dalain Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Στις 5/4/2015 στις 11:42 ΠΜ, xifiassamsung είπε κατι τετοιες επισκευες ειναι οι αγαπημενες των υδραυλικων γιατι πεφτει τρελο χρημα.δε θελω να σε ανησυχησω αλλα αν ειναι στο δικο σου κομματι το πληρωνεις εσυ,αν ειναι στο κεντρικο το πληρωνει ολη η πολυκατοικια με μεριδια.βεβαια οπως ειπα επειδη πεφτει τρελο χρημα,ο υδραυλικος συνηθως βγαζει την "καταλληλη" γνωματευση κ μενουν ολοι ευχαριστημενοι.δε ξερω αν με πιανεις. τα νερα πανε στον πατο του φωταγωγου,που λογικα αν απο πανω ειναι ανοιχτος,θα εχει καποια προβλεψη για σιφωνι.υποθετω. βγες εσυ στον φωταφωγο,κρεμασου πατα σε σανιδια και μπλεξε με τα σκατα του αλλου με κινδυνο να τα φας και στη μουρη και ζητα μισο μεροκαμματο...αμαν πια αυτο το πραγμα με τους μαστορες που σας βλεπουν σαν πορτοφολια.στον γιατρο που για 20 λεπτα ζηταει ενα 50ρικο την παπια ολοι....και μην ακουσω το κλασσικο αυτος εχει σπουδασει και ειναι θεμα υγειας και μπλα μπλα μπλα.... 2 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 37 λεπτά πριν, dalain είπε βγες εσυ στον φωταφωγο,κρεμασου πατα σε σανιδια και μπλεξε με τα σκατα του αλλου με κινδυνο να τα φας και στη μουρη και ζητα μισο μεροκαμματο...αμαν πια αυτο το πραγμα με τους μαστορες που σας βλεπουν σαν πορτοφολια.στον γιατρο που για 20 λεπτα ζηταει ενα 50ρικο την παπια ολοι....και μην ακουσω το κλασσικο αυτος εχει σπουδασει και ειναι θεμα υγειας και μπλα μπλα μπλα.... Καλά τα λες από την μεριά του υδραυλικού. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι αρκετοί μάστορες αν σε πετύχουν στην ανάγκη σε γδέρνουν. Μου έχει τύχει λιγο μετά κατά τον 15αυγουστο άγνωστοι να μας σπαασουν εξωτερικό σωλήνα νερού στον ακάλυπτο για να κλέψουν το μέταλλο. Βρίσκω με το ζόρι υδραυλικό και τον καλώ ήρθε απόγευμα και μετά μου λέει αύριο θα το επισκευάσω, του λέω δεν μπορείτε σήμερα έχουμε διαρροή; Φεύγει και έρχεται μετά μου λέει πρόλαβε το κατάστημα στο παρά 5 για τον σωλήνα. Προχωρεί στην επισκευή σε ένα 15λεπτο και λιγότερο, κοβει και αλλάζει 1 μέτρο σωλήνα με πλαστική με ρακορ. Όταν ήρθε η ώρα της πληρωμής μου λέει 170ευρω.... έμεινα για λίγο, δηλαδή πάλι καλά που είχα και λεφτά στο σπίτι. Με τέτοιο κοστολογιο θα έπρεπε να είχα πληρώσει δεκάδες χιλιάρικα για αλλαγή μπάνιου αποχετευσης φρεατίων και άλλα. Ευτυχώς βρήκαμε υδραυλικούς με λογική τιμη και έκαναν την δουλειά. Τους καλούμε για ότι πρόβλημα έχουμε. Ορισμένοι μάστορες με τις τιμές που ζητάνε απλά ωθούν τον κόσμο να μην επισκευάζει τίποτα στο σπίτι του ή να κοιτάει να κάνουν μόνοι τους ότι μπορούν. Και μην ακούσω κάτσε εσύ να δουλεύεις κάτω από την ζέστη την περίοδο που οι άλλοι βουτάνε στις πισίνες της Μυκόνου. Οι εργασίες που έχουν να κάνουν με αποχετεύσεις και σκατα πρέπει σίγουρα να κοστολογουνται παραπάνω.
dalain Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 14 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Καλά τα λες από την μεριά του υδραυλικού. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι αρκετοί μάστορες αν σε πετύχουν στην ανάγκη σε γδέρνουν. Μου έχει τύχει λιγο μετά κατά τον 15αυγουστο άγνωστοι να μας σπαασουν εξωτερικό σωλήνα νερού στον ακάλυπτο για να κλέψουν το μέταλλο. Βρίσκω με το ζόρι υδραυλικό και τον καλώ ήρθε απόγευμα και μετά μου λέει αύριο θα το επισκευάσω, του λέω δεν μπορείτε σήμερα έχουμε διαρροή; Φεύγει και έρχεται μετά μου λέει πρόλαβε το κατάστημα στο παρά 5 για τον σωλήνα. Προχωρεί στην επισκευή σε ένα 15λεπτο και λιγότερο, κοβει και αλλάζει 1 μέτρο σωλήνα με πλαστική με ρακορ. Όταν ήρθε η ώρα της πληρωμής μου λέει 170ευρω.... έμεινα για λίγο, δηλαδή πάλι καλά που είχα και λεφτά στο σπίτι. Με τέτοιο κοστολογιο θα έπρεπε να είχα πληρώσει δεκάδες χιλιάρικα για αλλαγή μπάνιου αποχετευσης φρεατίων και άλλα. Ευτυχώς βρήκαμε υδραυλικούς με λογική τιμη και έκαναν την δουλειά. Τους καλούμε για ότι πρόβλημα έχουμε. Ορισμένοι μάστορες με τις τιμές που ζητάνε απλά ωθούν τον κόσμο να μην επισκευάζει τίποτα στο σπίτι του ή να κοιτάει να κάνουν μόνοι τους ότι μπορούν. Και μην ακούσω κάτσε εσύ να δουλεύεις κάτω από την ζέστη την περίοδο που οι άλλοι βουτάνε στις πισίνες της Μυκόνου. Οι εργασίες που έχουν να κάνουν με αποχετεύσεις και σκατα πρέπει σίγουρα να κοστολογουνται παραπάνω. Σε αυτή την περίπτωση φυσικά κ έχεις δίκιο.Προφανως και ολες οι περιπτώσεις δεν είναι οι ίδιες και σίγουρα δεν είναι ολοι οι μάστορες ίδιοι.Σιγουρα υπάρχουν και αυτοι που χτυπανε δίχως αύριο αλλα θελω να πιστεύω πως είναι ενα μικρό ποσοστό.Εγω μιλαω για τους σοβαρούς επαγγελματίες 2
μπιπ μπιπ Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Ποιο είναι το λογικό κόστος για ένα σωλήνα που στάζει; Λογικά προσθέτουν κομμάτι να το καλύψουν; Βάζουν σιλικόνη; Πόσα θα πληρώσω πάλι; Μα σε καινούρια πολυκατοικία πολλών διαμερισμάτων, μόνο η δική μου αποχέτευση στάζει; Τι στο καλό; Και είναι γκαρσονιέρα, μένει φοιτήτρια μέσα, πόσες φορές πάει τουαλέτα; Οπότε αν κατάλαβα καλά ο σωλήνας στάζει κάθε φορά που πατιέται το καζανάκι;
papoys1 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Στις 25/1/2020 στις 4:48 ΜΜ, Joshua21 είπε Η αποχέτευση της πολυκατοικίας είναι ενιαία από ένα σημείο και μετά, ο σωλήνας από το δικό σου διαμέρισμα έως το ενιαίο (κεντρικό) κομμάτι είναι δική σου ευθύνη, άσχετα από που περνάει. 21 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Ο κάθετος σωλήνας της αποχετευσης είναι ενιαίος, οι οριζοντιοι που ξεκινάνε από το μπάνιο σου και καταλήγουν στον κοινό κατακόρυφο είναι ξεχωριστοί, το ίδιο ισχύει για σωλήνες όπως μπανιέρας νιπτήρα που περνάνε κατω από το δαπεδο για να πάνε στο σιφωνι. Τώρα για το τι συμβαίνει και αν μιλάμε για εσωτερικές σωληνώσεις, κάλεσε έναν υδραυλικό να ελέγξει ποιος σωλήνας έχει πρόβλημα. Αυτό που λέει ο Βασίλης νομίζω.Οι οριζόντιοι που ενώνονται με τον κεντρικό ανήκουν στο διαμέρισμα.Οι κάθετοι είναι κοινόχρηστοι ακόμη και οριζόντια τμήματα σε πυλωτή-γκαράζ ή στο έδαφος που φεύγουν από τον αρχικό όροφο να συνδεθούν με την αποχέτευση η το βόθρο.(δυστυχώς εμείς στα Μεσόγεια είμαστε καταδικασμένοι από τους κυβερνώντες να ζούμε με αυτούς).
stelios18120 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Να ρωτάτε πριν ξεκινήσει η οποιαδήποτε εργασία μια απλή ερώτηση. Μάστορα πόσο θα κοστίσει; Απλό και εύκολο. Και γλυτωνεις από πολλά,και ούτε γκρίνιαζεις μετά εσύ ούτε ο μάστορας, και όλοι ευχαριστημένοι. 2
Mhlogiatros Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Τελικα Βασιλη τον πληρωσες 170 για ενα 1 μέτρο πλαστική και τα ρακορ ;;
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 8 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Τελικα Βασιλη τον πληρωσες 170 για ενα 1 μέτρο πλαστική και τα ρακορ ;; Ναι, 1 με 1.5 μέτρο ο σωληνας με ρακορ και εξωτερικός χωρίς γκρεμίσματα το 2013. Αργότερα ήρθε και η ΕΥΔΑΠ ενα 300αρι από την διαρροή. Οι τύποι που μπήκαν είχαν προσπαθήσει να σπάσουν και μια πόρτα στο υπόγειο αλλά μας εσωσε η σιδεροβεργα από πισω. Από το διπλανό κτισμα που ήταν παρατημένο είχαν εισέλθει και έσπασαν και εκεί σωλήνες, έκανα καταγγελία στην ΕΥΔΑΠ να το κοψουν από το ρολόι. 1 ώρα πριν, stelios18120 είπε Να ρωτάτε πριν ξεκινήσει η οποιαδήποτε εργασία μια απλή ερώτηση. Μάστορα πόσο θα κοστίσει; Απλό και εύκολο. Και γλυτωνεις από πολλά,και ούτε γκρίνιαζεις μετά εσύ ούτε ο μάστορας, και όλοι ευχαριστημένοι. Μία φορά που ρώτησα μου είπε δεν ξέρω πόσο θα κοστίσει πηγαίνει με τις ώρες.. Οπότε πρέπει να ξέρω εγώ πόσες ώρες θα κάτσει......
Mhlogiatros Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγω προχειρα χωρις να ανοιξω το οικοδομικο κοστολογιο και για μια δουλεια 30 λεπτων υλικα +50 ευρω εργασια δε θα ελεγα πανω απο 90 . Φυσικα αμα εισαι σε φαση σπλουσσσσσσσ πλημμυριζουμε δινεις οσο οσο σε οποιον ερθει γιατι δεν εχει να σου πει ο "μαστορας" ερχομαι μεθαυριο . Οντως δε θελουν να λενε - να σου πει 50 ευρω θα κοστισει η επισκευη οταν μετα μπορει να ζητησει στη θεια 200 ; Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2020 από Mhlogiatros
Spiroth Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 4 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε Ποιο είναι το λογικό κόστος για ένα σωλήνα που στάζει; Λογικά προσθέτουν κομμάτι να το καλύψουν; Βάζουν σιλικόνη; Πόσα θα πληρώσω πάλι; Μα σε καινούρια πολυκατοικία πολλών διαμερισμάτων, μόνο η δική μου αποχέτευση στάζει; Τι στο καλό; Και είναι γκαρσονιέρα, μένει φοιτήτρια μέσα, πόσες φορές πάει τουαλέτα; Οπότε αν κατάλαβα καλά ο σωλήνας στάζει κάθε φορά που πατιέται το καζανάκι;
μπιπ μπιπ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Αν αυτός τώρα στην αποθήκη του βάζει και βγάζει έπιπλα κι έχει δώσει μια στο σωλήνα και τον ράγισε, γιατί να είμαι υποχρεωμένη εγώ να το πληρώσω;
Βασίλης_29 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Εξωτερικός είναι η εσωτερικός; Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να σπάσει τον σωλήνα σκόπιμα, η δική του αποθήκη θα γεμίσει με ακάθαρτα λύματα. Επίσης μπορείς να ελέγξεις με υδραυλικό τι παίζει, αν ο σωληνας στάζει σε κάποια ένωση πιθανότατα κακοτεχνία, αν φαίνεται ραγισμένος και σπασμένος μάλλον το έσπασε αυτος διότι σε διαφορετική περιπτωση ο σωληνας θα έπρεπε να τρέχει από την πρώτη στιγμή που πήγατε στο σπίτι. Το θέμα είναι αντε να αποδείξεις ότι φταίει αυτός.
ifaist Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Στις 25/1/2020 στις 1:32 ΜΜ, μπιπ μπιπ είπε Έχω ένα διαμέρισμα στον πρώτο όροφο και με πήραν να μου πούνε ότι η αποχέτευση, δηλαδή ο σωλήνας της αποχέτευσης μου, στάζει στην αποθήκη από κάτω. Και ρωτάω εγώ τώρα 1. Αυτό που στάζει είναι απαραίτητα δικό μου; Η αποχέτευση μιας πολυκατοικίας δεν είναι ενιαία; Γιατί να στάζει ντε και καλά από τη δική μου τουαλέτα; γιατί να μην είναι π.χ. η αποχέτευση αυτού στον δεύτερο όροφο; 2. Αυτός που έχει την αποθήκη μπορεί να χτύπησε και να έσπασε τον σωλήνα ο ίδιος, τι δουλειά έχω εγώ με την αποθήκη του και γιατί να είναι δική μου υποχρέωση να το επισκευάσω; Θα μπω δηλαδή στη ξένη αποθήκη να φτιάξω το σωλήνα; Το σπίτι δε μπορώ να το δω είναι πολύ μακρυά, ο ενοικιαστής λείπει αυτή την περίοδο και κάτω ακριβώς από το διαμέρισμα ειναι το πάρκινγκ των αυτοκινήτων Αν η διαρροή ειναι απο τον κεντρικο σωληνα αποχέτευσης ειναι θεμα της οικοδομης. Αν η διαρροή ειναι απο τον σωληνα που φευγει απο το σπιτι σου και καταληγει στον κεντρικο ειναι δικο σου θεμα, ασχετως αν περναει απο κοινοχρηστο χωρο, ειναι δικος σου σωληνας. Συνηθως αυτοι οι σωληνες ειναι οριζόντιοι (με καποια κληση) οποτε δυσκολο να τον χτυπησε καποιος (ειναι εσωτερικοι). Δεν ειμαι του επαγγελματος, ΑΛΛΑ μου ετυχε 2+2 φορες τετοια κατασταση και τα εψαξα. Τις 2 φορες πηρα την αποφαση να το κανω μονος μου. Σε εμενα ηταν σωληνες υδρευσης και ηταν πολλα τα νερα. Εσκαψα πατωματα και βρηκα την πρωτη φορα οτι μια γωνια-ταφ ειχε ανοιξει σαν γαρυφαλλο. Εκανα τα παντα μονος μου (και γενικα δεν ειχα ιδεα απο αυτα) το μονο που δε μπορουσα να κανω ηταν το σπειρωμα στον σωληνα. Διοτι εκοψα ενα κομματι εβαλα αλλη γωνια. Ε, φωναξα υδραυλικο. Για 10 λεπτα (μαξ) μου πηρε 120€. Οτι να'ναι. Την 2η φορα τα εκανα ολα μονος μου. Ηταν σε οριζοντιο σωληνα πισω απο την μπανιερα. Εσκαψα απο πισω (απο μπαλκονι) και αγορασα θηλιερα και εκανα το πασο-σπειρωμα. Καλη εμπειρια ηταν..εμαθα και 1-2 πραγματα. ΟΙ αλλες +2 φορες ηταν του απο πανω μου, σχετικα προσφατα. Ειχε θεμα με την αποχευτευση (νιπτηρας κουζινας) και με την μπανιερα του. Δοξα το θεο πολυ συνεννοήσιμο το ζευγαρι , τους ενημερωσα και τους εδειξα την ζημια μεσοβδομαδα και το ΣΚ τα ειχαν φτιαξει ολα. Μαλιστα ημουν παρων στις επισκευες. Συμβουλη μου.. Μην το αφησεις. Αν επιδεινωθεί η καστασταση , θα σου ζητησουν και καμια αποζημίωση για καταστροφες στην περιουσια του ιδιοκτητη της αποθηκης.
Ukforthemoment Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 16 ώρες πριν, ifaist είπε Αν η διαρροή ειναι απο τον κεντρικο σωληνα αποχέτευσης ειναι θεμα της οικοδομης. Αν η διαρροή ειναι απο τον σωληνα που φευγει απο το σπιτι σου και καταληγει στον κεντρικο ειναι δικο σου θεμα, ασχετως αν περναει απο κοινοχρηστο χωρο, ειναι δικος σου σωληνας. Συνηθως αυτοι οι σωληνες ειναι οριζόντιοι (με καποια κληση) οποτε δυσκολο να τον χτυπησε καποιος (ειναι εσωτερικοι). Δεν ειμαι του επαγγελματος, ΑΛΛΑ μου ετυχε 2+2 φορες τετοια κατασταση και τα εψαξα. Τις 2 φορες πηρα την αποφαση να το κανω μονος μου. Σε εμενα ηταν σωληνες υδρευσης και ηταν πολλα τα νερα. Εσκαψα πατωματα και βρηκα την πρωτη φορα οτι μια γωνια-ταφ ειχε ανοιξει σαν γαρυφαλλο. Εκανα τα παντα μονος μου (και γενικα δεν ειχα ιδεα απο αυτα) το μονο που δε μπορουσα να κανω ηταν το σπειρωμα στον σωληνα. Διοτι εκοψα ενα κομματι εβαλα αλλη γωνια. Ε, φωναξα υδραυλικο. Για 10 λεπτα (μαξ) μου πηρε 120€. Οτι να'ναι. Την 2η φορα τα εκανα ολα μονος μου. Ηταν σε οριζοντιο σωληνα πισω απο την μπανιερα. Εσκαψα απο πισω (απο μπαλκονι) και αγορασα θηλιερα και εκανα το πασο-σπειρωμα. Καλη εμπειρια ηταν..εμαθα και 1-2 πραγματα. ΟΙ αλλες +2 φορες ηταν του απο πανω μου, σχετικα προσφατα. Ειχε θεμα με την αποχευτευση (νιπτηρας κουζινας) και με την μπανιερα του. Δοξα το θεο πολυ συνεννοήσιμο το ζευγαρι , τους ενημερωσα και τους εδειξα την ζημια μεσοβδομαδα και το ΣΚ τα ειχαν φτιαξει ολα. Μαλιστα ημουν παρων στις επισκευες. Συμβουλη μου.. Μην το αφησεις. Αν επιδεινωθεί η καστασταση , θα σου ζητησουν και καμια αποζημίωση για καταστροφες στην περιουσια του ιδιοκτητη της αποθηκης. Αν σου χρειαστεί ,ελπίζω όχι παλι σε ζημιά, αφού κόψεις την σωλήνα μπορείς να βαλεις https://www.chryssafidis.com/list.640 και ένα κομμάτι μονοσωλήνιο και να το συνδέσεις.Σφίγει εσωτερικά και δεν φευγει με τίποτα.. 1
Joshua21 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Στις 26/1/2020 στις 6:37 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε Μία φορά που ρώτησα μου είπε δεν ξέρω πόσο θα κοστίσει πηγαίνει με τις ώρες.. Τότε του λες και εσύ ότι χωρίς να γνωρίζεις κόστος δεν ξέρεις αν θα του δώσεις τη δουλειά... Στις 30/1/2020 στις 7:43 ΠΜ, μπιπ μπιπ είπε Αν αυτός τώρα στην αποθήκη του βάζει και βγάζει έπιπλα κι έχει δώσει μια στο σωλήνα και τον ράγισε, γιατί να είμαι υποχρεωμένη εγώ να το πληρώσω; Αν τον ράγισε αυτός τότε είναι δική του υποχρέωση να αποκαταστήσει τη ζημιά, απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να μπορείς να το αποδείξεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις