tectonator Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Καλησπέρα. Χρειάζομαι την βοήθεια και τις συμβουλές σας σε κάτι που προέκυψε. Αγόρασα προσφάτως για το γραφείο μου τρεις (3) υπολογιστές με την κάτωθι σύνθεση: CASE COOLERMASTER RC-130-KKN1 ELITE 130 MIDNIGHT BLACK PSU BE QUIET! SYSTEM POWER 7 400W Intel CPU Core i5-4460 (1150/3.2GHz/6Mb) MSI H81i mini-ITX (1150/H81/DDR3) RAM KINGSTON KVR16N11S8/4 4GB DDR3 1600MHZ PC3-12800 SSD SANDISK SDSSDHII-120G ULTRA II 120GB SATA3 WD Caviar Blue WD5000AAKX 500GB HDD 3.5" ΟΘΟΝΗ LG 23MP65HQ-P 23 IPS LED FULL HD BLACK ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ MICROSOFT WIRELESS DESKTOP 800 GR A4TECH A4-AS-207 2.0 MULTIMEDIA SYSTEM BLACK Συναρμολογώ τον πρώτο υπολογιστή, πριν κλείσω το κουτί τον βάζω να λειτουργήσει και λειτουργεί κανονικά. Ανεμιστήρες άναβαν, όλα φυσιολογικά. Κλείνω το κουτί και το τοποθετώ στην θέση εργασία, συνδέωντας οθόνη, ηχεία, πληκτρολόγιο. Ξανανοίγει κανονικά. Τον κλείνω και μετά από 10 λεπτά που τον ξανανοίγω να αρχίσω να βάλω τα windows τίποτα…. Δεν άνοιγε με τίποτα. Τον αποσυναρμολογώ, τον αφήνω με cpu μόνο. Τίποτα. Ούτε ανεμιστήρες, ούτε τίποτα. Δοκιμάζω το τροφοδοτικό με συνδετήρα, λειτουργεί κανονικά. Δοκιμάζω στη mobo τα άλλα δύο τροφοδοτικά, τίποτα. Υπέθεσα ότι κάποιο θέμα έχει η μητρική και την έστειλα την επόμενη μέρα στο Πλαίσιο και περιμένω να μου πουν. Εν τω μεταξύ συνθέτω τα άλλα δύο την ίδια μέρα και όλα καλά. Ε, λέω εντάξει μια μητρική είχε θέμα, τι να κάνουμε. Η δεύτερη σύνθεση λειτουργούσε κανονικά και απροβλημάτιστα για δύο ημέρες.. Το απόγευμα ξαφνικά κάνει ένα μικρό τρεμόπαισμα η οθόνη και σβήνει το pc. Δεν ανοίγει πλέον. Το αποσυναρμολογώ, το τσεκάρω, τίποτα. Το τροφοδοτικό (όχι αυτό της 1ης σύνθεσης) το τσεκάρω με συνδετήρα και λειτουργεί κανονικά. Δοκιμάζω και με άλλο τροφοδοτικό (της 1ης σύνθεσης) πάλι δεν λειτουργεί. Θα τον πάω πακέτο όλον τον υπολογιστή πλέον στο Πλαίσιο να τον τσεκάρουν. Ο τρίτος υπολογιστής λειτουργεί προς το παρόν απροβλημάτιστα από την πρώτη μέρα και είναι τοποθετημένος σε άλλη θέση εργασίας. Τις γνώμες σας παρακαλώ: Υπάρχει περίπτωση να έπεσα σε ελλαττωματική σειρά mobo; Έχουν συνεχόμενους σειριακούς αριθμούς. Υπάρχει περίπτωση και τα δύο τροφοδοτικά να έχουν πρόβλημα και να μην δίνουν σωστές τάσεις; Καλώδια τροφοδοσίας είχα ξεχάσει να αγοράσω και πήρα από cosmodata. Υπάρχει περίπτωση να έχω από εκεί θέμα; Και οι δύο υπολογιστές παρουσίασαν πρόβλημα στην ίδια θέση εργασίας. Έχει τοποθετηθεί πρόσφατα (όπως και στις υπόλοιπες) κανάλι με 4 πρίζες. Η οθόνη λειτουργεί κανονικά σε όλες τις πρίζες. Υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα cpu; Φοβάμαι για το πόσο ακόμα θα λειτουργεί ο τρίτος υπολογιστής. Αυτό που μου έκανε εντύπωση και με προβληματίζει είναι ότι ενώ σε όλες τις mobo τοποθετήθηκε το mobo speaker που είχε το case, ποτέ δεν άκουσα ούτε ένα μπιπ σε κανέναν… Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
billkats Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Με λίγο ψάξιμο στο Internet είδα ότι η συγκεκριμένη μητρική έχει καμπόσα προβληματάκια από διάφορους χρήστες που διάβασα Reviews. Οι περισότεροι την στέλνουν RMA λόγω διαφόρων προβλήματων (πχ. HDMI πρόβλημα με την εικόνα στα καλά καθούμενα μαυρίζει ή κλείνει, Πρόβλημα με DIMM slots). Δοκίμασε να κάνεις ένα BIOS update μήπως φταίει αυτό αλλά δεν νομίζω, μπορεί να έτυχες σε ελλατωματική σειρά. Ο επεξεργαστής και η μνήμη που έχεις είναι συμβατά με την μητρική οπότε δεν νομίζω ότι είναι θέμα συμβατότητας. Όταν έστησες τους υπολογιστές και τους ξεκίνησες για πρώτη φορά μπήκες στο BIOS να δεις μήπως είναι κάποια ρύθμιση απο εκέι ? πχ. Αν είναι ενεργοποιημένο το FastBoot απο default μην περιμένεις να ακούσεις μπίπ. Το 90% με 99% των περιπτώσεων (για να μην λέω μεγάλα λόγια βέβαια) δεν είναι επεξεργαστής πολύ σπάνιο πάντα από προσωπική εμπειρία τουλάχιστον. Τροφοδοτικό δεν νομίζω να είναι μιάς και ο επεξεργαστής χρησιμοποιεί 84W και οι δίσκοι πές από 5,5W μέχρι 6.5W έκαστος βάλε και η RAM να καταναλώνει άλλα 5W στο 1.5Volt ?? και πολύ σου λέω. Αν το πάρεις αθροιστηκά είσαι πολυ ποιο κάτω απο τα 400W που είναι το τροφοδοτικό που έχεις. Και απ'ότι είδα έχει και 90% αποδοτικότητα. ΥΣ: Ο Τρίτος υπολογισής λειτουργεί κανονικά;
tectonator Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 To fast boot δεν ήταν ενεργοποιημένο. Ο 3ος υπολογιστής δουλεύει κανονικά. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω που υπάρχει θέμα, γι αυτό θα τους τον πάω πακέτο να δούμε αν βγάλουν άκρη...
soteras Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Χωρίς πλάκα δοκίμασε να βάλεις τον υπολογιστή σε άλλη μπίζα που είναι σε διαφορετική γραμμή π.χ βάλτη έκει που είναι αυτός που δουλεύει το είχα πάθει και εγω με εναν υπολογιστή κάποτε χωρίς να έχω απάντησει στο γιατί κάτι χαζό η αποστάτες πατάνε καλά μήπως έβαλες κάπου που δεν έπρεπε
tectonator Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Λοιπόν, για την πρώτη μητρική μου έδωσαν πιστωτικό από Πλαίσιο. Τον 2ο υπολογιστή δεν τον έχουν κοιτάξει ακόμα, αλλά ελπίζω ότι αύριο θα ξέρουμε. Λογικά, θα δωθεί και γι αυτόν πιστωτικό για την μητρική. Το ερώτημα είναι να ξανά πάρω την MSI H81i mini-ITX (1150/H81/DDR3) ή να δώσω κάτι παραπάνω και να πάρω την Gigabyte MB B85N Phoenix mini-ITX (1150/B85N/DDR3) Ευχαριστώ.
IceFrog Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Περα απο την πλακα, ειναι πολυ ακριβα.. για τοσο απλη μητρικη για pc δουλειας μεχρι 50 ευρω επρεπε να δωσεις και οχι παραπανω. Ετσι και αλιως διαφορα δεν θα δει κανεις ποτε
tectonator Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Το θέμα είναι ότι λόγω διαρρύθμισης γραφείου έπρεπε να πάω στο συγκεκριμένο τύπο κουτιού, το οποίο παίρνει μόνο mini itx, που είναι σε αυτά τα λεφτά. Τουλάχιστον τα πληρώνει το ΕΣΠΑ.
Donalhioy Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 ε τοτε ορμα.. αν και τζαμπα τοτε τι σε χαλαει?
tectonator Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Τα μισά τα πληρώνω εγώ, αλλά το θέμα είναι να πάρω κάτι αξιόπιστο, για να μην ξανατρεχω. Για αυτό ρωτάω ποια είναι πιο αξιόπιστη.
Pcservices Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Asus και gigabyte να κοιτας να παιρνεις σ μητρικες ποιο αξιοπιστες απο ολες τις αλλες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα