμ?

Η μοναδική δαπάνη που διαιρείται με τον αριθμό διαμερισμάτων είναι η δαπάνη έκδοσης κοινοχρήστων (στην περίπτωση που τα βγάζει εταιρεία), όλες οι υπόλοιπες δαπάνες πάνε με τα αντίστοιχα χιλιοστά.

Επίσης δεν είπε ότι 5 είναι συνολικά τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, 5 είπε πως είναι τα διαμερίσματα στη συγκεκριμένη πλευρά 5όροφης πολυκατοικίας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Στέλιο τα έχεις μπερδέψει πάρα πολύ... Καταρχήν υπάρχουν πολλά είδη χιλιοστών και όχι ένα όπως αφήνεις να εννοηθεί, άλλο πράγμα τα χιλιοστά θέρμανσης(που έχουν να κάνουν με τις δαπάνες θέρμανσης και μόνο), άλλο τα χιλιοστά ανελκυστήρα, και άλλο τα χιλιοστά κοινοχρήστων.

Όσο για το "κάνεις δεν κάνει την ανάγκη του λιγότερο ή περισσότερο" δεν το πολυκαταλαβαίνω, τι εννοείς?  Για διαμερίσματα μιλάμε ή για άτομα?  Πιστεύεις πως την ίδια χρήση αποχέτευσης κάνει μια 6μελής οικογένεια που ζει σε ένα διαμέρισμα 145 τμ με ένα άτομο που ζει μόνο του σε διαμέρισμα 25 τμ?

Η μοναδική δαπάνη που διαιρείται με τον αριθμό διαμερισμάτων είναι η δαπάνη έκδοσης κοινοχρήστων (στην περίπτωση που τα βγάζει εταιρεία), όλες οι υπόλοιπες δαπάνες πάνε με τα αντίστοιχα χιλιοστά.

Επίσης δεν είπε ότι 5 είναι συνολικά τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, 5 είπε πως είναι τα διαμερίσματα στη συγκεκριμένη πλευρά 5όροφης πολυκατοικίας.

Τα 5 διαμερίσματα που είναι στην μεριά της πολυκατοικίας που είναι η αποχέτευση με την βλάβη, εκεί θα μοιραστεί το κόστος. Δεν έχει να κάνει με χιλιοστά διαμερισματων η βλάβη και επισκευη αποχέτευσης. 

+

Δεν έχει σημασία πχ πόση χρήση κάνει ο καθένας, αλλά κάθε διαμέρισμα πληρώνει στα ίσα κάθε τέτοια βλάβη. Αυτό θέλω να πω εν ολίγοις.  Είτε έχεις δώμα 15τμ είτε όροφοδιαμέρισμα 100τμ. 

Όταν αφορά βλάβη αποχέτευσης, πληρώνει η "μεριά" που έχει την βλάβη (εφόσον μιλάμε για πολυκατοικία) , στα ίσα. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, stelios18120 είπε

Τα 5 διαμερίσματα που είναι στην μεριά της πολυκατοικίας που είναι η αποχέτευση με την βλάβη, εκεί θα μοιραστεί το κόστος. 

Δεν έχει σημασία πχ πόση χρήση κάνει ο καθένας, αλλά κάθε διαμέρισμα πληρώνει στα ίσα κάθε τέτοια βλάβη. Αυτό θέλω να πω. 

Τι λες...

Με τη δική σου λογική πάντως εγώ που μένω στον 1ο  όροφο δεν έχω καμία δουλειά ας πούμε με τη μόνωση της ταράτσας, ας την πληρώσουν οι ιδιοκτήτες του 4ου (τελευταίου) ορόφου μια και είναι δικό τους ταβάνι, σωστά?

Πάντως καλώς ή κακώς οι δαπάνες μοιράζονται σύμφωνα με την νομοθεσία ή και με το καταστατικό, όχι σύμφωνα με τη δική σου άποψη/λογική.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Τι λες...

Με τη δική σου λογική πάντως εγώ που μένω στον 1ο  όροφο δεν έχω καμία δουλειά ας πούμε με τη μόνωση της ταράτσας, ας την πληρώσουν οι ιδιοκτήτες του 4ου (τελευταίου) ορόφου μια και είναι δικό τους ταβάνι, σωστά?

Πάντως καλώς ή κακώς οι δαπάνες μοιράζονται σύμφωνα με την νομοθεσία ή και με το καταστατικό, όχι σύμφωνα με τη δική σου άποψη/λογική.

OK έγινε φίλε μου. 

Αλλά λέω, αλλά καταλαβαίνεις. 

👍

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...