Miracle Worker Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Μιας και βλέπω τα θέματα πολυκατοικίας είναι χοτ χοτ χοτ εδώ πέρα, έχω την εντύπωση ότι ο σωλήνας της αποχέτευσης που βγαίνει από την κουζίνα μου προς τον κεντρικό, έχει διαρροή. (ακούω παφλάζοντα νερά όποτε ανοίγω την βρύση - πρώτος όροφος) Το όλο σκηνικό συμβαίνει στον φωταγωγό. Μπορώ να διαπιστώσω αν όντως υπάρχει διαρροή με λίγες ταρζανιές, αλλά όλο το αναβάλλω με το φόβο να επιβαρυνθώ με μία επιπλέον σκοτούρα στο κεφάλι μου. Μπορείτε λοιπόν να μου ελαφρύνετε λίγο το σκεπτικό, απαντώντας στα κάτωθι ερωτήματα: ι) Πρώτον και βασικόν, αν υπάρχει ζημιά, βαρύνει εμένα ή την πολυκατοικία ως κοινόχρηστο. Εκτός φυσικά του κόστους επισκευής, με προβληματίζει ιδιαίτερα η ύπαρξη τυχών διεκδικήσεων από τα κάτω διαμερίσματα/ υπόγεια/ αποθήκες ή ότι έχουν λόγω βλαβών. ιι) Όπως είπα, η σύζευξη των σωλήνων συμβαίνει στον φωταγωγό. Επειδή είναι η πρώτη φορά που κατοικώ σε διαμέρισμα με φωταγωγό, αν όντως ισχύει η διαρροή, που καταλήγουν τα υγρά; Υπάρχει περίπτωση να προκληθεί ζημιά σε άλλα διαμερίσματα της πολυκατοικίας; *Αν γίνεται ας διορθωθεί η έλλειψη του ν στον τίτλο Επεξ/σία 5 Απριλίου 2015 από Miracle Worker
xifiassamsung Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 κατι τετοιες επισκευες ειναι οι αγαπημενες των υδραυλικων γιατι πεφτει τρελο χρημα.δε θελω να σε ανησυχησω αλλα αν ειναι στο δικο σου κομματι το πληρωνεις εσυ,αν ειναι στο κεντρικο το πληρωνει ολη η πολυκατοικια με μεριδια.βεβαια οπως ειπα επειδη πεφτει τρελο χρημα,ο υδραυλικος συνηθως βγαζει την "καταλληλη" γνωματευση κ μενουν ολοι ευχαριστημενοι.δε ξερω αν με πιανεις. τα νερα πανε στον πατο του φωταγωγου,που λογικα αν απο πανω ειναι ανοιχτος,θα εχει καποια προβλεψη για σιφωνι.υποθετω. 1
dacourt Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 όπως τα έγραψε ο από πάνω , αν έρθει και κανένας υδραυλικός ξεφτέρι... ξέχνα και το πορτοφόλι, ξέχνα και τις αποταμιεύσεις σου... ζητάνε ΟΤΙ θέλουν! Πρόσφατα είχα μια ίδια περίπτωση και έφερα 3 διαφορετικούς.. από διαφορετικές περιοχές και η απόκλιση στις τιμές που μου έδωσαν, ήταν εξωπραγματική.. +/- 400 ευρώ επί του συνολικού κόστους!! Για τα πανηγύρια... επάγγελμα, δεν έχουν μεροκάματα και μόλις μυρίσουν αίμα, ρουφάνε με το καλαμάκι. Ότι είναι σε σένα, δικό σου.. ότι είναι στους κοινόχρηστους χώρους, όλων των διαμερισμάτων. Αν από τη βλάβη τη δική σου.. πιάσει υγρασία κάποιο άλλο διαμέρισμα, τότε η επισκευή βαρύνει εσένα. Γι αυτό κάνε το κόπο και ρίξε μια ματιά.. πριν πληρώσεις και τα νταβατζιλίκια άλλων και έχεις μανούρες και ιστορίες με γείτονες, κοίταξε να το αποφύγεις.
GreyHorse Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Παιδιά και στους κοινόχρηστους χώρους να είναι, αν το κομμάτι της κοινόχρηστης σωλήνας εξυπηρετεί μόνο το δικό σου διαμέρισμα, δεν το πληρώνουν όλοι αλλά μόνο εσύ. Δηλαδή αν μπορεί να πάει κάποιος να αποσυνδέσει το συγκεκριμένο σημείο και αυτό να έχει επίπτωση μόνο σε ένα διαμέρισμα, δεν θεωρείται κοινόχρηστη. Πχ υπάρχει μια σωλήνα που εξυπηρετεί 3 διαμερίσματα, 3ου, 2ου και 1ου ορόφου. Αν χαλάσει στο σημείο ανάμεσα στον τρίτο και δεύτερο όροφο, την πληρώνει μόνο αυτός του τρίτου. Αν χαλάσει οπουδήποτε πιο κάτω, θεωρείται κοινόχρηστη γιατί εξυπηρετεί πάνω από ένα διαμέρισμα.
Miracle Worker Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Τελικά υπάρχει θέμα. Δεν έχει σπάσει, άλλα έχει φθαρεί αρκετά ώστε να φεύγουν νερά. Η βλάβη είναι στον οριζόντιο σωλήνα που βγαίνει από το διαμέρισμά μου και καταλήγει στον κεντρικό. Και εγώ πιστεύω ότι βαρύνει εμένα αποκλειστικά, αλλά κρατάω και μία επιφύλαξη επειδή είναι σε κοινόχρηστο χώρο. Τουλάχιστον δεν φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα σε άλλα διαμερίσματα. Πάντως όπως τα είδα είναι όλα σάπια εκεί πέρα. Τώρα μόνο αυτό το κομμάτι χρειάζεται επισκευή, σωστά; Μακάρι να μπορεί να βάλει κάνα μπάλωμα γιατί βλέπω να πέφτει όλη η οικοδομή.
Silverage Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Τελικά υπάρχει θέμα. Δεν έχει σπάσει, άλλα έχει φθαρεί αρκετά ώστε να φεύγουν νερά. Η βλάβη είναι στον οριζόντιο σωλήνα που βγαίνει από το διαμέρισμά μου και καταλήγει στον κεντρικό. Και εγώ πιστεύω ότι βαρύνει εμένα αποκλειστικά, αλλά κρατάω και μία επιφύλαξη επειδή είναι σε κοινόχρηστο χώρο. Τουλάχιστον δεν φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα σε άλλα διαμερίσματα. Πάντως όπως τα είδα είναι όλα σάπια εκεί πέρα. Τώρα μόνο αυτό το κομμάτι χρειάζεται επισκευή, σωστά; Μακάρι να μπορεί να βάλει κάνα μπάλωμα γιατί βλέπω να πέφτει όλη η οικοδομή. Αφού είναι στο δικό σου κομμάτι εσύ πρέπει να πληρώσεις.
Miracle Worker Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Υπάρχει διαρροή στην σωλήνα αποχέτευσης της κουζίνας ενός διαμερίσματος. Η σωλήνα αυτή βρίσκεται στον φωταγωγό της πολυκατοικίας Η δαπάνη αποκατάστασης της ζημιάς βαρύνει όλους ή μόνο τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου διαμερίσματος; Αν ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν προβλέπει διαφορετικά, πιστεύω ότι η βλάβη πρέπει να επισκευαστεί με έξοδα της ιδιοκτησίας εφόσον το τμήμα της σωλήνωσης εξυπηρετεί αποκλειστικά αυτήν. Αν εξυπηρετεί περισσότερα από ένα διαμερίσματα η δαπάνη θα πρέπει να βαρύνει όλες τις ιδιοκτησίες ανάλογα με τα χιλιοστά της σχετικής κατηγορίας. http://www.nextlevelgroup.gr/apps/blog/ Τώρα τον κανονισμό μπορώ να τον βρω πουθενά χωρίς να τον ζητήσω από τον διαχειριστή;
dacourt Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Τελικά υπάρχει θέμα. Δεν έχει σπάσει, άλλα έχει φθαρεί αρκετά ώστε να φεύγουν νερά. Η βλάβη είναι στον οριζόντιο σωλήνα που βγαίνει από το διαμέρισμά μου και καταλήγει στον κεντρικό. Και εγώ πιστεύω ότι βαρύνει εμένα αποκλειστικά, αλλά κρατάω και μία επιφύλαξη επειδή είναι σε κοινόχρηστο χώρο. Τουλάχιστον δεν φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα σε άλλα διαμερίσματα. Πάντως όπως τα είδα είναι όλα σάπια εκεί πέρα. Τώρα μόνο αυτό το κομμάτι χρειάζεται επισκευή, σωστά; Μακάρι να μπορεί να βάλει κάνα μπάλωμα γιατί βλέπω να πέφτει όλη η οικοδομή. Κάνε τουλάχιστον μια έρευνα πριν τα σκάσεις... φώναξε τουλάχιστον δυο υδραυλικούς να σου πουν τιμές.
Miracle Worker Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Πιο πολύ φοβάμαι το είδος της εργασίας. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι εφικτή η αντικατάσταση μόνο του κομματιού που μου αναλογεί, χωρίς τον κίνδυνο να γκρεμίσει τον κεντρικό σωλήνα. Ελπίζω να είναι δυνατή μία επισκευή. Αυτό κανονικά θέλει αλλαγή πατόκορφα, αλλά σιγά μην τα σκάσουν οι μπαταχτσήδες. Κάτι τέτοιες πολυκατοικίες δυστυχώς θα μαραζώσουν και μετά θα μαραζώσει και η περιοχή και μετά και θα μαραζώσει και η Αθήνα και μετά και όλη η Ελλάδα. (εντάξει, ίσως τα παραλέω) Ένα καλό lifehack που σκέφτηκα είναι να βάλω έναν πιο στενό σωλήνα μέσα στον ήδη υπάρχον και να συνδέσω την έξοδο από το σπίτι μου σε αυτόν. Έτσι τα νερά θα βγαίνουν πιο κάτω από τις "τρύπες".
Ultimategr Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Yπαρχει ένα υλικο που χρησιμοποιουν οι υδραυλικοι που είναι σαν την πλαστελινη και μολις στεγνωσει γινεται σκληρο σαν 'πετρα'. Είναι σαν και αυτό,μπορει να είναι το ιδιο. Επισης μπορεις να βαλεις κατά μηκος της σωλήνας αντιμουχλικη διαφανης σιλικονη,να την απλωσεις με τα χερια σου και να την αφησεις μια μερα περιπου να στεγνωσει χωρις να τρεξει νερο.Είναι μια προχειρη λυση αλλα ισως γινει δουλεια. 2
μπιπ μπιπ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Έχω ένα διαμέρισμα στον πρώτο όροφο και με πήραν να μου πούνε ότι η αποχέτευση, δηλαδή ο σωλήνας της αποχέτευσης μου, στάζει στην αποθήκη από κάτω. Και ρωτάω εγώ τώρα 1. Αυτό που στάζει είναι απαραίτητα δικό μου; Η αποχέτευση μιας πολυκατοικίας δεν είναι ενιαία; Γιατί να στάζει ντε και καλά από τη δική μου τουαλέτα; γιατί να μην είναι π.χ. η αποχέτευση αυτού στον δεύτερο όροφο; 2. Αυτός που έχει την αποθήκη μπορεί να χτύπησε και να έσπασε τον σωλήνα ο ίδιος, τι δουλειά έχω εγώ με την αποθήκη του και γιατί να είναι δική μου υποχρέωση να το επισκευάσω; Θα μπω δηλαδή στη ξένη αποθήκη να φτιάξω το σωλήνα; Το σπίτι δε μπορώ να το δω είναι πολύ μακρυά, ο ενοικιαστής λείπει αυτή την περίοδο και κάτω ακριβώς από το διαμέρισμα ειναι το πάρκινγκ των αυτοκινήτων
Joshua21 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Η αποχέτευση της πολυκατοικίας είναι ενιαία από ένα σημείο και μετά, ο σωλήνας από το δικό σου διαμέρισμα έως το ενιαίο (κεντρικό) κομμάτι είναι δική σου ευθύνη, άσχετα από που περνάει. 1 2
μπιπ μπιπ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Το θέμα είναι από ποιο σημείο και μετά γίνεται ενιαία. Υπόγεια;
Joshua21 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 14 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε Το θέμα είναι από ποιο σημείο και μετά γίνεται ενιαία. Υπόγεια; Όχι, συνήθως ενιαία γίνεται στον τελευταίο ή προτελευταίο όροφο, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για σένα που είσαι στον πρώτο. Ο δικός σου σωλήνας λογικά κάπου στο ισόγειο συνδέεται με τον κεντρικό.
Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ο κάθετος σωλήνας της αποχετευσης είναι ενιαίος, οι οριζοντιοι που ξεκινάνε από το μπάνιο σου και καταλήγουν στον κοινό κατακόρυφο είναι ξεχωριστοί, το ίδιο ισχύει για σωλήνες όπως μπανιέρας νιπτήρα που περνάνε κατω από το δαπεδο για να πάνε στο σιφωνι. Τώρα για το τι συμβαίνει και αν μιλάμε για εσωτερικές σωληνώσεις, κάλεσε έναν υδραυλικό να ελέγξει ποιος σωλήνας έχει πρόβλημα. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2020 από Βασίλης_29 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις