Προς το περιεχόμενο

Είναι καλές οι θερμοκρασίες;

frozex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

τα test με linpack γενικά είναι τα πιο ζόρικα για τον επεξεργαστή σου εμένα μου φαίνεσαι οκ σε αυτό το κομμάτι μεμονωμένα

όταν όμως κάνεις psu test και ζορίζεται και η κάρτα αν παρατηρείς ανεβαίνει αισθητά και ο επεξεργαστής σου, ίσως όχι σε φοβερά επικίνδυνο σημείο, αλλά κάποιοι θα μπορούσαν να νιώσουν άβολα εκεί δεδομένου ότι έχει και aftermarket cooler και όχι overclock και ακόμα δεν κάνει καύσωνες...

είναι αυτό που σου έλεγα και την άλλη φορά, η κάρτα σου βγάζει τη ζέστη μέσα στο κουτί, η ίδια η κάρτα ψύχεται μια χαρά αλλά η ζέστη που μένει μέσα ζεσταίνει επιπλέον τον επεξεργασή και θεωρητικά σε ένα παιχνίδι που ζορίζειο cpu+gpu αρκετά (πχ ac unity) θα μπορούσες να έχεις τέτοιες θερμοκρασίες σε πραγματική χρήση

το βασικότερο πρόβλημα λοιπόν μάλλον είναι στο κουτί σου που δεν βγάζει έξω όλο το ζεστό αέρα όπως θα έπρεπε 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παιδια εχω και εγω τον 4790κ και παρατηρω κατι που δεν μου αρεσει. σε idle εχω θερμοκρασιες 26-29 βαθμους.

με intel burn εχω μαξ 73 βαθμους.

και εκει που πιστευα οτι ολα ειναι μια χαρα ειπα να τρεξω το prime95 που χρησιμοποιησε ο φιλος παραπανω και τρελαθηκα. 98 βαθμους εδειξε απο την αρχη και το εκλεισα γρηγορα.

εχω την thermaltake nic f3 και την εγκατασταση της την εκανε ενας μαστορας που ξερει. το πηγα επιτηδες για να ειμαι σιγουρος για την σωστη τοποθετηση της.

πειτε μου τι μπορει να συμβαινει... να ανυσηχω?

τα test με linpack γενικά είναι τα πιο ζόρικα για τον επεξεργαστή σου εμένα μου φαίνεσαι οκ σε αυτό το κομμάτι μεμονωμένα

όταν όμως κάνεις psu test και ζορίζεται και η κάρτα αν παρατηρείς ανεβαίνει αισθητά και ο επεξεργαστής σου, ίσως όχι σε φοβερά επικίνδυνο σημείο, αλλά κάποιοι θα μπορούσαν να νιώσουν άβολα εκεί δεδομένου ότι έχει και aftermarket cooler και όχι overclock και ακόμα δεν κάνει καύσωνες...

είναι αυτό που σου έλεγα και την άλλη φορά, η κάρτα σου βγάζει τη ζέστη μέσα στο κουτί, η ίδια η κάρτα ψύχεται μια χαρά αλλά η ζέστη που μένει μέσα ζεσταίνει επιπλέον τον επεξεργασή και θεωρητικά σε ένα παιχνίδι που ζορίζειο cpu+gpu αρκετά (πχ ac unity) θα μπορούσες να έχεις τέτοιες θερμοκρασίες σε πραγματική χρήση

το βασικότερο πρόβλημα λοιπόν μάλλον είναι στο κουτί σου που δεν βγάζει έξω όλο το ζεστό αέρα όπως θα έπρεπε 

λέτε να βάλω κανάν ανεμιστήρα στο κουτί; Σκέφτηκα ή να βάλω έναν διακοσάρι μπροστά και αυτόν που έχει ήδη να τον πάω πάνω ή να βάλω άλλον έναν 140άρι μπροστά και να μην πειράξω τους υπόλοιπους (τώρα έχω 1x140mm μπροστά στη κάτω θέση να φυσάει τους σκληρούς, 1x140mm πάνω ακριβώς από τον επεξεργαστή να βγάζει έξω, δίπλα τ χωράει και ένας ακόμα 140, και έναν πίσω να βγαζει)

Παιδια εχω και εγω τον 4790κ και παρατηρω κατι που δεν μου αρεσει. σε idle εχω θερμοκρασιες 26-29 βαθμους.

με intel burn εχω μαξ 73 βαθμους.

και εκει που πιστευα οτι ολα ειναι μια χαρα ειπα να τρεξω το prime95 που χρησιμοποιησε ο φιλος παραπανω και τρελαθηκα. 98 βαθμους εδειξε απο την αρχη και το εκλεισα γρηγορα.

εχω την thermaltake nic f3 και την εγκατασταση της την εκανε ενας μαστορας που ξερει. το πηγα επιτηδες για να ειμαι σιγουρος για την σωστη τοποθετηση της.

πειτε μου τι μπορει να συμβαινει... να ανυσηχω?

Σε games που δουλεύει και η 970 πόσο πιάνεις; 

Delete το prime95 και όλα καλά. Δεν πρόκειτε να δεις τέτοιες θερμοκρασίες πουθενά αλλού.

χαχαχα ισχύει 

στα games οπως call of duty με ultra παντου εχω 55-65 βαθμους. σε εσενα?

για τους ανεμιστηρες που ειπες. εβαλα 1 120 μπροστα 1 πισω 1 κατω και 2 πανω (ο ενας 140). και fan controller. στα παιχνιδια τους βαζω φουλ. δεν εχω δει τρομερες διαφορες. καπου στους 3 βαθμους.

το turbo απο το bios το εχω στο aauto. μηπως καλυτερα να το εβαζα στο off?

στα games οπως call of duty με ultra παντου εχω 55-65 βαθμους. σε εσενα?

για τους ανεμιστηρες που ειπες. εβαλα 1 120 μπροστα 1 πισω 1 κατω και 2 πανω (ο ενας 140). και fan controller. στα παιχνιδια τους βαζω φουλ. δεν εχω δει τρομερες διαφορες. καπου στους 3 βαθμους.

το turbo απο το bios το εχω στο aauto. μηπως καλυτερα να το εβαζα στο off?

Εγώ CoD δεν έχω βάλει ακόμα αλλά σε CS:GO και GTAIV έχω τις ίδιες θερμοκρασίες. Οπότε όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω μάλλον έρχεται ζεστό ρεύμα από τις κάρτες.

Για το bios κατάλληλες ρυθμίσεις δεν ξέρω περίμενε να σου απαντήσουν οι άλλοι

Delete το prime95 και όλα καλά. Δεν πρόκειτε να δεις τέτοιες θερμοκρασίες πουθενά αλλού.

με το intel burn test βλέπεις και χειρότερες :P :P :P

το θέμα είναι να πετυχαίνεις καλές θερμοκρασίες με αυτά, αν καταφέρεις κάτι τέτοιο τότε δε χρειάζεται ποτέ να ασχολείσαι να κοιτάς θερμοκρασίες σε συνήθη χρήση ή ακόμα και σε βαριά χρήση, ούτε χρειάζεται να ανησυχείς για το αν κάποια στιγμή θα στα φτύσει από υπερθέρμανση 

λέτε να βάλω κανάν ανεμιστήρα στο κουτί; Σκέφτηκα ή να βάλω έναν διακοσάρι μπροστά και αυτόν που έχει ήδη να τον πάω πάνω ή να βάλω άλλον έναν 140άρι μπροστά και να μην πειράξω τους υπόλοιπους (τώρα έχω 1x140mm μπροστά στη κάτω θέση να φυσάει τους σκληρούς, 1x140mm πάνω ακριβώς από τον επεξεργαστή να βγάζει έξω, δίπλα τ χωράει και ένας ακόμα 140, και έναν πίσω να βγαζει)

οι 200αρηδες όπως είπαμε είναι ακριβοί (και δεν ξέρω αν παίρνει το δικό σου κουτί τέτοιον), πάρε έναν 140αρη και βάλτον πάνω 

Εχω την thermaltake nic f3 . Αν αλλαξω το fan απο το cooler με καποιο με μεγαλυτερο airflow οπως αυτον http://www.e-shop.gr/ek-water-blocks-ek-furious-vardar-ff5-120-120mm-3000-rpm-p-PER.814905

Θα δω καποια διαφορα;

με το intel burn test βλέπεις και χειρότερες :P :P :P

το θέμα είναι να πετυχαίνεις καλές θερμοκρασίες με αυτά, αν καταφέρεις κάτι τέτοιο τότε δε χρειάζεται ποτέ να ασχολείσαι να κοιτάς θερμοκρασίες σε συνήθη χρήση ή ακόμα και σε βαριά χρήση, ούτε χρειάζεται να ανησυχείς για το αν κάποια στιγμή θα στα φτύσει από υπερθέρμανση

Το λες αυτό γιατί δεν είσαι με haswell! Και γω με τον sandybridge τα ίδια έλεγα, δε μασαγε με P95/IBT. Αλλά η θερμική συμπεριφορά του haswell είναι πολύ διαφορετική.

Εχω την thermaltake nic f3 . Αν αλλαξω το fan απο το cooler με καποιο με μεγαλυτερο airflow οπως αυτον http://www.e-shop.gr/ek-water-blocks-ek-furious-vardar-ff5-120-120mm-3000-rpm-p-PER.814905

Θα δω καποια διαφορα;

Ναι στον θόρυβο :P

Το λες αυτό γιατί δεν είσαι με haswell! Και γω με τον sandybridge τα ίδια έλεγα, δε μασαγε με P95/IBT. Αλλά η θερμική συμπεριφορά του haswell είναι πολύ διαφορετική.

οι δικός μου επεξεργαστής ήταν η ντροπή της intel με στοκ ψύξη (όλοι όσοι είχαν μείνει με στοκ ακόμα και στοκ συχνότητα είχαν προβλήματα) , αλλά δεν έφταιγε ο επεξεργαστής, έφταιγε η intel που έβαζε γελοίες στοκ ψύκτρες

σε γενικές γραμμές με καλή ψύκτρα είχε καλή συμπεριφορά και μάλιστα καλύτερη από ότι ο i7 920 που ήταν το αδερφάκι του με hperthreading, δεν έχω παράπονο, πάνω από 67 βαθμούς δεν έχω δει ποτέ 

Ναι στον θόρυβο :P

αυτό, άντε βέβαια με πιο πολύστροφο ανεμιστήρα να έβλεπε και μερικούς βαθμούς κάτω αλλά η ταλαιπωρία δεν αξίζει 

Οποτε μονοδρομος ειναι η υδροψυξη;

ή κάποια γομαρώδης αερόψυξη αν σε παίρνει χωροταξικά...

Πέτα το το prime λέμε. Δώσε 2 λούπες realbench και πόσταρε θερμοκρασίες.

λοιπον εβαλα 2 runs στο benchmark και το μεγαλυτερο που ειδα απο θερμοκρασιες ηταν 68. (παντα μετρημενα με piriform speccy)

μολις τελειωσε το εβαλα και 20 λεπτα Stress test και το μεγαλυτερο που εφτασε ηταν 72.

οταν ανοιξα το cpuz παρατηρησα οτι ειχα σαν core speed 4199 hz, μηπως επρεπε να κανω καποια ρυθμιση απο το bios?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...