Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το iPad 1 κυκλοφόρησε Αμερική Απρίλιο και το πήρα Μάιο. Ήταν μια μαγική συσκευή πολύ μπροστά από οτιδήποτε υπήρχε τότε.

Ιδανικό για να διαβάζω κόμιξ. Μπαταρία 10 ώρες πραγματικές. Always on, αθόρυβο, γρήγορο, χωρίς ανεμιστήρα, χωρίς να ζεσταίνεται, με μια πανέμορφη οθόνη. Και σε απόλυτα προσιτή τιμή τότε.

Ποιος ήταν ο ανταγωνισμός τότε; Εγώ είχα πιο πριν για αυτή την δουλειά ένα tablet pc με έξτρα μπαταρία με 7" οθόνη, με την επιπλέον μεγάλη μπαταρία κρατούσε βαριά 4 ώρες, αργό χειρισμό, ανεμιστήρες, να ζεσταίνεται και για να μπουταρει ήθελε μερικά λεπτά. Και το είχα πάρει αρκετά οικονομικά από Σιγκαπούρη σχεδόν στα ίδια χρήματα.

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μου κανουν δωρο το ipad 4 οταν βγήκε δυο χρονια περιπου ηταν το βασικο μου εργαλείο για τα παντα γενικα μετα το iphone 4 που ειναι το αγαπημένο μου κινητό και το μονο που κράτησα πανω απο ενα χρονο σχεδον δυο το ipad ηταν φοβερό... Μέχρι που επιασα στα χέρια μου το surface Pro 3 και εκει λεω μα τι μ@λ@κια εχω τοσο καιρό.... παντως αυτο που κανει το ipad το κανει πολυ καλα...

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πήρα το ipad mini το πρώτο ειδικά για το Garageband χωρίς να ξέρω αν είναι καλό, κακό, μέτριο. Μέχρι τώρα το έχω κατευχαριστηθεί. Όλα καλά. Πάρα πολύ καλό, γρήγορο, λεπτό, καλή οθόνη, χωρίς κολλήματα σούπερ! Υποθέτω οτι και τα αντίστοιχα Android tablet γύρω στα 200 ευρώ θα είναι εξίσου καλά. Βέβαια δεν έχουν Garageband (κανείς δεν έχει) κάτι που εμένα μου είναι πολύ απαραίτητο. Όμως η ελευθερία βρίσκεται στο Android. Μόνο. Γι' αυτό εχω κι ένα Galaxy Duos. Δεν κατακρίνω την Apple για την τακτική της, ό,τι νομίζει καλύτερο θα κάνει. Αν αυτό δουλεύει εντάξει.

Δημοσ.

Η Apple εκανε πριν απο αρκετα χρονια ενα τραγικο λαθος. Μην μπορωντας να προβλεψει τις εξελιξεις προσπαθησε να πουλήσει hardware πατώντας στο πραγματικα πρωτοποριακο τοτε Os... και παραλιγο να χρεοκωπησει......Μαλιστα τοτε για όσους θυμουνται ούτε αδειες δεν εδινε για να φτιαχτουν σε στυλ pc μηχανηματα. Αν το ειχε κανει το Apple os θα ειχε το 90% της αγορας...Προφανως το παθημα εγινε μαθημα και φτασαμε σε πραγματικα ωραία και πρωτοποριακα προιοντα

Δημοσ.

Για όσους θυμούνται, ο Jobs ενώ είχε αναπτύξει το iPad ως συσκευή πριν από το iPhone, επέλεξε να το κρατήσει για αργότερα. Τότε που ο κόσμος θα ήταν έτοιμος με τις οθόνες αφής, έπειτα δηλαδή από τη συνήθεια και οικειότητα που θα είχε αναπτυχθεί μετά τη χρήση του iPhone.

Η Apple πάντα θα πρωτοπορεί γιατί το οικοσύστημά της έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, αυτό συνεπάγεται μεγάλα κέρδη. Οι άλλες εταιρείες έχουν ως επίκεντρο τα κέρδη με αποτέλεσμα να είναι ένα βήμα πίσω.

Ως χρήστης Mac από το 2002 και PC από το 1993, μπορώ και διακρίνω κάποια πράγματα που ιστορικά οι περισσότεροι τα βλέπουν με παρωπίδες. Τα κόστος και η αξία μιας συσκευής είναι δυο διαφορετικά πράγματα.

• Like 1
Δημοσ.

Σαν μηχανογράφος και χρόνια ασχολούμενος με Η/Υ - κινητά να σας πω και εγώ την άποψη μου.

Καταρχήν "ειδήσεις" σαν και αυτές μ'αρέσουν να τις διαβάζω γιατί μου δίνουν τροφή για σκέψη όπως τώρα που αναλογίζομαι πόσο δύσκολα θα έπαιρνα τότε 1 ipad και πόσο εύκολα τώρα. Δεν θα το έπαιρνα λόγω τιμής (πρακτικό θέμα) και λόγω trending (κόλλημα προσωπικό σίγουρα).

Τώρα λόγω επαγγέλματος που μου δίνονται χωρίς χρέωση για να τα σαπορτάρω και τα χειρίζομαι καθημερινώς δεν τα προτιμώ όχι λόγω τιμής πλέον και όχι σίγουρα λόγω trending μιας και ορίμασα (θαρώ).

Δεν τα προτιμώ γιατί τότε που έπρεπε να επιλέξω πήγα στο στρατόπεδο των android και με κέρδισαν με την ελευθερία τους, ελευθερία που για πολλούς δεν είναι προτερημα βέβαια αλλά γιαυτό μιλάω προσωπικά

Ένα τελευταίο τώρα να σχολιάσω το επιχείρημα " αν δεν ήταν καλό δεν θα το ήταν εκεί που είναι". Και κάποιο κόμμα μεσουρανούσε κάποτε και τώρα με το ζόρι μπαίνε στη βουλή τι σημαίνει αυτό για εμάς? Δεν θα το ρίξω στη μάζα(που για μένα φταίει τις περισσότερες φορές) η οποία μαγεύεται από τα tricks του μάγου αλλά για την μαεστρία του μάγου καθαυτού.

ΑΝ το εισιτηρίο που πλήρωσες είναι για σένα φυστίκι αφήνεσαι στη μαγεία του μάγου και δεν πολύ ενδιαφέρεσαι πως το έκανε.

ΑΝ για σένα είναι μισός μισθός θα διαπιστώσεις και τα παραμικρά λάθη και θα τον λοιδωρήσεις...

• Like 1
Δημοσ.

Το iPad δεν ήταν το πρώτο tablet. Αλλά ήταν το πρώτο tablet που δεν ήταν pc. Νομίζω οτι η Apple εχει ένα μαγικό τροπο να μαθαίνει απο τα λάθη των άλλων. Ούτε το iPhone ήταν το πρώτο smartphone αλλα έδωσε περισσότερο βάση στις μικρές αδυναμίες των smartphone, πιάνοντας τις βασικές ανάγκες του κόσμου.

Η apple ανακάλυψε βασικά αυτό που οι άλλοι το είχαν μπροστά τους, αλλά ήταν τόσοι τυφλοί και δεν το βλέπανε, που δεν ειναι άλλο απο την βαθύτερη ανάγκη του ανθρώπου απο μια συσκευή απλή και εύκολη στην χρήση.

Ειναι γελοίο να ακούω οτι δεν εχει την τάδε δυνατότητα το iPhone , όταν για αυτό ακριβώς τον λόγο ειναι το πιο επιθυμητό τηλέφωνο στον πλανήτη,γιατι θυσίασε ακριβώς κάποιες δυνατότητες για να δώσει έμφαση σε αυτές που χρειάζεται κάποιος περισσότερο.

Απορώ ποσά χρόνια θα περάσουν ακόμα για να καταλάβει ,μια ομάδα ατόμων που ειδικά στο θέμα tablet επαναλαμβάνουν τα λάθη του παρελθόντος. Μιλάω για τα hybrids που ανέκαθεν υπήρχαν μονο που τωρα προσπαθούν να δώσουν έμφαση, εκεί που το iPad έδωσε θυσιάζοντας κάποια αλλα στοιχεία των tablet pc.

Το θεωρώ ηλιθιο να πιστεύει κάποιος εν έτη 2015, οτι η apple δεν εχει την τεχνολογική δυνατότητα να βάλει μια έξτρα hdmi ή usb, στα μηχανήματα της. Όταν το πιο δύσκολο κατα γενική ομολογία δεν ειναι να αντιγράψεις ένα φασόν , αλλα να φτιαξεις ένα εντελώς καινούργιο απο την αρχή ακόμα και αυτό θα εχει ελλείψεις,θυσιαζομενο έτσι για μερικά πλεονέκτηματα, που οι υπόλοιποι στην πορεία θα κοιτάξουν να αντιγράψουν χωρις όμως καμία θυσία, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη.

Το iPad αντέγραψε το μυστικό της επιτυχίας του iPhone, που ακόμα και σήμερα αρνούνται να καταλάβουν κάποιοι τους οποίους δεν χρειάζεται να χαρακτηρίσω,το εχει κάνει η ιστορία ήδη....

@atheatos Το σχόλιο σου θα πρέπει να γίνει pinned σε κάποιο thread,και με κάποιο τρόπο να είναι εμφανές για όλους τους χρήστες του φόρουμ. Περιγράφεις με τον καλύτερο τρόπο,με αντικειμενικότητα και σαφήνεια όλη αυτή τη φιλοσοφία της apple που κάποιοι αδυνατούν να συλλάβουν (με χαρακτηριστικό τα παραδείγματα που ενέταξες -όπως π.χ : καλά δεν μπορούσε το νέο mac να έχει μία usb Β , του iphone η μπαταρία δεν βγαίνει ? δεν έχει ράδιο ? κ.τ.λ.) Η ίδια η πορεία της apple απέδειξε πως και οι υποχωρήσεις είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για την τεχνολογία,ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι όλοι οι ανταγωνιστές της αργά ή γρήγορα αποδέχονται αυτά που κατέκριναν(βλέπε ultrabooks μετά το macbook με USB-C, samsung gs6 με ενσωματωμένη μπαταρία, galaxy s4 και μετά χωρίς δέκτη ραδιοφώνου και πολλά άλλα).

Εν πάσει περιπτώσει,σε αυτά τα 5 χρόνια ipad έχω να σχολιάσω πως ήταν σίγουρα 5 χρόνια επιτυχίας και μεγάλης προόδου,γιατί ας μην ξεχνάμε πως τα tablet καθιερώθηκαν μετά την κυκλοφορία του  ipad 1st_gen και όχι πριν από αυτό. 

ipad-air-2-compare-1500x1000_28gr.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Για όσους θυμούνται, ο Jobs ενώ είχε αναπτύξει το iPad ως συσκευή πριν από το iPhone, επέλεξε να το κρατήσει για αργότερα. Τότε που ο κόσμος θα ήταν έτοιμος με τις οθόνες αφής, έπειτα δηλαδή από τη συνήθεια και οικειότητα που θα είχε αναπτυχθεί μετά τη χρήση του iPhone. Η Apple πάντα θα πρωτοπορεί γιατί το οικοσύστημά της έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, αυτό συνεπάγεται μεγάλα κέρδη. Οι άλλες εταιρείες έχουν ως επίκεντρο τα κέρδη με αποτέλεσμα να είναι ένα βήμα πίσω. Ως χρήστης Mac από το 2002 και PC από το 1993, μπορώ και διακρίνω κάποια πράγματα που ιστορικά οι περισσότεροι τα βλέπουν με παρωπίδες. Τα κόστος και η αξία μιας συσκευής είναι δυο διαφορετικά πράγματα.

Να προσθέσω και κάτι άλλο που πολλοί δεν αντιλαμβάνονται. Η Apple στην ανάπτυξη ενός προϊόντος ξεκινάει από την εμπειρία χρήσης της συσκευής, δηλαδή τι θα κάνει ο χρήστης και πως θα αλληλεπιδρά με τη συσκευή, και αφού καταλήξουν μετά ξεκινάει η ανάπτυξη του κατάλληλου hardware και software που θα εξυπηρετήσουν την επιθυμητή εμπειρία χρήσης. Οι υπόλοιποι ξεκινάνε με το τι hardware θα βάλουν, τι δυνατότητες θα έχει αυτό (specs, τα οποία βοηθούν και στο μάρκετινγκ) και το αντίστοιχο software και τελευταίο το interface με τον χρήστη. Η εμπειρία χρήσης έρχεται τελευταία και γι΄ αυτό η Apple είναι πάντα μπροστά.

Δημοσ.

Αν έχεις να τα "σκά´σεις" αγοράζεις Ferrari. Αν δεν έχεις, τουρμπίζεις το παλιό Opel Kadet του παππού. Και αστις 2 περιπτώσεις νιώθεις το 0-100 σε 3-4 sec και κάνεις τη δουλειά σου.

Για ποιο λόγο όποτε ανοίγει θέμα για Apple , πλακώνουν όλοι οι υπόλοιποι και κάνουν αντιπαραγωγική κουβέντα, δεν θα καταλάβω ποτέ.

Το θέμα λοιπόν είναι η δημιουργία του πρώτου Ipad. Καλό θα ήταν να αφήνετε τον κόσμο να μιλάει επι του θέματος και όχι περι κόστους των συσκευών της Apple. Απολαύστε λοιπόν το σουβλάκι σας και μην κρίνετε το χαβιάρι του διπλανού. Τα έχει και τα σκάει. Τέλος.

για το θέμα του τουρμπίσματος έχω να σου παραθέσω μια παλιά Αγγλική παροιμία 

Μην προσπαθήσεις ποτέ να κάνεις ένα γουρούνι να τραγουδήσει θα ταλαιπωρηθείς εσύ και το γουρούνι 

Δημοσ.

Να προσθέσω και κάτι άλλο που πολλοί δεν αντιλαμβάνονται. Η Apple στην ανάπτυξη ενός προϊόντος ξεκινάει από την εμπειρία χρήσης της συσκευής, δηλαδή τι θα κάνει ο χρήστης και πως θα αλληλεπιδρά με τη συσκευή, και αφού καταλήξουν μετά ξεκινάει η ανάπτυξη του κατάλληλου hardware και software που θα εξυπηρετήσουν την επιθυμητή εμπειρία χρήσης. Οι υπόλοιποι ξεκινάνε με το τι hardware θα βάλουν, τι δυνατότητες θα έχει αυτό (specs, τα οποία βοηθούν και στο μάρκετινγκ) και το αντίστοιχο software και τελευταίο το interface με τον χρήστη. Η εμπειρία χρήσης έρχεται τελευταία και γι΄ αυτό η Apple είναι πάντα μπροστά.

Δεν ξερω για εσενα αλλα εγω εχω μια χαρα εμπειρεια χρησης με το S5 μου και κανωπιο πολλα πραγματα απο οτι ο αλλος με το iphone και φτηνοτερα. Να μην μιλησω για λειτουργικο για laptop/pc οπου ακουω τη γελοιοτητα της εμπειριας χρησης, απλοτητας, σταθεροτητας, κλπ που πουλανε στους φουκαραδες wannabes  για το mac os  ενω ολα αυτα και καλυτερα τα εχουν τα windows.

Μην τρωτε κουτοχορτο, σαχλαμαρες του marketing ειναι αυτα.

• Like 1
Δημοσ.

αυτό το ..."εμπειρία χρήσης" .... έχει καταντήσει γραφικό...

ναι, ο καθένας είναι ελεύθερος να πάρει ότι θέλει... αν γουστάρεις apple κανένα πρόβλημα, πλήρωνε και πάρε...

αλλά έλεος.... όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή, τραβάμε κουπί για να λειτουργήσουμε τα tablets μας;;;

• Like 3
Δημοσ.

Είτε είμαστε apple hater ή fanboys, πρέπει να παραδεχτούμε όλοι, ότι ο αποθανών κατάφερε, όχι μόνο να πλασάρει ένα πράγμα που είναι κλειδωμένο από όλες τις μπάντες και για πρώτη φορά δεν μπορείς να του βάλεις χύμα τα αρχεία σου μέσα, αλλά και το ότι κατάφερε να πείσει την καταναλωτική μάζα ότι το μέλλον είναι η αγορά εφαρμογών online (appstore). Το ότι μας πάσαρε ένα πράγμα χωρίς πληκτρολόγιο δεν ήταν καμιά πρωτοπορία όπως γράφουν και πιο πάνω.

• Like 1
Δημοσ.

για το θέμα του τουρμπίσματος έχω να σου παραθέσω μια παλιά Αγγλική παροιμία 

Μην προσπαθήσεις ποτέ να κάνεις ένα γουρούνι να τραγουδήσει θα ταλαιπωρηθείς εσύ και το γουρούνι 

το Sony tipo μου στα 1.3ghz δεν δείχνει να ταλαιπωρείται παντος. εγω απο την αλλη ταλαιπωρήθηκα 3 μερες βεβαια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξερω για εσενα αλλα εγω εχω μια χαρα εμπειρεια χρησης με το S5 μου και κανωπιο πολλα πραγματα απο οτι ο αλλος με το iphone και φτηνοτερα. Να μην μιλησω για λειτουργικο για laptop/pc οπου ακουω τη γελοιοτητα της εμπειριας χρησης, απλοτητας, σταθεροτητας, κλπ που πουλανε στους φουκαραδες wannabes  για το mac os  ενω ολα αυτα και καλυτερα τα εχουν τα windows.

Μην τρωτε κουτοχορτο, σαχλαμαρες του marketing ειναι αυτα.

Το θέτεις κάπως "ωμά". Η εμπειρία χρήσης είναι υποκειμενική και εξαρτάται από πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι η προδιάθεση του καταναλωτή απέναντι στο προϊόν, κάτι το οποίο διαμορφώνεται από το marketing και τη διαφήμιση. Γι αυτό οι περισσότεροι υποστηρίζουν φανατικά την άποψή τους. Δεν καταλαβαίνουν το εξής απλό : όταν στηρίζεις κάτι χωρίς λογικά (τονίζω το λογικά) επιχειρήματα και συνεχίζεις να το στηρίζεις ακόμα κι αν σου αποδείξει κάποιος (με τη χρήση λογικών επιχερημάτων) ότι έχεις άδικο, τότε θα πρέπει να καταπιείς, τον έμφυτο, εγωϊσμό σου και να παραδεχτείς ότι έχεις πέσει θύμα, καλά μελετημένης, απάτης. Αυτό, το τόσο απλό πράγμα, είναι πάρα πολύ δύσκολο για μερικούς ανθρώπους...

Το tablet δεν είναι εφεύρεση της Apple, αλλά έχει κατοχυρωθεί έτσι γιατί αυτή το προώθησε και το εμφύτευσε στο μυαλό των καταναλωτών, ως "απαραίτητη" συσκευή, ακόμα κι αν το ipad είναι ένα μεγαλύτερο ipod...

Προσωπικά έχω ένα Asus Vivotab 8 (4πύρηνος intel με 2GB RAM), με Win 8.1 Pro και όλα λειτουργούν μια χαρά, αφού μπορώ να χρησιμοποιώ όλες τις εφαρμογές της δουλειάς μου, λόγω συμβατότητας με το desktop μου και όλα αυτά με 180€. Τί παραπάνω θα μου πρόσφερε το ipad; Τί πιο επαναστατικό από το να έχεις πλήρη συμβατότητα desktop - tablet και όλα να δουλεύουν μια χαρά (πλήρη σουίτα Office, δωρεάν για πάντα και ένα σωρό άλλες ευκολίες).

Χρόνια τώρα έχουν μάθει ότι ο χρήστης θέλει αυτό που τον έχεις πείσει ότι θέλει και αυτό που τον έχεις πείσει ότι θέλει βολεύει πρωτίστως αυτούς. Κάθε προϊόν τους είναι, ταυτόχρονα, διαφήμιση των υπόλοιπων προϊόντων τους και έχει στόχο να σε μυήσει στο δικό τους τρόπο σκέψης και στις υπηρεσίες που προσφέρουν μόνο αυτοί. Ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή σα θεωρία συνομωσίας, αλλά είναι ψυχολογία του καταναλωτή και εφαρμόζεται εδώ και κάποια χρόνια. Κάποιες εταιρείες το κάνουν καλύτερα από κάποιες άλλες και αποκτούν το "χέρι του Μίδα", δηλαδή ότι παράγουν γίνεται εμπορική επιτυχία, όπως η Apple ή η Blizzard κ.α. Δεν έχει όμως να κάνει με την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος, αλλά με το πόσο καλά ε΄χουν πείσει το καταναλωτικό κοινό ότι το προϊόν τους είναι καλύτερο ή πιο ιδιαίτερο από τον ανταγωνισμό. Φανταστείτε ότι η Apple έχει πείσει ότι τα προϊόντα της είναι ιδιαίτερα, ενώ παράγονται με βιομηχανικό τρόπο σε παγκόσμια κλίμακα σε εκατομμύρια τεμάχια. Πόσο ιδιαίτερο μπορεί να είναι ένα τέτοιο προϊόν; Απλή λογική.

Για μένα γιορτάζει τα 5 χρόνια από μια εμπορική επιτυχία της και καλά κάνει, αλλά το προϊόν της δεν ήταν (είναι) κάτι το ιδιαίτερο, αλλά κάτι που έπεισε τον κόσμο ότι είναι ιδιαίτερο. Γι αυτό, βέβαια, αξίζουν συγχαρητήρια, για το προϊόν καθαυτό, όχι.

Επεξ/σία από Jophiel
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...