ShevaGR Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Πήρα ipad 2 από Αμερική όταν ψαχνόμουνα για tablet αφού μου την είχε δώσει η google με τα google mail google+ google search google voice google translete,google latitude,google souvlaki ....και ένα σορό άχρηστες μ@λ@κι@ς που έπρεπε με το έτσι θέλω να είναι εκεί για να υπάρχουν. Μακράν τα καλύτερα λεφτά που έδωσα ποτέ για συσκευή σε σχέση τιμής απόδοσης. Ακόμα θυμάμε πόσος κόσμος την είχε πατήσει τότε αγοράζοντας με το τσουβάλι τα κινέζικα των 100 ευρώ που για να πατηθεί η οθόνη έπρεπε να κάνεις τάμα. Αν ψάχναμε την τύχη τους σήμερα πιθανότεεος τόπος οι χωματερές. Αυτόν το κόσμο δηλαδή δεν τον κοροιδέψαν; Έχοντας τώρα και το ipad mini 2 αν και 4x ταχύτερο δεν καταλαβαίνεις καμιά τρελή διαφορά εκτός από 1,2 sec loadings κυρίως στα παιχνίδια. IOS 8.2 τρέχουν και τα δύο ότι εφαρμογή θέλω την κατεβάζω από το store Τa top android που πωλούνταν την εποχή που κυκλοφόρισε το ipad 2 100 ευρώ κάτω από sony lg samsung ποια είναι η τύχη τους σήμερα; Λολ τα βανιλα αντροιντ δεν εχουν καν τζιμεηλ, σερτσ κλπ. Δεν ξερω τι αγόρασες, αλλά σε πιάσανε κότσο. "Βαρέθηκα τη γκουγκλ με το γκουγκλ σερτσ". Το άκουσα και αυτό.... Από αύριο msn search.
Periklitos25 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Λολ τα βανιλα αντροιντ δεν εχουν καν τζιμεηλ, σερτσ κλπ. Δεν ξερω τι αγόρασες, αλλά σε πιάσανε κότσο. "Βαρέθηκα τη γκουγκλ με το γκουγκλ σερτσ". Το άκουσα και αυτό.... Από αύριο msnΜου απαντάς Μου απαντάς με άσχετα πράγματα. 1)Τη μηχανή αναζήτησης της google χρησιμοποιοω και στο ipad κατα βάση. Εγώ μίλησα για την σαβούρα που έρχεται προεγκατεστημένη στα android κινητά από google lg sony κλπ. που μόνο χώρο σου πιάνουν και πολλές φορές κάνουν το android να lagaρει. Kαι εντάξει να σου είχε την επιλογή για μια απλή απεγκατάσταση αλλά όταν όταν αυτό γίνεται μόνο με root ξεκλείδωμα bootloader κτλ εκεί είναι άλλη συζήτηση. 2)Vanila andoid τρέχουν μόνο οι nexus συσκευές. Μιλάμε για ένα πολύ πολύ μικρό ποσοστό συσκευών στο σύνολο των android συσκευών εκτός αν πιστεύεις ότι αν βάλεις custom ROM android θα τρέχεις και vanila android.
fylarxos Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Η λειτουργία του πρώτου ios ήταν όπως σε ένα featurephone. 1 task at a time! Συν το να λέμε ότι δεν υπήρχαν άλλα λειτουργικά (windows mobile, symbian, palm, maemo, blackberry κλπ) είναι τουλάχιστον παραπληροφόρηση. Άκου μόνο java και resistive screens! To ipad τουλάχιστον είναι το πιο σωστά τιμολογημένο προιόν της apple. Το μινι όμως έχει αρχίσει να τα βρίσκει σκούρα απέναντι σε φτηνότερα 8" τάμπλετ με Χ86 cpu και Win8.1. Προτιμώ να μπορώ να τρέχω ότι θέλω παρά τα ακριβά και περιορισμένα apps του ios. BTW το ipad mini που έδωσα, αν και το χρησιμοποιούσα σαν youtube player, με το ios 8 άρχισε να σέρνεται...
billxl Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δεν ξερω για εσενα αλλα εγω εχω μια χαρα εμπειρεια χρησης με το S5 μου και κανωπιο πολλα πραγματα απο οτι ο αλλος με το iphone και φτηνοτερα. Να μην μιλησω για λειτουργικο για laptop/pc οπου ακουω τη γελοιοτητα της εμπειριας χρησης, απλοτητας, σταθεροτητας, κλπ που πουλανε στους φουκαραδες wannabes για το mac os ενω ολα αυτα και καλυτερα τα εχουν τα windows. Μην τρωτε κουτοχορτο, σαχλαμαρες του marketing ειναι αυτα. Εγώ έχω δοκιμάσει (όχι σε μαγαζί, το αγόρασα) ONEPlus που είναι ένα πάρα πολύ καλό android κινητό και βρήκα την εμπειρία χρήσης χειρότερη και λοιπόν; Δεν βρήκα κάτι το ιδιαίτερο που μπορούσε να κάνει καλύτερα από ένα iPhone ή γενικά από τη χρήση σε ένα smartphone που κάνω εγώ. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι οι "έξτρα" δυνατότητες που προσφέρει το android αφορά ένα μικρό αριθμό χρηστών; Και επιτέλους πιο είναι αυτό το "σατανικό" μάρκετινγκ της Apple; Οι παρουσιάσεις που γίνονται 2,3 φορές το χρόνο ή τα διαφημιστικά σποτάκια; Καταλάβετε ότι η εμπειρία χρήσης, οι υπηρεσίες και το οικοσύστημα της Apple βολεύει πολύ κόσμο και γι' αυτό εκτιμούν τα προϊόντα της και τα αγοράζουν. Τα περί κουτόχορτου, προβάτων μπεε κλπ είναι μπούρδες να έχουμε να λέμε. 3
georgepppo Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 η apple έβγαλε μια νέα συσκευή τότε που δεν υπήρχε,η ιδέα ενός μεγενθυμένου smartphone. τότε που ήταν μόνο αυτό τα άξιζε τα λεφτά του,τώρα που υπάρχει σοβαρός ανταγωνισμός και όχι lag^2 netbook-tablet pc που κρατάνε πολύ λίγο η αξία ενός ipad είναι άλλη. οι εποχές αλλάζουν και τα προιόντα πρέπει να φτηνήνουν και όχι τα βαρύγδουμπα των 700 ευρώ δεν έχουν καμία τύχη σήμερα πλήν ελάχιστου πληθυσμού. tablet pc δεν είναι και ούτε θα γίνει το ipad,ούτε κανένα android tablet ....αυτά είναι gadgets. αν θες tablet pc τα windows είναι μονόδρομος. όσο για τις κινεζιές των 80 ευρώ που κοροιδεύτε εσείς οι apple boys ξεκινούν απο 40 ευρώ,οπότε μιλάμε για εντελώς διαφορετικό προιόν,επομένως πως κάνετε τέτοια σύγκριση ? αν θέλετε να συγκρίνετε το ipad να το κάνετε με ένα αντίστοιχου κόστους............ http://shoplenovo.lt/LENOVO-Ideatab-Yoga-2-10-59-439316 1
fallen4ngel Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Μιας και βλέπω οτι είναι όλοι οι γκουρού το iPad εδώ μπορεί κάποιος να μου πει γιατί όταν κολλάει μια σελίδα στο Internet κάνει reset το iPad;
gagarin Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 @fallen4 αυτο δεν μου εχει συμβεί ποτε... Στο θέμα μας τωρα...Ναι ήταν πρωτοπόρο για την εποχή του...Ήταν κατι που ήθελε ο κοσμος για να ξεφορτωθεί τα λαπτοπ απο τις κοιλιές τους κ για κάνουν το σερφάρισμα το παιχνίδι κ την διασκέδαση τους σε οποιαδήποτε στάση θέλουν...Δεν ήταν πρωτοπόρο σαν ιδέα...ήταν πρωτοπόρο σαν σύνολο(ευχρηστία-λειτουργικότητα)...Κ για τα πρώτα 2-3 χρονια ήταν ΜΟΝΑΔΙΚΟ...θυμάμαι ταμπλετες με android με χίλια δυο πρόβληματα μέχρι να φτάσουμε στο σημερα... Σημερα παίδες τα android tablets έχουν φτάσει-ξεπεράσει το iPad... Πλέον με τα ίδια λεφτά παιρνεις πολυ καλο ταμπλετ το θέμα πλέον ειναι τι λειτουργικό θες... Δεν θα κάτσω να πω ποιο ειναι καλύτερο...κάτοχος iPad mini retina 2 πλέον μονο καλα λόγια εχω να πω...αξίζει τα χρήματα του μέχρι το τελευταίο ευρώ... Sent from my iPhone using Insomnia
koeltzakoatl Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 αν κάτι έκανε η apple με το ipad, έφτιαξε μια ακόμη καινούργια αγορά (των tablet). ομολογώ και εμένα με ξένισε όταν το είδα πρώτη φορά, αλλά έγινε αφενός μόδα και αφετέρου καθημερινό εργαλείο για εκατομμύρια χρήστες. ας θυμηθούμε πως εξαφάνισε, επίσης, τα netbooks, τα οποία προσπαθούσαν να δώσουν ένα ελαφρύτερο pc, τόσο σε βάρος όσο και σε επιδόσεις/επεκτασιμότητα. το ipad έφερε μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, φορητότητα, ίδιο λειτουργικό με το iphone, σε σχετικά προσιτό κόστος (πιο ακριβό από ένα netbook, πιό φτηνό από ένα τηλέφωνο) και έτυχε τεράστιας αποδοχής από το οικοσύστημα των κατασκευαστών αξεσουάρ. αυτό, το τελευταίο, αύξησε τις χρήσεις της συσκευής (μέχρι και ειδικό stand καθίσματος αυτοκινήτου βγήκε, να μη θυμίσουμε καλώδια σύνδεσης μουσικών οργάνων, κτλ.) και πήρε μερίδιο αγοράς από άλλες συσκευές (personal/DVD media players), φορητά ηχοσυστήματα, ebooks, κτλ. Να μην ξεχάσουμε, επίσης, την φοβερή αποδοχή που έτυχε η νέα αυτή αγορά (ταμπλέτα) από μεσήλικες και ανθρώπους 3ης ηλικίας χωρίς πρότερη γνώση υπολογιστών: με 3 κλικ ήταν στο internet χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζουν περί update, antivirus, firewall, κτλ. το έβγαλαν από το κουτί, συνδέθηκαν και άρχισαν το browsing. προφανώς, τεχνολογικά μπορεί να μην είναι ότι αρτιότερο έχει παρουσιαστεί, αλλά αποτελεί μέτρο σύγκρισης όλων των αντίστοιχων συσκευών, οποιουδήποτε κατασκευαστή. τέλος, οι πρώτες προσπάθειες του ανταγωνισμού (για 1-2 χρόνια) είχαν φοβερές "παιδικές ασθένειες", οπότε για αυτό το διάστημα...έπαιζε μόνο του.
Omnigeek Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Θυμάμαι τις επικές λογομαχίες σε παρέες ipad vs netbook, με τους "χακερ" να το θάβουν (όπως καθετί apple καθώς επιτάσσει η μόδα) ότι δεν κάνει αυτό, δεν κάνει το άλλο, ότι είναι για τα πρόβατα που δεν ξέρουν και σε μερικά χρόνια θα εξαφανιστούν! Σχεδόν όλοι έχουν ένα tablet τώρα, παρότι δεν σπάει το Πεντάγωνο ενώ κατεβάζει torrent και renderαρει στο solidworks! Το όνειρο του Jobs πάντοτε, από το 70 με τον apple, ήταν να κάνει προσιτό το computing σε άπαντες, όχι μόνο στα geeks και τους ειδικούς. Να "εκδημοκρατίσει" το αγαθό για όλη την κοινωνία. Πιστεύω ότι με το iphone και το ipad θα πέθανε ικανοποιημένος.
mdr21 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 οπως το ειπε ο Atheatos. Δεν μπορω να καταλαβω τοσα χρονια πως δεν βλεπουν οι αλλοι που οφειλεται η επιτυχια της apple (ομορφια , απλοτητα , αξιοπιστια , HCI) Και δεν μιλαω για τους wannabe 15χρονους hackers και τους "εξυπνους" αγοραστες των specs/euro στο ινσομνια , αλλα τα μεγαλα κεφαλια στις ανταγωνιστικες εταιριες. Ισως δεν ειναι τυχαιο που δεν εχουν βρει δουλεια στην apple... Επισης τελικα ισως ειναι πιο φτηνο να διαφημιζεις GB , αριθμο πυρηνων και θυρων απο το να επενδυεις στην ερευνα για το HCI... 2
georgepppo Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 και renderαρει στο solidworks! λίγο δύσκολο να κάνει render σε solidworks , μόλις ανοίξεις το raytracing θα κάψει κύκλωμα είχα βάλει στο Netbook με atom n270 να τρέξει το autocad ένα render και παραλίγο να πεθάνει απο θερμοπληξία και έκανε και πόση ώρα.
Mitsen Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 τα προιοόντα aplle δεν τα αλλάζω και ας με λένε apple boy.. Για όσο καιρό υπάρχει (και έχω στο ιοs) jailbreak! Διαφορετικά android root!
Jophiel Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Ισως δεν ειναι τυχαιο που δεν εχουν βρει δουλεια στην apple... Επισης τελικα ισως ειναι πιο φτηνο να διαφημιζεις GB , αριθμο πυρηνων και θυρων απο το να επενδυεις στην ερευνα για το HCI... Δεν είναι πιο φτηνό, είναι πιο άμεσο. Ο χρήστης το καταλαβαίνει άμεσα, όσο άσχετος κι αν είναι με τεχνολογία. Στην πραγματικότητα, πιστεύω, ότι είναι πιο φτηνό. Ένας από τους λόγους που το επέλεξε η Apple είναι αυτός : είναι πιο φτηνό και εκτιμάται περισσότερο από τον χρήστη. Ο λόγοα που επέλεξε να σχεδιάζει μόνη της το hardware ποιος πιστεύεις ότι είναι; Να μην υπάρχει καμία σύνδεση και σύγκριση με ανταγωνιστικά προϊόντα. Πχ όλοι ξέρουμε ότι στα benchmarks των κινητών, κάποιοι κατασκευαστές "κλέβουν". Από πού το καταλάβαμε; Από το ότι συγκρίνοντας ίδιο hardware είχανε πολύ μεγάλες διαφορές. Με την Apple (που σίγουρα κλέβει) δεν πρόκειται να το καταλάβεις ποτέ, γιατί δεν υπάρχει άλλο κινητό με παρόμοιο hardware. τα προιοόντα aplle δεν τα αλλάζω και ας με λένε apple boy.. Για όσο καιρό υπάρχει (και έχω στο ιοs) jailbreak! Διαφορετικά android root! Κάνεις jailbreak για να έχεις κάποιες από τις δυνατότητες που έχουν οι χρήστες όλων των υπόλοιπων mobile λειτουργικών, ακυρώνοντας ταυτόχρονα και την ήδη φτωχή (1 έτος, αντί για 2 που έχουν όλοι οι υπόλοιποι) εγγύηση και καταργόντας την, όποια, ασφάλεια σου παρέχει η Apple. Δηλαδή φτιάχνεις ένα android-like κινητό με σήμα το δαγκωμένο μήλο, που κάνει λιγότερα από το android, χωρίς εγγύηση.Αυτή είναι μια λογική, που δε μπορώ να κατανοήσω. Παρόλα αυτά τα χρήματα είναι δικά σου και τα διαθέτεις όπως θέλεις...
atheatos Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δεν είναι πιο φτηνό, είναι πιο άμεσο. Ο χρήστης το καταλαβαίνει άμεσα, όσο άσχετος κι αν είναι με τεχνολογία. Στην πραγματικότητα, πιστεύω, ότι είναι πιο φτηνό. Ένας από τους λόγους που το επέλεξε η Apple είναι αυτός : είναι πιο φτηνό και εκτιμάται περισσότερο από τον χρήστη. Ο λόγοα που επέλεξε να σχεδιάζει μόνη της το hardware ποιος πιστεύεις ότι είναι; Να μην υπάρχει καμία σύνδεση και σύγκριση με ανταγωνιστικά προϊόντα. Πχ όλοι ξέρουμε ότι στα benchmarks των κινητών, κάποιοι κατασκευαστές "κλέβουν". Από πού το καταλάβαμε; Από το ότι συγκρίνοντας ίδιο hardware είχανε πολύ μεγάλες διαφορές. Με την Apple (που σίγουρα κλέβει) δεν πρόκειται να το καταλάβεις ποτέ, γιατί δεν υπάρχει άλλο κινητό με παρόμοιο hardware. Κάνεις jailbreak για να έχεις κάποιες από τις δυνατότητες που έχουν οι χρήστες όλων των υπόλοιπων mobile λειτουργικών, ακυρώνοντας ταυτόχρονα και την ήδη φτωχή (1 έτος, αντί για 2 που έχουν όλοι οι υπόλοιποι) εγγύηση και καταργόντας την, όποια, ασφάλεια σου παρέχει η Apple. Δηλαδή φτιάχνεις ένα android-like κινητό με σήμα το δαγκωμένο μήλο, που κάνει λιγότερα από το android, χωρίς εγγύηση.Αυτή είναι μια λογική, που δε μπορώ να κατανοήσω. Παρόλα αυτά τα χρήματα είναι δικά σου και τα διαθέτεις όπως θέλεις... Το σίγουρα κλέβει επειδή δεν υπάρχει άλλο ίδιο hardware για σύγκριση ειναι τραγικό....Τόσες εφαρμογές υπαρχουν που δουλευουν στις συσκευές. Δεν έχεις παρα να πάρεις μερικές και να τις δοκιμάσεις σε διαφορετικές συσκευές για να καταλάβεις την απόδοση του hardware. Δεν ειναι απαραίτητο η εφαρμογή να ειναι benchmarking. Σιγά μην περίμεναν να βρουνε ίδιο hardware για να καταλάβουν οτι κλέβει....κάποια εταιρεία. Τα συμπεράσματα σου ειναι λίγο τραβηγμένα. Παίξε ένα παιχνίδι σε ένα iPad Air 2 και παίξε το ίδιο σε ένα απο τα tablet που υποτίθεται οτι κλέβει και μετα έλα πες μου αν εχει ανάγκη η apple το benchmarking...
Προτεινόμενες αναρτήσεις